Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

UpírkaOblíbit

alger7395.jpg

Autor: Algernnon de Bray

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 04. listopadu 2005 08:58

Průměrné hodnocení: 4.5, hodnotilo 12 uživatelů [detaily]

 
Aneb jak se nedobrovolně stát upírem.....

Je to moje první povídka, takže asi nic k světu. Přesto bych ráda slyšela veškerou kritiku. Pokud se bude líbit, mám vymyšlené pokračování.
 
vampire808.jpg
Slunce jako amorův šíp vlétlo do malého pokoje. Zafoukal jemný větřík, který mírně rozevlál záclony. Příjemná vůně moře zavítala do místnůstky, kde stála mladá žena před zrcadlem a rozčesávala si kaskády svých dlouhých černých vlasů. Jemným hřebenem z velrybí kosti projížděla vlasy, jako když delfín proplouvá vodou. Krátké zabušení na dveře ji vyrušilo z její rutinní práce. Odložila hřebínek, z tajné zásuvky ve stole vytáhla malinkou dýku a šla otevřít. Sevřela prsty klíč v zámku. Tiché cvaknutí.
,,Zdravím vás, paní,“ ozval se mužský hlas. Ve dveřích stál majitel lodi, která ji měla odvézt do knihovny, kde pracovala.
,,Loď už je připravena,“ pokračoval dál, zatímco si dívka sbírala věci.

***

Celodenní práce byla u konce. Selena unaveně zasunula poslední knihu do jedné z mnoha polic, která se nacházela v knihovně. Uslyšela bouchnutí hlavních dveří. Vždy» knihovna měla být pro obyvatele města zavřená, pomyslela si. Chvíli stála a jen tak poslouchala, zdali neuslyší kroky. Když nic neslyšela, uklidnila se a vydala se k východu, kde ji měl čekat převozník, který ji vyděsil ráno, a jeho stará bárka.
Stiskla kliku dveří. Zatlačila na dveře, ale ty se nepohnuly. Bylo zamčeno.
,,Kam bys chtěla jít?“
Vyděšeně se otočila po hlase.
,,Kdo tam je?“ Pomalu ustupovala k bočnímu vchodu, který, jak doufala, bude otevřený.
V knihovně zavládla tma. Zvuk tichých kroků ji přinutil k běhu. Narazila do něčeho tvrdého. Nebo spíše do někoho.
,,Myslel jsem, že se mě bojíš, a ty mi tu přímo skáčeš do náruče,“ zazněl posměšně hlas.
Selena ležela na zemi a popadala ztracený dech. Co jí proboha ten muž chtěl? Proč ji tu zamkl?
Mnohá proč se jí honila hlavou, přesto nemohla přijít ani na jednu odpověď. Muž se nad ni sklonil a odhrnul jeden z pramenů vlasů. Bojácně se kousek odsunula.
,,Neboj se mě, děvče,“ zašeptal, ,,přišel jsem ti něco nabídnout.“
Strachem se zmohla pouze na tiché:,,Proč?“
Neviděla, ale vycítila jeho spokojený úsměv. Po podlaze zašustil jeho pláš», který si sundal a přehodil přes ni. Posadil se. Čekala odpověď na svou otázku, ale on ji překvapil.
,,Víš, kdo jsem?“
,,Netuším,“ zašeptala vystrašeně. Ve tmě viděla jen matné siluety mužské postavy, která se nad ní skláněla. Sklonila se níž, a níž. Uviděla jeho tvář. Bledé líce, rámované šedými vlasy, úzké bezbarvé rty. Přesto ji nejvíce zaujaly oči. Nikdy žádné takové neviděla. Černé jako sametová tma a lesklé jako hladina moře při úplňku a stejně tak hluboké. Chtěla sklonit hlavu a kousek se odtáhnout, ale zadržela ji jeho ruka. Přitáhl ji blíže k sobě a svými rty zamkl její ústa, spolu se všemi otázkami, které se přes ně draly. Zavřela oči. Najednou, rychle jako blesk, zaútočil na dívčin krk. Krátce vykřikla, když zabodával své dlouhé špičáky do jejího hrdla. Jak z ní utíkal život, tím méně se bránila, až zmlkla docela.

