Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

P23: Eithné, Fistandantilus, Gurlbarad, SargoOblíbit

wel1d5kk1aaa19357.jpg

Autor: Sargo

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 20. února 2023 12:51

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 

Tak uteč! 2/2
Přehlídka úprků podruhé - třikrát zdar všem zúčastněným, díky za všechny komentáře - a neprchejte moc daleko, nová témata se již rýsují a netrpělivě přešlapují ve frontě na svou příležitost! :-)
 


A Guy Walks Into A Bar… - Gurlbarad -


„...a naše děti prej teď požle doválgy.“
„Jo! Řikámvám ty chytráci budou ještě litovat, koho si tam zlovili, ty vole.“
„Noo a na to se napijem! Dokaď ještě můžem, žejo!“
„Joo, moje řeč!“
„Pane vrchní! Tak ještě poslední rundu!“
„Ne, to nemá cenu. Řikámvámžejeto... šechno vhajzlu.“
„Tak tady se to nese, pánové. A omlouvám se, ale za chvíli budeme zavírat.“
„Alenojo přád!“
„Taknazdraví!“
„Takže jařikám – každej kdo aspoň trošku slušnosti by měl vědět, kdo by tam měl sedět.“
„Jo, jasně.“
„Přesně. Jedinej, komu záleží na nás lidech. A né naválčení, na hrabání prachů a porád na tý politice!“
„Jo, tos řek dobře.“
„Taky jedinej, kdo tam přádně něco uďal. A ne že tam porád jenom žvanil vo nesmyslech.“
„Jasně. Tak šak je to taky nomální vobyčejnej čovek jako my. Ne jako ty vostatní nabubřelí papalášové.“
„Anatose napijem!“
„Šéfe, ještě poclední štramprlišku!“
„Tak a jáž budu musset jít. Zachlilku mio jede.“
„Nojo. Tak dobijema pudem.“
„Tase mějte, pánové. Snad nám to taj dopříše nezařvou.“
„Zaplatíme? Pane vrchní! Tak úteč!“



Tak uteč! - Fistandantilus -


Stránky zaprášené knihy se rozkmitaly a donutily unavené oči prohledávat každý náznak nějakého objevu či poznatku, který by mohl vést k zápisu do malého deníčku položeného na vedlejším stolku. Taktéž tam spočíval hrnek plný čiré tekutiny a načernalá tlustá láhev s vypouklým hrdlem. Čím déle byl léčitel do knihy zabrán, tím více přestával vnímat okolní zvuky. Pak přišlo něco nečekané. Ruka sama začala zběsile převracet stránky a přeskakovat některé odstavce, kapitoly, celé statě. Když pak prsty narazily na jednu větu, ústa si ji chtěla přečíst, bylo už pozdě.
První pozhasínaly všechny svíce. Do noh přišla zákeřná křeč. Tělo se prohlo pod nečekaným náporem obrovské vlny chladu. Okolní skleněné destičky, které vyplňovaly malé otvory u stropu, začaly křupat a praskat. Knihovna se jako celek takříkajíc nadechla. Hrnek na kulatém stolku a jeho obsah se rázem pokryl jinovatkou a zmrzl. Kosti se definitivně oddaly tomu, že je uchopila matka Smrt a dovedla je přímo na rozcestí, odkud není návratu. Poté se mysl oddala věčnosti a ruce spočinuly na rozevřené knize. Všechno se na tři dny ponořilo do kataleptického spánku. Myšlenky se ocitly v cyklické smyčce a zůstaly tam uvězněny.
O dva dny později mozkem projela zlatá střela. Záblesk jiskry. Zmrzlý prst sebou škubl na prokleté stránce navzdory své netečnosti. Ačkoliv tělo bylo v hibernaci pouze chvíli, na vlasech se objevily krystalky ledu. Svíčka na stolku se rozžala a začala prskat, aby poté její světlo doputovalo až k svému vlastnímu odrazu. Do žil se pomalu začínala vracet krev. Oči prohlédly skrze lesklou zeď.



Instinkt - Sargo -


„Než budete povoláni ke strážné službě, čeká vás ještě poslední zkouška. Prožijete celý jeden život člověka, abyste na vlastní kůži okusili, co obnáší a jakým nástrahám jsou smrtelníci vystaveni. Naučíte se chápat bezmoc jejich údělu a nevyhnutelnost života a smrti bez andělské moci v každé jeho fázi a jedinečnosti. Na cestu dostanete dost božího požehnání, abyste se dokázali v plném zdraví dožít stáří – jestli to zvládnete. Hodně štěstí!“
Ta slova mi zvlášť naléhavě zazněla v hlavě, když jsem se náhle a bez varování ocitl s oštěpem v ruce tváří v tvář šavlozubému tygru. Další z tlupy, Ug’h, se právě z ryzí nešikovnosti pohnul směrem, kam se děsivé zvíře obracelo – útok byl nevyhnutelný. Přežít by bylo snadné, pro mou maličkost tedy. Tak uteč přece! ječelo ve mně všechno, zatímco jsem se s varovným výkřikem vrhal vpřed. Jemu stejně nepomůžeš, jen dokážeš, že jsi nic nepochopil o té zranitelnosti a bla bla…
Ale toho plavovlasého kluka, muže své pozemské sestry, nešlo nechat bestii napospas.
Zuby mi cvakly těsně u obličeje, tvář ovanul ohavný puch zvířecího dechu, oštěp s pazourkovým hrotem vypadá najednou naprosto směšně vedle obřích zubů.
Tohle bude sakra potupný reparát.
Já se na té zkoušce budu točit snad až do renesance…



