Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

PacientOblíbit

thumb_avatar18755_23485.gif

Autor: DarkAnatole

Sekce: Povídka

Publikováno: 17. listopadu 2005 15:04

Průměrné hodnocení: 8.5, hodnotilo 6 uživatelů [detaily]

 
Dne 15.11.2005 jsme s několika kamarády hráli hru Demon: the Fallen. Stalo se mnoho událostí, díky čemuž naše středeční rozhovory vypadaly asi takto: Sakra, sakra, sakra, jsme v prdeli, v prdeli, ty krabe, ty krabe... no tohle nerozdejchám. Jinými slovy jsme byli všichni přeplněni emocemi, a tak jsem se po vzoru Sombry rozhodl napsat něco na démonské téma, kde své emoce uvolním, a tak během půl hodiny vznikla tato povídka. Psal jsem tak rychle a tak jsem o tom nemusel přemýšlet, že přemýšlím, zda jsem to psal vůbec já. Každopádně nahlédněte a okomentujte, děkuji.
 

For thy promise bewailed

by her raven eyes

by her beauty and a scarlet sunrise

May thy river bury her silver tears

A fallen angel... enshrined in moonlit seas

Tristania



E-mail PhDr. Thomase Kellnera MuDr. Alexandru Dergovovi, 24. října 2005
Dobrý večer,
pacient, kterého k vám posílám, Jiří Novák, ke mně poprvé přišel v doprovodu své matky, kvůli problémům ve škole. Měl drobné problémy s chováním (byl drzý na učitele, odmlouval, nehodlal se podřídit autoritám), ale hlavně s učením (nešlo o to, že by mu to nešlo, prostě na to kašlal).
Během našeho prvního sezení jsme probrali jeho záliby. Patří k nim metalová a gothic hudba (kapely Apocalyptica, Hammerfall, Eternal tears of Sorrow, Ador Dorath, Luca Turilli a další), manga, anime, šerm a bojové sporty, a především RPG hry, o kterých by, pokud bych ho nepřerušil, byl schopen mluvit celé hodiny.
Během několika dalších sezení jsem narazili na problém hlubší než neučení se. Jednalo se o závislost na RPG hrách a částečnou neschopnost rozeznávat svět reálný od světa fantaskního. Jirka tvrdil, že žádný problém neexistuje, ale nebyl schopen to nijak dokázat. Poprvé se u něj projevily prvky agrese.
Provedl jsem s Jiřím několik testů (základní psychologický test, imaginaci, výběr obličejů a další). Výsledky vám posílám jakožto přílohu, přesto se nemůžu nezmínit alespoň o některých poznatcích. Jiří má velmi silné sklony k agresi a neví, jak se s těmito vypořádat, trpí averzí, možná strachem, vůči opačnému pohlaví, je velmi dominantní typ. Nejvíce mě ovšem zarazily příznaky hraniční poruchy osobnosti.
Pokusil jsem se ním tyto problémy řešit, ale ve chvíli, kdy ke mně přišel s tím, že je vlkodlak a, cituji: "Moc mě neserte nebo vás roztrhám na kousky.", rozhodl jsem se jednat radikálněji. Bohužel, a» jsem dělal cokoliv, stále mi vycházela jediná diagnóza, rozdvojení osobnosti. Jiřího vám tedy svěřuji do péče, doufám, že s ním budete mít lepší pořízení než já.

S pozdravem Thomas Kellner.

Ke správě byly přiloženy tyto soubory:
Zaklpsytest.doc
Imaginace.doc
Oblicej.doc
Ostatní.doc

Deník MuDr. Alexandra Dergova, 28. října 2005 večer
Můj nový pacient, Jiří Novák, kterého mi poslal kolega Kellner jako jasný případ rozdvojené osobnosti, se projevil jako vážnější, než jsem čekal. Nejedná se totiž o rozdvojení, nýbrž roztříštění. Jiří v sobě ukrývá takové množství osob, že je snad ani není možno spočítat. Jsou mezi nimi různí vlkodlaci, upíři, mágové, ale i obyčejní lidé, elfové, trolové, muži i ženy.
Když po svém příjezdu 25. října zjistil, že zde bude zavřen, nebude moci hrát RPG hry ani se stýkat se svými kamarády, přepadl ho záchvat vzteku (jak jsem vyčetl v pravidlech jedné z jeho oblíbených her, frenzy), během kterého rozbil jednomu z ošetřovatelů hlavu o dlaždičky v koupelně, sestře zlomil ruku a mně udělal ošklivou podlitinu na oku. Z tohoto důvodu jsme mu naordinovali uklidňující látky a svěrací kazajku. Právě mě k němu volají.

