Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Válečnický gambit - shledáníOblíbit

ff2ww26127.jpg

Autor: gumidek

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 15. února 2006 16:15

Průměrné hodnocení: 7.5, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Ze světa mangy, anime apod.
Přeji a doufám v hezké čtení.


 
Válečnický gambit

shledání

Mumushi Reiku v očekávání stál, dokud nedorazí osoba, jež ho pozvala na toto osudné místo. Byl překvapen, že po tolika letech, co se před ním ukrývala, se stalo právě toto místo, kde to vše začalo, jejich místem setkání.
Meč ne nepodobný kataně se ukrýval v pochvě po jeho pravém boku. Reiku stál na nemalém náměstí, v městě, kde už spousty let vládlo ticho a prázdno. Hleděl na fontánku, která byla bez vody, která by do ní tekla. V okolí byla spousta domů, kde snad před dávnými lety žili lidé, ale teď už jsou tyto domy staré, neopečovávané a některé i zničené počasím, které se během let mnohokrát mění.
V dálce zpozoroval hostinec, kterému nevěnoval více než jeden pohled. Toto místo, kde se narodil, už pro něj nic neznamenalo. V myšlenkách vzpomínal, co se zde tehdy stalo.
Bylo mu šestnáct let a on objevil své síly obrovských rozměrů. Už tehdy mu bylo jasné, že by mohl být velmi mocný, ale nikdo mu to nepřál. Nikdo mu nepřál, ani přátelé, ani vlastní rodina, a celá ves jej prohlásila za démona, který musí být upálen jako kacíř.
Tehdy využil toho, že oni vědí o jeho moci, a stejně tak jejich strachu ze sil, které ještě nedokázal příliš ovládat. Tehdy se rozhněval a vyhnal je z celé vsi. Nikdo se mu nevzepřel a nepostavil se jeho moci, až na jednu osobu. Vypukl boj a Reiku plný vzteku útočil bez rozmyslu. Mladičká osoba věděla, že nemá šanci, a tak prchla před jeho mocí, ale Mumushi následoval stopy, které za sebou nechávala.
Spousty let nemohl Reiku najít, koho hledal. Jedinou osobu, která se mu postavila, až doteď...
Vrátil se ze svých myšlenek do současnosti a uvědomil si, že když z tohoto města odcházel naposledy, bylo nádherné. Teď v něm nezanechávalo nic... nic, co by jej táhlo zde zůstat, či obnovit tuto ves.
Uklidnil se a nechal auru, ve které se jeho klid odrážel, volně působit do celého okolí. Z dálky se náhle ozval dusot kopyt doprovázený zvuky kočáru.
Už je zde, pomyslel si Reiku a zpozoroval, jak se dlouhou zaprášenou cestou veze zřejmě ten, jež ho vyzval na toto místo. Znervózněl. Byl si vědom, že vyzyvatel nebude žádný slaboch, protože ho dlouhé měsíce už nikdo nevyzval. Každý z něj měl strach.
Já mám magickou moc... On ne... Jedině, že by se jí naučil, ale naučená magie nedokáže být tak silná jako vrozená. Vím to... Říkali mi to... kdysi ti mágové, kteří mě vzali do učení a kteří vypozorovali mou moc... uklidňoval se v myšlenkách.
Netrvalo dlouho a kočár zastavil jen několik metrů před ním. Z kočáru vystoupil velice mladý muž. Dokonce i v očích bylo poznat, že mu není více než dvacet let.
Mumushi si chvíli prohlížel osobu, která se stále a velice sebevědomě usmívala. Čistě bílé vlasy jí padaly občas do očí, ačkoliv se zdálo, že nebyly nejdelší.
Je to on... skutečně ano... pomyslel si Reiku, když spatřil toho, jenž se mu dokázal postavit už podruhé.
Dále si ho prohlížel a všiml si velmi galantního oděvu. Bílá vesta, modré triko s vytaženými rukávy, bíle kalhoty. Byl to oděv, kteří nosili jen ti nejbohatší v jeho světě. Všiml si meče, který měl muž na stejném boku jako on. Katana, s pro něj velice známými ornamenty. Téměř se mu zastavil dech, když zjistil, že existují jen dvě katany, které by byly lepší než ta, kterou viděl v pochvě jeho nepřítele.
