Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

VýsměchOblíbit

clipboard015598.jpg

Autor: Gilanor

Sekce: Bez zařazení

Publikováno: 04. dubna 2006 14:43

Průměrné hodnocení: 7.8, hodnotilo 13 uživatelů [detaily]

 
O člověku, který utíkal před láskou a nakonec jej dostihla. O člověku, jenž se vysmíval těm, kteří pro lásku trpěli, a sám poté trpěl také.


 
dark_angel8508.jpg

V každém z nás jednou něco umře. Dřív nebo později. Je to pocit, který se nedá popsat jinak než prázdnota. Prázdnota Vámi prostoupí a zaplní ono místo bez ničeho. Necítíte nic, nejste nikým… jste nic. Říkáte si: „Ale já ho milovala!“
Nejde se ráno vzbudit a ze dne na den přestat milovat. To prostě nejde. Ale jde… a je to kruté a bolestivé! Uvědomíte si, že kluk nebo muž po vašem boku už není tím samým jako na začátku. Ani vy nejste. Změnili jste se. K dobrému? To těžko…
Nevíte, co chcete a chcete to, co nevíte. Onen záblesk někde v dálce slibující š»astný konec. Kecy! Š»astné konce nejsou. Život je krutý! Lidé jsou krutí...Lidé jsou život!
Alespoň teď vím, proč si lidé vymýšlejí pohádky a příběhy, kde zlo je potrestáno a dobro vítězí. Proto, že TOHLE ve skutečném životě dost dobře nefunguje. Nedá se to ani reklamovat. Poslali by Vám to domů se slovy, že jaké si to uděláte, takové to máte. Trpte! Plačte! Zemřete a žijte!
Když si tímhle vším projdete, najednou si uvědomíte, že dítě ve Vás zemřelo. To je ta prázdnota, kterou jste poci»ovali. Dítě… naivita, která je tak sladká a v lásce tak bolestivá a krutá. Bodá do zad dýky. Soustřeďte se. Už je jen JÁ a JÁ. Ty jsi byl… býval… nejsi. Je to těžké. Hora se překročit nedá.
Láska je jako mučení… začíná zlehka a končí v mukách.
V mraveništi světa se dá jedno tělo bez duše přehlédnout.
Je to jako když hodíte oblázek do oceánu a… nic. Bez odezvy. Jen lehký náznak čehosi.
Život je krutý boj a přežije jen ten nejsilnější.

Žiju?
 

Komentáře, názory, hodnocení

Morra - 09. dubna 2006 14:30
744110440656097490.jpg
Mirelaridon - 09.Dubna 2006 14:18
Souhlasím s tebou a poslední věty, jako bych sama říkala..... ;) a myslím, že kdyby to napsala v básni, tak by nevyjádřila to, co dokázala tady...protože by musela uzpůsobit slova atd. ale takhle se jí to povedlo... :)
 
Mirelaridon - 09. dubna 2006 14:18
mirelaridon284.jpg
Nu, přečetla jsem si všechny zdejší komentáře a chvílema se opravdu velmi dobře bavila, ani nevíte, kolik to o Vás všech vypovídá :-)

Ale teď k tomu, proč tohle všechno píšu:
Gilanor, tenhle Tvůj článek se mně osobně líbí, dokonce velmi líbí, protože mi něco připoměl a vyvolal na mé tváři úsměv.
Možná to nemá děj jako takový a literární stránka věci není ideální, ale přesto mě Tvé dílko potěšilo a dle mého názoru smysl má. Jsem "jen" žena a byly chvíle, který byly těžký, taky jsem se z nich potřebovala vypsat. Rozdíl mezi námi spočívá v tom, že Tys měla odvahu dát to v plen sem. Možná by se to některým víc líbilo, kdybys to napsala do básně či povídky, ale chtěla jsi to takhle a kdo z nás ví proč? Kdo z nás do Tebe vidí. A pokud by články na Andoru měly být jen o formě, pak nevím, jestli by se mi je chtělo číst, protože si myslím, že emoce někdy nejde spoutat přísně danou formou, protože by něco podstatného ztratily - prostě už by to nebylo ono.

Z vlastní zkušenosti Ti mohu říct jediné, by» to bude znít jako otřepané fráze: Co Tě nezabije, to Tě posílí! :-)
Život umí být krutý, ale také umí být velmi štědrý, na to nezapomínej - ve chvíli, kdy se ho začneš bát, zemřeš. A oheň, i když pálí a stravuje, očiš»uje naše duše, abychom mohli jít dál...
 
Osplik - 09. dubna 2006 07:41
rose5477.jpg
Belgarion_Kolder - 08.Dubna 2006 23:58
já nesouhalasím. mě se to docela líbilo. A když má nějaký nápad, proč ho sem nenapsat?
 
Belgarion_Kolder - 08. dubna 2006 23:58
belg4582.jpg
Co říct? Teda spíš, co napsat? Dobře, uznávám, že někdo se z toho potřebuje vypsat, ale proč to dává sem? Chce autorka politování, pochopení ...? Chápu smysl této... tohoto... textu, ale nechápu, proč to autorka uveřejňuje. Takhle se dočká leda lítosti, nesouhlasu nebo v mém případě naprostého nepochopení (nepochopení typu "Proč to zveřejňuje?" ne "Proč to píše?").

Je mi líto, ale kdyby se z toho každý vypisoval a házel to na Andor, tak tu nemáme nic jiného. A, jak již tu bylo napsáno, když si vezmete všechny ty texty a porovnáte je, tak se tam jedná neustále o jedno a to samé.

Nevím, jsem unavený, zmatený a právě jsem asi napsal dosti únavný text plný zmatku.
 
