Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

WerewolfOblíbit

oko2076.jpg

Autor: Imric

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 21. května 2006 17:07

Průměrné hodnocení: 7.9, hodnotilo 8 uživatelů [detaily]

 
První díl mojí povídky na pokračování, píšu trochu stylem alá Kulhánek, ale mnohem temněji a psychopatičtěji ... Kdo máte zájem vstupte, přečtěte a ohodno»te, byl bych moc rád kdybyste mi napsali co si o tom myslíte, ale lidi kteří neradi krev a násilí a» to radši nečtou.
 
Byl červen, asi, když se mi to stalo poprvé. Šel jsem zrovna z oslavy narozenin mého přítele a jemně jsem se potácel a opíral o lampy. Nevím jak se to tak semlelo, prostě jsem najednou ucítil vůni lesa, ale tím nemyslím les, jaký ještě zbyl po nástupu moderní civilizace, která stromy a nerostné bohatství naší drahé matičky Země doslova zhltla. Myslím tím toho starého lesa, toho, který se na zemi vyskytoval, když ještě lidé používali k dopravě vlastní nohy nebo koně a neznali toale»ák. Potom se mi tak nějak zatmělo před očima a já stál na úzké stezce, po jejíchž okrajích se táhl HLUBOKÝ les. Zmateně jsem stál a zíral, absolutně jsem nevěděl, kde jsem, natožpak jak jsem se zde ocitl. Nakonec jsem se rozhodl jít po stezce, protože z lesa sálala jakási nedefinovatelná hrozba vůči mě, vetřelci na území hvozdu.
Šel jsem asi dvě hodiny, když mě pojal pocit, že mě někdo sleduje. Otočil jsem se, ale nikoho jsem nezahlédl, jen malá zrzavá veverka seděla na stezce za mnou a sledovala mě. Ulehčeně jsem se zasmál, nebo se o to alespoň pokusil, smích, který mi vyšel z úst, byl trochu hysterický, veverka ze mě nespouštěla oči. A nehýbala se.
A tím nemyslím, že by jenom tak seděla a zvědavě mě pozorovala, ona vypadala jako mrtvá, ale z očí jí svítila nenávist. Nějak jsem se k ní nedokázal otočit zády. Oblil mě ledový pot. Všechny svaly v mém těle se napjaly, jak jsem se připravoval k útěku, v tu chvíli do mě zezadu narazil kamion.

Probudil jsem se na áru v Motolské nemocnici a absolutně jsem nechápal. Přece to nebyl sen... nebo halucinace, vždy» tolik jsem toho nevypil. Z mých úvah mě vyrušil vzrušený křik zdravotní sestry, která nadšeně volala doktora. Onen volaný přiběhl, až za ním vlál pláš».
Z následného rozhovoru jsem se dozvěděl, že do mě opravdu narazil kamion a to minimálně ve stokilometrové rychlosti, doktor mi šetrně sdělil, že když mě sem přivezli, málem mě rovnou pitvali, ten kamion, než zabrzdil, mě dobrých padesát metrů vláčel pod koly. Neměl jsem údajně jedinou kost v těle celou a naživu mě udržovali jenom tak tak, měl jsem čtyři srdeční zástavy, ČTYŘI, z toho jedna trvala dobrých pět minut. Ještě předevčírem mi plánovali transplantaci jater, teď mám jaterní testy úplně v pořádku a bandáže z polámaných končetin už mi sundali. Další divná věc byla, že mě ten kamion takhle rozšmelcoval na průmyslový, má poslední vzpomínka (před tím Lesem) je na mé potácení skrz Karlín. Inu, hlavně že žiji.

Další dva měsíce jsem ležel na Vinohradech, na pozorováních, a jezdili se na mě dívat doktoři z celého světa. Byl jsem prostě atrakce. Po půl roce už jsem to nemohl vydržet, tak mě na lůžko připoutali, nenáviděl jsem doktory, řval jsem na ně a kousal je, bylo by tak jednoduché se zbláznit... Cvak, a potom bych už se jenom smál.