***

Probudila se. Svět se s ní mírně houpal. Ne svět, to ona se houpala. Trvalo jí chvíli, než zjistila, že se nachází na zámořské lodi. Měla žízeň. Unaveně překlopýtala místností k umyvadlu z vodou. Nabrala si trochu vody do hrnečku a lačně se napila. Vyprskla. Bylo to hnusné. Koukla do zrcadla, které viselo nad umyvadlem. To, co viděla, to nebyla ona. Nebo alespoň ta, která byla knihovnicí. Přízrak, který na ni koukal ze zrcadla, byl někdo jiný…..úplně jiný….
 

Komentáře, názory, hodnocení

Algernnon de Bray - 26. října 2006 15:44
alger7395.jpg
Děkuji všem za kritiku. Beru si vaše rady k srdci. Zkusila jsem tedy sepsat něco jiného, což zatím nebylo publikováno, ale doufám, že brzy bude. Jmenuje se Atlantis a pokud najdete čas, zkuste prosím zkritizovat i tento článek. Ještě jednou dík.

Algernon
 
occultist - 10. března 2006 16:31
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Boscha - 05.Března 2006 02:34

Vidím že jsem Našel !!! sobě hodného soupeře :D:D:D
Přečti si můj komentář k této povídce ještě jednou prosím, nikde jsem autorku neurážel ani jsem neříkal že je blbá.
Ani jsem nevyčetl (musel jsem si to znovu přečíst bylo to dávno co jsem to psal), že bych vytýkal gramatické chyby, a pokud čteš moje komentáře jak říkáš, musíš vědět že gramatické chyby bych ani nevičítal, často se veřejně přiznávám že je dělám a že na ně tudíž neberu ohled.
Takže jediný kdo tu někoho uráží jsi ty.
Některé povídky prostě nelze chválit, a tuhle, navíc v době kdy bylo upíří téma Opravdu ohrané, jak jsem taky psal, tím tuplem ne.
Dále jsem rád že se tolik zajímáš o moje kritiky, vážně, ale kdyby jsi se zajímal/a (?) zjistíš, že třeba nedávno jsem povídku (od Dawn tuším byla, mimo jiné taky s upírskou tématikou) i obhajoval, protože (narozdíl od téhle situace) autorku kritici opravdu uráželi.
Přeber si to, a prosil bych omluvu, buď sem nebo poštou, děkuji.
 
Boscha - 05. března 2006 02:38
100darkangelaboshaii25469127.jpg
Algernnon de Bray - 02.Ledna 2006 16:33
Ahojky tvoje povídka sice nepatří mezi ty nejlepší ale na to že je první je dobrá vsadím se že kdyby jsi měla víc času dáš tumu lepší nádech.Tak dost bylo kritiky teď nějáká ta pochvala.
Je tu pár opravdu pěkných pasáží opravdu nekecám něco se mi opravdu líbilo jen pokračuj určitě se brzy zlepšíš..Dávám ti 5 je to sice průměr ale určitě se vyšplháš brzy výš tak teda ahoj a hodně zdaru...
 
Boscha - 05. března 2006 02:34
100darkangelaboshaii25469127.jpg
occultist - 03.Prosince 2005 13:47
Ahoj promiň ale působíš na mě dost arogantně ta holka píše že je to její první povídka a ty jí hned uděláš přednášku o tom jak je blbá..Podle mě navíc není na tobě aby jsi tu rozkřikovala svoje názory o tom jestli upíři existujou nebo ne je to otázka víry.Já na ně taky nevěřím ale nikomu to arogantně nevnucuji.Navíc každýmu vytýkáš pravopis jako kdyby neexistovali dislektici!Jsem dislektik a disgrafik a vím jak to pro ty lidi je těžké něco napsat!Ty snad neděláš někdy chyby??A co se slohu týče každej neni jako ty!Paní dokonalá!Tyhle stránky jsou tady pro zábavu a né aby jsi tady dělala takoveý divadlo jak tomu rozumíš.A navíc jsem četla i ostatní tvoje komentáře k ostatním povídkám..Máš komplex méněcenosti nebo co??Že si tu nakaždýho vybíjíš svojí aroganci..Takovíhle lidi nesnášim příště piš lidem alespoň trochu normálně pokud se ti to co napsali nelíbí tak to napiš prosím normálně né tak arogantně jak to děláš!A ještě jedna otázka nemáš náhodou komplexy z dětství??Protože neumíš chválit!Jsi fakt kačena zamysli se trochu!
 