Thaien - 07. dubna 2006 17:12
0-0-04432.jpg
Jo tak co k tomu rict? Nevim snad jen to ze souhlasim s tvoji myslenkou...po literarni strance to ma dost velke mouchy. Nektere vety jsou nevhodne ukonceny a jsou tam hodne rychle vkladane rozporove otazky..
Tenhle clenek ale tu literarnistranku zas az tak nepotrebuje.:-)
 
Matmas - 07. dubna 2006 14:50
elf257929819.jpg
SASAN_KING - 07.Dubna 2006 09:14
Souhlasím s tvým prvním odstavcem, něco takového jsem chtěl napsat, bohužel mě nedostatek času nebo máma odehnali od počítače.

Druhý odstavec - to mě sice nenapadlo, ale máš pravdu:v Mozille mi to jde v pohodě, ale kdo má Iternet Explorer, toho opravdu lituju... Když jdu na Andor náhodou otamtaď, jsem rád že se mi to vejde na monitor, ale to okolo hledám stěží...
 
Beredur - 07. dubna 2006 13:37
beredur9549.jpg
Já jenom dodám omluvu..měl jsem na mysli expresionismus...tímto mým slovním omylem došlo k zbytečným zmatkům.Zkrátka někdy je večer člověk unavený a už mu to nemyslí...

 
isik-ud - 07. dubna 2006 12:12
tn_edwinl[1]8788.jpg
no, co k tomu rici... po obsahove strance s tebou moc souhlasim ale nevim jk se mam vyjadrit k te strance literarni... nevim nak me to nevcuclo.. nemuzu si pomoct... kazdopadne je to krasne... ta literarni stranka je dobra ale abych se lepe vyjadril mylim ze nedoslo ke plnuti textu obsahu a zpusobu vyjadreni se... je to jedno s tech pesimictejsich veci co jsou tu.... ale myslim ze se mi to libilo:-)
 
SASAN_KING - 07. dubna 2006 09:14
ikonka654607.jpg
Tak jsem přelouskal všechny příspěvky, pevně rozhodnut, že si taky přidám svůj názor, až jsem se dostal ke Krtečkovi, který mi vzal vítr z plachet, jelikož má na věc velice podobný názor. Je sice dobře, že se autorka vypsala ze svých pocitů, snad jí to v něčem pomohlo, ale to je tak asi jediné pozitivum, které vidím. Nemyslím si, že to autorka neměla dávat na Andor, ale měla to dát spíše do nějakého stolu v hostinci (filosifie?), případně založit vlastní stůl "Zklamaných duší", "Zlomených srdcí", či "O smyslu života".

Potom bych měl ještě kritiku přímo nesouvisející přímo s tímto článkem. Vadí mi obrázky vkládané do článků. Pominu-li že mi vadí vkládání obrázků, které autor článku sám nestvořil, což už bych chtěl asi moc, tak mi vadí, že lze do článku vložit obrázek jakékoli velikosti. Nejen, že některé obrázky se ani nehodí k tématu atd., ale pokud má někdo malé rozlišení, tak mu to rozhodí i celou stránku Andoru a posune text někam do pryč. tímto bych se přimlouval za to aby mohl mít obrázek jen určitou maximální velikost.

To bude tak asi všechno, když už nic jiného, tak mi článek pomohl vypsat se (né z depky, ale z toho, že musím trčet v práci .)) a už se cítím lépe.
 
Krtkeus - 07. dubna 2006 02:12
krtek92165385.jpg
Předem se omlouvám, ale nemám náladu ani čas čísti všech 53 příspěvků, takže jestliže se budu opakovat - sorry.

Hmm co napsat: Po literární stránce celkem vydařené, čte se to dobře, ale bohužel to trochu nevyvažuje obsah. Podobné věci už jsem tady četl a nikdy jsem neměl sílu komentovat až nyní. Chápu, že je to napsáno v nějakém momentálním úzkostném stavu. Nechci říkat v "depce" protože to je tady sice velmi často používané slovo, ale deprese je přece jen o něčem jiném. Beru to jako určitou pomoc v tomto stavu, každý má nějakou tu berličku o kterou se opře. Já si například dám cigárko, panáka a pořádnou pařbu s lidmi co mám rád, no a někdo se holt vypíše. Proč ne, proti tomu vůbec nic, ale proč prezentovat dílko, ze kterého si vezmu dvě věty:
"Život je svině!!!"
"Život nepřežiješ!!!"
To už vím dávno a nijak mě na duchu nepozvedne, že mi to někdo každou chvíli vpálí do ksichtu. Na to si každý musí přijít sám. To je ode mě asi vše. Hodnotit nebudu nevím co, resp. nevím jak ohodnotit rozpor mezi kvalitním technickým zpracováním a řečmi o ničem.
s pozdravem Krtek
 
Durin Mahalul - 07. dubna 2006 00:23
dwarfm1808.jpg
occultist - 06.Dubna 2006 20:17
Jaký elitářský chování ty smradě rejpalská? Prostě se mě to nelíbilo, vyjádřil sem proč a s autorkou jsem přes poštu promluvil k tomu tématu a dal jsem jí pár dalších rad...
 
occultist - 06. dubna 2006 20:17
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Něco mě nutí sem ještě napsat i když sem asi nic nového nepřídám, ale i sám si tak říkám že moje názory potřebujou zhrnout.

1. Tohle dílo sem nepatří, to ovšem neznamená nutně chybu autora, mě taky docela zaráží, že, a myslím že většina z vás si toho všimla, zářným příkladem je Dawn, bez urážky, sem korektoři, jmenovitě zřejmě DTL, davají prostě úplně všechno, upřímě kdyby se tu neobjevila polovina děl, mimo jiné zpětně určitě i některé moje, Andor a jeho čtenáři by o nic nepřišli, tohle není o cenzuře, všechno, v uměleckém odvětví, což literární práce, teď nemluvím o tomhle díle, bez pochyby jsou, prochází jistým druhem prověrek, všechno a není to cenzura, takže myslím, že není třeba se bát prostě něco neschválit.

