Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

TESS - Kat 2Oblíbit

werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg

Autor: Enderson

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 09. února 2016 09:13

Průměrné hodnocení: 3.7, hodnotilo 3 uživatelů [detaily]

 
The Elder Scrolls Stories: zde se podíváme trochu zpět, na to jak se hlavní postava vlastně dostala do Skyrimu. Je to velmi stručné aby to nezaplňovalo příliš mnoho místa v příběhu. Taky se poprvé a jen velmi rychle podíváme za hráčem.
 
Skyrim – Dark Brotherhood – Kat 2

Popravčí se napřáhl a ve stejnou chvíli z úst Vectora vyklouzlo jakési slovo. Okolí se naplnilo rudou aurou a než sekera dopadla všichni, kromě temného elfa na špalku, propadli nepřirozené panice a strachu. Tento stav trval jen pár vteřin, ale jemu to stačilo na to, aby se vymrštil a nechal si přetnout pouta. Kopl popravčího do krku a vyrval mu z rukou sekeru. V setrvačnosti se rozmáchl. Všechno najednou bylo strašně rychlé. Když spadli k zemi hned tři těla strážných, okounějící občané propadli skutečné panice. Sekera se zakousla do hlavy popravčího a rozpoltila jeho tělo do poloviny hrudního koše. Elf sekeru vytrhl a seskočil z popravčího stupínku do davu panikařících lidí. Ti náhle začali křičet a pobíhat ještě usilovněji. Sekera přepůlila štít odvážného strážného a oddělila paži od těla. Elf se rozeběhl do centra města. Za ním utíkala celá popravčí četa, která mu před malou chvílí dělala doprovod. Nevěděl, kam má běžet, jen tiše doufal v nalezení jiného východu z města, nebo možnosti přelézt hradby.
Nejspíš stálo štěstí při něm, protože se pod mostem otevřela mříž a z ní vykoukla hlava v kápi. Ruka v černočervené rukavici na něj mávla a zmizela v temné chodbě. Nepřemýšlel, kdo to byl a následoval osobu otevřenou mříží do chodby vedoucí k točitému schodišti. Postava běžela pár kroků před ním. Zahnula po schodišti směrem dolu. Za zády elfa se srazilo několik těl, jak se snažili všichni nacpat do ne zrovna široké chodby. Schody bral po dvou a brzo svého nového průvodce na útěku dohnal. Dorazili na konec schodiště, proběhli krátkou chodbičkou a muž rozrazil dveře. Byli venku z města, konkrétně pod skálou, na které město stálo. Přeskakování hradeb asi nebyl zrovna dobrý nápad. Průvodce pokračoval v běhu. Na denním světle si mohl Vector prohlédnout jeho záda. Byl oblečen do upnuté kožené zbroje. Černá v kombinaci s rudou kůží, byla dobré maskování ve tmě. Mezi lopatkami na rudém trojúhelníky měl pak symbol. Černá ruka. Bratříček, z temného bratrstva. Temná sestra, ani černá ruka to být nemohla, ta ve Skyrimu nepůsobila.
Muž běžel dál ke břehu delty široké řeky. Běžel za ním a následoval ho, i když skočil do vody. Se sekerou se plavalo špatně, ale nechtěl se vzdát jediné zbraně, především proto, kdo plaval před ním. Chvíli trvalo, než se oba dostali na druhý břeh. Na ten se vyškrábali společně. Člen temného bratrstva byl muž a Vector to poznal až po té co na něj promluvil.
„Utíkej tudy a ubytuj se v Rorikově Dvorci, hostinec U Spícího lovce.“ Ukázal mu směr a pak se rozeběhl podél břehu pryč. Jelikož se na druhém břehu začali šikovat samotští strážní, na nic nečekal a běžel směrem, kam ukazoval jeho zachránce.