Algernnon de Bray - 02. ledna 2006 16:33
alger7395.jpg
Wow...vůbec jsem netušila, že to bude zveřejněno. Až když jsem ted zabrousila na portál andoru tak jsem s hrůzou zjistila, že je to tu vylepené bílé na černém. Měla jsem již připravenu verzi lepší, ale už je holt pozdě.

K otázce mého věku. Ted nevím, jestli tím byl míněn věk hrdinky či můj. Musím některé vyvést z omylu, protože mi je 16 let. *1*

Pokud si někdo myslí, že si já myslím *1* že je tato povídka dokonala, tak se mýlí, protože já osobně považuji tuto povídku jako psanou z hecu, ke kterému mě donutili kamarádi.
 
Galad Elen - 14. prosince 2005 15:22
arodjkafinal5054.jpg
Takže k povídce. Styl na začátečníka vcelku přijatelný, dá se na tom stavět, ale musíš trénovat. Občas moc opakuješ slova hned za sebou: "Stiskla kliku dveří. Zatlačila na dveře, ale ty se nepohnuly." jedny z dveří tam jsou zbytečné. Jinak pěkné popisy.
K námětu upírů: Je to ohrané, co si budeme namlouvat, sama mám upíry ráda a občas si o nich něco napíšu, ale rozhodně to nepublikuji:-)
Pokud ti můžu radit, vyhni se na andoru nejen námětu krvežiznivých potvor, ale také andělských stvoření.
Teď tedy bodování...hmm....za 4 bodíky
 
occultist - 11. prosince 2005 15:49
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Dreth : (černé, teda hodně hodně tmavě hnědé) Opuštěno, co jsme si to jsme si.
 
Dreth - 11. prosince 2005 00:44
120x140_image028297.jpg
a proč se vlastně autorka nevyjádří sama jaký z toho má pocit? docela bych to očekával...
 
Dreth - 11. prosince 2005 00:43
120x140_image028297.jpg
occultist - 10.Prosince 2005 11:16
V tom případě skláním hlavu k zemi, líbám ti boty a žádám odpustění. Potom pohlédnu do tvých (težko říct jakých) očí žádostivým pohledem :-)
 
PsychoP - 10. prosince 2005 21:56
falling8927.jpg
zkus to třeba časovat XD
 
PsychoP - 10. prosince 2005 21:55
falling8927.jpg
occultist - 10.Prosince 2005 11:16
algernnon, bez algernnon, k algernnon, atd... neřek bych že je možné to skloňovat...
 
Gaia - 10. prosince 2005 20:20
svtlo6904.jpg
Jak psal occultist, obrázek není směrodatný (i když autor je slečna).Jen se podívejte na jeho ikonku, mě osobně to připomíná ženu :-))
 
occultist - 10. prosince 2005 11:16
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Dreth, Durin : Odvolávám se křivdíte mi, cituji (sám sebe) "... ale nějak nemůžu přijít na to jak sklonit Algernnon v ženském rodě, jako kost ? ..."
A pak obrázek dost často není směrodatný, každopádně cituji (tentokrát autorku) "Přesto bych ráda slyšela veškerou kritiku.".
Takže požaduji satisfakci. ;)
Čistě už jenom pro Dretha : Pleteš si to, myslel sis že já jsem holka a páně Drake tě vyvedl z omylu.
 
