Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

(íček) 18: Agred, Eithné, Fry, RešajaOblíbit

wel1d5kk1aaa19357.jpg

Autor: Sargo

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 04. ledna 2021 13:17

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 

"V žádném případě!"
Vážení autoři, díky za statečnost, s jakou jste se popasovali s tématem i (většinou) nezbytností zuřivého škrtání... a přeji pěkné novoroční počtení všem! :-)



 


"V žádném případě..." - Arged -

"...v žádném případě se během kouzla nenechte vyrušit myšlenkami na cokoliv jiného, než je cílové místo přenosu!“
Mistr Kuhral dokončil svoji přednášku o teleportaci. Přehlédl hrstku svých posluchačů, jediných opravdu nadaných žáků této čarodějnické školy. Když se ujistil, že všichni pozorně poslouchali, udělal několik křížků v docházkovém listě, zaklapl velké desky s tímto jediným listem a odkráčel z učebny.
„Konečně se dostaneme do Prokleté věže,“ řekl jsem úplně zbytečně vedle sedícímu Lopuchovi. Místo odpovědi jen machrovsky nakrabatil rty a lehce pokýval hlavou. Oči mu zářily nedočkavostí. Nezbývalo nám ale než ještě přežít oběd, odpolední martýrium kuchyňských a zahradních prací, večeři, a nakonec pár hodin beze spánku v postelích.
Pak konečně i kyprá služebná Bernita s mocným funěním sklidí do kumbálu kbelíky, hadry a smetáky a půjde uložit na kutě své pozadí, dokonale stavěné pro vtípky mladých učňů.
Se srdcem bušícím nejen devětadevadesáti právě zdolanými schody jsem s Lopuchem dorazil ke dveřím z matného černého dřeva a jednoduchou cedulkou:

PROKLETÁ VĚŽ
!!!NEVSTUPOVAT!!!

„Jdi první.“
„Ty jdi první!“
„Bojíš se, viď?“
„Nebojím, ty se bojíš!“
„Máš pravdu, bojím.“

Lopuch mě dostal. Budu muset přiznat, že mám taky strach. Nebo jít první.
Pohlédnu nočním zrakem širokou klíčovou dírkou za dveře, abych přesně věděl, kde je volný prostor. Není dobré teleportovat se do pevného objektu.
„Esvel Mastvandel…“
Hravě se transformuji v pouhou mysl, posouvám se pomalu za dveře.
„Khombrultem…“
Mistr něco důležitého zdůrazňoval na konci přednášky.. vzpomenu si najednou.
Když mu k nohám dopadla zadní polovina mého těla, proťal tmu Lopuchův strašlivý křik.



Blok - Fry -

"Čože?" zrúkol do telefónu, až sa roztriasli krištálové poháre v minibare.
"Bude to hotové, keď to bude hotové!"
S vervou treskol slúchadlom do vidlice a žehnal svojmu rozhodnutiu ponechať si pevnú linku aj v tejto prašivej dobe mobilných telefónov
"Blbí vydavatelia..." precedil pomedzi zuby. On a kreatívny blok? Tak to teda v žiadnom prípade!
Nalial si čerstvú dávku škótskej, oprel sa v kresle a s totálne skazenou náladou naďalej pozoroval naliehavo blikajúci kurzor na úplne prázdnej bielej obrazovke...