Deník MuDr. Alexandra Dergova, 28. října 2005 později
Jiří měl horečku 46°C, divím se, že ještě žije. Z toho co jsem z jeho blábolení pochopil se mu zdál nějaký velmi ošklivý sen. Což ovšem nevysvětluje tu horečku. Probudil se celý zplavený, říkal něco o andělech, válce a lidech, jeho slova však dohromady nedávala žádný valný smysl. Pokusím se zjistit víc, nyní jdu spát, mám hodně o čem přemýšlet.

Deník MuDr. Alexandra Dergova, 30. října 2005
Dnešní noci se Jiřího stav opět opakoval, zvláštní sny, vysoká horečka, blábolení o válce, Michaelovi a pekle. Poprosil jsem telefonicky jeho matku, aby mi poslala všechny jeho osobní věci, tužkami, kterými píše ve škole, počínaje, přes přívěsky a deníky jeho postav, knihami, které čte, konče. Slíbila, že mi zítra přinese vše, co se jí podaří najít.
Ani po konzultaci s několika odborníky se mi nepodařilo zjistit, jak je možné, že teploměr naměřil Jiřímu 46°, při takovéto teplotě má člověk zemřít. Zbytek svých pacientů jsem předal svým spolupracovníkům a nyní se budu věnovat pouze Jirkovi, je to skutečně pozoruhodný případ.

Deník MuDr. Alexandra Dergova, 31. října 2005
Celou noc Jiří prokřičel, šel jsem tudíž ráno za ním, abych si s ním o tom promluvil. Dle jeho slov se mu zdálo o válce mezi anděly a démony, přičemž on bojoval na straně démonů proti zrádci Michaelovi, Archandělovi Michaelovi. Bojovali za svobodu lidí, ale Michael se ukázal jako nanejvýš bezcharakterní a vzal si lidi jako rukojmí s tím, že pokud se démoni nevzdají, všechny je zabije. Podvolili se tedy a byli Michaelem uvrženi do propasti věčného utrpení Abyssu, kde měli na věky trpět. Všimli si však, že jejich vůdce, Morning Star, s nimi není. Někteří říkali, že je zradil, ale větší část, v čele s Jiřím, prohlašovala, že se mu podařilo uniknout a vysvobodí je. Dnes se mu prý zdálo o utrpení v Abyssu.
Dopoledne přišla Jiřího matka s jeho věcmi. Prošel jsem si je a nejvíce mě zaujala kniha Demon: the Fallen. Pravidla k RPG hře o démonech. Okamžitě jsem ji začal číst a skutečně, to, co jsem v ní četl, hluboce korespondovalo s tím, o čem mi povídal Jiří, je však otázkou, zda si Jiří vymýšlel, nebo se mu to skutečně zdálo. Pokoušel jsem se nalézt deník jeho postavy démona, ale nikdy nebyl, zavolal jsem tedy jeho matce, aby se podívala na všechny místa, kde by mohl být, doma, ve škole, na kroužcích. Udělala to a ještě dnes večer mi volala. Ačkoliv hledala, seč mohla, nepodařilo se jí tento list papíru nalézt.

Deník MuDr. Alexandra Dergova, 31. října 2005
Další z Jiřího děsivých snů. Ráno mě poprosil, zda by nemohl dostávat každý večer hodně velmi silné kávy a cigarety, prý se bojí spát a nikotin v kombinaci s kofeinem ho dokáží udržet v bdělém stavu. Vyhověl jsem mu, ale do kávy mu dám prášky na spaní, nemůžu si dovolit, aby mi nespal.
Celou noc jsem studoval knihu D:tF, a tak jsem si odpoledne byl promluvit s Jiřím o Válce a Abyssu. Mluvil velmi zasvěceně, jako by to skutečně prožil. Když popisoval, co v Abyssu prožíval, vypadal, jako by vzpomínal na něco opravdu strašlivého. Bojím se, že jsme objevili další z jeho mnoha osobností, démona.