Durin Mahalul - 10. prosince 2005 11:04
dwarfm1808.jpg
Dreth - 09.Prosince 2005 18:52
určitě kecal...
podle ikonky holčina a podle obrázku ve článku bych řekl, že mladší jak 15, přesněji tak 13,12 dle mého skromného názoru...


Sargo - 09.Prosince 2005 19:09
je to fuk, ale když už jsme vyřešili všechny otázky, tak přišla na řadu tahle...
 
Dreth - 09. prosince 2005 22:27
120x140_image028297.jpg
Sargo - 09.Prosince 2005 19:09
:DDDDDDDDD loool
 
Sargo - 09. prosince 2005 19:09
wel1d5kk1aaa19357.jpg

Uáá :-) Vždy» je to fuk. Autor je prostě autor jako takový, bez ohledu na pohlaví. Povídku to jinou neudělá :-))
 
Dreth - 09. prosince 2005 18:52
120x140_image028297.jpg
Durin Mahalul - 08.Prosince 2005 21:55
Mě zase uř spoustu lidí tady psalo že to je autor! myslím že to byl dokonce oculist, ale nechci ho obviňovat :-)
 
Malakian - 08. prosince 2005 22:39
images9556.jpg
Najdolezitejsie je nenechat sa odradit a pisat a pisat a pisat a pisat ... atd
 
Durin Mahalul - 08. prosince 2005 21:55
dwarfm1808.jpg
Dreth - 08.Prosince 2005 21:50
Já myslím, že to je autorka...
Pokud jsi si nevšiml, tak má dívčí ikonku a to na chlapa nevypadá...
 
Dreth - 08. prosince 2005 21:50
120x140_image028297.jpg
Netrapme už autora!
Příští příběh (jestli se n nás nevykašle-doufám, že ne) bude jistě lepší!
Poučil se z vlastních chyb a příště budeme chválit. Takže přeji autorovi dobrý nápad a skvělé zpracování
 
Eveline - 08. prosince 2005 20:22
screen shot 2013-12-16 at 172744.38
occultist - 08.Prosince 2005 16:42
Také si myslím, že je to knihovnice, asi jsem to níže špatně vyjádřila a jak řekla Sargo viz.
Sargo - 08.Prosince 2005 20:11
reagovala jsem na ten příspěvek který uvedla.

V žádném případě nechci urážet tvé životopisy, protože mé nedosahují ani půlky této povídky. :o) A rozhodně se tu nechci hádat kvůli názorům ... hádat je trvdé slovo ... nechci reagovat vůbec .... ^_^
 
Gaia - 08. prosince 2005 20:17
svtlo6904.jpg
Tato verze je poněkud dost zkrácená.To co jsem četla já bylo podstatně delší :))
 
Sargo - 08. prosince 2005 20:11
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Ju ju, je knihovnice, přesněji - píše se tam, že v knihovně pracovala, ale typuju, že tam nedělala uklížečku :-) Myslím, že Eveline narážela na mou námitku z 3.prosince 15.03. Chce to prostě víc než popis a bude z toho vážně povídka :-)
 
PsychoP - 08. prosince 2005 17:01
falling8927.jpg
occultist - 08.Prosince 2005 16:42
taky mi to vyznělo jako že to je knihovnice...
 
occultist - 08. prosince 2005 16:42
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Eveline : Lepší životopis ? Tak to je urážka všech mých lepších životopisů a že jich není málo.
A abys to líp pochopila, tak ta holka byla knihovnice, nejsem si sto pro jistý, určitě to ví jenom autorka, ale vsadím na to svoji špatnou pověst, mimo jiné sem ji samozřejmě vsadil už tím že sem to napsal.
 
Eveline - 08. prosince 2005 16:36
screen shot 2013-12-16 at 172744.38
Mě se ta povídka líbí ikdyž mi příjde spíš na lepší životopis.
Je to takové neslané, prostě né moc zajímavé a myslím, že si to už ani zítra nebudu pamatovat. Nenechá to ve mě naprosto nic, ale zase je pravda, že já sama bych nic lepšího nenapsala.

- Odsuvka 1 - Skoro všude kam vlezu se někdo hádá.