2. Mluvil jsem o nehodnotitelnosti, jakkoli hodnotit mi přijde bezpředmětné a přinese to spíš ještě víc škody než užitku, hodnotit pozitivně znamená, že si nevážíme opravdu propracovaných děl, které se tu objeví, potěšíme sice autora, a potěšit někoho je vždycky dobře, ale uděláme z těch 10 jenom čísla bez opravdové hodnoty, hodnotit negativně mi zas přijde jako zbytečné výkřiky přímo proti autorovi a to nesprávnou cestou, a mluvím i o hodnocení formou : "hodnotil bych.. tak a tak", bez toho aniž by dotyčný fyzicky hodnotil, to mi přijde nakonec ještě horší, je to jako : "dejte tomu všichni za 1, ale já budu mít ruce čistý", jo úmyslně narážím na Durinovo, podle mě, elitářské chování.

3. Tohle už je dodatek, a možná to už napsala sama autorka, prostě jak znám autorku, myslím že si z toho co tu padlo nic moc nedělá, takže takové to povzbuzovaní typu "nenech se odradit, piš dál" mi přijde směšné.. myslím, že je ráda za každý komentář, který tu padl, mimo těch kde se čtenáři-kritikové (to jako čtenář-kritik, každý čtenář je totiž už minimálně ve svojí vlastní mysli i kritikem, ne jako čtenář vs. kritik) vážně hádají o.. ničem, k čemuž nakonec přispívám i já sám a proto je tohle můj poslední komentář,.. k tomuto dílku samozřejmě.

The end.
 
Eveline - 06. dubna 2006 20:10
screen shot 2013-12-16 at 172744.38
Ani nevím, jestli to mám komentovat když je podemnou takový rozruch ...
Snad řeknu to, že je to napsané pěkně a pokud bych měla bodovat za slohovou práci tak bych ti dala asi 8.
Hodně štěstí a piš dál. Zamyšlení mám moc ráda, ale jak vidíš není to nejlepší způsob. Vím, že ses chtěla vypsat, ale i kdyby ... proč to dáváš přečíst ostatním? Nikdy se ničím nebudeš líbit všem ( žánrem, stylem atd. ), ale zkus něco jiného než zamyšlení. Píšeš hezky a ukaž jim, že nejseš žádná puber»ačka, která se nemá komu vyplakat na rameno! :))
Btw.: To nebyl náznak k tomu, že se chci hádat či někomu vnucovat svůj názor nebo dokonce nesouhlasit. ... Ono to níže mi celkem stačí. :))
 
Gilanor - 06. dubna 2006 20:09
clipboard015598.jpg
Hitomi - 06.Dubna 2006 19:59
tak to, co jsi napsala teď je (podle mne) to nejrozumější, čím jsi se tady interpretovala.. a budiž to bráno jako kompliment

A pro ostatní: jak jsem říkala, kritiku beru, ale kritiku shrnutou v jednom komentáři.

Pokud chcete o tom dál diskutovat, urážet se.. tak prosím, ale udělejte si na to stůl.. myslím si, že zde to není vhodné
 
Hitomi - 06. dubna 2006 20:03
mal315776.jpg
Malakian - 06.Dubna 2006 20:02
dekuji, snad to dohledam, zni to zajimave :-) soupnu ho hned do rady za Jiriho karaska :)
 
Malakian - 06. dubna 2006 20:02
images9556.jpg
Hitomi - 06.Dubna 2006 19:59
volala sa "Vase bludy" a autor bol americky psycholog...ale uz si nepamatam jeho meno :(
 
Hitomi - 06. dubna 2006 19:59
mal315776.jpg
Malakian - 06.Dubna 2006 19:55
co to bylo za knizku ? :)

Drake - 06.Dubna 2006 19:52
ano, v leccem s tebou souhlasim a docela me prekvapuje, ze te tu vidim :)

jinak samozrejme, at autorka pokracuje, ale priste bych rada videla neco lepsiho, promyslenejsiho...
nejlepsi, jak tu nekdo rekl, neco napsat, nechat par dnu ulezet a znova precist...po par dnech si clovek lepe vsimne chyb, nesmyslnych nebo prilis kostrbatych konstrukci...
mozna muze nekdo namitnout, ze to ztrati puvodni kouzlo..to moc zalezi na tom, co chce autor vyjadrit, zda mel v umyslu zachytiit primo ten okamzik nebo se pokousel predat myslenku, ktera mu uz nekolik dnu znovi v hlave...
 
Durin Mahalul - 06. dubna 2006 19:57
dwarfm1808.jpg
Hitomi - 06.Dubna 2006 19:52
nechcu se s tebou tady dohadovat (zrovna, když se poslední dobou až podivuhodně shodujem) hehe... ale je to tak... aspoň já to tak vidím...


Drake - 06.Dubna 2006 19:52
jojo jde to z kopce co?
 
Edwin3 - 06. dubna 2006 19:56
vl0036028122.gif
Drake - 06.Dubna 2006 19:52
Vis... to, ze tu lide diskutuji, znamena, ze to tu zije, byt jsou zde vyrknute vyroky mnohdy za hranici unosnosti.
Ale o to jde... Kdo tuhle diskuzi zacal? Autor, ne ctenari.
Zaslal sem dilo a chce po nas, abychom ho zkritizovali... No a jelikoz je jeden proud uz presycen podobnymi vyplody, neprijima ho zrovna vrele... asi tak.