Najednou jsem se však ocitl opět ve Hvozdu, tentokrát na noční mýtině s hvězdami nad hlavou, romantické to však nebylo ani trochu, všechno tu bylo prosáklé hrůzou a zlem, mýtinu obepínal kruh neopracovaných kamenů, něco mě zvalo dovnitř, bylo to lehké jako motýlí křídla, ale slizké jako slimák, když to vstoupilo do mé mysli. Překročil jsem jeden z kamenů a najednou jsem stál tváří v tvář obrovskému dvanácterákovi, ze kterého vyzařovala aura moci, zla a ještě něčeho nedefinovatelného. Nevím proč, ale uklonil jsem se. Dvanácterák kývnul vznešeně hlavou obtěžkanou rozložitým parožím. Ta slizká věc v mé hlavě se sevřela a já padl na kolena. Přede mnou ležel kámen, na němž byl položen ostrý, ošklivě vypadající nůž. Najednou jsem věděl, co mám dělat, můj pán si žádá obě».
Položil jsem levou ruku na kámen, pravou jsem sebral nůž, nadechl jsem se, zavřel oči...a sekl. Bolest byla neskutečná, skrz závoj mlhy jsem zahlédl dvanácteráka, jak se sklání k mým třem useknutým prstům, jemně je očichává, potom zkusmo olízne krev a nakonec všechny tři prsty sežere. Má obě» byla přijata a já budu odměněn.
Dvanácterák kývl hlavou někam za mě. Otočil jsem se a spatřil, jak se k okraji mýtiny blíží temný stín, který se vzápětí promění ve vlka, nesoucího v tlamě nějaký předmět zabalený v hedvábném šátku. Natáhl jsem ruku a ten balíček jsem si vzal. Vlk táhle zavyl a zmizel ve stínech. Pomalu jsem vstal a rozbalil ten šátek, byl v něm meč. Velký ocelový meč, s jílcem vyrobeným z jeleního paroží a v čepeli byl vyryt vzor jehličnaté větve.
Ošklivě jsem se usmál a poklonil se Jelenovi. Když se můj pohled zase rozostřil, měl jsem pocit, že se Pán Lesa také usmívá. Ošklivě.

Když jsem se probudil, byl jsem stále v nemocnici a stále upoután na lůžku, nikdo si ničeho nevšiml, ale já věděl, že meč je pod postelí. A ta slizká věc byla stále v mé mysli. Teď jak se dostat z té postele, řemeny, které mě svazují, jsem zkoušel přetrhnout už tolikrát...
Ozvalo se takové suché, kožené prasknutí a já si uvědomil, že mám levou ruku volnou. Stačilo mi jenom trochu trhnout a už jsem seděl na posteli a zbavoval se zbytků řemení.
Vešla sestřička. Nevím proč, ale když se na mě podívala, začala ječet, jako kdyby jí někdo strčil vařečku do zadku. Přivolala tím řevem dva lapiduchy. Kráva. Když mě ti dva svalnatí pánové zahlédli, zračila se jim v očích hrůza, ale po chvilkovém zaváhání se na mě vrhli. Naráz. Přestože svištěli přes místnost opravdu rychle, připadali mi děsivě pomalí. Když ten rychlejší doběhl až ke mně, praštil jsem ho pěstí do hrudi a on, přese všechno očekávání nikam neodletěl, jenom se zastavil a nechápavě se podíval na mou pěst zaraženou ve své mužné hrudi. Potom padl na zem a přestal jevit známky života. Asi jsem ho praštil trochu moc.
Vytáhl jsem zakrvácenou ruku z jeho hrudníku (zas tak snadné to nebylo, musel jsem ho přidupnout k podlaze) a rozhlédl se po druhém lapiduchovi. Ten za celou tu dobu, co jsem zabil jeho přítele, uběhl sotva tři metry a výraz v jeho obličeji se začal měnit ze vzteklého na vyděšený. Nechtěl jsem mu ublížit, ale to něco v mé hlavě mě donutilo ho vzít za krk, zvednout ho do vzduchu a praštit s ním o zem. Krev z pána v bílém plášti vystříkla a pokropila mou slušivou noční košilku s logem Fakultní nemocnice Královské vinohrady. Nějak mi to nevadilo. Zalovil jsem pod postelí a vytáhl svůj meč. Nevěděl jsem, co budu dělat dál, ale to nevadí. Hlavně že jsem konečně volný.
Konečně jsem měl čas podívat se do zrcadla, co tak vyděsilo tu sestřičku a dva lapiduchy. Málem jsem zařval. V zrcadle se odrážela má postava, která vypadala celkem normálně (až na tu lapiduší krev). Ale obličej... Měl jsem zelené oči. Celé. A zuby, které původně byly zašedlé a plné zubařského amalgámu, byly teď dokonala bílé a opravdu hodně ostré... ale to nebylo to nejhorší, nejhorší byl výraz v mém obličeji, ostře řezané dravčí rysy.

