Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

P20 (2/3): Arged, Bard, Emerialon, GurlbaradOblíbit

wel1d5kk1aaa19357.jpg

Autor: Sargo

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 12. května 2022 12:39

Průměrné hodnocení: 5, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 

Obhajte svou existenci! ... ano, i vy, co jste si mysleli, že budete jen z dálky přihlížet a bavit se na cizí účet? On se nakonec někdo pobaví na váš...

 

Soumrak bohů - Arged -


Ódin zaklapl víko truhly a unaveně se na ni posadil. Takhle to dál opravdu nejde…
-----
„Bohové! Kolegové!“ hřmí vládce na narychlo svolaném sněmu. „Božský aparát bobtná a je stále dražší. Je na čase vyzvat každého z vás: OBHAJTE SVOU EXISTENCI!“
-----
Ódin se s námahou zvedl a rozhlédl se po zmasakrovaných bozích.
-----
Možná Idunn mohl vynechat, jak to teď bude s jablky a nesmrtelností? Nebo Lokiho, ten by jistě něco vymyslel…
I přes drobné pochyby Thor odcházel ze sněmu s povzneseným pocitem. Nebylo to těžké. Nebylo to vůbec těžké!



Nemůžu se probudit - Emerialon -


Povím vám, co se mi jednou skutečně stalo.
Bylo jedno z těch prázdninových rán, kdy nemusím vstávat, když nechci. Máma zrovna plnila skříň čistým prádlem, tak mne probudila. Ale ne úplně.
Zaregistroval jsem, že potřebuju na záchod. Tak jsem vstal, automaticky otevřel dveře od pokoje, prošel obývákem, chodbou až k hlavním dveřím, otevřel ty nalevo a po paměti, aniž bych rozsvítil, se posadil na trůn.
A pak jsem byl znovu v posteli. Tak jsem vstal. Moje tělo kladlo minimální odpor, takže jsem snadno opět prošel známou trasu až k toaletě. Znovu se posadil a…
Opět v posteli. Už jsem cítil trochu hlavu. Došel jsem tedy k závěru, že už musím být vzhůru a pokusil se o to znovu. Cestou jsem zaregistroval tátu, jak sedí v obýváku. Tak jsem došel do temné místnosti znovu.
A opět v posteli. S menším bolehlavem a lepším vnímáním. Štípl jsem se a překvapivě to bolelo. Už jsem musel být vzhůru. Pokusil jsem se o onu prokletou cestu znovu.
Ony povídačky ale nefungují, pokud jste v polospánku. Znovu jsem ležel v posteli. Hlava mě bolela víc a už jsem cítil i ruce a nohy. Zvláštní, že jsem si toho předtím nevšiml.
Další dva pokusy a už jsem byl ve stavu, kdy už jsem plně vnímal všemi smysly a cítil, jak na mě doléhá nedospalost. S velkými obtížemi jsem vstal, dobelhal se naposled k záchodu a vítězně usedl na svůj trůn.
Pak jsem se probudil doopravdy a měl dost síly tak akorát se převalit na druhý bok.



Obhajte svou existenci! - Bard -


„Nuže,“ vyzve Stvořitel první z trojice přítomných, „povězte mi, proč je tak důležité, aby vaše existence trvala i nadále?“
Drobounká najáda se nejprve trochu zajíkne, ale pak rozhodným hláskem pronese: „Voda, o níž se tak úzkostlivě starám, každý potůček a každá bystřina, každý potok a každá říčka, to všechno dává žít všem ostatním Tvým stvořením.“
Tazatel se jen usměje a přikývne. Pak pokyne druhé z dam.
Dryáda udělá pár kroků vpřed, zhluboka se nadechne a po dramatické pauze důležitě pronese: „Jeden každý ze stromů, o něž se starám, všechny ty lesy, prastaré hvozdy i vzdálené džungle, o které s ostatními pečujeme, to všechno dává lidem i zvířatům dýchat. Ani beze mě by tu nemohli ostatní tvorové žít.“
„Ano, dobře,“ usměje se opět laskavě Stvořitel. „A vy? Vy jste tady proč, pane Musku?“
„No,“ podrbe se dotázaný za uchem, „zatím se jen tak bavím životem, ale až tyhle dvě selžou…“



