Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Devil´s in the DarkOblíbit

51ce54c6e7318e3d7b7747c26c69cfbc7781.jpg

Autor: Tacuko

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 07. července 2013 22:30

Průměrné hodnocení: 2, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Tahle povídka vznikla na základě jednoho mého snu:)) A jediné co má společného s Devil May Cry hrou je jedině ona postava Nera:) Děj jako takoví je naprosto smyšlený a nemá žádnou spojitost nebo souvislost s onou hrou:)
 
Part 1.

Nero vyrůstal ve sirotčinci sám, bez rodičů, nicméně nějak mu to nebránilo v to, aby našel kamarádku v jedné holčičce, kterou náhodně potkal na ulici. Narozdíl od něj měla svou rodinu, svůj domov. Nicméně poté co jí pomohl, když spadla z kola, se tak nějak staly nejlepšími přáteli. V té době bylo oboum něco okolo 10-11 let.
O pár dní později zjistil, že navštěvují stejnou základní školu, sice každý v jiné třídě, ale i tak se to počítalo. Nebylo dne, který by oni dva nestrávili spolu. Ať už pršelo, nebo svítilo slunce, či padal sníh, ti dva byly prostě spolu.
Hrály společně hry jak venku, tak i uvnitř, u Leoniných rodičů. Leona, to bylo její jméno, ale on jí zkráceně říkal Leo.

Léta plynula a střední škola je částečně rozdělila. Leoniny rodiče chtěli, aby se z ní stala právnička, zatímco Nerova budoucnost byla jaksi jen na něm, ale on sám v ní neměl ještě nijak jasno. I když už školu nemohl navštěvovat společně, přesto se na pár hodin scházeli po ní. Ačkoliv co bylo vždycky na kratší a kratší čas až Lea jednou za Nerem nepřišla vůbec, protože jí její rodiče zakázali se s ním vídat úplně. Jenže to on nevěděl.

Když bylo Nerovy osmnáct, opustil sirotčinec a pokoušel se postavit na vlastní nohy. Do začátku měl jen takovou odpornou garzonku z druhé ruky a věci, které byly v ní měli taktéž nejlepší léta za sebou.
Nicméně našel si né příliš dobře placenou práci číšníka v jednom bufetu. Plat nebyl nic moc, šéf byl neskutečnej cholerik ale aspoň tu měl od kuchaře zadarmo jídlo.

Asi měsíc po tom co zde Nero začal pracovat, při jeho raní směně zaslechl jak se otevírají dveře, šlo o dalšího zákazníka. Zrovna se ale věnoval jinému. Když si objednal, otočil se do lokálu a uviděl, že u okna sedí nová zákaznice. Něco momentálně hledala v kabelce, takže jí nebylo vidět do obličeje.
Nahodil nucený úsměv a vydal se k ní.
"Zdravím... máte už vybráno, nebo mám ještě počkat?" řekl svou již naučenou a neustále opakující větu.
"Jo, moment.... potřebuju jenom najít svůj.... Aa, tady je!" řekne radostně a zvedne se od své kabelky, ze které vytáhne se šťastným výrazem mobilní telefon.
V tu chvíli se konečně otočí k Nerovy a v tom by se krve nedořezal. Stál tam, jako kdyby najednou zmrzl a jen na tu dívku zíral. Ona kupodivu dělala to samé.
"Leo?" vykoktal Nero.
"Nero?" zeptala se ta dívka.
"O můj bože, Nero!" skoro až zavíská radostí a vrhne se k němu aby ho objala. On jí obětí opětuje.
"Bože, kdes byl takovou dobu? Co se během těch let dělal? Musíš mi říct všechno!" rozpovídala se Lea.
"Povím ti to všechno, jen potřebuju objednat ty nový lidi, ale slibuju, že to bude rychlovka... jo a co si vůbec dáš?"
"Mléčněj koktejl a palačinky s ovocem." řekne a usměje se na něj.
Zanedlouho na stole voněli čerstvé palačinky, které postupně mizeli mezi slovy konverzace, kterou mezi sebou vedli. Nero průběžně odbíhal obsluhovat zákazníky, ale s blížícím se večerem jich už moc nepřibívalo...
 

Komentáře, názory, hodnocení

KamiK - 21. srpna 2013 15:04
zetsubou2032.jpg
No fajn, z tohodle jsem si moc neodnesl. Ale počkám na další díl :) Minori-chan~~ : Ten apostrof tam asi patří :D Jakože The Devil Is in the dark, ne? :D
 
Minori-chan - 18. srpna 2013 12:49
cecilie8055.jpeg
Nechápu, proč všichni cpou do názvu svých povídek angličtinu, kór když ji moc nezvládají. Ten apostrof je nesmyslný.
Souhlasím s hereticbeast v tom, že děj v podstatě neexistuje. Není v tom ani špetka napětí. Naservírovala jsi nám takový rychlý flashback, ohlédnutí zpět, ale postrádá to jakoukoli zajímavost. Další věc - dávej si pozor na gramatické chyby, vážně to snižuje kvalitu díla. Nic víc k tomu zatím říct nemůžu.
 
hereticbeast - 11. srpna 2013 15:08
2198478_f2606732.jpg
Zatím dosti nehodnotitelné. Napsáno průměrně, ale na začátek bych, na tvém místě, přeci jen aspoň trochu nastínil příběh. Když dáš jako první část něco takového, moc lidí tím nepřilákáš, protože tu vlastně není na co. A vzhledem k tomu, jaké jsou tu časové mezery mezi díly, je docela pravděpodobné, že do další části se na tuto úplně zapomene. Já si ale přesto počkám a v příštím partu už toho bude snad řečeno více...o všem.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.080770015716553 sekund

na začátek stránky