Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Dvě lviceOblíbit

296184583.jpg

Autor: Balnazzar

Sekce: Pohádka

Publikováno: 03. května 2017 11:08

Průměrné hodnocení: 4.5, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 

Krátká bajka nesoucí moudro: Co si může člověk zařídit sám, ať nenechává na ostatních.
 
Dvě lvice



Při takovém poklidném, příjemném a lenošivém odpoledním odpočinku je velmi nežádoucí jákékoliv rušení blaženého klidu. To si myslí i dvě lvice rozvalené ve vysoké trávě uprostřed sluncem prohřáté savany, rozjímající pouze v uklidňujícím a rytmickém cvrkání cikád a cvrčků.
Když tu najednou ozve se příšerný jekot, který jako blesk protne lahodný klid.
„No co to sakra?!“ zvedne hlavu jedna lvice. „Kdo to tak otravně vříská a ruší náš odpočinek?“
„Nevím, ale je to tak odpudivě otravný zvuk! Udělej s tím něco, já jsem tak rozlenošená..“ Zavrní lvice druhá a tlapamy si zacpává uši, stále se válející.
„Inu dobrá, když jsi tak líná, já se o to postarám.“ Pronese ta první a vydá se za tím groteskním zvukem.
Přibližně za hodinu se lvice vrátí.
„Tak sláva, podařilo se a kdo to tak hrozně hulákal?“ Ptá se už zdálky ta líná lvice, když uslyší, že se vrací. Vracející se lvice přijde blíže a jak si lze povšimnout, celou tlamu má téměř až černou od husté krve.
„No tomu bys nevěřila“ začala udýchaně „raněný bůvol sténal u stromu za kopcem, tak jsem ho zardousila a byl klid.“ Odpoví a zpoza stohu vysoké trávy vytáhne tělo bůvolovo.
„Jenže bůvol byl zraněn v souboji se lvem, který ležel opodál a také sténal s hlubokou ránou na stehně. No, tak jsem ho též zakousla“ Dodává udýchaně a opět jako důkaz vytáhne tělo lvovo.
Líná lvice se ale zarazí, jelikož poznává v samci svého muže. Zajíkne se - dojde jí hlas a chytí se za tlamu, s vyděšeným výrazem zírající na tělo manželovo. „No to ale není vše“ povšimne si výrazu udýchaná lvice, myslíc si, že je to známka údivu a ne zděšení „vzápětí se přiřítilo asi pět malých lvíčat vřískajících ještě hůře, jak vidnouc svého otce mrtvého. Inu, co nadělám, zardousila jsem je všechny též.“ A na důkaz předhodí k hromadě těl ještě pět krvavých uzlíčků. „Matka lvice se už naštěstí neobjevila, takže máme konečně klid! A dokonce i pořádnou hostinu...co že jsi tak zamlklá a nic neříkáš?“
Líná lvice poznala všech pět svých dětí. Ještě chvíli nevěřícně poulila oči na morbidní změť těl a pak se dala do strašlivého a příšerného stenu.
Druhá lvice zaražená, nechápavě zírá na vřískající družku. Podívá se doleva, podívá se doprava, povzdechne si, skočí po sténající lvici a prokousne jí hrdlo.
Nad savanou opět zavládne příjemný a ničím nerušený klid.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Balnazzar - 01. června 2017 15:38
296184583.jpg
Qued - 31. května 2017 07:26
Děkuju!
Je to spíše bajka, ta ale není ve výběru sekce/žánru.
 
Qued - 31. května 2017 07:26
qued_antisanta2873.png
Nevím jestli je to pohádka, ale je to super. :)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.072070837020874 sekund

na začátek stránky