A to radsi nekoho nakopu do prdele a budu doufat, ze on mi v budoucnu oplati stejnou sluzbou, nez se blbe pretvarovat.
 
Malakian - 06. dubna 2006 19:55
images9556.jpg
Tak teraz ako som to myslel s nazormi...
Toto myslenie vo mne vyvolala jedna kniha, ktora ma velmi oslovila. V tej knihe sa pise o inteligentnych ludoch ako o tych, ktory su stastny. Su to ludia, ktory sa miluju taky aky su, ktory nepotrebuju druhych, aby to vedeli. Ktory sa nepachtia za prizemnymi tuzbami niekoho ohovorit, niekoho obalamutit. Tyto ludia hladaju stastie, robia to ,co im prinasa stastie, vo VSETKOM ho hladaju. Ak im niekto nada, neodpovedia nadavkou, ale " tvoj nazor ma naozaj nezaujima" alebo " naozaj si myslis ze tvoja urazka my nieco dokaze urobit? "

Proste kaslite na svoj hnev, a naucte sa ovladat sami seba...vzdy a vsade. Pretoze lenivost je len stav mysle---lenivost lahko odstranime tym, ze si ju nepomyslime, ze hned vstaneme a urobime, co mame, co chceme---a tak budeme stastny.

Ja sa snazim podla tohto riadit, a pomohlo my to. Hlavne v zisteni, ze vsetci sme svojim sposobom ubohy a zenieme sa za hlupostami a zbytocnostami....

Ospravedlnujem sa za obratie vas o vas cas, ak som to zformuloval nepochopitelne, ale v tej knizke to bolo napisane lepsie .
 
Drake - 06. dubna 2006 19:52
zangetsu60032617.jpg
Uz me to vazne nebavi.
Gil zde vyadrila sve osobni pocity, to jak ji bylo, je a mozna i bude.
Ale co ty ostatni? Musite se tu hadat a urazet navzajem?
Gil promin omlouvam se ze to tady pisi, puvodne sem nechtel, ale uz to opravdu nejde.
Jestli se chcete hadat jako haranti jdete si hrat jinam. Prestante se chovat jako deticky co se perou o hracku. Prohlasujete o sobe jaci nejste dospeli, ale neni to videt.

Nekdy si rikam ze lide na andoru uz nejsou co byvali? Ani ja nejsem to je fakt. Ale kdysi tady byla uroven a lidi se umeli chovat. Tak co takhle toho nechat a jit pryc(jo ja vim opet se opakuji)


Gil:
Co ti k tomu rici, nejsem o moc vic starsi(nebo sem dokonce mladsi? Uz nevim). Vim akorat tolik, ze si tim jednou kazdy projde, drive ci pozdeji. Vim co si mi psala, ale stejne to zopakuji, nenech se tim polozit a pokracuj dal. Minulost je neco z ceho bychom se meli poucit a ne se doni uzavrit.
 
Hitomi - 06. dubna 2006 19:52
mal315776.jpg
occultist - 06.Dubna 2006 19:49
nn, to si nemyslim, ja to hodnotim tak, jak mi to pripada, posledni dobou hodnotim prumerne tak 6tkou, o cisla nejde ani tolik preci, spis o to, co si z toho dilka lide odnesou, pokud se nemylim..

Durin Mahalul - 06.Dubna 2006 19:49
tak to bych taky nerekla, pravda, tohle jsem napsala dost tvrde, protoze to jinak neslo...casto jsem dila hodnotila ze vsech stranek, pokud se kouknes dal, ale tady je to hodne problematicke, i kdyz Salda by ze me asi moc radost nemel...
 
Beredur - 06. dubna 2006 19:50
beredur9549.jpg
Proč chcete ve všem přirovnání? V životě na nějakou machrovanou poetiku není většinou místo...vyznívá z toho stres a uspěchanost, ano, ale i takový je život.Jak říkám, já v tom něco našel a nezapuzuji ten slovní náčrt.Gilanor držím palce, aby měla tu odvahu sem vložit příště něco netradičního.Ne třeba tématem, ale projevem, stylem.Už mě z těch metafor někdy bolí zuby....a z mé strany končím kritiku...vidím tam i negativní věci, ale za tu drzost si Gil moji poklonu zaslouží...

 
Durin Mahalul - 06. dubna 2006 19:49
dwarfm1808.jpg
Hitomi - 06.Dubna 2006 19:48
ale to ne... jenže ty máš často tak krajní názor a tak tvrdě ho prosazuješ a nevidíš nalevo napravo, že se do tebe lidi často strefujou... to samý jako to chuděrky dawn... jenže ta se ještě ke všemu neumí ani sama bránit... pořádně...
 
occultist - 06. dubna 2006 19:49
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Viděl někdo Byl jsem mladistvým Itelektuálem ?
"Třeba takový Otakar Březina na tom já úplně ulítávám." .. trochu pozměněno ale myslím že to vyznívá dodst podobě.
A proč to vyznívá dost podobně ? protože to je dost podobné.
To co jsem kritizoval já byla skutečnost že se tu to dílo vůbec objevilo a že ho lidé Vůbec začali honotit, nezaleží o tom jestli kladně nebo negativně, takže jestli si Hitomi myslí, že když tomu dala 2 je nějaké přebornice v kritikách tak prr.
Ale co chci říct, tohle je emoční dílo a do určité doby na něj aspoň bylo nahlíženo jako na emoční dílo, ale teď co sem taháte Dostojevského, imresionisty, Březinu,.. řeknu na to jedno a použiju trochu vulgarismů "Co to kurva melete vy vořeši ?"
Na druhou stranu jakkoli to teď vyzní souhlasím s Hitomi,.. ohledně formy a to je myslím to co bysme tu měli rozebírat, nemá to formu, ergo nepatří to sem.
Poslední věta zhrnuje vše..
 