Líbí se mi tvůj styl psaní což je myslím plus, sice je pravda že téma upíři je ohrané, ale tak si začínám myslet které téma vlastně není ohrané?
Příjde mi to jako průměr, možná i trochu míň, opravdu to ve mě nenechá nic víc akorát to, že jsem četla nějakou povídku o upírovi. Ta holka jak už myslím říkala Sargo, proč by jezdila do takové divné knihovny na nějakém asi ostrově nebo kde ...
Nebudu to dál komentovat, dávám 3, kdyby bylo možno dám 3,5.

- Odsuvka 2 - Všechny zdravím XD.
 
Gaia - 05. prosince 2005 15:14
svtlo6904.jpg
No jo. :-))
Tuhle povídku jsem četla dlouho před jejím uveřejněním tady na Andoru.
Líbila se, protože vím, že já bych něco takového napsala jen stěží (ano je to tak, jsem lamka na psaní povídek a slohových prací vůbec).
Souhlasím se vším, co tady bylo napsáno a sepsáno (až na téma "Existence upírů").
Fajn.Mě se to líbi, i přeštože tam jsou nedostatky a nejasnosti...
Tak.Svůj názor jsem řekla a říkat budu (doufám).Hodnocení kvality nechám na těch, kteří tomu rozumí, jelikož jsem laik a těchto věcech se moc nevyznám...
*Doufám, že jste pochopili, co to tady píšu.*:-))
 
Drake - 05. prosince 2005 10:34
zangetsu60032617.jpg
Tak ja taky prilozim svou ruku k dilku:
Algernnon: Mas velmi zajimavy styl psani, jen tak dal. Souhlasim s durinem co se tyce vytek, ale jak on sam pise nenech se tim odradit a zlepsis se.

Tak a ted k vam ostatnim, vecnym rejpalum(Occultist a Dreth): Dete se vazne hadat jinam, nikdo na vas neni zvedavy a autorka uz vubec ne. Sargo mas zase jednou pravdu(vyjimecne :D). Drethe si pako, occ neni holka a ty svatku sklapni taky.
 
Sargo - 04. prosince 2005 20:20
wel1d5kk1aaa19357.jpg

Hele, vy tady, dost už, ale vážně :-) Hodnotí se tu povídka, ne rozdílné náhledy na upíry. To si běžte vyřizovat třeba do Rollpleyingu v Hostinci :-)) (Jen počkejte, dopíšu tu SVOJÍ povídku o upírech a povíme si, zač je toho upír ;-))
 
Dreth - 04. prosince 2005 19:00
120x140_image028297.jpg
occultist - 04.Prosince 2005 10:42
Kecy ty si stejná jako ti co tvrdí že upíři jsou... jenže ty tvrdíš opak a taky ho nemůžeš dokázat
 
PsychoP - 04. prosince 2005 11:06
falling8927.jpg
Prohlašovat že upíři neexistují je stejně zbraklé jako potvrzovat jejich existenci... mimoto si myslím že ty články se sem dávají pro posouzení gramatiky a stylistiky, né aby se u toho hádali přívrženci jistých reálií... no a co že píše o upírech... je to tu protože to napsala, né protože by se snažila vlichotit se nějakému šílenci co věří na pohádky, nebo aby se nechala zkritizovat až přemrštěným realistou...
howg, domluvil jsem...
 
occultist - 04. prosince 2005 10:42
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Durin : Tak to, pochybnosti teda nejsou na místě, znám dost lidí co na ně nšjen vážně věří, ale tvrdí i že některé upíry znají nebo že dokonce sami jsou upíři.
A neříkej mi že právě Dreth jako jeden z těch lidí nevyznívá, jestli ne tobě, tak mě teda sto pro.
S tou kritikou, to samé platí pro tebe.
 
Durin Mahalul - 04. prosince 2005 10:31
dwarfm1808.jpg
occultist - 03.Prosince 2005 22:22
hehe nepadlo no, ale pochybuju, že někdo může brát něco takové jako upíry za skutečné, takže z toho logicky vyplinulo něco takového... zkus někdy přemejšlet, než někoho kritizuješ...
 
