Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

WH 40k : Jiskry Cadie - část 9Oblíbit

0a30478369c8ac3b57571fc6463.jpg

Autor: Deusn

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 02. února 2014 23:20

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Můj samotný příběh z úžasného universa Warhammer 40 000, od firmy Games Workshop (která zasluhuje veškeré zásluhy). Příběh roty Cadiánských válečníků, přesněji Kapitána Langose a jeho můžu z "Jiskry Cadie". Rota čítající sto mužů, vyrážející do nejhoršího pekla vesmíru, kde bojují proti nejhorším nepřátelům Císaře.

Snad se Vám to bude líbit ! Již deváté pokračování !
 
Piscina IV
Zákopy imperiálních sil, druhá zákopová linie "Beta"
2. Den - večer


Bílý obláček kouře se líně zvedal výš, kde se pomalu smíchal s nečistým, černým kouřem hořících trosek. Praskající zbytky orčího válečného stroje hořely již velice dlouho a stále nepřestávaly hořet. Na zemi se stále ještě válely hnijící a smradlavé zbytky orčích a grotích těl. Zelená kůže byla zašpiněná od černé krve a hlíny.

Do vzduchu se zvedl další obláček kouře. Gardista Kank, sloužící v Cadiánské jednotce jménem "Jiskry Cadie", nikdy nepatřil k optimistickým jedincům imperiální gardy. Stejně jako kapitán Langos, i on byl realista. Proto věděl, že se svou jednotkou, se sami o sobě udrží maximálně další den, než je orkové převálcují jako vratký, dřevěný plot.

Necítil se dobře. Ani tyčinka lho nepomáhala. Všichni z jednotky oplakávali smrt svých kamarádů. Především smrt Marknnera. Marknner, Wezzli, Kank, Bronn, Ronn a a Livroy byli s prvními nováčky přiděleni ve stejnou dobu k Langosově rotě. Sloužili spolu již úspěšně několik let a vždycky přežili vše, co jim vesmír postavil do cesty. Dnes, po tom všem čím si prošli, ztratili Marknnera a několik dalších.

Cadiánci ten večer zlikvidovali něco okolo sta až sto padesáti nepřátel. To dokázali ve svém malém počtu s kapsami vypěchovanými zásobníky a granáty. Nyní měli sotva nějakou munici, několik orčích kulometů, které rozvážně opřeli o své zákopy a pár granátů zelenokožců, které se ovšem rozhodli použít jen v nejvyšší nutnosti, jelikož nikdo těm divně vypadajícím koulím nevěřil. Dobrá zprávy byla, že se Bronnovi a Ronnovi podařilo nejen udržet těžký bolter funkční, ale mezi zákopy se nacházela malá skrýš s několika dalšími bednami plné munice. Dohromady měli tři. To by mělo vystačit na nějakou dobu.

Kank se podíval na nebe. I dnes, pozdě večer zářila obloha, jako kdyby okolo nich explodovali hvězdy. Kank doufal, že jsou imperiální lodě v pořádku.

Zatímco on rozjímal o samotě, Wezzli a bratři Bronn a Ronn, prozkoumávali orčí střelné zbraně. Kulomet, který byl opravdu tvořen pro mnohem větší a svalnatější paže, než byli oni, měl dvě hlavně, dlouhý pás různě vypadajících projektilů a ke všemu byl celý až odporně potřen jakýmsi olejem.

Velký Bronn se pouze poškrábal na hlavě a znovu si prohlédl celý kulomet zblízka. Každá součástka musela být udělána z něčeho...zničeného. Jasně viděl praskliny na pažbě, hlavni i na zatraceném zaměřovači, který byl tolikrát pozohýbaný a ohnutý kladivem, nebo něčím, čím do této zbraně zelenokožci bušili, až připomínal nefalšované zohnuté lízátko. Bronn si byl jistý, že vlastník této zbraně nikdy nemířil. A nemohl to mít orkům za zlé. Většina nábojnic do tohoto kulometu, byla natolik velká, že by dokázala prorazit jejich krytí s lehkostí. Bylo jen dobře, že se cadiánci okamžitě po svém umístění v této části zákopů rozhodli rozšířit své krytí.

"Já to vzdávám Wezzli. Tahle věc nemůže fungovat ! Sakra, sázím se s tebou o co chceš, že se nám tahle věc po první dávce rozpadne v rukou !"

Bronn do kulometu frustrovaně kopl, a jako kdyby se ho universum pokusilo přesvědčit o opaku, se orčí kulomet opravdu rozpadl na kusy.

Bronn vztekle zaklel.

Wezzli a Ronn si povzdychli a Bronn se šel se vzteklým pohledem starat o těžký bolter. Když dupal okolo svých bratrů ve zbrani, byly zřetelně slyšet jeho nadávky.