Hitomi - 06. dubna 2006 19:48
mal315776.jpg
Gilanor - 06.Dubna 2006 19:45
to, co rikas, je naprosty nesmysl, jenom se timto zpusobem snazis ochranit sve dilko..
podivej se treba jak pisu ja...nebo jak psali mnozi umelci v 15ti letech....casto mnohem lepe jak prave tricatnici, vek je irelevantni...

Durin Mahalul - 06.Dubna 2006 19:45
tjn, asi proto, ze nejsem chlap :) to je hrozny
 
Durin Mahalul - 06. dubna 2006 19:45
dwarfm1808.jpg
Hitomi - 06.Dubna 2006 19:29
samozřejmě... ze mě mají respekt... hehe


Gilanor - 06.Dubna 2006 19:32
tak máš kritiku ode mě... sem aspoň univerzitní krysa ve 4 semestru...

 
Gilanor - 06. dubna 2006 19:45
clipboard015598.jpg
Hitomi - 06.Dubna 2006 19:42
to je prostě jako bys chtěla, aby po mladej kluk poučoval třicátníka.. tedy, jsou i výjimky, které opravdu prožili něco, co jim pomohlo předčasně vyspět.. ale to jsou jen výjimky
 
Hitomi - 06. dubna 2006 19:42
mal315776.jpg
Edwin3 - 06.Dubna 2006 19:41
moc pekne vyjadreno ^-^
 
Hitomi - 06. dubna 2006 19:42
mal315776.jpg
Beredur - 06.Dubna 2006 19:39
,mno, impresionisti, spise symbolisti, z nasich neco jako nas Otakar Brezina, jeho tvorbe clovek nekdy ani nemusi porozumet...
ale tohle se s tim proste neda srovnavat

Gilanor - 06.Dubna 2006 19:39
tady se neurazi a od tebe cekam vysvetleni, proc mladsi nemohou kritizovat starsi
 
Edwin3 - 06. dubna 2006 19:41
vl0036028122.gif
Beredur - 06.Dubna 2006 19:39
Tak pardon, asi tu pohřbíváme nadějnou autorku ;)
Pro mě čmáranice na zdi není vysoce hodnocené abstraktní dílo, ale čmáranice na zdi.
 
Beredur - 06. dubna 2006 19:39
beredur9549.jpg
Hm, mládeži, vy asi nevíte, jak píší třeba impresionističtí autoři? Samozřejmě, nedá se to srovnávat s Gil, ale ty zdánlivě nesouvislé výkřiky byly oceněny v jiných uměleckých dílech velmi vysoko...a nejenom v literatuře, vemte si třeba operu A.Berga Vojcek..to podle Vás musí být VŠE ve stejném stylu? Já v tom vidím snahu o vyjádření stavu, dojmu...

 
Gilanor - 06. dubna 2006 19:39
clipboard015598.jpg
ehm, nebylo by přeci jen lepší, kdyby každý dal jen jeden komentář a vyhl se tak urážení ostatních ( to myslím pro všechny.. i pro sebe, jen si nemyslete )
 
Hitomi - 06. dubna 2006 19:35
mal315776.jpg
Gilanor - 06.Dubna 2006 19:32
proc by neoc nemohl kritizovat nekdo mladsi ? to mi prosimte vysvetli...
a ja to moc dobre chapu, neboj se, podobny problemy mel kazdy clovek, jen vetsina asi nema potrebu pak psat neco takoveho a kdyz uz, tak spis pro sebe, protoze ctenari to vazne moc neda...

Edwin3 - 06.Dubna 2006 19:32
ale ani zadny zazrak....
 
Edwin3 - 06. dubna 2006 19:34
vl0036028122.gif
Gilanor - 06.Dubna 2006 19:32
Tak teď jsi řekla tu největší kravinu, co jsem kdy slyšel. Mladý podle tebe nemůže mít více zkušeností než starý? Snad záleží, jak dotyční ten život žijí...
 
Edwin3 - 06. dubna 2006 19:32
vl0036028122.gif
Tohle dílo rozhodně na 1 není... kritizoval jsem tu omletost hlavní myšlenky, ale po stránce formy to zas taková katastrofa není.

Ovšem ta mánie s vkládáním giga obrázků je vážně už na hlavu...
 
Gilanor - 06. dubna 2006 19:32
clipboard015598.jpg
Hitomi - 06.Dubna 2006 19:25
na jedné straně máš pravdu.. ale lidé vždy kritizovali to, co nechápali.. báli se toho, co neznali..
jak říkám, kritika by měla člověka posílit.. ale měla by být od někoho, kdo je starší a ne mladší.. (to se potom vůbec nemusí brát jako kritika, ale urážka)
 
Hitomi - 06. dubna 2006 19:31
mal315776.jpg
Edwin3 - 06.Dubna 2006 19:30
nn, ja jdu vetsinou sama za sebe, proto jsem snadnym tercem :)
 
Edwin3 - 06. dubna 2006 19:30
vl0036028122.gif
Hitomi - 06.Dubna 2006 19:29
Aneb jdeme s davem?
 