Ah. Líbí se ti má katana? Šedý had, jak jsi dokázal poznat. Nevyčíslitelná hodnota. Nikdy jsem na ní neviděl jediný škrábanec. Nikdy... všiml si jej mladý muž, když pozoroval, kam se Reiku dívá. Jistě víš, proč jsem zde. Jdu si pro svou konečnou pomstu. Dlouhých deset let jsem před tebou utíkal a bál jsem se tvé moci. Koukni na mé vlasy. Zbělaly hrůzou, když jsi procházel místy, kde jsem se já schovával. Zničil jsi mi celý život. Dva roky jsem před tebou utíkal jen o fous, než jsem narazil na někoho, kdo ve mě vyprovokoval sílu, které jsem se hodlal vzdát, dokud jsem na tebe zase nenarazil. Vždy jsi byl kousek ode mne, a ani jsi neměl tušení. Tehdy jsem potkal Rovina. Velkého mága kultu, kteří se nazývali Liga bílých mágů. Když vyslovil název místa, kde se tolik let ukrýval, chvilku vyčkal, aby si vychutnal myšlenky a pohled Mumushiho Reika.
Liga bílých mágů. Jen jednou jsem viděl, co dokáží, a více jak jednoho bych nikdy nezvládl. Jejich moc je neskutečná. Slýchával jsem, že pokud u někoho dokáží vyvolat sílu, tak je obrovská. Proto jich vždy bylo málo... pomyslel si s úlekem Reiku.
Ano... tvé myšlenky jsou pravdivé. I u mě tu sílu dokázali vypustit. Nakonec jsem se stal o něco mocnější, než oni chtěli. Zřejmě se jim nelíbilo, že mám moc větší než jejich představený, tak jsem od nich utekl. Zabít je byla má první touha, ale rozum velel pryč... Pryč a najít rychle tebe. Pomsta už čeká. Konec lehkých a nepříliš důležitých slov. Kdysi jsi zradil vlastní rodinu a nejspíš už i zapomněl, že jsme byli bratři...To byla poslední slova, která muž vypustil, a tasil svou katanu. V levé ruce, jež později chytil i rukou pravou, ji držel a s nenávistným pohledem se poklonil svému dávnému bratrovi.
Reiku udělal to samé. Veškerý strach jej opustil a on se jal zaútočit jako první. Pro mladšího bratra to nebyl žádný problém a k soustředění na boj dokázal číst i myšlenky svého nepřítele. Mezi nimi zaznamenal i slova, která jej ještě více rozčílila. Reiku si nevzpomínal, že by měl bratra.
Padlo mnoho seků, které by kdejaký člověk neustál, a oni si své výpady vykrývali se vší lehkostí. V jednu chvíli byli v útoku a ve druhou se zdálo, jako by se snažili odpočívat. Tento boj byl i pro ně velice namáhavý, a to ani nedošlo k uvolnění větších sil. Oba si byli vědomi, že je to namáhavý souboj, o kterém nemají ponětí, jak dopadne. Reiku zaútočil znovu jednoduchým - ale často účinným - sekem seshora. Mladík jeho pokus vykryl a jejich meče se zaklesly. Při velkém snažení, aby jeden ustoupil a druhý získal navrch, se střetly i jejich pohledy. Trvalo to téměř deset sekund a tehdy se Reiku mrštným pohybem odtáhl na dva metry. Jeho bratr začal číst myšlenky.
Vždy»... jak je to možné... ale... to.. nejde... můj... bratr... vždy»... já nemám bratra... nepamatuji si svého bratra... ale... je to... on... vím to... je... už... si vzpomínám... bratr... řev... nedělej to... řval na mě... tehdy... kdy jsem ho zavrhl... Tekwar... vzpomněl si Reiku na dávno ztracenou myšlenku, a tehdy si uvědomil, že nehledal toho, kdo se mu vzepřel, ale svého bratra.... jen si to, že ho hledá, vyložil jinak...
Tekwar složil svou zbraň a zasunul ji zpět do pochvy. Chvíli nehnutě stál a vyčkával. Nakonec jej cosi přinutilo promluvit...
Nechtěl jsem s tebou bojovat, ale do této chvíle jsi mi nepřipomínal bratra... toho, který se o mne staral. Konečně jsi se vrátil... Ty... Starý Ty, jenž jsi kdysi byl můj bratr... Jeho slova doplnilo několik slz.
Mumushi k němu přistoupil a objal jej. Oba měli slzy v očích, ale každý z nich byl rád, že se shledali...