Wezzli a Ronn uslyšeli kroky a pomalu popadli své zbraně. Když nahlédli přez krytí svého zákopy, uviděli poručíka Torgasta a seržanta Sollua, kteří se pomalu a tiše plížili mezi troskami a prohledávali mrtvoly zelenokožců. Jejich záda se prohýbala pod spoustou zbraní, které se jim podařilo otravným skrčkům sebrat.

Když byli zbraněmi doslova ověnčení, doběhli zpět do zákopu a začali rozdávat cadiáncům nejrůznější druhy pušek a hrubých, velkých pistolí.

Kank vzal podivnou, přebíjející pušku, kterou mu Torgast podal. Byl to šmejd i na zelenokožce. Ale byla to zbraň a když zjistil, že zásobník má v sobě pět kulek, lehce se usmál. Každá nábojnice navíc, znamenala, že budou žít dál.

Torgast si nechal přivolat Bronna, který se přikrčený a s bručením vrátil zpět mezi Kanka a ostatní a na rozkaz začal kontrolovat stav zbraní. Zbraň by byla každému gardistovi k ničemu, kdyby mu explodovala v rukou."Jiskry Cadie" se již poučili.

Zatímco Bronn s klením a nadávkami kontroloval a prozkoumával zbraně, ostatní cadiánci čistili vlastní, imperiální zbraně. Jejich las-pušky měli dnes těžký den.

Torgast si sednul vedle Kanka, vzal jeho pušku a sám si jí prohlédnul...a usoudil, že to je šmejd.

"Za jak dlouho si myslíte, že dorazí posili, poručíku ?", zeptal se kouřící Kank.

Torgast si odfrkl. Nebylo třeba aby říkal cokoliv dalšího. Bylo jasné, že ani starý veterán si nemyslí, že budou cadiánci zachráněni nějakou záchrannou výpravou.

Ticho přeruší táhlý výstřel a následná exploze, sotva dvacet metrů, před cadiánskými pozicemi.

Jako mávnutím kouzelného proutku, byli cadiánci okamžitě v pohotovosti, držící své zbraně a mířící do tmy. Záře dvou měsíců dodávala celému nočnímu bojišti podivný, jakoby mystický nádech. Kank a ostatní gardisté jedním pohybem zapíchli své tyčinky lho do hlíny. Nemohli si dovolit, aby je nepřítel viděl.

A nepřítel přišel. Zuřivěji a s větší brutalitou než předtím. V jednom okamžiku proti postavení gardistů vyletěla celá salva malých raket, které letěli přímo proti jejich chabému krytí.

"Zalehnout !", zařval Torgast a jako první ze všech gardistů se co nejhlouběji zahrabal do zákopu. Ostatní byli pouze o jeden úder srdce pomalejší. Přes pozice gardistů se přeneslo ohnivé peklo. Hlína, kusy budov a dřevěné vzpěry, jenž držely zákopy pohromadě, létaly na všechny strany. Jako zázrakem, unikli gardisté jakýmkoliv ztrátám. Všichni se pouze viditelně třásli. Někteří kvůli explozím, jiní strachy.

Než se mohli cadiánci vzpamatovat, začaly jejich krytí trhat na kusy nekonečné salvy orčích kulometů a samopalů. Společně s druhou salvou raket, se cadiánci nemohli hnout z místa. Všichni se zkroucení váleli v zákopech ve vlastní moči a krvi. Kankovi vedle hlavy dopadl velký kus původní zdi jedné z ruin, ze kterých nezbývalo nic jiného než malé krátery.

Když strašlivá raketová salva skončila, ozval se zvuk, který sevřel srdce každého cadiánce do ledového sevření.

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁGH !, orčí řev přehlušil i neustávající palbu kulometů.

Cadiánci se museli bránit. Museli opětovat palbu, ale nikdo se neodvážil zvednout hlavu. Někteří odvážnější vrhali přes svá ramena granáty, aby postup orků aspoň nějak zpomalili, ale nikdy nebyl schopen opětovat palbu.

V tu chvíli začali cadiáncům nad hlavou prolétávat dávky z laserových pušek a orčí palba ustala. Dávky byly tak dlouhé a tak soustředěné, až mohli pocházet pouze z imperiálních zbraní. Ovšem "Jiskry Cadie" nikdy nemrhali časem. Jako jeden muž přehodili cadiánci pušky přes okraje zákopů a zahájili palbu. Plná automatická palba a přesné střely autopušky strhávali obrovská orčí těla k zemi. Orkové inkasovali strašlivé poškození na těle, ovšem nikdo z nich nepadl k zemi, dokud nebyli salvami laserů doslova sraženi.

Když se za Kankem ozvala pronikavá ozvěna, dovolil si krátký pohled za sebe...a ztuhl strachy.