Hitomi - 06. dubna 2006 19:29
mal315776.jpg
Durin Mahalul - 06.Dubna 2006 19:28
a vida, dalsi :-) predpokladam ale, ze na tebe se nesesypou.jinak souhlasim s kazdym slovem a jsem rada, ze to takovym zpusobem nezapusobilo jen na me
 
Durin Mahalul - 06. dubna 2006 19:28
dwarfm1808.jpg
Autorka: měla by ses zamyslet, co mělo tohle dílo přinést. Je to jen změ» otázek a odpovědí a ještě ke všemu dost pesimistických, pravděpodobně to bylo dílo psané v nějaké špatné náladě.
Tohle jsi si měla spíš jen tak napsat a pak později přečíst a zamyslet se nad tím. Není to nic, čím by jsi nějak zaujala.
Pokud jsi chtěla předat nějakou myšlenku, pak jsi měla použít metafor v nějaké povídce, básni. Ale spíš v té povídce. Napsat svou myšlenku mezi řádky, napsat ji tak neurčitě, aby si čtenář sám položil tyhle všechny otázky a částečně na ně odpovědět, ale většinu nechat na čtenáři. To pak v něm zanechá nějaký zážitek, tohle je jen změ» slov.
Jinak k hodnocení, podle mě si to nezaslouží víc jak 1, ale nechcu být zlý...
 
Hitomi - 06. dubna 2006 19:25
mal315776.jpg
adriana - 06.Dubna 2006 19:20
zviratka uz podle me nejsou a neni to zly stul, ne kazdy mysli jenom na sebe a muze mu delat spolecnost i zvireci spolecnik :) mosto toho, abys tu na me hazela spinu, by jsi aspon mohla zhodnotit dilko, ted se chovas presne tak, jak popisujes me...
ja takovou potrebu nemam.

Beredur - 06.Dubna 2006 19:20
no zacina, kazdej ale musi pocitat s kritikou, proste, kdyz neco strcim nekam verejne, musim vedet, ze se to nekterym lidem libit nebude a ze jim bude jedno, ze s tim autor zacinal, to neni omluva.
neni mozne chvalit neco, co v dile neni...
dilo jako takove musi na cloveka zapusobit vsemi smysly, jak rada rikavam, a u tohodle to proste neplati...
ale je mi jasne, ze se tu jakakoliv kritika nikomu nelibi, je to pochopitelne, ale kdyby se tu lide nevztekali a radeji si z ni neco vzali, udelali by lepe...
 
adriana - 06. dubna 2006 19:20
bnbm8627582.jpg
Hitomi - 06.Dubna 2006 19:10

Víš co?chytré řeči tohohle typu nemůže od tebe brát nikdo vážně… v mých očích si puber»ačka třeba ty (viz tvůj velice smysluplný stul zvířátka) prostě myslím si že tady ukazuješ postoj na který ve svých letech evidentně nemáš tak se prosím tě uklidni působíš dost směšně.
 
Beredur - 06. dubna 2006 19:20
beredur9549.jpg
Hitomi - 06.Dubna 2006 19:10

Dostojevského znám, ale já měl na mysli někoho ze zdejších tvůrců.Takřka každý začíná podobnými úvahovými články, aby se třeba později vykrystaloval do slovního drahokamu.Jenže podle mě ta úvaha není jen o milostným zklamáním, je tam i obecné zhodnocení fádnosti života, o břemenu a nezdarech...kdo chce, určitě si v tom něco najde.Neříkám, že myšlenkově se vším souhlasím, ale podle mě to formu má..to se na mě nezlob...


 
Kenshin - 06. dubna 2006 19:17
cat9622.gif
Malakian - 06.Dubna 2006 17:02
Súhlasím s tebou, že zmysel života je nezmysel, ale s tým neprijatím názorov ostatných si to trochu prehnal – „ako môže by» ich názor lepší ako náš“ – nepristupuješ k tomu trochu arogantne? To, že sme všetci µudia, neznamená, že sme všetci na jednej úrovni. Čo vek a najmä skúsenosti? Chceš tvrdi», že si mám ako malý chlapec stá» za svojím, že Zem, na ktorej žijeme, je neohraničená a žiadny vesmír neexistuje, keď je už množstvom iných – vedcov, dokázané, že tomu tak nie je? Bez prijímania názorov ostatných by si žil ako uzatvorený vo vlastnom svete a okolie by »a pre tvoje množstvo odlišných názorov od tých svojich (ktoré chtiac či nechtiac prebrali), zrejme neprijímalo. Nevravím, že človek sa má správa» vždy automaticky konformne voči spoločnosti, no pre jeho vlastnú mentálnu i duševnú vyspelos» je podµa mňa prijímanie názorov okolia (vo urč. situáciách) nevyhnutné.

Gilanor - 06.Dubna 2006 18:52
Mne sa to páči. V mnohých veciach ma to prinútilo zamyslie» sa, čo je podstatné. Je to i celkom pekne napísané, až na pár úsekov, kde si podµa mňa príliš rýchlo preskočila z jednej témy do druhej. Ale keďže tu hlavnú rolu hrá vyjadrovanie tvojich pocitov v čase, keď si to písala, a tie mohli by» poriadne zmätené, vôbec sa tomu nečudujem.

Hitomi - 06.Dubna 2006 18:56
Človek zrejme potrebuje skúsenosti, aby v ňom dokázala horeuvedená úvaha prebudi» určité spomienky a pocity, rovnako tak by musel ma» asi rovnaký pohµad na svet ako Gilanor. Myslím, že tu ide najmä o myšlienku, ktorá bola opísaná pomerne slušne, a nie až tak o štýl a formu.
 
