Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Magie v AlberiiOblíbit

dm_avatar4893.jpg

Autor: Albenis

Sekce: Magie

Publikováno: 30. července 2019 23:12

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Věřím, že magie v mém světe sloužící pro Temné časy odkaz pomůže některým či Vás alespoň inspiruje k jinému pohledu na magii než je ten "běžný".
 
Magie je síla, energie a moc v jednom.

Studovaní tvrdí, že se jedná o dar bohů, aby i pouzí smrtelníci mohli okusit co znamená moc.

Některé legendy praví, že magie je ukradená síla bytostí, kterým byla svěřena božstvem.

Avšak pro nás je to zdroj jak přežít v těžkých chvílích, ulehčit si životy, či obyčejně: zkrátit si chvíle.

Pak však existuje také skupina, která sdílí myšlenku, že magie je určena pouze specifickým vrstvám a mezi holotou nemá co pohledávat. Pořádají se pak hony na ty, jenž objevili kouzla nebo se projevila událost, kterou nelze vysvětlit obyčejným selským rozumem.

A co odvětví magie, která spojuje náš smrtelný svět s mocí temna ? Warloci, temní mágové obývající vysoké věže daleko od civilizace, nemrtví, lichové a pak.. ti o kteřích ani nevíme. Chodí mezi námi. Potkáváme je denně, sledují ty, kteří jsou předurčeni větším věcem. Kdo to však je ? Ty entity, které všichni známe..

Nacházíme se v opuštěné temné ulici, kam by duše ani nezabloudila.. a citíme ten chladný pohled na našich zádech, ale když se otočíme.. nic.

Nebo uprostřed tržitě, kde je těžké se pouze pohnout.. a přeči jen.. cítíme že nás něco z dáli zkoumá.. a když se podíváme do okna.. vidíme jen záclonu, které se zahalí.

Někteří tvrdí, že právě tyto bytosti přišli s původem magie mezi smrtelníky.. obdarovali matky, které čekali dítě.. a jejich děti to v sobě následně objevili v průběhu jejich dospívání..

Někteří jím říkají Chodci, někteří duchové a v knihách je můžeme najít jako Věční.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Lomikar - 04. září 2019 08:19
want you for adventure!6226.jpg
Úplně nevím, co si pod tímhle článkem vůbec představit. Popisuješ tam koncepty magie, které jsou k nalezení v drtivé většině fantasy knih. Je to jen splácnuté do jednoho článku, který mi ještě nepřipadá psaný nijak zvlášť zajímavě. Co třeba to celé přepracovat jako záznam ve svitku? Co tam zmínit jednotlivá odvětví magie? Nebo třeba se nezaměřovat na magii obecně, ale jen na ty "chodce" a jejich koncept pořádně rozvést. Ti jsou totiž celkem originální, zatím jsem o nich neslyšel/nečetl. Takže pokud by mělo něco sloužit jako inspirace, tak leda to. :)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.057516098022461 sekund

na začátek stránky