Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Projektíček nr. 14, várka druhá a posledníOblíbit

frynovy23924.png

Autor: Fry

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 14. září 2017 22:00

Průměrné hodnocení: 10, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Tak dámy a páni, Projektíček číslo 14 sa nám skončil a je načase bilancovať. Ďakujem v prvom rade všetkým zúčastneným, nenechali ste ma v tom samého a čítať Vaše dielka mi bolo nesmiernym potešením! Ak má niekto ďalší nápad na tému, sem s ňou! Veľmi rád by som v Projektíčku pokračoval, na takej tej bežne občasnej báze.

No a teraz, príjemné čítanie!
 
1. Ravager

Od tohoto autora máme celkom dve dielka, jedno lepšie ako druhé. Nie. Nie je to proti pravidlám. Čestné skautské

Nabídka, která se neodmítá

„Dobrý večer, pane. Mám pro Vás opravdu skvělou příležitost, kterou byste si neměl nechat ujít. Představuji na svých cestách občanský projekt – Chléb a hry. S cílem zabránit apokalypse. Všichni ukojí svůj věčný hlad jídlem a hraním místo válkami, lakotou a xenofobií. Z Vašeho výrazu soudím, že téma neshledáváte zajímavým. Jsem ale rozhodnutý během několika chvil situaci změnit.
Dle zkažených žlutých zubů předpokládám, že jídlo nepatří mezi Vaše oblíbené kratochvíle, ale to není nutné. Kromě faktu, že chléb je měkký a dobře se žvýká i v případě dentálních problémů, je to zároveň symbol. Znamená naplnění břicha i mysli a hlavně naplnění účelu, pro který jsme byli stvořeni.
Povislé koutky a tvář – nebojím se říct až mrtvolná - mi zase říkají, že si ve své opuštěnosti neužíváte příliš zábavy. Je potřeba vás oživit. Jak se říká - kdo si hraje, nezlobí, navíc dnes již máme spoustu edukativních her, díky kterým si můžete zlepšit reflexy, postřeh a dokonce i zanícenost pro věc. I když nemáte nikoho, jste sám jako kůl v plotě a noci se táhnou jako věčnost, není příjemnější onu věčnost strávit hravě?
Protože Vy tento program evidentně potřebujete, nabízím jej s třicetiprocentní slevou.
Tak co, plácneme si?“
„Beru.“, řekla zombie a hravě se natáhla pro podanou ruku.



Poslední myšlenka

"Máma mi říkala, že musím hodně jíst, abych byl velký a silný. Já ten chleba nenáviděl. Cpala ho do mě, protože když budu dost velký a dost silný, můžu se zúčastnit her. Velká čest a sláva. Když ale koukám na ten gladius, co mi trčí z útrob, myslím, že hry nenávidím ještě o něco víc.


2. Qued


Pristálo v pošte deň po termíne. Ale kto som ja, aby som odmietol takéto majstrovské dielko?



Projektíček No. 14

Zamřížovaným okénkem dovnitř pronikalo pramálo světla a i to již mělo nádech blížícího se skonu. Petr seděl na posteli a soustředěně žvýkal. Líbilo se mu tady a nebyl sám. Venku byl ztracený, v tom obřím přetechnizovaném světě. Dělal věci, které se po něm chtěly, jen proto, že je po něm chtěli. Nerozuměl tomu, ať se snažil sebevíc a tak se přestal snažit.
Když jej pak jednoho rána odvezli sem, místo do práce, byl natolik rezignován, že se ani nebál. A zde při tom bujel zcela nový svět. Na malém dvorečku se potkával s lidmi, kteří oplývají znalostmi přírodních věd, kteří rozumí našim tělům, s lidmi se kterými se dá hovořit přímo, bez obrazovky. Byl nadšený. Stinné stránky uvěznění již skoro nevnímal.
Měli tady dokonce knihy, ty papírové, o kterých četl, v těch elektronických a mohli jste jich přečíst, kolik jste chtěli. Každý z vězňů, kteří byli zavřeni ve stejných malých celách vedl vlastní malý projekt. Karel se svou skupinou pěstovali trávu v rohu dvorečku, Ondra zkouší dát dohromady destilační kolonu, Franta vede filosofické debaty starých učenců.
I Petr se rychle a nadšeně zapojil. Vyplivl další kus natráveného chleba a zabalil jej do ručníčku. S myšlenkami, na členy své skupiny, kteří pravděpodobně teď dělají to samé se spokojeně pohroužil do spánku.
Když se konečně dostal ke skupině, přišel jako poslední a na stole již byly výtvory ostatních.
No, byl to první pokus a možná jsem měl omezit přednášku o významu figur, pomyslel si, když jeho pohled spočinul na šachovnici plné dam.