Vector skoro už týden nedostal žádnou zakázku. Naposledy zabil jednoho chlapíka na Solstheimu. K tomuto kontraktu měl jen málo informací, ale v tomto oboru to není nic zvláštního. Když se vrátil domů, čekala ho prázdná schránka. Bylo divné, že i přes své úspěchy najednou nemá žádné zakázky. Celý týden se kousal nudou, než se mu v temné schránce objevil kontrakt. Skyrim, Větrný Žleb. Najdi ženu v zeleném hávu, má pro tebe zakázku. Bylo to divné, nikdy nedostal zakázku mimo Morrowind a ještě k tomu v působišti Temného bratrstva. Když dorazil na určené místo, dalo mu spoustu práce najít zmíněnou ženu. Taky zjistil, že ve Větrném Žlebu nemají zrovna v lásce dunmery.
„Zabij falešného Drakorozeného.“ Dělá si legraci? Drakorozený ať už pravý nebo falešný se neobjevil v Tamrielu bozi vědí jak dlouho, nehledě na to. Někdo kdo si nechá říkat Drakorozený, asi nebude zrovna slaboch. Cena byla vysoká a tak zakázku nakonec přijal. Ostatně, už týden neměl do čeho píchnout a kdyby nepřijal tak vysokou nabídku, už by zřejmě nikdy do ničeho nepíchnul.
Při hledání tohohle chlápka potkal další dva své kolegy. Ti tvrdili, že už vyřídil celou skupinu banditů a dva z jejich bratrů. Bylo tedy rozumné spojit síly a jít po něm v početnější skupině. Tenhle falešný drakorozený, byl nejspíš psychicky narušený jedinec, protože neustále někde čochtal a najít ho byla záležitost několika týdnů. Když se jim to konečně podařilo, dostali na prdel ani nemrkli. Vector byl rád, že přežil. Pěkně se proletěl vzduchem, poté co na ně ten magor cosi zařval. Se spoustou zlomenin vysel skoro půl den v koruně stromů, než ho sundal nějaký cizinec. Další měsíc se zotavoval. Tohle dobrodružství mu za to rozhodně nestálo. Celý rozlámaný s rozbitou zbrojí se po měsíci ležení v chrámu Kynareth, vydal domů. Jenže v přístavu ve Větrném žlebu ho čekalo poslední překvapení. Jeho vlastní bratři ho zastavili. „Je nám to líto, ale zradil jsi naši věc a musíš zemřít.“ Dal se na útěk.
V divočině Skyrimu se nevyznal a bylo to přímo utrpení. Dostihli ho na nějaké farmě. V souboji o holí život pět profesionálních vrahů zabilo všechny obyvatele farmy a přežil jen jeden. Vector. Ovšem křik a zvuky boje přilákali dalšího nechtěného hosta. Partičku legionářů, kteří si odváděli vysokého norda, s kterým měl později krátce sdílet celu. Byl zmožený bojem a zesláblý a i když tři zabil, přemohli ho, spoutali a odvedli. Až v cele si mohl přečíst list pergamenu s jeho jménem. Celé to začalo dřív, než si myslel. Někdo mu totiž zaplatil, aby zabil bývalého člena Morag Tong, vlastního bratra. Bylo to považováno za zradu, a protože přežil souboj s drakorozeným, museli ho zabít přímo. Pergamen roztrhal a snědl. Pak se omluvil svému spoluvězni a zabil jej.

Vzpomínka na tyto události ho dovedla až ke dveřím hostince v Rorikově Dvorci. Až tady si uvědomil, že vlastně nemá čím zaplatit. Když vstoupil, měl na sobě venkovskou tuniku a kamaše nebožáka, kterého našel u cesty. Sekeru zabalenou do spacího pytle měl přivázanou na zádech. Asi nevypadal nic moc, ale doufal, že mu hostinský výměnou za nějakou práci, dovolí pár dní přespat. Zavřel za sebou dveře hostince a prohlédl si lokál. V nejtemnějším koutě na lavici svítili žluté oči. Vykukovali z velmi povědomé kapuce velmi povědomé zbroje.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Enderson - 18. dubna 2016 10:01
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Gujflar - 16. dubna 2016 20:02
Jo bude, já jen nemám čas na korekturu, tak to zatím držím v šuplíku. Já se moc na prózu nesoustředím, takže bych o sobě řekl že v psaní povídek a ff jsem spíše nováček. Každopádně jakmile budu mít trochu více času (což tento měsíc asi nebude), tak se vrhnu na korekturu dalších dílů, pošlu je a dokončím tím příběh, abych mohl psát o další postavě.
Každopádně děkuji, za kladné zhodnocení. :)
 
Gujflar - 16. dubna 2016 20:02
_20160209_00052859898148.jpg
Bude ještě pokračování? Totiž, strašně mě Tvoje psaní potěšilo, miluji Skyrim a celé universum okolo toho a nerad bych, aby jedna z nejlepších ff co jsem četl skončila. Jen bych to malinko více rozváděl do podrobností, celé mi to připadá takové suché, víc popisů, třeba i na jednu-dvě věty si myslím že by to hodně zkrášlili. Jinak máš za mě velký palec nahoru.
 
Enderson - 16. února 2016 22:29
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Havranisko - 16. února 2016 20:35
Já předpokládám, že ani jedno ani druhé. Neplánuji se s postavou dostat do Whiterunu, byla tam jednou na krátké návštěvě a to mu stačilo. Veškerý příběh by se měl podle mých očekávání odehrávat v severní části Skyrimu nehledě na to, že bych rád načnul i myšlenku konečného dořešení občanské války. Každopádně si myslím že pokud by se postava přiklonila k jedné či druhé straně v tomto, nebo jiném významném sporu, zasahovalo by to do příběhu Dovahkiina. :)
 
Havranisko - 16. února 2016 20:35
65d9b966b559c6b4cac81e4c0f53fb10--fox-illustration-art-illustrations1374.jpg
Mám takovou otázku. Gray-Mane nebo Battle-Born?
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.071103096008301 sekund

na začátek stránky