Uteč kam? - Eithné -


„Kdyby něco, tak uteč,“ byla poslední rada, kterou dostala před odchodem do světa, a tak se dvakrát nerozmýšlela, když se po ní packou rozmáchla poloprůhledná kočka, ze které byl nejviditelnější její škleb. Jenže si nepomohla, skončila uprostřed sopky hned vedle popisku „vedlejší kráter“ a kus od jiných dvou, „sopouch“ a „magma“, které sotva stihla přečíst, než z nelidského vedra odskočila dál.
Konečně si mohla oddechnout. Kolem sebe měla několik žen, jen spoře oděných, v nejrůznějších pózách. Byl tam klid a stránky časopisu byly ohmatané, takže by to mohl být ráj na zemi. Jenže knižní blechy ve skutečnosti nejsou kreténi, a vzhledem k tomu, jak schovaný tenhle časopis na poličce byl, jí bylo brzy jasné, že by Péťovi mohla způsobit trauma z masturbace nebo rovnou impotenci, a tak se na tom klidném místě jen chvíli vydýchala, než skočila dál.
V přístavu, kde skončila, řádil mor, a protože knižní blechy jsou pořád jen blechy, i když to nejsou žádní kreténi, utekla dřív, než se stihla dotknout země.
Draci.
Apokalypsa.
Směšně obrovští ptáci.
Podvodní svět.
Péťův knižní vkus byl skutečně tristní.
Až pak... úlevou se jí podlomily nohy, popálené předchozí poutí. Tady bude doma.
Zapište do tvaru c*10ⁿ, kde n je celé číslo, 1≤c>10:
a) 0,000000293
b) 685,92
c) 300000000
d) 19,257
„Péťo, proč se u toho učení pořád tak ošíváš? Vždyť tě počty bavily.“
František Běloun a kol., Sbírka úloh z matematiky pro základní školy™. Nejvyhledávanější útočiště knižních blech již od roku 1985.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Bard - 28. února 2023 21:48
ikonagamma1684.jpg
Gurlbarad: Ještěže tohle už je za námi. :-D

Fistandantilus: Krásně napsané to máš. Ale i pro mě neproniknutelné.

Sargo: Andělské. :-P

Eithné: Trauma z masturbace... :-D skutečně ve tvém dílku? Jsem šokován. Nikoli však pobouřen. Pasuje to tam přesně. Bělouna neznám, zato Kamarýt a Gál mě ze sna občas budí dodnes. :-P
 
Hitomi - 22. února 2023 14:15
mal315776.jpg
Eithné - 22. února 2023 07:29

Já se fakt snažila, ale jak mi to Sargo posílala poštou, tak se to vždycky ořízlo, takže jsem netušila, co tam teda má být :D příště žádný pokoutný wordy a hezky napsat na andorech! :D
 
Gurlbarad - 22. února 2023 13:57
7c0f8c181e60c3782932d19dc5b13661bc19134f_full490.jpg
Gurlbarad: Já vím, já vím. Takhle by se nikdo nemohl přeřeknout ani kdyby chtěl. Ale jak ten nápad jednou přišel, tak už nechtěl odejít.

Fistandantilus:
*stoupá si do fronty tápajících žadatelů o radu*
*mouře pokývá hlavou*

"Je to velmi poutavě napsané."

Sargo, Eithné: Hele, skvělý. Moc jsem si to užil. Jako obvykle nedokážu dost vynachválit.

Tumiran - 20. února 2023 20:44
Taky jsem si říkal, jestli ta zkratka pro Eithné má nějaký význam :D
 
Eithné - 22. února 2023 07:29
dub2857.jpg
Gurlbarad: Musela jsem se po dočtení trochu oklepat od té předvolební atmosféry, která mi v nejmenším neschází, ale poslední řádek pěkně vypointovanej :) Taky jsem celou dobu neměla tušení, jak zrovna tihle budou utíkat.

Fistandantilus: Já se taky nechám poddat. Dala jsem tomu dvě čtení ve dvou dnech a furt netuším.

Sargo: Skvělý příběh, tvoje andělská série se mi zamlouvá příspěvek od příspěvku více. Skvělá pointa, skvělý závěr.

Eithné: Ráda bych se obhájila, že zápis příkladu byl v originále dobře, ale poté, co se vložením mého příspěvku a správným zobrazením znaku "menší než" zabývala polovina andorských adminů, to beru i jako "větší než", Běloun snad odpustí O:-) Příště si zkusím vystačit se standardní sadou znaků, slibuju.

Tumiran: (Beru to odshora dolů, takže tohle je komentář ke komentáři:) Při pohledu na zkratky jmen tam jasně vidím Great Britain, Finanční analýza, Stargate - a akorát u mě něco, co patří do přímé řeči Ughovi poté, co šavlozubý tygr dokončil svou hostinu :-D

Díky Sargo za skvělé téma i všem účastníkům za jejich texty, čtení bylo opět jednou potěchou pro oko ;)
 
Tumiran - 20. února 2023 20:44
thief058182.jpg
GB: Chvíli jsem si říkal, jak to uděláš, že tihle namolové utečou bez placení. A vono ne.

FA: Dám se podat, protože jsem vedle jak ta jedle.

SG: UGH! Tím jsi mi fakt udělala radost. :-)

EÉ: Bestseller všech dob: Běloun! Proč se vlastně řiká: šťastnej jak blecha? Chudák Péťa. Ještěže má zašitý ty nahotinky.

Měl jsem radši utýct, asi.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.086992025375366 sekund

na začátek stránky