Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

NesmrtelnostOblíbit

200108112150-thugl8158.jpg

Autor: BobyBond

Sekce: Zamyšlení

Publikováno: 16. února 2016 20:07

Průměrné hodnocení: 5.1, hodnotilo 8 uživatelů [detaily]

 
Filozofický článek o životě a o jeho vnitřním smyslu
 
Nesmrtelnost

Začátek každého z nás je narození. Každý se narodil jinde, v jiné době, v jiné rodině a za jiných okolností. Ale jednu věc máme společnou, všichni jsme se narodili a všichni také jednou zemřeme. Každý z nás asi odejde z tohoto světa v jiný čas a jiným způsobem, ale jednou to prostě přijde. Tak tomu bylo už od počátku , vždy se člověk narodil a jednoho dne zemřel.
Ovšem každý z nás si asi položil otázku: Jaké by to bylo žít navěky? Bylo by to nudné? Nebo zajímavé? To nikdo neví a právě proto tato otázka spolu se snahou zachování lidského života dala vzniknout dnešním doktorům a vědcům, nebo také středověkým alchymistům. Všichni tito lidé se už od počátku dějin snaží zoufale najít způsob , jak zůstat na této planetě co nejdéle, nejlépe navěky. Ať to byli pokusy o elixír nesmrtelnosti nebo o vynález toho nejdůmyslnějšího léku na věčný život, nic zatím do dnešních dnů nezabralo. Naučili jsme se sice prodloužit život , díky naším životním podmínkám, do dost vysokého věku, ale člověk se stále rodí a umírá.
Podle mého názoru je život a smrt jeden celek, který od sebe nejde odtrhnout a který se ,stejně jako všechno kolem nás, točí v kruhu a je součástí něčeho většího, co je nám lidem skryto. Z toho vyplývá, že člověk se stane nesmrtelným jedině tak , že se stane nezapomenutelným a nám nezbývá nic jiného, než se smířit s tím, že jednoho dne prostě nebudeme existovat. Jak říká jedno Aboriginské přísloví:

,,My všichni jsme návštěvníci tohoto času a tohoto místa ,jenom procházíme. Důvod proč jsme tady je pozorovat, učit se, růst a milovat .A pak se vrátíme domů‘‘
 

Komentáře, názory, hodnocení

BobyBond - 23. února 2016 15:39
200108112150-thugl8158.jpg
Děkuji ,všem co mi okomentovali příspevek.Vážim si vaši kritiky a to nemyslim ironicky.Jsem za to opravdu rad,protoze vaše komentare mně posunou dal a ponaučím se při psani dalsich prispevků do teto knihovny.Ja vim, ze z teto úvahy se vlastne nedozvidate nic noveho,ale mým ucelem bylo obecně znamou vec prevlect do noveho,i kdyz trochu deraveho, kabatu.Jeste jednou dekuji a vase komentare beru jako motivaci k dalsim mym budoucim literárním dilům
 
Enderson - 22. února 2016 07:45
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Nic. Absolutně nic nám nesděluješ. Tohle není zamyšlení, tohle je jen přepsání běžně známé věci, ani tam není základní otázka, ani pořádná myšlenka.
 
Dreamcatcher - 19. února 2016 16:00
sdf14708080.png
Tak nevím, přijde mi, že tohle zamyšlení jsi přidal jen proto, aby tu prostě něco bylo. Nezjistil jsem tedy nic nového, nedal jsi mi nic nad čím bych se měl pořádně zamýšlet a ani mě to nijak nepopuzuje k diskuzi. ;)
 
Syntepthsia - 19. února 2016 15:52
agony19399770.jpg
No, takto.. Nebolo to zlé, nápad bol určite fajn ale mohol si to aj trošku viac dokopy popísať.
*SA*
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.069856882095337 sekund

na začátek stránky