Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Harry Potter a Tichošlápkův návratOblíbit

zvire173718.gif

Autor: michl

Sekce: Povídka

Publikováno: 10. května 2006 20:30

Průměrné hodnocení: 4.6, hodnotilo 11 uživatelů [detaily]

 
Doufam, ze se vam to bude libit. Omlouvam se predem za chyby, protoze mi s tim pomahal i muj bratr.


 
Kapitola I. Prázdniny
V Zobí ulici bylo smutno, události předchozích dní otřásly všemi, především tetou Petunií a strýcem Veronem, kteří ztratili jediného syna. A také náš malý hrdina, tedy ne malý, vždy» za týden mu už bude 17 let, a je na prahu dospělosti, jehož události posledních dní zasáhly nejvíce. Jeho bratranec Dudley, se kterým si poslední dobou rozuměli, byl zavražděn, nezavraždil ho nikdo jiný než Ten-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit. Pro ty, kteří se nebojí, lord Voldemort, ale neví se, jesti to byl Ten-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit, nebo někdo z jejich smrtijedů. Luciuse Malfloye můžeme vynechat, sedí zavřený v hrozném vězení Azkabanu. Jeho syn Draco Malfloy se proti němu vzbouřil a poslal ho před soud.
Harry Potter seděl ve svém pokoji, nebo» přišel z práce, pracuje na stavbě už od začátku prázdnin. Však také to na něm je poznat, pevné a pružné tělo, svalnatý... A zkoušel si odzbrojovací kouzla. Mohli kouzlit, nebo» ministra Popletala nahradil Albus Brumbál. A hned byly udělány změny, všichni nezletilí kouzelníci mohli kouzlit mimo školu, pokud byli v ohrožení života.
Jak seděl na posteli, pomalu usínal...
Padal, padal, padal, až dopadl na na podlahu. Nevěděl, kde byl, ale připadalo mu to povědomé, jako by tam již někdy byl. Byl v dlouhé temné chodbě, která pomalu stoupala vzhůru. Harry, jak byl zvědavý, šel pomalým krokem směrem chodbou, našlapoval opatrně, kolem něj se míhali různí brouci, stonožky, ale byly jiné, než je známe, obrovské a slizké. Jedna mu spadla i na tvář. Otřásl se odporem...
Prošel chodbou a stanul ve velké místnosti, která byla kulatá. Na podlaze ležel jeho bratranec Dudley a úpěnlivě prosil o pomoc. Harry se k němu rozběhl.
"Dudley, co se děje?" ptal se ho Harry, ale Dudley nemohl odpovědět, jeho tvář byla úplně bílá, vypadal jako by viděl ducha.
Najednou otevřel oči a snažil se něco Harrymu řict: "Uuutteččč Aarrryy, jje ttu."
Harry nevěděl, co říkal, ale začínal dostávat strach. A v tu chvíli zazněl velký studený smích, Harry se otočil a nebyl to nikdo jiný než pán Zla, kolem se začaly objevovat další postavy, byli to Smrtijedi.
"Vítej, Harry Pottere," zvola Voldemort. "Děkuji ti, že jsi mne navštívil." Vytáhl hůlku a namířil s ní na Dudleye a křikl: "Crucio." Vyletěl bílý paprsek světla, který narazil do Dudleyho a ten se začal svíjet, vřískat, škubat, nebo» bolest byla nesnesitelná. Za chvíli se přidali i ostatní Smrtijedi. Bylo to hrozné, úplně ho mučili.
Harry nemohl nic dělat, nebo» lord Voldemort ho držel přišpendleného ke zdi.
Po chvíli kletby ustaly a Voldemort se obrátil na Harryho a řekl: "Harry Pottere, jak se vrátíš letos do Bradavic, zažiješ muka, pamatuj na má slova, ještě se setkáme a nebude to zrovna příjemné."
"Vrahu," zakřičel Harry. Byl úplně zlostí bez sebe, moc by chtěl seslat na Voldemorta nějakou kletbu, kterou by mohl vyvolat bez hůlky, ale nevěděl jak.
Voldemort se obrátil na Dudleyho a řekl: "Avada Kedavra." Z jeho hůlky vystřelil paprsek zeleného světla a narazil do Dudleyho, v tu chvíli se Dudley přestal svíjet, byl mrtvý.
"Néééé, nééé," křičel Harry a probudil se. Zmateně se podíval kole sebe, ležel na své posteli a kolem něho poletovala jeho Hedvika s dopisem. Nikdo ho nelsyšel, nebo» Dursleyovi byli na nákupech. Přemýšlel o snu, který se mu zdál, a dostal velký strach.
Když zvedl hlavu a podíval se na Hedviku, přiletěla k němu a on si od ní vzal dopis, pohladil ji po zobáku a ona odlétla pryč. Rozbalil dopis, kde byl vzkaz od Hermiony, Rona a Draca, jeho přátel.