Hitomi - 06. dubna 2006 19:10
mal315776.jpg
Beredur - 06.Dubna 2006 19:05
precti si neco od Lermontova, Dostojevskeho a uvidis...
tohle dilo nema zadne kouzlo a je o nicem...
a co porad psat o nejakym milostnym zklamani, horsi tema si tedka asi uz nikdo nevybere, navic vsecko uplne stejny

Nosferatu - 06.Dubna 2006 19:05
ja ti svuj nazor prece nevnucuju
 
Beredur - 06. dubna 2006 19:05
beredur9549.jpg
Mno, tak já se rozhodně za puber»áka nepovažuji..já mám za sebou věci, které drtivá většina zdejších uživatelů teprve čeká.Spousta starších lidí má podobnou zkušenost jako to vylíčila Gilanor, možná proto Vám to připadá jedno a to samé...ale ukažte mi pravdu o skutečné lásce v umělecké formě.Kdo si na to troufne? Možná to vyzní v konci jako větší naivita než závěrečný odstavec od Gilanor.Možná by se hodilo napsat..život je nejen krutý boj..atd..ale ve zklamání poci»uje normální člověk jednostrannost, právě ten finalní zmar...já to neberu jako odvar adolescenta, je to pro mě výtvor člověka a děkuji za něj...

 
Nosferatu - 06. dubna 2006 19:05
ikonanosfi344525191.jpg
Hitomi - 06.Dubna 2006 18:56
Odvažuji se nesouhlasit...
Mno...to je jedno, prostě tu máme dva názory. Každej si nechte svůj a žijte š»astně až do smrti... :D
 
Hitomi - 06. dubna 2006 18:56
mal315776.jpg
Gilanor - 06.Dubna 2006 18:52
to je jedno, kde jsi, tim jeste hur pro tebe...podvej se sama na tu formu, ma to nejaky smysl ? dilo ma obohatit jak autora, tak ctenare, neni tam zadna nosna myslenka, jen snuska slov...chybi tomu vsechno, co by dilo melo mit...nezaujalo to ani jeden z mych smyslu..
a ten obrazek taky nic moc k tomu...nechapu, proc se k tak kratkym textum davaji podobne obrazky
a jabka s hruskama vazne nesrovnavam
 
Gilanor - 06. dubna 2006 18:52
clipboard015598.jpg
Hitomi - 06.Dubna 2006 18:49
nejsem puber»ačka.. jsem na vysoké škole.. a prostě srovnáváš jabka s hruškama.. na jednu stranu s tebou souhlasím.. tohle téma tu bylo.. je a bude.. s tím nic neuděláš
 
PsychoP - 06. dubna 2006 18:49
falling8927.jpg
Gilanor - 06.Dubna 2006 18:13
víš... moje první práce na andoru byla to samé... potřeboval jsem se vypsat... zbytek prací? potřeboval jsem se nějak zabavit a chtělo se mi napsat něco hezkého...
 
Hitomi - 06. dubna 2006 18:49
mal315776.jpg
Edwin3 - 06.Dubna 2006 18:38
occultist - 06.Dubna 2006 18:40
vyjimecne s vama souhlasim, tohle dilo nema absolutne zadnou hodnotu, je to napsano naprosto mizerne...ted sem asi taky trochu kruta, rada soudim objektivneji, ale mam pocit, ze tu porad ctu JEDNO A TO SAME...jen pravda nekteri autori tomu umi dat formu..
ja popravde taky psala o tomhle, ale vazne doufam, ze to nepusobilo tak silene jako tohle...
vazne des, uplne bez formy, proste jen tak zapsane myslenky, tohle muzou psat pubertacky na zakladni skole, kdyz je jejich uuzasny tridni idol opusti, ony si pred nim uprdnou a on se otoci za jinou, achjo....
tohle je hotovy upadek...
 
Sai - 06. dubna 2006 18:43
sai56706.jpg
Mě se tohle dílko moc líbí.
Někdy je prostě potřeba nějak ventilovat emoce, které se v nás nahromadí a vypsat je je skvělý způsob, sám ho taky používam.
jsou to věci které se dějí pořád a proto o nich lidé píší. A nikdy nepřestanou.
Líbí se mi hlavně myšlenky a způsob jakým je to napsáno.
Zkrátka dávám 10. I když asi nejsem nejlepší kritik, podle mě je to moc povedené
 
occultist - 06. dubna 2006 18:40
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Takže teď se na Andoru začne hodnotit z lítosti ?
nebo z pseudo-pochopení ?
Na jako vážně co tohle je ?, Eithné nebo kdo to byl posledně, kdo se vypisoval z něčho, zřejmě, podobného, to aspoň napsala v trochu literárnější formě.
Začíná mi to připadat jako že celej Andor je banda ubožáků, co se nemaj komu vybrečet na rameni a prostě řeší věci tím, že se z toho vypíšou, ale jako to by bylo ještě vcelku fajn, taky se vypisuju z různejch.. "emocí", každopádně tady jde o to, že kde se ve vás ježiši bere uspokojení z tohodle duševního exhibicionismu.
..
Zavádím to do jinecj mezí, prostě a jednoduše jsem proti tomu aby takovýhle, a obvláště tohle, díla byly zveřejňovány, tohle se klidně mohlo napsat do nějakýho stolu.
A to ani nemluvím o tom že to prostě někdo hodnotí, kde to sme na srazu psychicky zhroucenejch trosek, kde si lidi tleskej za stupidnější zpovědi ?
..
Zdám se vám bezcitnej ? No, možná ve mě něco umřelo a teď ze mně mluví prázdnota..
 
Edwin3 - 06. dubna 2006 18:38
vl0036028122.gif
Tak tohle mi vážně nedá...

Já bych vás nechal zažít Osvětim anebo genocidu v Africe, aby vaše temné postoje a hrozná ukřivděnost dostaly reálný základ.

Chápu, proč trýzněná žena, která se právě dostala ze spárů úchyla, začne psát o smrti jako vysvobození, ale proč to dělá řada z vás, to jsem doteď nepochopil.
Při každém literárním útvaru, kde si zde náctiletý vylévá své zlomené srdíčko, se mi obrací žaludek. Problém je, že drtivá většina z vás jen naaranžuje lístostivá slova, ale jen malý zlomek pro ně najde opodstatnění.

