Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

WH 40k : Jiskry Cadie - část 5Oblíbit

0a30478369c8ac3b57571fc6463.jpg

Autor: Deusn

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 28. října 2013 23:28

Průměrné hodnocení: 8.5, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Můj samotný příběh z úžasného universa Warhammer 40 000, od firmy Games Workshop (která zasluhuje veškeré zásluhy). Příběh roty Cadiánských válečníků, přesněji Kapitána Langose a jeho můžu z "Jiskry Cadie". Rota čítající sto mužů, vyrážející do nejhoršího pekla vesmíru, kde bojují proti nejhorším nepřátelům Císaře.

Snad se Vám to bude líbit ! Již páté pokračování ! Trošilinečku kratší ! Ale nebojte, na cestě je spousta dalších !
 
Kank cítil, jak mu žluč stoupá neodvratně do krku. Nesnášel bleskové sestupy, do atmosféry. Ve chvíli, kdy se bezpečnostní pásy utáhly okolo jeho svalnatého, ovšem nakulatělého břicha, ucítil jistou dávku nevolnosti, která si neodvratně hledala cestu na svobodu.

Stejně jako všichni v letounu, měl na sobě Kank standartní zelenou, cadiánskou uniformu, zeleně zbarvené kalhoty, dočista vyleštěné, černé boty, doplněné pláty z plast-oceli. Jeho zelená přilbice hrdě nesla lehce zamaštěný a přetřený znak imperiálního orla, doplněn plynovou maskou a ochrannými brýlemi proti prachu. Jako zbraň vlastnil Kank nepříliš užívanou autopušku, která byla vytvořena dle vzoru M.40. Dlouhý, bojový nůž, měl Kank zastrčen v pochvě, kde bezpečně přečkával, než bude třeba.

Wezzli nesl jako většina cadiánců, dlouhou standartní laserovou pušku vzor M.36, která byla považována za nejlepší přítelkyni každého imperiálního gardisty.

Po zlé zkušenosti s energo-zásobníkem, se Kank rozhodl požádat munitorium u výměnu zbraně. Měl štěstí, že zbrojní důstojník, měl ten den dobrou náladu. Za takovou žádost, mohl být popraven.

Celá kabina letounu se otřásala. Wezzli hučel a očividně si celé třeštící šílenství užíval. Kank nemusel pohlédnout svému dobrému příteli do tváře, aby věděl, že Wezzli tímto způsobem pouze zbavuje sám sebe nervozity. Stejně jako všichni gardisté v letounu i Kank věděl, že jakmile se vylodí, budou stát proti svým ztělesněným nočním můrám.

Orkové. Pro Kanka, bylo to slovo, stále živou přípomínkou strašlivého barbarství a nebožském hladu po ničení.

Opakovaně přepínal režim střelby na své auto-pušce. Systematické klapání jej uklidňovalo. Měl něco, na co se mohl soustředit.

Kank si povšimnul, že ani ne deset metrů od jejich letounu, zasáhla orčí raketa letoun, ve kterém se nacházela rota "Lovci Kacířů", nebo aspoň její část. Kank by přísahal, že viděl zbytky hořícího gardisty, který začal být trhán na kusy atmosférou a strašlivým horkem.

Kankovu jednotku vedl důstojník Sollu. Sollu byl muž, jenž ctil disciplínu a pořádek. V boji byl však nezastavitelný a až velmi přesný stroj na zabíjení. Občas bylo jeho chladné, systematické bodání, střelba a přebíjení děsivé i pro jeho spolubojovníky.

Soll se právě s klidnou tváří držel jedné z tyčí letounu a zatímco se jeho popruhy zmítali, on klidně nadále pročítal svůj vlastní datatablet.

Wezzli šťouchl Kanka do ramene, vysloužil si zato bolestivý kopanec. "Není to skvělý Kanku ? Piscina čtyři ! Uvidíme kde naši předchůdci nakopali orčí zadky !"

Kank si tím nebyl tak jistý. Když pilot letounu ohlásil poslední minuty do výsadku, patřily jeho myšlenky už jen jediné věci. Zeleným kůžím.

 

Komentáře, názory, hodnocení

Ceressiass - 06. listopadu 2013 11:57
look_and_she_her____by_thelastunicorn9938.jpg
Mě trošku děsí, jak ten děj skáče z postavy na postavu po dvou větách. Je to i škoda. Zkus to příště kdyžtak trochu rozvést, třeba jejich pocity a vjemy - já vím, že ve Warhammeru se to dělá těžko, proto se mi taky špatně hraje, protože názory na to, jestli tamní lidé vůbec mají nebo nemají vlastní vůli a do jaké míry, pokud ano, se liší - ale přesto se o to pokus. Pak by ta povídka byla i delší a taková víc osobní. Člověk by k nim měl hlubší vztah, pak by třeba i litoval jejich smrti - však to znáš. :)
 
CLOweeCZECH - 06. listopadu 2013 03:10
1546232_345412228931600_464267585_n8959.jpg
Další, i když na můj vkus krátký příběh z mého nejoblíbenějšího universa. Doufám v pokračování.
 
Deusn - 06. listopadu 2013 00:57
0a30478369c8ac3b57571fc6463.jpg
Za kritiku jsem Vám velmi vděčný. S gramatikou se pokusím býti opatrnější a důkladnější, jsem ale rád, že stále tuhle malou pytlovinku čtete. Díky Dragu a Lino.
 
Lina - 05. listopadu 2013 16:50
edopruh037115.png
Pekný náhľad do gardistickej duše. Ako ďalší bod musím súhlasiť s Dragom- tie čiarky sú tam naozaj zvláštne umiestnené.
Malá rada na záver: neponáhľaj sa. Urob si čas na to, čo píšeš. Viem, že v dnešnej uponáhľanej dobe je to s časom zložité, ale výsledok potom stojí za to.
Veľa zdaru s pokračovaním.
 
Drag Oncave - 05. listopadu 2013 16:29
andorka2_06603.png
Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není opensource! Užívej jej tedy dle libosti, ale nemodifikuj ho!

Čárky ve větách se nedávají kam tě napadne, ale mají poměrně pevně daná pravidla... přečti si o tom něco, prosím prosím.
odkaz
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.059880018234253 sekund

na začátek stránky