Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

P22: Gurlbarad, Raccoona, Redbow, SargoOblíbit

wel1d5kk1aaa19357.jpg

Autor: Sargo

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 04. listopadu 2022 15:14

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 

Příliš mnoho křídel 3/3

Všem díky za účast, bylo pestré a skvělé! :-)
 

Na počátku všeho - Raccoona -


Příběh o stvoření světa znáte všichni. Náš milovaný Otec stvořil světlo a pojmenoval ho dnem, jak originální, pak obzorem rozdělil moře a nebesa, zemi naplnil zelení a noční oblohu hvězdami. Abych řekl pravdu, první čtyři dny byly pěkná nuda. Trochu vody a světel, to by zvládl kdekdo, ale pátý den konečně věnoval něčemu zajímavému. Do pralesa vypustil papoušky, které můžete naučit pěkně nadávat, do hor orly symbolizující svobodu zastřelit bližního svého a do pouště supy celé žhavé vyklovnout vám oči z důlků. Prostě nádhera. Jeho nejlepším výtvorem měl být strážný anděl, pták po vzoru andělů. Tisíc očí, tři páry křídel, zobák ve tvaru svatozáře a tak dál. Když ho Bůh dodělal a dal mu svobodnou vůli, ten nebožák poposkočil, mávl všemi křídly naráz a – pak se zřítil z útesu. Cha!

„… já ti říkal, že nepoletí. Příliš mnoho křídel,“ prohodil jsem tehdy.

„Nemáš nic lepšího na práci, Lucifere?“

„Proto tu jsem! Napadl mě takový tvoreček, bude se ti líbit,“ pokračoval jsem rozvážným tónem. „Má přesně ten správný počet křídel. Přesněji dvě. Peří kouřově šedé, maličko dohněda, možná se špetkou zelené na hrdle. Důstojný výraz, samozřejmě. Lidé si ho zamilují! Do každého města jich dej po tisících. Jak jsi to říkal s těmi křídly? Víc je vždycky líp? Tak počkej, až se tihle slétnou na nějakého dobráka, co je bude chodit krmit do parku. Jenom si to představ! Tolik lásky!“

„Hmm!“ udělal Stvořitel a pustil se do práce.

A tak, vážení, vznikl holub. Nemáte zač!



Príliš veľa krídiel - Redbow -


Už je to nejaký čas, čo sme sa odlepili od zeme a oceán podo mnou mi pripadá taký chladný. Žalúdok mám úplne zovretý, pretože viem, že dnes umriem. Dnes je ten deň, kedy musím splniť to, na čo som bol vycvičený. A urobím to s hrdosťou, pretože ja sám radšej zvolím smrť, ako prijať kapituláciu.

Pozriem sa na obrázok mojej mamy, ktorý mi visí v kokpite. Robím to aj pre ňu, aj pre celé Japonsko! Za posledné mesiace sme prišli o mnoho, prehrali sme niekoľko dôležitých bitev a celý vzdušný priestor prakticky ovládajú Amíci. Piloti, mojí bratia, zomierajú rýchlejšie, ako dokážeme vycvičiť nových. Ale dnes im ukážeme! Obzriem sa doľava a potom doprava a vidím stovky lietadiel. Je nás presne tristo-päťdesiat-tri a máme jedinú jasnú úlohu.

A je to tu, vidím prístav! Pearl Harbor! Adrenalín mi pumpuje do žíl, ale nedokážem sa zbaviť jedného pocitu. Aj keď je nás tu mnoho, v tomto malom kokpite, sa cítim neskutočne sám. Moja mama sa na mňa usmieva z fotky a ja chcem veriť, že to má naozaj zmysel.

Moje pravé krídlo prešpikovali strely, Amíci už po nás strieľajú. Stratil som vztlak na pravej strane a mám problém udržať lietadlo v rovine. Teraz už môžem urobiť len to, prečo som sem priletel.

Vyhliadnem si tú najväčšiu loď, na ktorej bude najviac vojakov. Vzduch sviští ako padám strmhlav dolu. Počítam sekundy, snažím sa nasmerovať lietadlo na loď, ale v poslednej chvíli, kedy už čakám náraz, som ostal sklamaný. Minul som. Zomrel som zbytočne.



