Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Nedělní listyOblíbit

10589821_1460268080926062_151806318_n3474.jpg

Autor: Circo macabre

Sekce: Bez zařazení

Publikováno: 10. června 2014 18:56

Průměrné hodnocení: 9, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
odpolední slunce způsobuje bolest hlavy, kterou jsem musel nenávratně přenýst na papír.
 
Byly to nějaký sady. Možná zahrady, ale neměly nic společnýho s Rígrem, narozdíl od těch předešlejch. Měl jsem v sobě jedno pivo (vážně jenom jedno), ale kvůli tomu až maratonsky vytrvalýmu slunci se to zdálo nejmíň jako třikrát tolik. Hlavou mi pořád na rozpáleným cínovým kole projížděla fráze 'Amerika je vřed na prdeli světa'. Líbilo se mi to, ale měl jsem dojem, že by z toho vznikla jen další frázovitá báseň, ve který bych se ani nepoznal. Zahnal jsem to a pokračoval v nicnedělání. Což znamenalo, že jsem divně pokroucený ležel přes dvě lavičky ze studenýho kamene, jednu ruku jsem měl položenou na stromě a pokoušel se mu ukrást energii a na krápníkový zdi hledal prase nebo jinej filosofickej obraz.

Nenašel jsem nic.

Vzduchem občas prolítlo hejno prachu jako ozvěna bolestnýho křiku opodál v klecích uvězněnejch výrů. Byly jsme na tom nejspíš podobně - oni v tý obrovský kleci a já tady v tom velkým městě-výběhu, který se zdá bez hranic, dokud nedorazíte k prvnímu billboardu. Jen by mě zajímalo, kdo se asi dívá na mě a všechny ostatní? Čí jsme atrakce? Měl jsem ale lepší věci na práci, než se věnovat podobně chmurnejm myšlenkám, takže jsem je ze sebe vypustil jako kouř (samozřejmě ne jako ten z cigarety).

Bavily jsme se o politice, nacistech, waldorfu, dětství a vůbec nejvíc času nám zabrala ta krápníková zeď, kde jsme hledali všemožný symboly. Já uviděl zvoneček a to mi stačilo a bylo mi jedno, co dalšího by tam mohlo bejt. Ten zvoneček byla totiž nejúžasnější věc v širým okolí.
Odněkud se ozýval zpěv. Možná mi nebeský chóry naznačovaly, že ke mně brzo dorazí osvícení a omlouvali ho, protože vlak měl zpoždění. Nakonec jsme ale přišli moc pozdě a já teda dál čekám. Byl tam akorát jeden roztancovanej žid a já mu záviděl jeho původ i moudrost.

Díval jsem se po lidech. Všichni měli boty. Já byl bosej a cítil jsem se hrozně svobodně. V duchu jsem říkal těm lidem, co se vyfintěný přišli podívat na uvězněný výry a říkat si jak jsou nádherný, místo toho, aby na tejden vyrazili stanovat do lesa a mohli sledovat všechnu tu krásu, o co přicházej. A pak jsme se zvedli až moc brzo a pomalu se vydali pryč, zase do opravdovýho světa. Beton mě příjemně pálil do nohou a odevšad byla nádherně cejtit moč. Zase jsem zatáhnul svůj závěs a všechno kolem jsem vnímal sotva napůl. Hučení ve svý mysli a z okolí jsem nerozlišoval vůbec. Kolem nás projížděly tramvaje a já si řekl, že bych mohl v budoucnu dělat revizora a všechny černý pasažéry pouštět, protože placení za MHD je stejně jenom další hnusárna.

Sjeli jsme schody i s Marilyn Monroe jako lajnu bílýho prášku na snobský a nudný party a ocitli jsme se uvnitř tý nejděsivější cely tohohle vězení. Přijelo metro a my jsme si dali sbohem. A já věděl, že posledních pár hodin je už definitivně v hajzlu. To jenom podtrhl moderní model hippísačky s umělejma kytkama kolem hlavy, na kterou doma nejspíš čekala kupa mozkomorů, fintítek a oznámení na fejsbúku. Obul jsem si sandály a předchozí chvíle se staly vyhynulým druhem.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Washeek - 02. července 2014 18:10
washeek_by_knightkopie86657348.jpg
Dík, přečetl jsem.
Je to na hony vzdálené tomu co píšu, nebo bych chtěl psát a tedy i tomu co primárně čtu. Přijde mi to trochu jako vytržená stránka z deníku. Některé formulace mě vytrhávaly z plynutí děje i obrazovosti a nutily mě k zamyšlení nad tím, kde jsi to sebral. Možná bys ty rádoby beatnické, nebo odkud jsou, formulace ještě trochu upustit. Ne ani tak proto, že se mi nelíbí, ale spíš proto, že mi to přijde jako když se děcko schovává za rádoby drsný nadávky a gesta, aby ukrylo to, že je vlastně někde vevnitř prostě jenom vyděšený děcko...
Ale piš, piš dál, budu to číst...
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.067823886871338 sekund

na začátek stránky