Dawn - 03. prosince 2005 23:01
ollvdddzia5945.jpg
Wow to bylo hustý!!!!!!!!§§ Aůe škoda, že si nenapsala i to jak pila jeho krev...A pak jsem nepochpila .Ten převozník byl upír?? A nebo upír byla další postava?
 
occultist - 03. prosince 2005 22:22
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Dreth : Tohle si prostě neodpustím.
Veřejně prohlašuju, ještě jednou a pro páně Dretha obvzláště :
Upíří neexistujou !!!
K tomu, že špatně dopadnu, co mi uděláš ? Zakousneš mě :D, si směšnej fakt se jdi léčit.
Jasně jasně, pohrávám si se životem, se celej třesu, všichni umíráme, co na tom jestli chcípnu třeba na roakovinu nebo na prokounutý hrdlo cvokem, co si myslel že je upír.

Durin : Chytnu za slovo i tebe, však mě znáš.
Nikde, až doposud, o Vampirech nebo radši celkově WoD nepadlo ani slovo, vážně mě nenapdlo, že by Dreth mohl myslet právě to, když povídka jasně není historického rázu a ani nic nenapovídá že by s WoD měla co společného; Algy to není nic proti tvojí povídce, myslím si že je jenom dobře, že dáváš spíš průběh svojí fantasii, než abys psala podle nějakých Pravidel, na kterých někteří tak lpí.
Padlo tam slovo upíři a to jak já, tak Sargo, - teda doufám jinak sorry, že tě nějak stotožňuju s moji zřejmě nechvalně známou osobou (až přímo profláklou), tak trochu si fandím já vím, ale sebevědomí musí být -, bereme jako pojem, který každý chápe jinak, neberu proto Drethovi jak ho chápe on, ale taky bych byl rád aby si uvědomil, že tu kritizuje ne povídku, ale chápaní upírů, jako pojmu, druhých.

Všimněte si prosím, jak kostrbatý můj komentář je, je takový proto, abych zdůraznil že upíři jsou jenom pojem a (ještě jednou, jsem sadista já vím) Upíři neexistujou !
 
Ocel - 03. prosince 2005 16:12
30475459.gif
Jako povídka se mi to zdá příliš krátké. Z tohoto důvodu je tam podle mě málo akce a spíše jen ten popis. Kdyby toto byla pouhá část povídky dobře, ale rovněž to co se v tomto úryvku událo je nedostačující k dobrému hodnocení. Dalo by se to rozepsat s trochu pestřejší fantazií na mnohem víc.
Hodně štěstí při další tvorbě.
 
Sargo - 03. prosince 2005 15:03
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Ještě technický detail - ta povídka je opravdu krátká a kratší schvalovány spíše nebudou. Na tyhle délky příspěvků jsou tu jeskyně :-))

A k textu samému...
Je to spíše popis situace, než plnohodnotná povídka. Připomíná mi to popsaný sen a velmi zřetelně vidím, jak to má autorka v hlavě jako film, který se snaží popsat :-) V něčem takovém, co ale nemá zase tak složitý děj a vlastně ani rozuzlení, je třeba si více pohrát s atmosférou. Udělat z toho třeba něco jako básničku v próze, sdělit pocit, nebo popis pojmout nějak netradičně, prostě něčím to ozvláštnit.
Asi už tu bylo zmíněno, že zdrobnělinám se raději vyhnout; ruka není úplně vypsaná, ale je pěkná a výstižná slovní zásoba.
Co mi tam chybí nebo přebývá: tajné zásuvky nebývají snadno přístupné a mít v nich zbraň tudíž není praktické. Navíc pokud čekala na kapitána, jako že asi čekala, proč ji vytahovala? Cítila se v nebezpečí? Pokud ano, proč? Převoz přes vodu je zvláštní prvek a možná by ho také chtělo více přiblížit. Jde o druhý břeh řeky vlévající se do moře, nebo o ostrov? Pokud ostrov, proč je knihovna na tak nepřístupném místě, když by se měla spíše snažit co nejvíce přiblížit lidem?
Dále: když viděla muže, měla strach. Ale nevíme vlastně nic víc. Jaký měla pocit z toho, že se změnila?
Pokračování napiš - a rozepiš se víc, o pocitech, o souvislostech, o příčinách a následcích... čím víc budeš psát, tím to bude lepší. Výjimky neexistují :-D
 
