Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Krátké nahlédnutí do zlomené hlavyOblíbit

8f0dd9eeab0afddd828881e651c0f1fa3037.jpg

Autor: Jake

Sekce: Bez zařazení

Publikováno: 17. října 2015 19:04

Průměrné hodnocení: 6, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
Krátká úvaha o celkové dnešní společnosti a situace v rodinách nepopulárního a předem k zániku odsouzeného autora a Jakea. :D Doufám, že vám ti nepřijde tak morbidní, jak si myslím, že přijde.
 

Sykla a zase zaryla nůžky do ruky.
Proč si jen vzala ty nejtupější, co mohla sehnat? Pravda, moc se nerozmýšlela a tyhle malé nůžky na nehty bylo to první, co jí přišlo pod ruku. Do očí ji vyhrkly slzy, ale potlačila je.

"Nebreč pro ně. Nebreč pro ně."

Napomenula sama sebe a s útrpným šklebem se zahleděla do prázdna před sebou.

"Proč to děláš?" Ozval se hlas v její hlavě. Byl chraplavý a tak trochu poděšený.
"Ahoj Fily." Úsměv na její tváři se ještě rozšířil. Svého imaginárního přítele dlouho neslyšela. Možná protože její život byl doposud dobrý a on se zjevoval jen, když jí bylo zle. Třeba ten měsíc na dovolené s rodiči s ní byl pořád.

Snažila se zapomenout na ten šílený rok, na to že přišla o svého nejlepšího kamaráda a k tomu ještě svého dědečka, kterého vídala dva roky, jak leží a bez výrazu na ni hledí. Zapomněl na ni a jí snad přišlo, že na ni zapomínají všichni. Existoval jen jediný člověk, kvůli kterému zůstávala naživu. I když ona o tom nic nevěděla. Ty vzkazy, co si někdy psali přes mail zněli jako neškodné šarvátky s rodiči, ale krutá pravda byla mnohem hlubší.

Pomalu táhla nůžkami blíže k žíle, tam se zastavila a pokračovala obloučkem. Pod kůží už tak tenkou, v ríze způsobené tupým nástrojem je vidět rudá krev. Mimoděk zatřepala nohou a pokračovala.
Ano, doteď byl její život dobrý. Nacházela v sobě sílu, kterou z ní před několika lety vysáli. Snažila se, vážně ano. Jenže ona to všechno zhatila. Úplně všechno. Její drahá matka. Všechno co se dělo, všechny neúspěchy, všechny pády, neštěstí, smutek, křik a slzy přisuzovala jediné věci. "Je v pubertě." Říkala pokaždé se úšklebkem, jakoby přišla na něco světoborného... a pravdivého.
Polkla. Vzpomněla si na svého přítele. Jak se utopil a její matka jí řekla, ať na něj zapomene. Že je pryč, nikdy se nevrátí a ona ho nechá být. Ale jen tak? Slzy se jí do očí vedrali znovu, ale tentokrát už nešli zastavit.

"Jen dvě a pak přestaneš, je ti to jasné?"

Napomenula se. Ze špičky nůžek oddělala odškrábnutou kůži a pokračovala dál. Mezitím ještě stilha odepisovat spolužačce na maily. Přišlo jí vtipné, že píše samé veselé věci a přitom se zase řeže do ruky. Zaťala zuby, když zajel tupý hrot nůžek příliš hluboko, skoro až do masa. Pořád se jí třásli ruce. Zase začala. Celý den byl skvělý, aleona se musela vrátit. Musela přijet, ukazovat ty fotky kamaráda, který byl jejího bratra a když ona projevila nezájem, pronesla své oblíbené "To je puberta."

Vztek zalil dívku jako horký proud vody. Stiskla zuby a doškrábala poslední písmeno. S úlevou se podívala na nápis, na umění které nikdo neuvidí a ani neocení. Přejela po vystouplé, krvácející ráně prsty.

"DON´T FORGET."

 

Komentáře, názory, hodnocení

 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.075644969940186 sekund

na začátek stránky