Deník MuDr. Alexandra Dergova, 31. října 2005, později
Pečlivě jsem prostudoval druhy démonů a dle příznaků to vypadá na to, že Jiří je Namaru, Devil. Démon ovládající oheň, kterému tento živel nemůže ublížit a kterému nevadí ani vysoká teplota. Ale to je fikce, jak je možné, aby toho byl skutečně schopen? Nejspíše se jedná o vážný případ hluboké deziluze, kdy Jiří tak věří tomu, že mu teplo nevadí, že tomu tak skutečně je.

Deník MuDr. Alexandra Dergova, 31. října 2005
Jak jsem řekl, tak jsem i udělal. Dal jsem Jiřímu do kávy takovou dávku rohypnolu, aby usnul, měl by však spát tak hluboce, že by se mu neměly zdát sny. To jsem se však mýlil, sny se mu zdály a jeho tělesná teplota dosáhla takových výšek, že ani elektrický teploměr nebyl ochoten ukázat naměřenou hodnotu. Dostali jsem tedy Jiřího pod studenou sprchu, voda, která z něj stékala, však byla horká.
Ráno mě Jiří obvinil z toho, že jsem ho podvedl, bohužel oprávněně. Neskutečně se rozzuřil. Snažil jsem se ho uklidnit, ale zařval tak mohutným hlasem, že se otřásla celá léčebna, že mu nemám říkat Jiříku, ale Lorde Argilei. Bojím se, že máme co do činění s psychickou poruchou větší, než jakou jsem schopni zvládnout. Nařídím zřízencům, aby až Jiří večer usne, ho přenesli do silně střeženého křídla léčebny pro nevyléčitelně nemocné. Jen nevím, jak to oznámím jeho matce.

Deník MuDr. Alexandra Dergova, 31. října 2005, později
Tak Jiří usnul. Ošetřovatelé ho jdou přesunout do odděleného křídla dříve, než se mu začnou zdát sny. Já si dám ještě poslední cigaretu, zeptám se, zda vše proběhlo v pořádku, a pojedu domů. Volají mě ošetřovatelé, s Jiřím je nějaký problém, musím tam hned jít.



MuDr. Alexandr Dergov zahynul při požáru psychiatrické léčebny, jenž vypukl toho večera, kdy se pokusili Jiřího přepravit na hlídané oddělení.
PhDr. Thomas Kellner byl nalezen druhého dne ráno ve svém bytě probodnut neznámým předmětem, který patologové tipují na meč.
Matku Jiřího Nováka potkal stejný osud jako doktora Kellnera.
A já? Já jsem konečně volný.
 

Komentáře, názory, hodnocení

PsychoP - 15. února 2006 17:48
falling8927.jpg
John Lius - 10.Ledna 2006 15:18
samochvála smrdí... mimochodem démon se v něm projevil až po důkladném průzkumu RP... nicméně zajímavější, ale ty strohé fakta mi tam seděly víc... tohle bylo poněkud přehnané...
 
John Lius - 10. ledna 2006 15:18
poloksicht8937.jpg
Ten konec no poslouchej Nerozvedl jsi to.

Když jsem přispěchál do onoho sílda viděl jsem jiřího.Nic takového jsem nikdy nevidl.Raději jsem se dal na útěk.Vše tam vypadalo jako fatamorgána tedy vlnící se teplý vzduch.Zkusil jsem se toho dotknout.Opálil jsem se.Tedy Doběhnul jsem do svojí pracovny.Je jasné že Jiří má k té knize zvláštní vztah.Řešení bude tam.Začal jsem tedy číst vše o onom démonu.To se ovšem ta stěna z horkého vzduchu přesunovala.Bylo to cítit.V pokoji stoupnula teplota.Ihned zvedám telefon a volám majiteli oné knihy.Nikdy prý nic takového nenapsal.Když zkoumám knihu blíž strhnu papírový obal.Není to příručka k RPG hře.Je to kniha Pandemonium zla.Po dalším zjištění chybejících stran jsem mněl opravdu strach.Když jsem zjistil o 5 minut později že Jiří je adoptován dostalo mně to o to víc.Domov se za pobytu Jiřího 16X zapálil.A jeho horečky byly hrozné.A to mněl 2 roky.Moje další zjištění nebyla o nic lepší.Ten démon podle Démonologa mého přítele (asi to nebude blázen) je jeden z nejmocnějších.Podle knih se mněl narodit v roce 1990.Stalo se tak?Je jiří Namaru?Už tady bylo nesnesitelné horko.Rozhodl jsem se ujet rychle pryč.Vylezl jsem oknem.V tom přede mnou byla ohnivá stěna.Nemohl jsem dál.nemohl.Oheň mne zachvátil Mám strach.Už nic necítím.

