Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

#3 IT - Brix Oblíbit

iko8294.jpg

Autor: Alexandra Alex Gary

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 16. září 2013 17:13

Průměrné hodnocení: 8, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
Další pokračování...

(Netuším, co víc napsat - snad jen - prosím o komentář a hodnocení :) )
 
Dva soubory. To je výsledek mého snažení. Jasně zákazníkům tvrdím, že soubory neotevírám, ale názvy těchto souborů mi přijdou dost neobvyklé. Proč by někdo chtěl krást soubor jménem „readme“? Jasně ten druhý s příponou „bin“ mi je jasný, to je kus programu, ale „readme“ mě opravdu vrtá hlavou. Poklikám a otevřu ho. Modré okno, bílí text s blikavým obdélníčkem, tak vypadá můj poupravený textový editor. Je to tak trochu úchylka, ale mě se to líbí.

Chvilku se dívám na prázdné okno. Tak kde je ten obsah? ptám se sama sebe, protože tohle mě už opravdu zaujalo. Už to není jen zvědavost, už je to o mé cti. Prostě musím zjistit o co se jedná. Když nepomohlo opětovné otevření, uvědomuji si, že tohle nebude problém s kódováním. Zamračím se a zamyslím se. Text tam není, že by to byla špatná koncovka? napadne mě a tak přemýšlím, co s tím. Nakonec kopii souboru proženu skriptem na obnovu poškozených souborů. Taky nic. Opřu se o opěradlo židle a pokusím se napít z prázdného hrnku od čokolády. Nakonec mě napadá další možnost. Dekomprimuji „bin“ a nakonec programový kód javy kompiluji a spouštím. Terminál. Žádná hláška.

Zkouším standardní příkazy „man“ a „help“. U všeho to píše chybu. Nakonec naklikám něco, u čeho nečekám, že to bude fungovat. „open readme“. Okamžitě blikne obrazovka a celá zčerná. Dobrá... Tak tohle je zajímavé... řeknu si a zkoumám diody na počítači, abych zjistila, zda stále jede. Jede a dokonce se na obrazovce objevil text. „Zdravím...“ čtu z monitoru jediné slovo. Ověřuji, zda jsem odpojena od wifi a od sítě. Ani jedno nebliká. Pauza. S váháním se dotknu klávesnice a napsané slovo přepíši. Okamžitě zmizí a rozbliká se wifi. Vždyť jsem jí vypnula! ubezpečím se a pokusím se jí zase vypnout. Nejde to. Na monitoru se mezitím objevují další slova, „Vím kdo jsi...“. Chvilku svítí, načež zmizí. Slova nahradí obrázky. Tuny fotografií. Jedna se objeví, aby ji o chvilku později přikryla další. To by nebylo nejhorší. Nejhorší je, že je poznávám. Na všech jsem já... Já a má virtuální já. Dokonce i fotografie z klučičího profilu, který jsem před pár lety použila pro přístup k jedné diskuzní skupině. Všechno. Celý můj virtuální život.

docela vyděšená to sleduji. Tahle práce byla jen háčkem na ryby a já se chytla. „Do háje“ zanadávám. Nakonec však fotografie mizí a já zase sedím před černým monitorem. Dýchám zhluboka a přemýšlím, co to pro mě může znamenat. Na nic nemají důkazy, já stopy nenechávám. uklidňuji se, ale v hloubce cítím, že si nalhávám. Nějaké stopy zůstat musely, jinak by to na mě nikdo nemohl najít.

„Jsi dobrá...“ objevují se zase písmena jakoby z temnoty, do které se zase po chvíli propadnou. „Hodila by ses nám do týmu...“ objevuje se dál. Do týmu? Takže to není policie? dochází mi skutečnost. Nějaká hackerská skupina? přemýšlím zatímco na monitoru je tma. „Zítra se ti ozveme...“ napíše kdosi a po tmě, která po se poslední větě usadila na monitoru se objevuje plocha mého počítače. Nějak hodně zadýchaná sedím před obrazovkou a nemohu z ní odtrhnout oči. Zítra se ozveme... zítra se ozveme... vrtá mi to hlavou. Po další hodině se teprve odvážím pohnout. Vypnu počítač a tak jak jsem lehnu do rozhrabané postele. Dlouho nemohu usnout, ale nakonec přeci jen usínám...
 

Komentáře, názory, hodnocení

Alexandra Alex Gary - 03. října 2013 13:25
iko8294.jpg
Kdo počká tak měsíc, ten se dočká. Čtvrtý díl napsán a odeslán... :)
 
Alexandra Alex Gary - 01. října 2013 18:09
iko8294.jpg
Takové pěkné komentáře, to abych se pustila do smolení dalšího dílu :) Jen nevím, kdy se mi to povede. Druhý týden školy a už je toho na mě nějak hodně...
 
Sfinx - 01. října 2013 11:04
title_suggestions__anybody__by_la_esmeralda-d3ifql12478.jpg
Je to pěkné a chytlavé, jsem zvědavá jak se to rozjede dál.
 
3blackrose3 - 29. září 2013 17:33
20100919225809-a19aee839666.jpg
Teším sa na pokračovanie, veľmi dobre písané :)
 
g.mess - 29. září 2013 15:38
gmessikonka8516.jpg
Těším se na pokračování. :)
 
Ředidlo - 29. září 2013 13:57
s6001-redidlo_biggest3773.jpg
Pravidlo "posledních dvou slov" opět zafungovalo a dvě poslední slova vystihla celý příběh.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.0936119556427 sekund

na začátek stránky