Vyšel jsem na chodbu. Byla už plná lapiduchů a vřeštící sestřička volala policajty. Prohnal jsem se dlouhou chodbou a mával mečem. Mohl jsem si to odpustit, nechytili by mě ani tak, ale to něco v mé hlavě bylo š»astné, že to mohlo ubližovat, mrzačit a sát krev… Zastavil jsem se u vrátnice a prorazil pěstí tlusté sklo, za nímž se skrýval pan vrátný. Potřeboval jsem jeho oblečení, tak jsem ho nerozsekal... uškrtil jsem ho... pomalu... brutálně.
Vzal jsem si jeho kalhoty, košili jsem přes svůj (značně široký) hrudník přetáhnout nedokázal. Nevadí. Pan vrátný měl naštěstí na věšáku odložený kabát, který mi naštěstí padnul. Ještě jsem pod něj schoval meč a vyšel jsem před nemocnici... tak jednoduché to asi nebude, povzdechl jsem si a znovu vyndal meč.
První fízl, který se ke mně blížil, zařval hrůzou, když uviděl obnaženou čepel, ještě ozdobenou zbytky lapiducha, a vypálil mi ze své policejní pětačtyřicítky do prsou tři střely. Zabolelo to. Černá čepel bleskla vzduchem a policajtovi vytekl obsah žaludku na boty. To je obzvláš» bolestivá smrt.
Když to viděli jeho kolegové, začali střílet. Bylo jich tam devět. Policejní salva mě smetla na zem a já si řekl, že bude lepší počkat, až mě přijdou zkontrolovat. Jako jestli jsem dostatečně tuhej.
Uniformovaní tvrďáci hodnou chvíli jenom stáli, a pak se dva z nich konečně pohli, že mě půjdou prohlídnout. Sledovali mě přes mířidla zbraní a ostražitě se přibližovali. Zajímalo by mě, jak jsem vlastně rychlý... totiž jestli mě, pokud se zvednu brzo, ještě stihnou napumpovat olovem... No... když ne tyhle dva, tak jejich kolegové určitě.
Mihl jsem se prostorem, jednomu z policistů usekl ruku s pistolí a obě nohy. Toho druhého jsem vzal za ozbrojenou ruku a prostě mu ji utrhl... rovnou z otočky jsem střílel. Sedm výstřelů se slilo do jediného. Ani jednou jsem neminul. Všichni policisté skončili s rozstřelenou krční tepnou. Zajímavé. Z pohledu na krev, vnitřnosti a z toho pachu smrti bych se ještě ráno zákonitě pozvracel... Teď se mi líbil. Budu se muset zamyslet, co se to ze mě vůbec stalo.