Jsem pouhou kostkou duše strávenou Namaru.Jiří je opravdu démon.Ve skutečnosti je ohavný.Co se ještě stane.Moje pocity po probzení byly hrozné.Byl jsem vězněm jeho duše.Celý den mučeni bez vody nesnesitelným horkem řpitom nemohli umřít.Ach bože něco mi ukazuje.V rukou má dlouhý nůž.Ne je to meč.Co to.Kde to je?ože doktor ježiši on ho zabil.Jirka bez nejmenších problémů probodl doktora kernella.Jedním dlouhým tahem.Kellner se nestihnul ani zamyslet a už byl tady s dušemi.Kam to jenom jirka jde teď.Toho siňáka nesnáším.Zabil svoji matku.Bože.Zpas nás

pak tvůj závěr jinak skvělé.Jinak Demon Der Val Dertah je můj démon.A to je skutečný démon.Ovládá smrt.Nicotu.Kosti.Nekromanti
 
PsychoP - 05. ledna 2006 19:08
falling8927.jpg
DarkAnatole - 04.Ledna 2006 21:32
sorry woe...
 
DarkAnatole - 04. ledna 2006 21:32
thumb_avatar18755_23485.gif
psychop - 04.Ledna 2006 21:32
Stop SPAM..
 
PsychoP - 04. ledna 2006 21:32
falling8927.jpg
DarkAnatole - 04.Ledna 2006 18:16
asi te zastrelim...
____++++_____________________________________++__
_+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++_
_++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
_++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++__
_++++++++++++++++++++++____++++++++++____________
_++++++__+___++_____________+++++++++____________
_++++++___+_++_______________+++++++++___________
_++++++_+++++__________________+++++++++_________
_+++++++________________________++++++++++_______
_++++++___________________________++++++++++_____
_++++++_____________________________++++++++++___
_________________________________________________
 
DarkAnatole - 04. ledna 2006 20:59
thumb_avatar18755_23485.gif
Fistandantilus - 04.Ledna 2006 20:51
Je mi ctí přijmout vaší chválu, maestro.. :_))
 
Fistandantilus - 04. ledna 2006 20:51
fuck_y2031.jpg
Každopádně docela pěkné emoce, já jsem si tehdá co jsem to četl docela početl. Díky za Pacienta.
 
DarkAnatole - 04. ledna 2006 18:16
thumb_avatar18755_23485.gif
psychop - 04.Ledna 2006 18:13
MORE VÁPNO...
 
PsychoP - 04. ledna 2006 18:13
falling8927.jpg
DarkAnatole - 04.Ledna 2006 17:44
NO CEMENT...
 
DarkAnatole - 04. ledna 2006 17:44
thumb_avatar18755_23485.gif
psychop - 04.Ledna 2006 15:07
Psal jsem úvod, četl jsem úvod => znám úvod. Ale nevšiml jsem si, že by tam bylo jediné slovo o tom, že jsem to psal já.
 
PsychoP - 04. ledna 2006 15:07
falling8927.jpg
DarkAnatole - 03.Ledna 2006 19:59
tak si sakra přečti co jsi napsal do úvodu...
 
DarkAnatole - 03. ledna 2006 19:59
thumb_avatar18755_23485.gif
psychop - 03.Ledna 2006 19:56
kdo říká, že to píšu jakoby o sobě? Píšu to možná tak o své postavě a to jen vzdáleně (už proto, že moje postava je Lammasu, anděl vody a lidských tužeb) takže asi nic no.. :_))
 
PsychoP - 03. ledna 2006 19:56
falling8927.jpg
DarkAnatole - 03.Ledna 2006 19:14
ehm... píšeš to jakoby o sobě... radši si dávej majzla, protože jsou věci, které když vyslovíš tak se ti můžou vymstít... možná mě nazveš paranoikem... já ti k tomu doplním že jsem i mírně schizofrenní... ale jsem opatrnej... takže to nikdo neví... :-D
 
DarkAnatole - 03. ledna 2006 19:14
thumb_avatar18755_23485.gif
Daisuke - 03.Ledna 2006 14:00
Mno taky se jedná o horror a tam trocha toho fantaskna být má.. navíc v tom to celé tkví. v tom, že nevíš, zda to byl "jen" blázen, nebo doopravdy démon.. :_))
 
Daisuke - 03. ledna 2006 14:00
default.jpg
Musím jen dodat k té realitě - Hrozně mi to připomíná ten typ 'bláznů' kteří dokáží např. chodit po papíru, aniž by ho roztrhli. Tohle mi přijde podobné.
 