Příliš mnoho... - Sargo -


„Jsi idiot.“
„Já vím. Už jsi mi to říkal.“
„Budu ti to opakovat celou cestu domů!“
„Posluž si. Hlavně když nebudu muset šlapat po svých.“
„Takže znovu: voda, víno, krev nevinných panen, vodka, kumys, všechno je ok.“
„Jen do mě.“
„Ale Red Bull nepijeme. Proč Red Bull nepijeme?“
„Protože se dvěma páry křídel se nedá lítat.“
„Vždycky jsi byl skvělý teoretik, Gabrieli. Hlavně se nepouštěj, už jsme skoro v mracích…“



Titul: 17B - Gurlbarad -


Dnes večer. Už jenom pár minut. Musí to vyjít.

Pokud je objekt konstruován souměrně, nebude to problém. Z trajektorie slunce vím, že můj pokoj se nachází v jižním křídle. Z okna vidím na západní. To vypadá stejně jako to naše. A východ má být v severním.

Ze dveří ven, pak doleva, schovat se v západním, v prvním pokoji napravo, opakuji si plán. 94 vteřin, než projde hlídka. Pak skrz severní a měl bych být venku.

Tik. Nádech. Tak. Výdech. 20:39. Teď!

Otočím sponkou v zámku. Cvakne. Jak primitivní! V papučích neslyšně vyběhnu na chodbu, doleva, ven, doleva a doprava.

Pokoj 301. Přesně podle plánu. Poslouchám.

Do háje! Dneska měl být na hlídce Douglas. Ten má krok dlouhý průměrně 30 palců. Takže od hlavních dveří k tomuhle pokoji mu to trvá 6 kroků. Na konec chodby tím pádem 86. Jenže tohle není Douglas. Ten tolik nedupe. Můj plán se začíná rozpadat. Neměl bych to raději celé odložit na jindy? Nemůžu. Zítra mi nasazují nové léky. Budou kontrolovat, jestli jsem je snědl.

16 kroků. 17. Proč nehlídá Douglas? 18. Delší kroky. Bude jich na konec tak 78. 19. Nebo 77? 20. Snad ne 76!! Zpanikařím!

Vyběhnu ven z pokoje, ven z chodby, ženu se znovu doleva, do severního křídla. Za mnou dusot bot. Proběhnu chodbou. Vyrazím dveře. Nejsem venku! Jen další řada pokojů, na všechny strany! Nedá se odsud dostat. Na rameno mi pevně dopadne ruka, a ozve se vlídný hlas. „Pojďte, Johne. Vrátíme se zpátky na pokoj. Vezmete si své léky.“

 

Komentáře, názory, hodnocení

Tumiran - 08. listopadu 2022 21:13
thief058182.jpg
Racoona: Proč holub nikdy neposere slepce? Protože slepec hovno vidí.

Redbow: Nějak mi nesedí časová rovina. Amíci ovládli vzdušný prostor až dlouho po Pearl Harboru. A tam Japonci ještě rozhodně nepoužívali Kamikadze piloty. Naopak se snažili si co nejvíc techniky ušetřit, protože věřili ve své vítězství. Za císaře!

Sargo: Hezký nápad, ale když už jsme u těch dvou párů křídel... Kdypak asi Bůh stvořil motýly a vážky, že je archandělé neznají?

Gurlbarad: Á, další význam našeho homonyma. Výborný. Bavil jsem se, když mi to došlo. Nejvíc mi to připomínalo Přelet nad kukaččím hnízdem. Tam se ten útěk taky nepovedl. Bohužel...

Tleskám a děkuji všem. A příště dětský díl!
 
Gurlbarad - 07. listopadu 2022 15:46
7c0f8c181e60c3782932d19dc5b13661bc19134f_full490.jpg
Raccoona: Ha! Úplně vidím toho malýho satanáše, jak se plete mezi nohama a dává všem okolo dobré rady. Co mi to jenom připomíná? :) Moc hezké, pobavilo.