Z mých úvah mě vytrhlo ječení sirény přijíždějící fízlkáry. Rychle jsem očistil meč, sesbíral náboje do policejní pětačtyřicítky a i s pistolí je strčil do kapsy. Potom jsem zmizel z toho místa, které teď spíš než plácek před nemocnicí připomínalo jatka.
O dvě hodiny později už jsem seděl v tmavém zakouřeném baru a přemýšlel, co budu dělat. Mám kabát po mrtvém strážném, jeho kalhoty, jednu policejní devítku s několika náboji a Lesní meč… hledá mě policie za vraždu několika příslušníků a lapiduchů a vypadám značně nápadně… musím si sehnat oblečení, které mi padne, a černé sluneční zrcadlovky na oči. Zamyšleně jsem vzal do ruky panáka vodky a chtěl jsem se napít… poměrně tlusté sklo jsem rozmáčkl, ani jsem to neucítil. Vodka mi stekla po prstech. Zajímavé, moc dobře si pamatuju, že jsem si uřízl tři prsty ve Hvozdu a teď mám zase všechny… taky díry v prsou po průstřelech policejní devítkou už zmizely. Co se stalo????
Z mých úvah mě vytrhl hlas barmana… volal policii. Taky zajímavý, stojí na druhý straně lokálu, řve tu hudba a já slyším, co přesně říká. Zvedl jsem pistoli a rozstřelil mu sluchátko telefonu u ucha… i s rukou.
Když jsem šel k němu, zjistil jsem, že hospoda zas až tak prázdná není, seděli tam tři mladíci, asi šestnáct let… svědky nepotřebuju. Meč opsal blyštivý oblouk a tři dlouhovlasé hlavy dopadly na stůl a rozkutálely se po zemi. To slizké v mé hlavě mělo radost.
Otočil jsem se k barmanovi a odložil meč. Obtloustlý výčepák se snažil schovat pod stůl. Odhodil jsem stůl stranou a popadl tu tlustou larvu. S psychopatickým úsměvem jsem ho zvedl a zašeptal mu do ucha „Copak ty nevíš, že nalívat alkohol mladistvým je zakázáno zákonem?“ Jeho prosby a pištění mě začínalo unavovat, tak jsem mu prokousl krční tepnu… cítil jsem, jak moje zuby pronikají masem a barmanovo úpění se pomalu měnilo ve chroptění… Tlus»och umíral deset minut Když se konečně přestal hýbat, roztrhal jsem mu krk na cáry. Jeho krev byla sladká. Věci v mojí hlavě byla na vrcholu blaha… tak jako já…

Když jsem odhazoval výčepákovu mrtvolu, podíval jsem se do zrcadla… vyrostl jsem, zmohutněl a vlasy mi z nemocničního účesu (holé hlavy) vyrostly do metrové délky… V tu chvíli se rozlétly dveře, dovnitř s řevem „Policie!!!!“ vrazili chlapci z URNY a dostal jsem dlouhou dávku ze tří útočných pušek naráz… to se ustát nedalo.

---------------------------------------- TO BE CONTINUED -------------------------------------
 

Komentáře, názory, hodnocení

Imric - 23. června 2006 14:48
oko2076.jpg
(omlouvám se za překlepy , nesedím u vlastní klávesnice)
 
Imric - 23. června 2006 14:47
oko2076.jpg
Všem děkuji za kritiku i pochvalné hlasy. Korketorům se omlouvám za chyby a Kuboslavovy za jeho ztecená kila. Abych pravdu rekl , občas jsem se u vašich příspěvků docela nasmál , například netuším proč řešíte co je možné a co ne - o tom je celá ta povídka: Hlavní hrdina je vlkodlak... to už není zrovna realistické samo o sobě ne? :-) .Jinak abych uvedl na pravou míru doměnky o pokračování - nebojte , nebude to pořád to samé bezduché zabíjení... hodlám tzrochu prořešit hrdinův původ , minulost a potom z té povídky na pokračování udělat drama takřka Shakespearovské...ale to se nechte překvapit , jinak srovnání s kulhánkem... dobře , je to něco üplně jiného , ale já říkal koneckonců styl trochu ala Kulhánek. Pro všechny kdo si myslí že je to jenom přepsaná nebo jinak obšlehnutá povídka: NE! je to 100% moje dílo (krome jedné hlášky kterou jsem si vypůjčil z Nočního klubu).
 
The-Dobrman - 22. června 2006 06:44
default.jpg
Docela zajímavy jsem zvědavej na pokračování
 
Belgarion_Kolder - 19. června 2006 16:27
belg4582.jpg
SASAN_KING - 19.Června 2006 11:19
No, spíš jde o bullet time nebo nějakou jinou Matrixovsko-Maxpaynovskou vychytávku.

Ale jak se z toho snu dostal ten meč pod postel? .-)

---------------------------------------

Teď bych rád pohovořil o srovnávání této povídky a knížek J. Kulhánka.
Abych to na začátek shrnul a neotravoval zbytečným okecáváním, tak jediná společná věc je megalomanství. V této povídce je to asi tak všechno, kdežto u Kulhánka je to i černý humor, mezilidské (ehm, s těmi lidmi pomalu) vztahy, morální otázky...
U Kulhánka se hlavní hrdina neporazitelným sám o sobě buď vůbec nestane (Cesta krve) nebo až po dlouhém utrpení, ponižování, atd. a to někdy v půlce knihy. Tady je hlavní hrdina supermanem od druhého odstavce a trpí na pěti řádkách.