Sargo - 03. prosince 2005 14:46
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Dreth: spíš mám sto chutí smazat ten tvůj výkřik na začátku. Myslíš ho vážně? To si běž dát studenou sprchu! Z více důvodů. "Vědí něco o upírech"? To, že si mezi sebou pár lidí notuje v tom, jak upíři fungují neznamená, že někdo jiný nemusí mít úplně jiný názor. Koho to téma zajímá, má o něm stejné právo psát jako kdokoli jiný před ním nebo po něm, a má právo být hodnocen bez ohledu na ostatní, pokud neopisuje.
Nepřišli všichni na Andor ve stejnou dobu. Ti, co přišli později, nebo je to téma později oslovilo, mají stejné právo vyhrát si s tím tématem jako všichni před ním, užít si ho, vypsat se z něj. Prostě se s ním porovnat :-) Ano, ztratí body za originalitu, i když myslím, že i upíři v sobě mají stále nevyužitý potenciál. Ale neznamená to přeci, že je to špatně, a že je špatně, pokud se nedrží historie obecně užívaných systémů typu Vampire nebo Kulhánek. Naopak bych řekla, že je to plus; psát příběhy z již daného světa je vždycky snažší a psaní povídek by nemělo být o snadných cestách.
 
Dreth - 03. prosince 2005 14:41
120x140_image028297.jpg
Doporučuju neříkat: "Upíři neexistujou!"
To by jsi dělal chybu a neříkej mi a» se jdu léčit nebo špatně dopadneš!
 
Durin Mahalul - 03. prosince 2005 14:20
dwarfm1808.jpg
occultist - 03.Prosince 2005 13:47
hehe existuje hra Vampire jak jistě víš a ta má kompletní historii a všechno a možná myslel to... smyšlené podoby a historie upírů... to tě nenapadlo?
Jde jen o slovíčkaření, tak nemusíš chudáka Dretha hned chytat za každý kousek nerozvážně vypuštěného slova.

btw. četl jsi Nekroskop? Tam byli geniální upíři... byli to vlastně paraziti v tvém těle a bylo to popsáno a vymyšlene fakt skvěle... doporučuji tu knížku...
 
occultist - 03. prosince 2005 13:47
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Já ani nevím jestli tu má cenu něco vytýkat, ...
Řeknu to takhle, ten příběh ... nemá příběh, ... vlastně nemá nic je to změt slov o nějaké knihovnici (stejně tak to třeba mohla být pasačka hus), upírovi (s opravdu výmluvnými špičáky, *k téhle poznámce se dostanu) a co říkat víc děj byste si domysleli sami už i jenom z těhle dvou faktů.
*K té poznámce, chci tím říct - a ještě předem otevřeně prohlašuju, už poněkolikáté, že mám za to, že upíří téma je ohrané -, že upíra, aby to mělo aspoň Něco do sebe, jde popsat i jinak než že má prodlouženou trojku vpravo i vlevo nahoře.
...
Hele tak přeci sem něco vytknul, asi to nebylo za Tak marný.
Ale píšu tu teda hlevně kuli komentářům (komentáři), něž kuli povídce; promiň Algy; a taky sorry za familiárnost, ale nějak nemůžu přijít na to jak sklonit Algernnon v ženském rodě, jako kost ? no nechme to už jak to je, Algy není zas nějak extra na tělo.