Redbow: To znám. Taky mě vždycky nasere, když nastoupím na poctivou sebevražednou misi proti těm kapitalistickejm sviním, a netrefím se :(

Sargo: Smekám. Napsat smysluplný (víceméně) příspěvek do 250 slov je náročné. Ale zvládnout excelentní humorný výjev v 70ti? To je mistrovství. Hrozně rád bych viděl ty dva, jak by šli domů po svých :D


Ještě jednou potvrzuji převládající názor - tohle bylo neskutečně plodné téma, díky za něj!


A dovolím si v souvislosti s tímhle zadáním ještě malý bonus: Jedna z mých oblíbených her - Armed With Wings
 
Rešaja - 06. listopadu 2022 13:44
reaja5657.jpg
Raccoona: Zobák ve tvaru svarozáře! :D

Redbow: Možná je to tím, že to následovalo hned po holubech, ale přiznám se, že mi to úplně nešlo číst. Je to taková směsice strachu s hrdostí, že vlasně nevím, jaký z toho mít ve výsledku pocit. A souhlasím, že jiný konec by to dost ovlivnil. :)

Sargo: Podepisuji se pod to, co psala Eithné. :)

Gurlbarad: A tímto je výčet synonym završen. Byla jsem úplně napnutá, jak to dopadne. Akorát až na třetí čtení mi došlo, že severní křídlo není na východě, když je tam východ. :D Nedivím se, že se v tom John taky ztratil.

Ano, ano, víc takových pěkných zadání. A speciál pro děti, které přesáhly limit!
 
Sargo - 05. listopadu 2022 10:05
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Raccoona: co ctěné obecenstvo netuší, ale Raccoona ano, mé city k holubům jsou... ne, jako Eithné na tom nejsem, ale jenom díky tomu, že mi aktuálně ty bestie na balkón nesedají. Takže skláním se před vyplněním trojitého zadání - a je to naprosto a bezvýhradně skvělé! :-D

Redbow: všichni odlítají nahoru, jen ty musíš mít něco extra a vzít to dolů, co? :-D Jako jo, ten dobrý konec by tomu asi prospěl... ale povedené je to velice. Kam asi odlítul pak? :-D

Sargo: tumáš cukřík!

Gurlbarad: Mission Impossible v papučích! Perfektní! :-D Lehce mě děsí, jak moc logický mi John připadal, ehm... :-D

Arged: třikrát se podepisuju pod tvůj komentář u dvojky... a dcéra ať příště taky pošle, zkusím uhnat ty případy, co mám doma, a můžeme jim udělat speciál :-D
 
Arged - 04. listopadu 2022 21:29
arged - kopie82357676.jpg
Zlatý hřeb večera, já to tušil!
Tuhle várku si dám ještě nejmíň třikrát, až bude čas.
 
Eithné - 04. listopadu 2022 17:39
dub2857.jpg
Raccoona: Nesnáším tě už jen za tu mizivou možnost, že máš opravdu se stvořením městských holubů něco společného. Nenávidím holuby. Nesmiřitelně. Jedno holubí vajíčko mám vyfouklé a nabarvené ve velikonoční sadě, když se mi pokoušela holubice na balkóně zahnízdit na zasázeném hrášku, který předtím všechen vyhrabala a sežrala. Já tak strašně nesnáším holuby!!! (Ovšem příspěvek je skvělej. Vzhledem k mým silným citům mi ho Sargo zlomyslně poslala k přečtení už dřív a líbil se mi předtím i teď.)

Redbow: Skvěle napsané, jen konec mě trochu zklamal. Chápu, že za záporáky (což v naší kultuře a v tomhle kontextu je jasně dané) se špatně píší dobré konce, ale tady by úspěch akce umocnil celý příběh. Ale je to vážně dobré.

Sargo: Ano, smála jsem se na první čtení a směju se i teď. Výtečná myšlenka a úsporná forma jí dodává šmrnc.

Gurlbarad: Stylově mi to hrozně připomíná Stoletého staříka :) Je to moc pěkně napsané. Nemohla jsem se rozhodnout, z jakého prostředí to vlastně je, a po dočtení jsem si vygooglila název, ale ani teď vlastně nevím. Což vůbec nevadí, není to potřeba, zjitřená zvědavost tomu dodává náboj.


Páni, zase skvělá várka. Všechny byly skvělé! Tohle bylo vážně povedené téma. Sargo, očekávám brzké vyhlášení dalšího ;)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.066647052764893 sekund

na začátek stránky