Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

David DaleOblíbit

main6089.jpg

Autor: Raught

Sekce: Životopis

Publikováno: 01. prosince 2013 19:10

Průměrné hodnocení: 1, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
Drobná postava vytvořená pro svět Percyho Jaksona. Nejedná se ovšem o potomka velkých bohů, ale mnohem zajímavější bohyně Enýó – sestry Area.
 
David Dale
Země: US - Florida
Narozen: 21.3. (věk 16 let)
Matka: Enýó

Schopnosti:
Přirozená abilita na zbraně
Přirozená abilita na pohybové věci, co se boje týká (bojová umění, pohybové sporty)

Fyzické parametry:
Krevní skupina: AB rH neg

Váha: 71 kg (v dospělosti 103kg a víc dle tréninku a výživy)
Výška: 163 cm (v dospělosti 175cm)
Postava: Mezomorfní typ postavy. Jen je ještě puberťák, tak se to tolik neprojevilo. S pokračujícím věkem a opravdovým tréninkem bude tento rys mnohem výraznější. V překladu poroste do objemů jako z vody.

Barva očí: Hnědá (V dospělosti hnědožlutá.)
Barva vlasů: Hnědá (Původně tmavý blond. V dospělosti kaštanově hnědé.)

Historie
Enýó a její potomstvo. Ne, že by nebylo, ale přiznejme si, jak je asi častý. Navíc smrtelník, který s ní přežije soulož, může o sobě mluvit jako o hrdinovi.
No takový případ byl i můj otec. Byl to klasický armádní spratek, kterého vykopli od námořnictva za nadměrnou brutalitu. Vydělával si jako ochranka, zápasník a vybírač výpalného.
Jeho chování přitáhlo i Enýó. Po několika poměrně krvavě strávených nocích zbyl na památku otci lehce přihlouplý výraz a malý kluk, o kterého se měl starat. A že se staral. Rozhodl se nenechat zasáhnout přítomnost dítěte do svého života.
Nějakou dobu to fungovalo. O dítě se vždycky někdo postaral. Peníze otevírali ochotné náruče. Otevírali, dokud byli. Jednoho dne začal Davidův otec prohrávat. Byla to jeho první velká prohra. Za ní se přidala další a další.
Nakonec skončil Davidův otec jako ne úplně úspěšné soukromé očko. Klasický řešitel problémů. Někdo dal prachy a on se postaral. Nikdy nikoho nezabil, ale to rozhodně nic neznamenalo. Získal jméno jako Velký Al.
Velký Al padl, když Davidovi bylo 13 let. Jednoho dne nepřišel domů. Místo něj přišel někdo jiný. Jejich dům rozházeli, rozmlátili a jeho samotného… Probral se o týden později na JIP. Našli ho doma a zmlátili ho jen tak mimochodně.
David do dnes neví, jestli jeho otec umřel před anebo po té, co se vloupali do domu.
Pocit, že ho někdo zbil, zabil mu otce a on byl bezbranný ho… Řekněme štval. Jeho otec byl jeho jedinou rodinou a on jeho ztrátu nesl opravdu těžce. Rozhodně mu ani nepomohlo to, že ho šoupli do dětského domova. Bylo to jedno z mála míst, kde opravdu neměl skončit. Ale ne kvůli sobě, ale kvůli ostatním.
V dětském domově působil opravdu jako rušivý element. Denně rvačky, denně nějaký průšvih. Kde nestačil výškou, šel silou. Kde nestačil silou, šel páčidlem. Bohužel to uměl i dobře se šroubovákem. Po půl roce byl předán do pasťáku. Co nepodělali v děcáku, v pasťáku dodělali.
Denně obětí šikany ho opravdu v mnoha směrech poznamenalo. Mimo jiné i v tom, že zjistil z čeho je. Zjistil také, co jsou pravé hodnoty života. To, co mu otec vštěpoval, mu začalo dávat smysl.
Svoje patnácté narozeniny oslavil velkým útěkem. Prostě přelezl zeď a odešel. Bylo na něj vyhlášeno pátrání, ale on se zasnažil, aby ho nenašli. Začal dělat, kde se dalo. Zamiloval si tělocvičny, pláže a lidi kolem nich. Cokoliv, co mu mohlo přinést trochu adrenalinu, bylo vítáno.
Ne nebyl z něho bouchač, spíš adrenalinový výtržník. Své šestnácté narozeniny oslavil na pláži. Jak jinak než pořádnou kalbou, kterou pro něj uchystali kamarádi. Tedy těch pár, kteří byli k dispozici. Byl oheň, byl alkohol a byla policie. To byl kámen úrazu. Když začali legitimovat, vzal roha.

Charakter:
David je… No popravdě na to, kdo jsou jeho rodiče, poměrně rozumný kluk.
Kluk, který se naučil vážit práce těla i ducha. On sám se nepovažuje moc za pracanta ducha, ale není na tom tak špatně, jak si velmi často hraje pro své okolí.
Svojí povahou sice není úplně skupinový hráč, ale když se někdo ukáže jako rozumný společník, je schopen se za něj postavit. Na druhou stranu, většinou poslední věc, kterou někdo zažije, je, že ho zradí.
Svým způsobem se jedná o kluka, který má svůj kodex. Kodex přebral od svého otce, kterého se neuvěřitelně pevně drží. Nikomu ho necpe, ale nemá rád, když je nucen ho porušit.
Na druhou stranu má i svoji stinnou stránku osobnosti. Někteří jí říkají kuráž, odvaha ale on si nedělá iluze. Je to bezohlednost. V okamžiku, kdy dojde na boj, jde do všeho bezohledně. Nezabíjí, tedy nezabije, ale poráží. V okamžiku, kdy začne vyhrávat, vypne mozek a nechá pracovat tělo. V tu chvíli kdokoliv se ho pokusí zastavit, musí počítat s následky. Málokdy se mu podaří zastavit ránu. A když, stojí ho to neuvěřitelní množství sebeovládání. Ne vždy se mu to podaří.
Jinak je v zásadě opravdu hodný a milý chlapec s trochou rebelie v duši.
Když zauvažujeme, čím prošel, je až s podivem, že si uchoval celkem zdravý rozum. Přesto i on má svůj malý černý kouteček: Nemocnice. Konkrétně pobyt v nemocnici. Má s ní spojené jen negativní vzpomínky.

Všeobecné dovednosti:
Vzdělanost základní školy
Bojové základy: Většinou boje beze zbraně a improvizované využití zbraní
Pohybové základy: Stěnolezectví (Parkour), atletika
Jazyková agilita: Angličtina (r), francouzština

Koníčky a záliby:
Surfing – má svoje prkno, kterému říkají lidi v okolí žlutý ďábel
Skateboarding – a opět je tu jeho žlutý ďábel č. 2. Tentokráte na kolečkách.
Parkour – jeho rekordem je 6ti patrová budova bez jištění
Tělocvičny – koketuje s kickboxem, boxem a eskrimou
Noční pláže – má rád nejvíc pláže v noci. Je tam největší klid a on se nemusí starat o okolí.
Jídlo – patří mezi věčně hladová děcka. Není se čemu divit. Je schopen spořádat naprosto neuvěřitelné množství jídla najednou. Jí rád a kdykoliv může. Ovšem nemá rád univerzální mletá zvířátka (hamburgery a burgery všeho typu). Na druhou stranu se může utlouct po hranolkách, kuřeti a zelenině.
 

Komentáře, názory, hodnocení

 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.068948030471802 sekund

na začátek stránky