Dreth : Osobně se mi nelíbí tvůj postoj, pro tvoji informaci upíři neexistujou, jestli si myslíš něco jinýho di se léčit.
Takže jak jako o nich může někdo něco vědět ? A o to víc směšný mi připadne, že by na to někdo mohl bejt hrdej, to by se mě jít léčit tím tuplem.
Upíři je prostě jedno z fantasy témat, které každý z nás chápe trochu jinak, někdo je bere jako nemrtvé, jiný upírství bere jako nemoc, dlaší jako prokletí, zažil sem i také co tvrdili že to sou mimozemš»ané a pak i lidi co si mysleli že sou sami upíři, takže doměnku upírství způsobenou autosugescí taky nejde vynechat.
Ale Vědět o nich nic nejde !!! Nejsou fakt, jsou fantasie.
 
Durin Mahalul - 03. prosince 2005 13:13
dwarfm1808.jpg
Dreth: viděl jsem své jméno a tak jsem rychle přispěchal to přečíst.
A abych pravdu řekl, tak Příběh upíra byl daleko otřesnější, protože tam byly hrozný nelogický věci a bylo to hrozně napsaný, tohle má určitě lepší styl a dokonce tam není ani tolik nelogičností (vzhledem k tomu, že to není o ničem)

Algernnon: máš vcelku slušný nájezd na to psát celkem slušně, pokud se tomu budeš věnovat a budeš dbát rad. Doporučil bych ti tady Dílnu "U tří grácií" snad ti ty semetriky pomůžou. Snažíš se o vcelku vzletný popis jako "slunce jako amorův šíp vlétlo" ... "delfín proplouvá vodou"
Ale určitě by to chtělo dopilovat a pak... když už nejsi u toho prvního popisu, tak veškeré metafory zmizí jako švihnutím kouzelného proutku, prostě jsou pryč a zbývá najednou jen holý popis a takový vzletný úvod je následován hlubokým pádem.
Jen tak mimochodem. V popisu nikdy, ale nikdy nepoužívej zdrobněliny, žádná místnůstka, lodička ani nic takového.

Jo dál k příběhu... mnok příběhu se nedá nic říct, protože to není o ničem, nudný víc než tuctový nápad, zpracování příšerné vzhledem k tomu ke všemu, ke vší té stručnosti a tak.

Osobně ti doporučuji dát pryč ruce od příběhů s upíry. Je k nevíře kolik lidí okouzlily tyto bytosti a kvůli tomu jsme přesyceni příběhy o nich a to navíc často dost hloupými, takže za chvíli to nikdo nebude číst...

A jinak abych hodnotil, tak to je těžké... Nápad - upíři - ubohost - 0 bodů, Děj - o ničem - 0 bodů, zpracování - snaha byla a sem tam hezká věta, která ovšem byla hned vzápětí sejmuta něčím hrozným - 4 (skoro průměr vidíš to jak sem hodnej??) pocity a myšlenky, které ve mě povídka vylolala - žádné (jen možná trochu naděje na začátku a zhnusení na konci) - 1
Suma sumárum: 5/4 což je zaokrouhleno na nádhernou hrdou jedničku, ale protože sem fakt dobrák, tak ti dám víc *1*

(co jsem ti chtěl říct? piš o něčem... piš o něčem co není tak tuctové... piš opatrně, vybrousi si svůj styl a neskákej ze vzletného popisu k hrubému nastínění situace... nech si poradit někde, kde tomu rozumí... a nedávej ke schválení něco takového, co se ti nezdá naprosto dokonalé, protože pak to má šanci být aspoň průměrem...)
 
stoupa - 03. prosince 2005 11:29
kostlivec7296.jpg
Hehe jo ams recht sam pisu svoje knizky kde je i mimo jine upir ale de o to jak kdo bere upira u nekoho lita a ma silu jak bejk u nekoho je to troska:D
 
Malakian - 03. prosince 2005 10:10
images9556.jpg
Mno dat tomu 7 sa my zda prilis vela...nehovor my , ze by si to sam nenapisal lepsie...nebyt toho obrazku tak je to neuveritelne kratke
 
stoupa - 03. prosince 2005 09:26
kostlivec7296.jpg
Neni to zas tak svetoborny spise an rychlo napsane...
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.087149143218994 sekund

na začátek stránky