Qien - 02. ledna 2006 21:56
ikona642.jpg
hezký, asi i dobrý, ale na můj vkus málo vymyšlený.. připadá mi, že to je jen trochu přepísklá realita
 
Eveline - 29. prosince 2005 15:19
screen shot 2013-12-16 at 172744.38
Moc se mi to líbilo. Mám ráda takové ty povídky ve stylu deníku.
Nemám moc co vytknout, ale ty lékařské zprávy mi přijdou ( myslím, že to už někdo říkal ) neodborné. Jinak se mi to opravdu moc líbilo. Nevidím problém, dávám 9.
 
Sargo - 29. prosince 2005 08:44
wel1d5kk1aaa19357.jpg

DA: tak to doufám, že je to ještě pořádně opravíš! Na to, aby byla vydána, je tam zbytečně moc kiksů :-))
 
Eithné - 28. prosince 2005 23:46
dub2857.jpg
DarkAnatole - 28.Prosince 2005 23:04
Ach zó ;)
Tak dej pak vědět, jestli to klapne ;) A ne sem, tady už to bude pohřbené daleko ve článcích mimo úvodní stránku... Třeba do stolu Dílna "U Tří grácií" ;) Tady: odkaz
 
DarkAnatole - 28. prosince 2005 23:04
thumb_avatar18755_23485.gif
Eithné - 28.Prosince 2005 23:01
tajní... TOP SECRET.. ještě to není ověřené, tak nechci zbytečně plašit.. :_))
 
Eithné - 28. prosince 2005 23:01
dub2857.jpg
DarkAnatole - 28.Prosince 2005 20:12
Vydána? Kde?
 
DarkAnatole - 28. prosince 2005 20:12
thumb_avatar18755_23485.gif
Děkuji děkuji.. pokračování zatím neplánuju.. (moc mě nenapadá jak), ale možná vznikne něco na podobné téma.. :_)) jinak s drobnými (mno místy celé věty) úpravami bude tato povídka možná koncem února vydána.. (je to tak na 80%)
 
Irandael - 28. prosince 2005 20:10
ramnaughthalf8027.jpg
tak to je hustý.plánuješ pokračování?Teda takovoudle povídku sem nečet od 0lati let pokud si to dobře pamatuju :D
 
PsychoP - 26. prosince 2005 22:34
falling8927.jpg
málem bych zapoměl na nedostatečnou časovou linii, i když je možné že jsem ji při četbě naprosto a ukázkově ignoroval...
 
Eithné - 26. prosince 2005 20:13
dub2857.jpg
Mno tak ano, četlo se to dobře, aleee...
Od začátku to bylo hrozně předvídatelné, a to zcela a úplně.
Proč se ten Jirka nevzbouřil už dřív?
Z textu nebylo jasné, kolik mu je let, zezačátku to působilo tak na deset, ke konci jako by byl dospělý...

Prostě mi vadí, že se to snaží tvářit jako realita.
Je to hezky psané a čte se to dobře, ale to je bohužel tak všechno...
 
Sargo - 26. prosince 2005 20:02
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Mám drobnou výhradu k tomu... jak to říci... zcela nelékařskému vyjadřování... ale co, četlo se to dobře ;-)
 
Daisuke - 25. prosince 2005 14:27
default.jpg
Teda, fantastická věc. Dávám devítku - Na desítku by to muselo být alespoň trochu delší 'pozorování'. Opravdu, skvělé! ^^
 
beruskovova - 25. prosince 2005 12:57
vendulomedvedcb1338.jpg
psycho!!!libi se mi styl a vsechno...urcite by byl taky zajimavy pohled Jirky...dam ti devitku, protoze na desitku to neni a osm mi pride moc malo...
 
PsychoP - 24. prosince 2005 22:20
falling8927.jpg
maras! jako bych čet o sobě!!! až na dominantní rysy osobnosti...
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.074763059616089 sekund

na začátek stránky