Ahoj Harry,
mám pro tebe malé překvapení, mluvila jsem s Brumbálem a budu moci přijet k tobě na konec léta. Přijedu v den tvých narozenin, a domluv to se svou tetou!
(Harry si až teď vzpomněl na narozeniny, vždy» mu bude za dva dny 17 let.) A» se ti nic nestane a dej na sebe pozor!
Ahoj,
s láskou Hermiona

Ahoj Harry,
užij si zbytek léta a všechno nejlepší k narozeninám, rád bych ti popřál osobně, ale jedeme s našima pryč... Vždy» to znáš, ne?? Dej na sebe pozor!
Ahoj, Ron

Čau Pottere,
(Draco, pomyslel si Harry) měj se fajn a všechno nejlepší k narozeninám, už se těším, jak ti ve famfrpálu ukážu, zač je toho loket. Jsem u své tetičky, je to tu super, ale chybí mi škola. Už se těším, jak tě porazím,
Draco


Harry byl překvapen, nebo» nikdy nedostal dopis od Draca Malfloye, ale všechno je jednou poprvé. Za chvíli uslyšel nějaké auto, jak couvá po příjezdové cestě ke garáži, byli to Dursleyovi.
Harry seběhl po schodech dolů a otevřel jim dveře, Dursleyovi vešli dovnitř a teta křikla na Harryho: "Odnes věci z auta a ukliď je!"
Harry poslechl, nebo» se nechtěl dostat do problémů s tetou, když má přijet ta Hermiona. Vyskládal věci z auta, uklidil je a nachystal tetě a strýci koktejl. Po chvíli se jich zeptal: "Teto, za dva dny přijede na návštěvu ta dívka, která tu byla minulý rok!"
Teta Petunie se zhrozila, nebo» si pamatovala, jak to bylo minulý rok, ale řekla: "Může tu být, ale bude uklízet a dělat jiné domácí věci, žehlit, prát..."
"Děkuji," zvolal Harry. Strýc se jen na něho podíval, byl smutný, Dursleyovi se ještě neotřepali ze smrti svého syna.
Druhý den ráno se Harry oblékl a šel zase do práce. Přišel po třetí hodině, osprchoval se, a když přišel do pokoje, na posleli ležel velký dopis z Bradavic. Skočil k němu, rotrhl jej a z něj vypadly tři dopisy.
První dopis obsahoval výsledky zkoušek NKÚ, na ty celé léto vůbec nepomyslil. Pomalu dopis otevíral a třepaly se mu přitom ruce.
Harry Potter - výsledky vašich zkoušek v NKÚ
# Obrana proti černé magii: V
# Lektvary: P
# Bylinkářství:V
# Péče o kouzelné tvory: V
# Astronomie: D
# Jasnovidectví: N
# Kouzelné formule: V
# Přeměňování: V

Hodnocení:
# V - vynikající
# P - pěkné
# D - dobré
# N - nic moc
# H - hrůza
Pane Pottere, v šestém ročníku si budete moci místo Jasnovidectví vybrat další dva přeměty, jsou to: Černá magie pro pokročilé, Runy, Kouzelná mysl. Je na Vás, jaký předmět si zvolíte, ale toto rozhodnutí ovlivní Váš další život.
S pozdravem,
Minerva McGonagalová


Na dalších dopisech byl seznam učebnic.
A třetí dopis byl od Brumbála.
Harry,
v tomto školním roce bude potřeba vylepšit tvoji výuku v obraně proti černé magii, nebo» tento rok bude krušný. Voldemort, jak jistě víš, chystá druhou válku, a proto bude potřeba, abych přiložil ruku k dílu. Pokud budeš chtít a máš na to dost síly... však uvidíš... nech se překvapit. Stav se první den po vyučovaní do mé pracovny.
Ahoj
PS: Malý a velký, to je to, co mě potěší.