Už byli připraveni si mnohé říci, když okolí zalilo temno. Temno, které však bylo viditelné jen pro majitele síly, která v nich panovala. Temno se zdálo být silné. Jeho síla byla téměř nezměrná a říkala jediné. Smrt všem... Oba z bratrů si byli vědomi, že už nemusí bojovat sami se sebou, ale že je tu nepřítel ohromných nevypočitatelných sil a má v plánu vládnout svou mocí... říkala jim to síla, která je zaplnila a vířila se dál do dalších krajů, aby o ní každý věděl. Aby si byl každý vědom nového temného vládce.
Dva bratři, které zrovna hřála sourozenecká láska nového shledání, byli pohlceni ve strachu, ze kterého byla jediná cesta... smrt pána...

 

Komentáře, názory, hodnocení

Kulich - 15. března 2006 00:53
icon53938079.jpg
gumidek - 15.Března 2006 00:18
tak na cvíli jsi mně opravdu zmátl, ale teď si tím jsem jist je na levém a drží se pravou vpřed a abych zůstal i u anime tak se podívej na Kenshina, který je docela věrný... nebo u filmů Akiry Kurosawy...
 
gumidek - 15. března 2006 00:18
ff2ww26127.jpg
Kulich - 14.Března 2006 23:11
však... to už je několik názorů... na které by se asi dokázalo vytvořit stůl, který by byl na toto téma... ostatně stejně si myslím, že katana je zcela jistě na pravém boku.... chce to najít někde na netU... :p
 
Kulich - 14. března 2006 23:11
icon53938079.jpg
gumidek - 14.Března 2006 15:58
jasně vždy» já jsem neměl nic proti tomu - já se původně jen radoval že mi došlo že to jsou leváci :) a to další už je jen volná diskuze která nemá nic kritizovat...
 
gumidek - 14. března 2006 15:58
ff2ww26127.jpg
Kulich - 13.Března 2006 22:50
já sem pletu rozhodně anime... přeci jen i toto je takové... dejme tomu anime... prostě... odvíjí se to od toho.. :)
 
Kulich - 13. března 2006 22:50
icon53938079.jpg
psychop - 13.Března 2006 21:58
taky bych řek
takže reál - určitě u praváků je to tasení pravou z levého boku, jak je to s leváky si nejsem jist... ale zatím jsem v reálu nepotkal nikoho kdo by tasil levou...
 
PsychoP - 13. března 2006 21:58
falling8927.jpg
varování! jeden z vás sem plete fakta a ten druhý anime!!! za daných okolností ale máte oba víceméně pravdu!!!
 
gumidek - 13. března 2006 21:27
ff2ww26127.jpg
Kulich - 13.Března 2006 19:18
já jsi tím jsem jistý.... i když se koukneš.. například na Hieie z Yu yu hakusho.... a i na jiné s katanou... je vždy na pravém boku... a tasí se levou... vynadává se z pochvy.. prostě jeden sek, jedna smrt.... .)
 
Kulich - 13. března 2006 19:18
icon53938079.jpg
gumidek - 13.Března 2006 14:02
ani náhodou ale na chvíli jsi mně zmátl :)
katana je na levém boku a tasí se pravou - v pravé ruce se pouze nosí bokken, ale pak ho stejně tasíš z levé strany... a jsem si tim jistej!!


psychop - 13.Března 2006 18:18
tak trochu a nja leváky se fakt asi nehrálo...
 