Nespočetně mnoho případů - Rešaja -

Přestupiště světů bylo vždy plné spěchajících lidí, příliš nervózních na to, aby prohodili pár slov. Stařec usedl na lavičku a čekal na další spoj.
"Kampak?" zeptala se žena sedící vedle něj.
Bylo to už mnoho let, co s ním někdo zapředl hovor, a tak jeho hlas zněl nejistě. "Hledám svět, ve kterém má láska nikdy nezemřela."
"Ach tak," soucitně se na něj podívala. "No tak snad jej brzy najdete."
"Hledám už třicet let," posteskl si.
Chvíli nevěděla, co na to říct. "No, hlavně pamatujte: vesmírů, ve kterých je naživu, je nekonečně mnoho."
Tuhle průpovídku slyšel už mnohokrát. "Nekonečno je i těch, ve kterých nikdy neexistovala. A tohle nekonečno je větší."
"Větší? Nesmysl. To se vám jen zdá, nemůžete přece porovnávat nekonečna!"
Nějakou dobu jen seděli a mlčeli.
"Jak to myslíte - větší?"
"Světy, ve kterých žije, jsou racionální a všechny ostatní jsou iracionální. Jak jinak by to mohlo být?" řekl, jako by se tím vše vysvětlilo.
Když se na něj stále nechápavě dívala, pokračoval: "Mezi nulou a jedničkou je nekonečně mnoho racionálních čísel a nekonečně mnoho iracionálních. A přece když náhodně vyberu číslo..." Zlomil se mu hlas.
"S jistotou bude iracionální." Prozřela. "Tak proč stále hledáte? Vždyť nemáte šanci!"
"Co jiného mi zbývá?"



"V žádném případě!" - Eithné -

Velký Bum byl prvním zlobrem, kterého kdy viděl Nebojsson brečet - když se na schodech minuli, musel chvíli počkat, než všechny slzy v úhledných vodopádcích stečou níže, aby si nepromáčel boty.
Před dveřmi zaváhal, ale pak vzal za kliku...
Dáma za stolem vypadala překvapivě křehce. "Vás jsem zrovna potřebovala!" zvolala. "Výkaz práce máte úplně špatně vyplněný! Je konec měsíce, copak nechcete svůj žold?"
Nebojsson se zamračil. "Nemůžete mi sebrat žold."
"Když nevyplníte správně všechny potřebné formuláře..." Konec věty zůstal nedořečen.
"Tohle nemůže fungovat. Copak třeba Velký Bum vůbec tuší, jak se používá inkoust?"
"S Velkým Bumem jsme se bohužel museli rozloučit. Neuměl se chudák ani podepsat! Jak by stvrdil převzetí peněz? Bude to muset zkusit na volné noze."
"Ale on dneska zabil obří akromantuli! Nemůžete mu za to nedat peníze!"
Dáma se usmála a Nebojssonovi se zježily chlupy na rukou. Potřásl hlavou, aby se vzpamatoval. "Takže - co mám udělat, abych dostal svoje peníze?"
Dáma zalovila ve stole a podala mu stoh papírů. "Tyhle tři podepsat, tenhle předělat, tenhle jste vůbec nedodal a s tímhle už taky máte zpoždění."
"Ale..." Za dveřmi se ocitl, aniž by věděl jak.
Uměl slušně psát, ale čtení bylo horší. Nebyl proto připravený, když se mu zahloubanému do papírů na schodech smekla noha, a zastavil se až o zlobra, který o patro níže stále ronil slzy.
"Bum," vzlykl zlobr.
"Jo," zahrčel Nebojsson a podíval se zpátky nahoru. Ne, tohle nedokáže. Raději... pohlédl na zlobra vedle sebe. "Půjdeme na draka spolu?"
Družina byla založena.


 

Komentáře, názory, hodnocení

Sargo - 06. ledna 2021 17:37
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Naprosto skvělá várka (spoiler: ta druhá bude taky super! :-D). Jsem ráda, že není třeba dělat nějaké žebříčky, protože to by byl bolestný boj. A takovýho skučení se napřed ozývalo....... :-D

Bard - 05. ledna 2021 21:24
Tolik vlídných slov si snad ani nezasloužím... ;-) A jen se k tématu směle znej - vždyť vidíš, jak to dopadlo. Jedno jak druhý radost si počíst. :-))
 
Arged - 06. ledna 2021 16:22
arged - kopie82357676.jpg
Radost být mezi vámi, krásné a krásně zpracované nápady jeden jako druhý.

Bílou obrazovku s blikajícím kurzorem jsem si sám dosyta užil u tohoto tématu.

Hledání ne/zemřelé lásky je rozhovor mimo mé chápání a přitom tak mile lidský, že bych jej snad i chtěl prožít.

Jako byrokratofoba mě oslovil nejvíc příběh poslední. Jen mám strach, že Bum s Nebojssonem najdou dračí sluj hlídanou policisty, vystěhovanou a oblepenou páskami "exekuce".
 