3.Aelin


Ach, tie vznešené krásy rodičovstva...


Chéb a hry


Nejez to… Nejez to! Proboha, ne, nech ten chleba!

Ne!!!

Ona ho snědla.

Já to chápu, jasně. Chápu to. Ta představa, že se zase celou noc budu kroutit, ji vůbec neznepokojuje. Haha, kecám! Nakonec brečí se mnou a marně přemýšlí, co zase snědla. Nedochází jí ale, že jsem ji chtěla varovat! Já se fakt snažila! Divoká gestikulace, zatínání dlaní v pěst, a dokonce jsem výskla. A to tak, že jsem si ublinkla. Zase to studí. Haló, kdo mě převlíkne?

Ale dobře. Jsem tolerantní. Podívejme se na to z druhé strany. Krásně to voní, je to nadýchané a jak jsem si všimla, bere si to na místech, kde je spousta věcí, lidí, světel. A nakonec usmívající se paní, která na mě cosi šišlá. Tomu vůbec nerozumím. Jsem snad retardovaná, že na mě všichni musí šišlat?!

Hm, radši začnu řvát.

Ale zpět ke chlebu. Proč to vůbec neřeší jako já? Proč někde nemá nějakou tajnou zásobu? Táta očividně má. Vždycky otevře tu bílou skříň, mě ovane chlad jak ze Sibiře, on vezme hnědou lahev a cvak. Pak na mě párkrát dýchne a mně se chce spát.

Ona však ne… Pořád vymýšlí, co by zajímavého snědla. Někdy se snaží sníst i mně! A někdy z toho mám osypky.

Tohle je hazard! A ten je zakázaný, ne?

Pomoc, zase mě někam vlečou. Ne, ne, já nechci, nechci se koupat, dejte to pryč, né!

Uf.

Žiju.

Ahoj. Jmenuji se Johana a jsou mi 4 měsíce. Ráda si hraju, ale nehrajte si s mým žaludkem



4. Fry

Hry o chléb

Transylvánia, 1991
Na kopci sa v búrke vypínal hrad. Doslova. Pri každom zablysnutí sa morfo-holografické pole reštartovalo a namiesto zrúcaniny hradu sa ukázala supertajná centrála New World Order.
"Kolegovia, chemtrails nefungujú" začala schôzdu jedna zo zahalených postáv, zatiaľ čo za jeho chrbtom templárske stráže odvádzali vzlykajúceho hlavného inžiniera MH poľa.
"Chemici tvrdia, že glutén blokuje účinnosť hlavnej zložky. Bude trvať 50 rokov vymyslieť inú účinnú látku."
"To si nemôžeme dovoliť. Ľudia sa už teraz vymykajú spod kontroly, dokonca prišli na náš jašteriánsky pôvod!" ozval sa Druhý. Zhrozené ticho v sále mu bolo odpoveďou.
"A čo tak zbaviť sa gluténu?" spýtal sa nesmelo Tretí.
"Čože? Gluten je v chlebe! Všetci jedia chlieb! Nemôžete len tak zakázať chlieb!" oponoval Prvý.
“A čo celiaktici?” opäť sa ozval tretí.
“Naše vakcíny môžu uspôsobiť autizmus, nie celiakiu. Vraj je príliš zložitá na naprogramovanie. ” namietol nikto zo zadných radov.
"Noooo, keby sme na internet napísali, že gluten je škodlivý? Z internetu sa pomaly začína stávať veľká vec..." Sieňou zaznel šum súhlasných hlasov.
"Vám asi preskočilo! My tu hráme o svetovú vládu a vy sa chcete spolihať na článok na internete? Ľudia nie sú až takí sprostí!" namietol štvrtý, no ďalšie námietky umlčal Prvý
"Nič lepšie zatiaľ nemáme. Prečo to neskúsiť? Páni, hlasujeme..."


Meanwhile in 2017:
"... a je ten raw bio tekvicový chia vegan-šunkový chlebíček bezgluténový? "


 

Komentáře, názory, hodnocení

Mael - 26. června 2018 11:04
m3910.jpg
Čtu to sice až teď, skoro po roce, ale jako celiakovi mě poslední dílo fakt zahřálo u srdíčka :D
 
Bard - 18. září 2017 21:33
ikonagamma1684.jpg
Rav:
Sice trochu čitelná pointa, ale náramně čtivé dílko. Líbí.

Qued:
Když šachy, tak dáma, to tam prostě být musí. :-)) Přednášku o významu figur bych si asi měl taky poslechnout.

Aelin:
Pěkné. Trochu mi tam drhne až ta poslední věta, ale jinak příjemně napsané.

Fry:
A tady ta poslední "aktuální" věta pasuje naprosto přesně. Pointa, jak má být. ;-)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.070442914962769 sekund

na začátek stránky