Jako dávní duchové mrtvých bojišť, běželi vůdčí jejich zákopu muži v dlouhých uniformách a plynových maskách. Jejich špičaté přilby, plynové masky, černé uniformy a dlouhé las-pušky a las-karabiny, všechny doplněny bajonety, nenechávali nikoho na pochybách...

"BOJOVNÍCI KRIEGU ! DO ÚTOKU !", zařval jeden z důstojníků kriegovských bojovníků. Tito gardisté neznali strach. S bajonety na svých laspuškách, přeskakovali cadiánský zákop a vrhali se s řevem a automatickou palbou přímo na orky. Nezáleželo jim na tom, že jejich těla byla trhána na kusy odvetnou palbou. Okolo třiceti bojovníku planety Krieg bylo proměněno v hnijící hroudy masa, ovšem jejich výkon v boji s orky byl dech beroucí. Okolo dvaceti orků leželo mrtvých na zemi a ostatní orkové se stáhli zpět do husté mlhy. Cadiánci a kriegovci, kteří seskočili dolů do zákopů nepřestávali pálit.

Když se z mlhy vynořila další horda orků, kteří opět zasypali zákopy imperiálních jednotek strašlivými salvami projektilů, ukryli se cadiánci a přečkávali palbu. Kriegovci se jen mírně přikrčili, aby ze sebe udělali co nejmenší cíl a nadále pálily plné dávky ze svých laspušek.

Kank nedokázal věřit vlastním očím, když mu před obličejem explodovala hlava jednoho z kriegovců. Teprve potom, co se orkové s řevem opět stáhli, se kriegovci přikrčili. Bez jediného pohledu věnovaného svým mrtvým spolubojovníkům, bez jediného zvuku nebo slova, mechanicky přebili své zbraně a opět je opřeli o okraje zákopů.

Torgast dal cadiáncům rozkaz a ti kriegovce doplnili vlastními zbraněmi. Když se z temnoty ozval ohlušující řev orčích hrdel, zaklekli kriegovci, vytáhli své bajonety a zapíchli je vedle sebe do země, aby je měli okamžitě po ruce. Což znamenalo, že počítali s možným kontaktním bojem se zelenokožci.

Cadiánci je napodobili a mimo to si připravili orčí granáty, jelikož počítali s tím, že třetí útok orků bude nejsilnější.

Jenže když se místo rychlého dupání tuctů nohou ozývali pomalé, těžké kroky...pochopili, že tentokrát to bude jiné.

Kank, Wezzli a všichni ostatní cadiánci málem strachy upustili zbraně na zem, když uviděli celé tucty těžce obrněných, pomalu se táhnoucích postav, které hlasitě řvaly a s ohlušujícím rykem motorů dupaly směrem k jejich zákopům.

Jedni z nejstrašlivějších bojovníků orků. Mega-nobové...

 

Komentáře, názory, hodnocení

Myrdin - 04. února 2014 17:56
easterling - andor iconca2675.jpg
Ceressiass - 04. února 2014 17:41

Tisícere díki !
*zvesí Van Hellsingovský klobúk z hlavy a vysekne úctivú poklonu ^^
 
Ceressiass - 04. února 2014 17:41
look_and_she_her____by_thelastunicorn9938.jpg
Myrdin - 03. února 2014 17:28
předchozí části jsou v záhlaví WH stolu :)
odkaz
 
Myrdin - 03. února 2014 17:28
easterling - andor iconca2675.jpg
S gramatikou nestraš priatelu ;)

Teši ma že vidim poviedku z paradneho sveta W40K !
Sám na jednej pre potešenie seba a iných fandov prave pracujem, tak snad ju tiež čoskoro uverejním.

Ako vidim mas toho viac, ako sa k predchozím častiam dostanem ?
(jop som tu na Andore new, aj ked ako hráč a prispievatel, som už dlhoročny na iných strankach tohto typu).
 
Hitomi - 03. února 2014 16:32
mal315776.jpg
Ano přiznávám, jsem hrozně líná to všechno kontrolovat, takže vždycky vychytávám jen ty nejzjevnější prohřešky :) taky se v tom mohu polepšit ;) ale moc mi nevěřte :D
 
Drag Oncave - 03. února 2014 16:24
andorka2_06603.png
Deusn - 03. února 2014 13:43
*word :D
Jinak spellcheck dneska umí i prohlížeče, možná by stálo za to používat aspoň ten ;)
 
Deusn - 03. února 2014 13:43
0a30478369c8ac3b57571fc6463.jpg
Všem se hluboce omlouvám za gramatické chyby, musím si obstarat world, v rychlosti ve které to celé píšu občas něco přehlédnu.

Díky všem, kteří tyto krátké povídky čtou.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.072000980377197 sekund

na začátek stránky