PsychoP - 13. března 2006 18:18
falling8927.jpg
slo jen o mou domnenku... de facto o tom vim naprosty prd, ale proste mam nutkani mluvit nejvic o vecehc, o kterych toho moc nevim, protoze cim vic toho vim, tim vic si uvedomuju, jak malo toho o tom vim... coz mi svym zpusobem brani v tom, abych se o tom pokousel diskutovat... hmmm... je to srozumitelne? asi ne...
 
gumidek - 13. března 2006 14:02
ff2ww26127.jpg
Kulich - 13.Března 2006 10:19
určitě ne, protože katana má být na pravém boku.. a vyndavá se levou... zkus si to.. uvidíš.... :)
 
Kulich - 13. března 2006 13:53
icon53938079.jpg
psychop - 13.Března 2006 12:00
to s tou katanou? myslím že ne ...mám takovej pocit že leváci se přeučovali, ale ruku do ohně bych za to nedal
btw v kendu se teď na leváky vůbec nehraje - meč držíš vždycky pravou vpředu. Ostatně i když se to nezdá tak levá se namáhá víc.
 
PsychoP - 13. března 2006 12:00
falling8927.jpg
Kulich - 13.Března 2006 10:19
podle mě jde o zvyk...
 
Kulich - 13. března 2006 10:19
icon53938079.jpg
to chápu, ale ta další věta se vztahuje přesně k místu a ta první mluví o Lize bílých mágů jako uskupení - vypadá to divně...
a to že jsou leváci mě napadlo až ve chvíli kdy vzal katanu do levé ruky a pak teprve přidal pravou :) jenom technická a nepodstatná - i leváci berou katanu pravou...aspoň myslím...
 
gumidek - 13. března 2006 01:25
ff2ww26127.jpg
Kulich - 12.Března 2006 23:09
páni .... tolik chyb.... Mno... v pokráčku se tolik chyb už snad neukáže... :)
Leváci jsou oba... já sem totiž také levák... .)

podotkl jsi tam, že tam žádné místo není... Liga bílých mágů může být označeno i jako místo... co ty víš... Jde o to, že se ukrýval u nich.. na místě kde se oni nacházejí.... nevím určitě, jestli je dobře, že jsem to takto napsal... ale je to myšleno takto..

 
Kulich - 12. března 2006 23:10
icon53938079.jpg
poznámky jsou možná trochu zmatené, ale to já taky :) ...takže sorry ty se s tím nějak popereš...
 
Kulich - 12. března 2006 23:09
icon53938079.jpg
nerad kritizuju protože sám sem nic nepíšu, ale snad to až tak nevadí...

1. děj je dost klišé setkání dvou ztracených bratrů, ale jako úvodní povídka to snad jde...uvidíme
2.používal bych nejen odlišení příme řeči, myšlenek nejen písmem, ale i standartně uvozovkami
3. styl je sice klasika, ale dobře zvládnutá a to se dá časem dopilovat...
4. zkus zjednodušit věty - souvětí jsou podle mně příliš dlouhá a působí šroubovaně

teď k jednotlivostem
Mumushi Reiku v očekávání stál, dokud nedorazí osoba, jež ho pozvala na toto osudné místo. Byl překvapen, že po tolika letech, co se před ním ukrývala, se stalo právě toto místo, kde to vše začalo, jejich místem setkání.
jejich tady odkazuje na dvě osoby, které bychom měli znát, ale mi jednu z nich neznáme... a ani hlavní hrdina si ještě není jist zda je to on... možná vynechat jejich, nebo nahradit například "tohoto setkání"...


Tehdy využil toho, že oni vědí o jeho moci, a stejně tak jejich strachu ze sil, které ještě nedokázal příliš ovládat. Tehdyse rozhněval a vyhnal je z celé vsi
zaměnit za A tak, nebo něco jiného

Katana, s pro něj velice známými ornamenty.
jen to vypadá divně... nevím ?

že existují jen dvě katany, které by byly lepší než ta, kterou viděl v pochvě jeho nepřítele.
nereálná podmínka místo reálné - jsou

v pochvě jeho nepřítele.
svého

Šedý had, jak jsi dokázal poznat
- jak jsi poznal ?

všiml si jej mladý muž, když pozoroval, kam se Reiku dívá
vypadá to divně logicky...podotkl m.m., když si všiml kam se R. dívá

Koukni na mé vlasy
stylysticky bych použil radši podívej se - koukni mi přijde takové divné...málo patetické (v tom původním smyslu slova patetické)

Velkého mága kultu, kteří se nazývali Liga bílých mágů. Když vyslovil název místa, kde se tolik let ukrýval, chvilku vyčkal, aby si vychutnal myšlenky a pohled Mumushiho Reika
žádný název místa tady nevysloví...

pokud u někoho dokáží vyvolat sílu, tak je obrovská.
tohle se možná jmenuje anakolut :) (pokud tu je někdo kdo umí česky tak mně možná opraví) - falešná větná skladba - to tak je divné a dá se vynechat - působí to lépe
pokud u někoho dokáží vyvolat sílu, je obrovská.