Anebo možná nemám pravdu a vy všichni tu zažíváte ve svých soukromých životech peklo na zemi (což musí být extra kruté, když u toho ještě stíháte strávit hodiny denně na netu).

Prostě lidově řečeno já vám tohle nežeru.

Předem upozorňuji, že já už jsem si své krušné chvilky taky zažil a necítím se být nějak na dně, spíš naopak...
Dílo má být hlavně pro čtenáře, ne pro ulevení autorova žalu.
Samozřejmě mně nijak nevadí, že na to narážím... jen to ignoruju, protože v posledních dnech to teče všemi otvory stejně jako krev sajících parazitů ;)


Jinak souhlasím s Malakainem...
 
Beredur - 06. dubna 2006 18:38
beredur9549.jpg
Špičkově napsaná věc...líbí se mi prvotní upřímné pocity, zkrátka stylově a poutavě napsaný okamžik v jedné lidské duši.I na tohle má autor/ autorka právo.Možná tu zabrousí lidé s romantickým cítěním a budou/nebudou souhlasit, ale proč nepsat, netvořit pravdivě? Proč se nesnažit přiblížit výstižně a přesně svůj svět někomu, kdo potřebuje/ nepotřebuje vnímat lidskou zkušenost? Je to psáno surovou pravdomluvností, a konec říká vše....dávám 10 a přeji vytrvalost a trpělivost v boji o opravdový život...

 
Gilanor - 06. dubna 2006 18:13
clipboard015598.jpg
psychop - 06.Dubna 2006 16:33
asi jsem ten člověk, který se z toho potřeboval vypsat. Vím, že tohle je tak trochu "ohrané" téma na andoru, ale když člověk musí, tak musí..

i kritiky, výtky apod. člověku pomůžou.. nějakým způsobem jej utváří
 
Malakian - 06. dubna 2006 17:02
images9556.jpg
Co stale mate s tou krutostou zivota ? moj zivot bol tiez nafigu, kym my nedoslo, ze vsetko na svete stoji za velke ***** a naozaj sa clevek nema preco kvoli niecomu stvat a plakat. A najsprostejsie je sa zaoberat nazormy inych. Su to len ludia ako my. Ako moze byt ich nazor lepsi ako nas. Aj tak raz vsetci zomrieme tak co - sme si rovny...a nic po nas neostane...a keby aj ostalo ... menilo by to preboha nieco ?

Asi som nehorazne skepticky ale momentalne je my jedno ako to tu raz cele skonci...zmysel zivota je nezmysel
 
Aratan - 06. dubna 2006 16:55
dunadan4741.jpg
psychop - 06.Dubna 2006 16:33

Aha... Tak to mi ušlo... :)
 
Nosferatu - 06. dubna 2006 16:47
ikonanosfi344525191.jpg
Aratan - 06.Dubna 2006 16:19
Ehm...a Jaký mají přínos povídky?
Zábava?! Svým způsobem se u tohohle bavíme taky...tak v tom případě mi ukaž článek, který má smysl...

Mě se to líbí...Tady jde asi o to, že jsem holka a každá je v hloubi duše romantická, i když se to třeba nezdá.

Gilanor: Takhle vypadalo dění v mojí hlavě před rokem. Pomohl mi z toho právě andor, když tě opustí lid, protože už nechodíš s těmi správnými lidmi a protože už nejsi miláček miláčka a...Je možné potkat toho pravého ještě po druhé?! A co když ti taky zlomí srce?! Zastávám názor, že když se budeš takhle vyhýbat zklamání, vyhneš se i lásce...Podle mě to stojí za to...


Ehm...docela pojednání...mno nic... Nechala jsem se unést...malinko...trochu...lehce....
 
PsychoP - 06. dubna 2006 16:33
falling8927.jpg
Aratan - 06.Dubna 2006 16:19
někteří autoři se z toho potřebují vykřičet... v tomto případě na papír... někdy to někomu něco řekne, někdy ne, ale není to jen prázdná forma... jde o to, že tam vkládají svou duši, bolest, radost... konkrétně k tomuto se nevyjadřuji... obsah se mi ani trochu nelíbil... zpracování dobré, ale námět je pro mě v momentálním citovém rozpoložení jen těžko stravitelný...
 
Aratan - 06. dubna 2006 16:19
dunadan4741.jpg
Proč vůbec posíláte takový články? Pořád něco o smrti, o lásce... Nemyslíte si, že právě tohle je naivní? Možná jsem nedosáhl dostatečné duševní úrovně, abych pochopil význam těchto opravdu velmi do duše promlouvajících řečiček hodných mudrců. Možná tím autor chce ostatním dát najevo, co si myslí? Ale proč? Jaký to má význam a přínos pro ostatní?

Nepopírám, že jsou Vaše slova nepravdivá, nebo že se jedná pouze o bezduché kecy, ale autoři v nich VĚTŠINOU pouze konstatují svůj názor; tyto články nemají pro nikoho žádný přínos. Jsou to formy bez obsahu.


Mimochodem, omlouvám se, že toto není komentář konkrétně k tomuto článku. :)
 
Morra - 06. dubna 2006 15:38
744110440656097490.jpg
Nemam, co bych vytkla.Podle mě povedeně napsané.

Mě osobně se ale nelíbí ten obsah.Ne proto,protože by to bylo škaredé. Ale jen proto,protože nechci,aby mě to někdy potkalo. Vlastně se toho bojím.... dokonce jsi mě zas donutila zamyslet se :o) a já vím,že mě to jednou potká a vím to jistě :(
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.063776016235352 sekund

na začátek stránky