Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

#4 IT - BrixOblíbit

iko8294.jpg

Autor: Alexandra Alex Gary

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 03. října 2013 13:24

Průměrné hodnocení: 9.7, hodnotilo 3 uživatelů [detaily]

 
další díl...

(byla bych zase ráda za komenty a hodnocení. Kritiku vítám, buďte hnusní! :D )
 
Probouzím se a přemýšlím nad tím, zda to nebyl jen sen. Ovšem podle rozloženého počítače na stole a od toho, že vedle něho stojí prázdný špinavý hrnek od čokolády to sen nebyl. Nikdy po sobě nenechávám takový bordel. Vždy po sobě pečlivě uklidím a umyji nádobí, tedy alespoň před tím než zalehnu do postele. Navíc odkdy spím v běžném oblečení? nakrčím nad sebou nos, protože mi dojde, že jsem se ani neosprchovala. Rychle všechno doženu teprve pak si zase sednu před TEN počítač.

Tak co? Co se to tu dělo... zeptám se v duchu a propálím prázdnou obrazovku hodně jedovatým pohledem. Ze šuplíku vytahuji svůj starší počítač, který jsem před necelým rokem odložila do zaslouženého důchodu elektroniky. Při jeho startu si najednou uvědomuji, jak moc jsem zmlsaná rychlým diskem u nového. Taková doba... pomyslím si a ze spíže si přinesu jeden čokoládový croisant, který už taky zažil lepší časy. Jak dosednu zpět na židli, tak se akorát do načítají poslední balíčky Linuxu. Hurá!

Vypnutá wifi a žádný ethernetový kabel, nikdo mě nebude špehovat! Vytvořím virtuální stroj, aby se ani náhodou nenakazila má stará dobrá mašinka. Pak připojuji kříženým kabelem nový notebook. Lehce zaváhám a pak ho zapnu. Blikne obrazovka a vše se úplně normálně načte. Když požádá druhý stroj o ip adresu, neboť se připojuje do jeho sítě, začínám sledovat i pakety. Nic nenaznačuje, že by se nějaký červ snažil prolézt.

Chvilku váhám a nakonec spouštím jeden z antivirů. To je po počítačích další věc na které moc nešetřím a tím že sleduji obě „strany“ tak mám opravdu ten nejlepší. Chvilku hledá a pak oznámí, že nic nenalezl. Místo rychlého hledání tak spouštím úplné... Na druhém stroji mezitím do virtuálu instaluji prohlížeč a po vytvoření wifi tunelu se připojuji k internetu. Netrvá to ani minutu, než vyskočí zpráva, že mám nový email. Vždyť mail klienta jsem nenastavovala... dojde mi a tak trochu vím, co tam asi najdu.

„Dobré ráno. Běž ke dveřím převzít balíček.“ je jediný obsah nového emailu v neexistující schránce. Ten někdo musí mít přístup až k mému wifi bodu a musí být hodně dobrý hacker. celkem oceňuji jeho dovednost. Jen je mi trochu divně, jak mě doběhl. Vždy jsem si myslela, že jsem dobrá a teď tohle.

Zadrnčí zvonek. Podezřívavě se podívám zpět na obsah emailu. „Běž převzít balíček...“ opravdu to tam stojí, ujistím se. Trochu nepřítomně se zvednu a dojdu ke dveřím. Kouknu kukátkem a tam stojí messenger. Aspoň je jako on oblečen v černém, se žlutými logy na prsou. Po opravdu dlouhé době použiji narezlý řetízek od původních majitelů bytu. „Máte nějaký doklad?“ zeptám se podezřívavě. Ozve se zaúpění a pak mi škvírou podá plastovou kartu. Fotka, logo a hologramová samolepka. Netuším, jak vypadá originál, ale tenhle doklad nevypadá zrovna doma vyrobený. Povzdychnu si a otevřu.

Messenger mi podá balíček. Je to skoro krychle s nápisem křehké. „Kdo to poslal?“ zeptám se, když mu podepíši převzetí a vrátím mu doklad. Koukne do papíru a se smíchem mi ukáže jméno. Shluk čínských znaků. Dobře tohle jsem nečekala... povzdechnu si a nahlas mi unikne jednoznačné „Aha...“. „Děkuji...“ zavolám ještě když odchází. Stojím chvilku ve dveřích a tak ještě oknem na chodbě zahlédnu odjíždět žlutou dodávku. Skloním pohled na krabici. Co je v tobě? pošlu k ní myšlenku na kterou mi nikdo samozřejmě neodpoví.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Taron - 24. října 2013 17:38
sadakoeye-ikona7763.jpg
to Alex:
S pojmoslovím nemám problém a zřejmě ani mít nebudu. Jen doufám, že ti s rozepsáním v odbornějším duchu neklesne sledovanost. :D
ad. místopis. Díky za osvětlení, jen mi to nesedělo. Už se mi asi z práce vaří mozek a nejsem schopný si spojovat některé souvislosti. :)
 
Alexandra Alex Gary - 22. října 2013 14:31
iko8294.jpg
Taron - 22. října 2013 14:11
Dík za komentář. S pojmy se snažím, ale myslím, že časem se stejně dostanu někam, kde i současných pojmů bude jen minimum :) No a to co se teď objevuje - já už jsem ze školy tak zblblá, že mám dost často problém vymyslet synonymum :D

Na tvou otázku k místopisu:
1. díl bylo získání zakázky v KFC (kdesi v Praze)
2. díl a dál už byla doma a přes veřejný přípojný bod (knihovnu) se připojuje k netu.

 
Taron - 22. října 2013 14:11
sadakoeye-ikona7763.jpg
Pravidelně koukám na Andor kvůli novému pokračování Brix a pěkně se to začíná rozjíždět. Těším se na další díl, je vidět, že s IT pojmy se snažíš pro širší veřejnost omezovat a to je dobře. :)

btw. Uniklo mi snad něco? Omluvte mě, zda se pletu - zda jsem něco zaspal, ale je tu asi nesrovnalost v příběhu... Brix se připojovala někde v KFC k veřejné wifi, kde si dala i čekuládu. Z toho se teleportuje domů, kde hrnek i s noťasem odloží na stůl a zalehne do betle? :)

Jako za celek dávám devítku, desítku šetřím na něco, čemu odevzdám svoje srdce i mysl. :D
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.074377059936523 sekund

na začátek stránky