 

Komentáře, názory, hodnocení

Kondom - 07. června 2006 18:55
default.jpg
dobre
 
Shuffle - 07. června 2006 15:28
obraz0603160.jpg
Nečetla jsem komentáře a tak dofám že nebudu někoho opakovat.
Bylo to naprosto hrozné a když nebudu komentovat naprosto školácký styl psaní musím ti vytknout alespoň některé kraviny co tam byly do očí:
-přišpendleného - nemyslíš, že je to nemístný název pro nemohl se ani pohnout..
-studený smích-trochu divný ne?
-úplně ho mučili-ne vůbec to by nikoho nenapadlo
-když má přijet ta Hermiona-ta se v tomto případě nehodí
-domácí věci-nejspíš to mělo znamenat domácí práce...
 
Arion2 - 07. června 2006 10:07
a5615.png
Já to ani nedočetl, otřásl jsem se odporem na konci druhého odstavce. Takže mé bodování by mohlo být jasné...

Něco takového bych se bál kamkoli poslat. Vymysli si vlastní postavu a nekopíruj J.K.Rowlingovou, už z důvodu, že na to nemáš.

Ještě se mi nestalo, abych nepřečetl těch několik stránek co sem někdo vloží. Jednou musí být všechno poprvé.

Doufám, že už nic horšího nepřijde.

... jenže nebude protože co nepřečtu to nehodnotím. Sám pro sebe si tě hodnotím 1 bodem a nehodlám číst další tvé články. Takže to vylučuje oblíbenou větu "Nashledanou u dalšího pokusu.", ne tady to opravdu nepoužiji, sbohem a nikdy více.
 
Darmonlor - 06. června 2006 19:42
i23886.gif
byl zavražděn, nezavraždil ho nikdo jiný než Ten-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit. Pro ty, kteří se nebojí, lord Voldemort, ale neví se, jesti to byl Ten-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit, nebo někdo z jejich smrtijedů.
Tak kdo ho teda zabil?

Jinak v akčnějších scénách je pro navození atmosféry lepší používat kratší, úsečné věty. U tebe to vypadá že je spíš prodlužuješ.

Zajímavé jsou počty: Vypadly 3 dopisy: První dopis- výsledky. Další dopisy - seznam učebnic. Třetí dopis- od brumbála. Proč další?

Najdou se tu i světlé stránky... Snad se příště zadaří líp :)
 
Zak - 06. června 2006 10:48
tyran8544.jpg
Šmankote. Mísí se ve mě dost znepokojivé pocity, z čtení tohohle. Asi proto, že jsem zrovna dočetl Fénixův řád, ale tohle je opravdu podprůměrné. Člověk ani nemusí srovnávat s Rowlingovou, to v tomto případě ani nejde, ale celý příběh strašně spěchá, jakoby autor už už chtěl dopsat, je to vcelku nezáživné, a mě osobně se to moc nelíbilo, teda. Nejsem zvyklý psát takovou kritiku, ale jak řekl autor ve svém díle ( ten dopis od Malfoye mě dost zarazil, upřímně nikdy by Harrymu nepřál na narozeniny ) všechno je jednom poprvé....
 
beruskovova - 05. června 2006 21:31
vendulomedvedcb1338.jpg
některé komentáře jsou mnohem zajímavější než celý článek...

tohle je hodně slabé...
hodně uspěchané a zmatené...

V "pravém" Harrym Potterovi se mi líbí hlavně, že jsou propracované všechny postavy a každá je něčím originální... tady se povedlo "vystihnout" akorát že si zašla teta petunie s Dracem na operaci mozku...(což soudím podle naprosto netetičkovského a nedracovského chování...ikdyž tetičkou mohla otřást ztráta dudlánka ;->)

mno..rozhodně by to chtělo promyslet a přepracovat...nápad může být dobrý, ale v tomto podání rozhodně ne zajímavý...
 
Jemmina - 05. června 2006 20:55
4041316.gif
Zdá se mi to trochu popletené.. nebo spíš úplně zmatené. Myslím, že by si autor nejdříve měl rozmyslet co chce psát a nebo si to po sobě nejméně dvakrát přečíst.
 
Belgarion_Kolder - 05. června 2006 20:22
belg4582.jpg
"Rozbalil dopis, kde byl vzkaz od Hermiony, Rona a Draca, jeho přátel." = Doslova: "Rozbalil jeden jediný dopis, kde byl vzkaz, který dohromady napsali jeho přátelé Hermoina, Draco a Ron."
Takže Hermi, Draco a Ron píší spolu dopisy a Draco se kamarádí s Potterem.

Ale to bylo jen, aby byl seznam trochu kompletnější.
 
Oriana Sali - 05. června 2006 17:50
493668.jpg
Je to strašný....!
Hrůza , tolik chyb....
Přečetla sem si první odstavec a hned mi bylo jasný , že je to hrůza!
 