Rešaja - 06. ledna 2021 11:58
reaja5657.jpg
Arged: Páni, tohle bylo dobré. Skoro se mi nechtělo věřit, že tak dlouhý a ucelený příběh se vejde do 250 slov. Pro mě nejlepší z várky.

Fry: Zdá se mi to, nebo je to dosti meta? Pěkné. :)

Eithné: Tak teď nevím, jestli je drakem ta křehká dáma za stolem... Paráda. A líbí se mi, jak dobře padnoucí máš vždy jména postav, a nemusíš je ani moc víc popisovat, aby si je čtenář představil.
 
Bard - 05. ledna 2021 21:24
ikonagamma1684.jpg
A: Tumiran to napsal za mě. A ještě své hodnocení vypointoval Lopuchem. :-D Na to nemám. Každopádně ale moc pěkný příspěvek. Bavil jsem se.

F: Tohle bylo také hodně povědomé. Bolestně povědomé. Do popsaného stavu se dostávám zpravidla pouze kvůli Sargo. :-D

R: Vděčné, moc pěkně uchopené téma. Líbilo se mi to.

E: Nebojsson a Velký Bum... tahle dvojice by si zasloužila více prostoru. Paráda!

Děkuji všem. A rád bych podotknul, že tohle téma nebylo tématem, které bych někdo s nickem od B a na čtyři písmena navrhoval. V žádném případě. :-P Má nevinně pronesená (napsaná) slova byla zneužita.
 
Tumiran - 05. ledna 2021 20:49
thief058182.jpg
No páni. Kdo by to byl řekl, co se z toho všechno nevyklube.

Arged mi dává vzpomenout, kolikrát už se ve všemožných hrách ubohý kouzelník teleportoval do zdi. Prsty jedné ruky by mi rozhodně nestačily. Nezbývá než se utřít Lopuchem.


Jakže se to jmenovala ta podivná komedie, kde se z nic moc se tvářícího scénáře za pomocí vynikajícího obsazení, obzvláště pak ztvárňujících spisovatele na volné noze, vyklubala velmi promyšlený, byť romantikou prošpikovaný příběh o hodinkách a jejich majiteli? Už vím - Stranger then Fiction. Krásný spisovatelský blok. Jak na něj, viď, Fryi? Little did he know...

Rešaja ví, že ve všech paralelních světech se vyskytuje 10 druhů lidí. Ti, co umějí číst v binárním kódu a pak ti, co neumějí.

Ani Eithné nezklamala.
Právě v těchto okamžicích se místo založení nové družiny vyplatí najmout churavě vypadajícího mužíčka s brejličkami, který se sakra vyzná v číslech, lejstrech a pracovním zákoně. Za mírnou úplatu a tělesnou ochranu vám většina odměny za obří akromantuli přistane v měšci. Jinak se nám nabízí smutný pohled na plačícího zlobra. To né!

Pěkné, všichni s nadsázkou a vtipnou pointou. Tleskám!
 
Eithné - 05. ledna 2021 19:01
dub2857.jpg
Nosné téma a skvělá várka, jsem ve skutečně dobré společnosti, četlo se to samo!

Arged - S přehledem můj favorit. Skvěle napsané, velký příběh směstnaný do pár odstavců. Jaké jsou důsledky, co svět kolem? Tolik nenapsaného! Sepsal o tom mistr nový text, který musí studenti povinně číst, než dojdou k praxi? Zvládl se Lopuch ještě někdy teleportovat, nebo skončil s posttraumatickou stresovou poruchou a navždy se magie vzdal? Vynikající téma.

Fry - Kdo by tohle neznal :)

Rešaja - Skvělý text. Aritmetická filosofie s úžasnou kulisou přestupiště světů. Tahle dvě slova slibují mnoho a probouzejí fantazii, takže to není pouhý rozhovor, o kterém text je, ale ucelený obraz - moje obrazotvornost byla hotová hned, vidím to se všemi detaily. Konverzace samotná je navíc perfektní. Skvěle vystihnutý nečekaný aspekt hledání.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.057573080062866 sekund

na začátek stránky