Obhajte svou existenci! - Gurlbarad -


„Co to máš?“
„Nech mě být.“
„Jenom mě to zajímá.“
„Řek’ sem vodprejskni!“ Vztekle se po ní ohnal rukou. „Sakra, to je k neuvěření. Někdo by vám všem měl dát konečně pořádnou lekci.“
„Jen si chci dělat, co mě baví,“ nervózně pootočila hlavu. Propíchla ho očima. „Stejně jako ty.“
„To přece vůbec nemůžeš srovnávat!“ chrčel naštvaně. "Ty jsi přece k ničemu! Jsi pro všechny akorát nebezpečná.“
„Nějak se prosadit musím. Co si nevezmu, to nemám. Kdo se nejlíp přizpůsobí okolí, ten přežije. Já se přizpůsobit umím. A ty?“
„Já už přece nemusím. Já přizpůsobím okolí sobě. Jinak...“ Vztáhl nad ni dlaň a připravil se k úderu.
„Nesahej na mě! Varuju tě! Budeš litovat.“ Roztěkaně popocházela ze strany na stranu. Nespouštěla z něj oči, připravená na cokoli.
Samolibě se pousmál. „Ne. Však já už vím, jak se na vás musí. Potvory. Nakonec nerozumíte ničemu jinému než síle. Že jo?“
Udělala několik téměř neznatelných krůčků dopředu. „Kde bereš tolik sebevědomí? Tahle zzemě nepatří jenom tobě.“
„Ale patří. To víš, že patří. Kazíte mi to jenom vy… Jste všechny stejné. Zvenku krásné, tajuplné… a zevnitř jedovaté. Pořád mě jenom otravuješ. Vlastně pro mě představuješ hrozbu, takže agrese je jedině přirozená.“
Věděla, že už jí zbývá jen poslední kratičký okamžik. „Co z toho, co jsi o mě řekl, bych nemohla říct já o tobě?“
Ruka s plesknutím dopadla na stůl a bleskově se zase zvedla. Člověk cvrnkl tělo mrtvé vosy do trávy na prosluněné zahrádce. Zívl. Napil se svého piva. Pohodlně se opřel.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Bard - 17. května 2022 10:16
ikonagamma1684.jpg
Arged – "Božský aparát bobtná..." Už jen pro tuhle větu to stálo za to. :-D

Emarialon – Už už to začínalo smrdět průšvihem, ale dopadlo to víceméně dobře.

Gurlbarad – A mně se, narozdíl od některých předchozích komentujících, líbilo právě to, že odhalení hlavní hrdinky přišlo až v samém závěru.

 
Aiden - 14. května 2022 12:48
9a0483562f63c57bc4ba171c09d638599675.jpg
Arged – Tady je téměř škoda nechávat tolik prostoru pro fantasii. Obhajoba některých bohů by mohla být doopravdy vtipná. Alespoň krátce aby se to vešlo do formátu. Ten prostředek mi tam prostě strašně chybí. :-D Jinak ale nápad dobrý. ;)

Emarialon – Takové hodně ze života. Naštěstí s dobrým koncem. Protože si velice snadno dokážu představit o dost horší. Sice tam na první dobrou nevidím spojitost s tématem, ale třeba je to jen mou osobní slepotou.

Bard – Tady je přesně rozvedený ten hovor, který mi chyběl u Argeda. Otázka, jestli sedí charakter Muska nebo by byl vhodnější někdo jiný je už jiná věc. Nicméně nápad dobrý.

Gurlbarad – Chtěl bych vůli člověka hovořícího s vosou. Většinou je to u mě rychlé žij a nech žít nebo se toho zbav/prchni. Doopravdy je to lepší na druhé přečtení. Když v tom člověk tu vosu vidí. Každopádně ten popis jejího charakteru a porovnání s člověkem tomu dává přesně ty body které chyběly u houby z předchozího příspěvku.
 
Arged - 13. května 2022 16:34
arged - kopie82357676.jpg
Přééésně! Díky Tumiranovi, že už to snad není třeba dále vysvětlovat.

Emerialon
I já jsem očekával hnědý konec (nebo přinejmenším žlutý). Dá se tedy říci, že to dobře dopadlo!

Bard
Naprosto skvělé v žánru vtip. Ať si to je jaké chce, pointa mě vesmírně pobavila!

Gurlbarad
Paradoxně mě to bavilo víc až napodruhé, když jsem věděl, kdo s kým má tu čest. Popisy vosích tanečků jsou hodně trefné.

@Gurlbarad, Tumiran - rozhodně v té truhle není nic, čím by se daly zaplatit složenky...
 
Tumiran - 13. května 2022 15:55
thief058182.jpg
Rešaja - 13. května 2022 09:05
Vládce bohů se s námahou zvedne, neb nejspíš dostal taky zabrat.
----
Za odrážkou! odchází Thor, pro kterého to byla ranní rozcvička.