Belgarion_Kolder - 05. června 2006 17:15
belg4582.jpg
- Původní Potter se aspoň dal číst, ale přihřátě namakaný Potter, kterému naprosto všechno vychází (zemře bratranec, který ho otravoval, Brumbál je ministr, ...)
- Napřed mluvíš o Voldemortovi, pak z toho jednotnýho čísla najednou skočíš k "nim" (mn.č.).
- Věty jsou nesmyslně dlouhé, většina z nich by logicky měla končit v půlce, protože už jde o jinou informaci. Zkus si to říct nahlas, působí to dojmem, že to ze sebe strašně chrlíš.
- "Nevěděl, kde byl, ale připadalo mu to povědomé, jako by tam již někdy byl." Byl či nebyl, to» otázka. Ale teď vážně: Není tam těch Billů nějak moc? .-)
- "šel pomalým krokem směrem chodbou" Velice zvláštní směr, snad by bylo lepší popsat chodbu a napsat, že se jí rozléhaly Potterovy kroky.
- "velký studený smích" Tak z tohohle jsem měl malý chrchlavý smích. To je prostě blbost. Za chvíli se nám pokusíš namluvit, že měl zelený odstín hlasu.
- "Bylo to hrozné, úplně ho mučili." Crucio se používá k mučení a tak nějak si nedokážu představit, že by ho lotr Voltmetr mučil neúplně.
- Potter je najednou přišpendlený ke zdi, kdy se tam dostal? Lotr Voltmetr přeci hodil do éteru svůj velký smích, pak přivítal návštěvníka, a pak zakouzlil Crucio. O tom, že by Pottera v tu dobu přišpendlil, nebo že by si dal s úplným mučeníčkem pauzu ani slovo.
- Brumbál píše Potterovi "Ahoj"? Přiznávám, nečetl jsem všechny knihy, ale "Ahoj"?
- 9x se v článku vyskytuje "nebo»", ale "protože" tam není ani jedno. Většinou to bývá naopak, ale tak jako tak je to hrozné.

- "jeho braatranec" Inu, ani DTL není dokonalá .-) Ale jestli tam bylo tolik chyb, kolik myslím... A není to jediný překlep, dokonce jsem tam narazil i na jednu hrubku.


Hodnotím hlavně styl psaní, ale i blbosti v příběhu, které mohu ověřit svými znalostmi. Kdyby tu byl aspoň nějaký autorův vlastní hrdina, ale Potter, navíc naprosto nepotterovský.
3 body
 
PsychoP - 05. června 2006 17:01
falling8927.jpg
ugh... tohle asi nepřekousnu... dějová linie někde mezi pátým a šestým dílem... možná... ale že by mě to nějak chytlo? po prvním odstavci jsem měl chu» s tím seknout... objevovaly se neuvěřitelně nepříjemné věty... jedna se ti povedla a ta druhá působila jako projímadlo... co se týče příběhu, mno... přeskládáváš to hezky... nicméně to stále není tvůj vlastní námět... zkus to jinak... a hlavně u grácií... rády tě přijmou...
 
Eygam - 05. června 2006 15:42
upr84.gif
Věty jsou strašně dlouhé a nepřehledné. Jak psala Morra, dá se v tom jen stěží vyznat. Navíc některé věty vypadají, že sis je ani nepřečetl (např. poslední věta v Brumbálově dopise před "Ahoj"). Je to opravdu spíš lehce pod průměrem.
 
Morra - 05. června 2006 13:15
744110440656097490.jpg
Takže některé věci mi tam přišly divné..ale je asi blbost přirovnávat to k "normálnímu" Harrymu Potterovi, protože jiný autor - jiný text....i když je to na stejné téma!
Radila bych, aby jsi si našel jiného hrdinu a vymyslel něco sám..samozdřejmě nevím, co chystáš...
Takže vůbec nekritizuju obsah textu...jen bych řekla, že mě to nevtáhlo do děje...
Co se mi nelíbilo, tak byl styl napsání...některé věty mi nedávali smysl a byly tak dlouhé,že člověk když dočetl, tak nevěděl co je na začátku. Trochu bych členila text a psala kratší věty...
Jinak jsem velmi zvědavá, co z toho vznikne...a těším se na pokračování...
Taky musím říct, že jsem se u toho i zasmála...
 
rys - 05. června 2006 11:04
319122_1831987657853_604034943_n624.jpg
Cyby nevnímám. Stilistickou správnost taky ne. Jen se mi to líbylo a mám radost z Pokračování Okltího hada...jen mě napadá...kdy bude další pokračování??
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.059724092483521 sekund

na začátek stránky