I u mě tu sílu dokázali vypustit.
u někoho vypustit sílu vypadá podivně ?

V levé ruce, jež později chytil i rukou pravou, ji držel a s nenávistným pohledem se poklonil svému dávnému bratrovi.
pravou rukou si chytil tu levou? špatné vázání podmětu a přísudku... mám ten pocit navíc později zní jako dlouhý časový interval...dávný bratr - ztracený bratr ?
Držel ji vlevé ruce a poté ji chytil i pravou a s nen...
super detail - oba byli leváci - došlo mi to až teď :)

Při velkém snažení, aby jeden ustoupil a druhý získal navrch, se střetly i jejich pohledy
velké snaze ?

byli pohlceni ve strachu,
strachem

smrt pána...
zkus toho pána nějak nazvat, nebo třeba jen Pána...takhle to zakončení úvodní povídky moc utne...

doufám že to je konstruktivní - strávil jsem nad tím nějaký čas... :)
kdybys měl něco k tomu piš to sem a» mají ostatní taky feedback pro své další psaní...
snad není moc chyb v tom mém textu... :)
 
Drake - 10. března 2006 17:09
zangetsu60032617.jpg
No a pro zmenu ja a manga ci anime, to jde celkem do kupy. Nebudu se ale rozebirat nad klasickym klise, ktere se da poznat ze zacatku, ale vypada to zajimave napsane. Trosku krecovite, ale to se podda. Uvidim, nechci hodnotit, pockam si na pokracovani.
 
gumidek - 10. března 2006 14:10
ff2ww26127.jpg
Bard - 10.Března 2006 07:56
děkuji... a zřejmě máš pravdu.... opravdu to tak jde.... :)
 
Bard - 10. března 2006 07:56
ikonagamma1684.jpg
Manga a anime ... to jde mimo mě, což je důvod, proč se nebudu zabývat věrohodností příběhu. Akceptuji, že v tomhle případě je to trochu posunuté, proto se raději zaměřím na to, jak se to celé čte.

Není to špatné, ale dost mi tam ruší jedna věc:
Hleděl na fontánku, která byla bez vody, která by do ní tekla. ... "která" se dá nahradit v jednom případě "jež".
Temno, které však bylo viditelné jen pro majitele síly, která v nich panovala. V tomhle případě bych dokonce jedno "které" vynechal a postavil bych to nějak takhle: Temno, viditelné však jen pro majitele síly, která v nich panovala.
Samozřejmě je několik způsobů, jak se tomu vyhnout a netvrdím, že je to jedině tak správně, ale mně to prostě přišlo rušivé.

Každopádně je tenhle příběh solidní nadprůměr z článků, jež zde vycházejí.
 
gumidek - 10. března 2006 01:12
ff2ww26127.jpg
btw:

Nebojte se něco psát.... kritiku jedině ocením.... chci vědět každou chybu, abych ji mohl napravit a příště ji již neudělal.....
a přeji všem dobré čtení... :)
 
PsychoP - 09. března 2006 20:46
falling8927.jpg
gumidek - 09.Března 2006 20:41
tak to potom jo ;-)
 
gumidek - 09. března 2006 20:41
ff2ww26127.jpg
psychop - 09.Března 2006 16:22
jeden z důvodů proč je to na pokračování... je to něco jako úvodní povídka.... :)
 
PsychoP - 09. března 2006 16:22
falling8927.jpg
hezké dílo, ale nelíbil se mi ten dějový zvrat... jakoby jsi se pokoušel to co nejrychleji skončit... trochu to kazí dojem...
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.1309769153595 sekund

na začátek stránky