Nebylo potřeba to číst vícekrát. Učinil jsem tak, protože mě to bavilo, pak kvůli Ravagerovi, a aby se neřeklo, tak ještě kvůli tobě.
:-P
Gurlbarad - 13. května 2022 11:32
Já vím, co je v té truhle! XD
 
Sargo - 13. května 2022 12:30
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Je to super várka a Barde, nedej se! Tuhle vlnu reakcí na twitter jsem chytla taky a tohle do ní sedí dokonale :-D
 
Lucylle - 13. května 2022 11:52
bunny9162.gif
Já jsem se asi překlikla a naskočilo tady odemne hodnocení (5), mohl by to nějaký admin smazat nebo alespoň změnit na 10, protože fakt netuším, jak se mi t povedlo. -_-;
 
Gurlbarad - 13. května 2022 11:32
7c0f8c181e60c3782932d19dc5b13661bc19134f_full490.jpg
Arged
Tohle je... Boží! Čekal jsem že tady bohové budou obhajovat před lidmi (inspirativní opak toho, co velí konvence), ale svým 'elegantním' řešením jsi mě zvládl pobavit a překvapit podruhé v tak krátkém příspěvku.
Kdo co dělá mi přijde v pořádku a konzistentní, jen si to musí člověk trochu domyslet. Trápí mě ale jiná věc: Co je v té truhle?

Emerialon
Působí to trochu rozvlekle, ale je to zajímavé pojetí. Napojení na zadané téma se tam musí trochu hledat, ale přijde mi, že to jde. Ať už přes (pravděpodobně předcházející) pití alkoholu, a s ním často spojené přemítání o smyslu života, nebo přes asociaci 'spánek VS realita', vedoucí k otázkám o povaze reality a naší existence.

Bard
Na první přečtení je to pouze úsměvné. Ale dá se to číst i symbolicky, a má to pak velkou hloubku. Líbí se mi to.
 
Rešaja - 13. května 2022 09:05
reaja5657.jpg
Tumiran - 12. května 2022 22:17Zobrazit/Schovat reakci
No, zvedne se Ódin a odejde Thor. Buď svoji existenci obhájili oba, nebo je někde chyba. Bylo to dost krátné na to, aby sis to přečetl ještě jednou. :P

Arged:
Nesedí mi tam ten poslední oddělovač. Ale pokud přežili dva, tak možná naopak jo? Nevím, i tak je to super.

Emerialon:
Já to chápu. Někdy je těžké rozeznat sen od skutečnosti a obhájit existenci toho, co se právě děje.

Bard:
Taky souhlasím, že je to trochu zastíněné tvou vysokou laťkou, ale přesto dobré. Čte se mi to jako pěkně vykreslený vtip.

Gurlbarad:
Četla jsem si to dvakrát, jednou s překvapením, podruhé bez a obojí se mi líbilo. A podruhé jsem si už říkala, že "zzemě" asi nebyl překlep.
 
Tumiran - 12. května 2022 22:17
thief058182.jpg
Ravager - 12. května 2022 19:14
Vládce severských bohů Ódin zahřměl svou repliku, tedy zaburácel hlasem. Nikde nestálo, že mluví bůh hromu. Bylo to dost krátké na to, aby sis to přečetl ještě jednou.

Tedy Arged
To ti lepší. Už asi tušíš, ale pochopíš docela až s další várkou. ;-)

Emerialon
Já se teda bál, že se po..re do postele. Pěkná kocovinka, což?

Bard
Tuhle tedy musím pro změnu s Ravagerem souhlasit. Vysoké očekávání je někdy sviň. A sáhnout po Muskovi? Stejně jsem zvědav, jak dá všem čistou vodu a kyslík. Mnó...

Gurlbarad
Naprosto tu náladu cítím. Už je teplo. Zahrádky otevírají. Hmyzáci vylézají. Pivo chutná všem! :-D
 
Ravager - 12. května 2022 19:14
ikonkarav6371.jpg
Arged:
Prosím, prosím, na konci ze sněmu odchází skutečně Thor, nebo je to typo?
Protože pokud tam je Bůh hromu správně, tak jsem to nepochopil.-)

Emerialon:
Během čtení jsem spřádal plány na zápletku a hle, ono nic.-)
Stejně jako Eithné trochu tápu ve spojitosti se zadáním.

Bard:
Dobrá, dobrá, americký bilionář svoji existenci obhájil. Přesto jsem tentokrát lehce zklamán. Obávám se, že jsi oběť vlastní standardně vysoké kvality příspěvků.

Gurlbarad:
Mě se to líbí. Škoda, že se na konci nechala jen tak plácnout, ale i tak to bylo super.
 
Eithné - 12. května 2022 18:20
dub2857.jpg
Tohle je silná várka! Přišel mi skvělý první příspěvek, pak, pravda, jsem u toho druhého úplně nepochopila, jak se vztahuje k obhajobě vlastní existence, ale hrozně se mi líbil třetí příspěvek a říkala jsem si, že ho asi jen tak něco nepřekoná, jenže pak jsem se bavila i u čtvrtého. Každý pojatý úplně jinak, ale všechny skvěle napsané, smekám.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.078183174133301 sekund

na začátek stránky