Už se mi to nechce příliš protahovat, takže jen na závěr: Pokud chcete vědět něco o tvorbě J. Kulhánka, něco si přečtěte. Pokud nemáte rádi megalomanství, doporučuji Cestu krve.

Tímto příspěvkem jsem se nechtěl Kulhánka nijak zastávat, sám ho příliš nemusím, ale ve srovnání s touhle povídkou je to mistr pera.
 
NADĚJE - 19. června 2006 13:09
200209161557wolfl259.jpg
Místy mi to přišlo docela přehnané. Naprosto se mi nezamlouvá, když má nějaký hrdina tak velkou sílu a moc, že ho nepřemůžou ani muži ze zbraněma. Prostě přemrštěné...
Na druhou stranu se mi líbí styl vyprávění.Člověk nemusí ani moc přemýšlet, aby mu to dávalo smysl.Ono to jde prostě samo...
Neumím si ale představit, jak bude toto pokračovat, protože mi přijde, že chystáš díl znova o tom samém. Popravdě, neumím si představit pokračování.Jsem zvědavý!
Dávám za 7 bodů
 
SASAN_KING - 19. června 2006 11:19
ikonka654607.jpg
Kulhánka jsem nikdy nečetl a pokud je toto podobné (nebo-li trochu přepsaný Kulhánek), tak toho zas tak ani nelituji.
Zarazilo mne v povídce vícero věcí, například pěstí se proboří do hrudníku nemocničního zřízence (nebyl to žádné tintítko asi, zvláš» když to byl "svalnatý" pán), dále než ten člověk upadl a "hrdina" vytáhl ruku, přičemž si mrtvolu musel ještě přišlápnout, tak druhý zřízenec uběhl "pouze" tři metry. Autor zřejmě bude dost ovlivněn filmy, kte se bojové scény rychle "stříhají" a celé toto tam zabere dvě sekundy, ale přijde mi, že normálně by to asi takhle nešlo... Ale vzhledem k tomu, že tato povídka je trochu "jiná", takových věcí by se tam jistě dalo najít více, ale na druhou stranu mi přijde že to celé je bráno s jistou nadsázkou, je v tom nadpřirozeno atd, tudíž mne to tam zas tolik netrápí, přirovnal bych to celé (s trochou nadsázky :) k béčkovým filmům, jako horror nic moc, ale pro pobavení, nebo jako komedie ujde .)

Masožravý jelen mne netrápí vůbec, jelikož je to "sen" (či nějaká jiná realita vědomí .) a tam se teoreticky může dít cokoliv, klidně mu ty prsty mohla uhlodat ta veverka .))

Jen jsem nepochopil, proč mu tak vadilo, že se na něj jezdily dívat doktoři z celého světa? Copak nestačilo říct například, že si nepřeje návštěvy, kromě svého ošetřujícího lékaře, nebo tak něco, proč by kvůli tomu měl šílet?


pokud by to nebyl první díl, ale "zakončená" povídka, tak by to myslím stačilo, mám obavy aby to příště nebyla jen nastavovaná kaše, ale třeba autor překvapí .)

Hodnotit nebudu, jelikož jsem si četl komentáře a pokud je pravda to, že je to jen "předělaná" povídka, tak bych nemohl dát tak vysoké hodnocení jak bych chtěl...

 
Morra - 18. června 2006 21:47
744110440656097490.jpg
Belgarion_Kolder - 18.Června 2006 21:24
Na každém šprochu pravdy trochu!
Víš čím více se nad tím zamýšlím, tím mi víc přijde, že každý z nás má v něčem pravdu...možná se i shodujeme v názorech, ale nenapíšem to sem...to jen tak mimo...
Uvědomuju si, že taky někdy v článcích hledám to nejšpatnější, abych na to upozornila a že mi to někdy jde :-D
Mimochodem King to vystihl! ;) Vlastně jsem s tvojí kritikou byla až dopusot spokojená a nehodlám to měnit! ;)
 
Kibou - 18. června 2006 21:20
redhead673.jpg
No zas tak drsné mi to nepřišlo. Nevím možná jsem prostě zvyklá, ale rozhodně jsem si nepřipadala jakkoli znechucená. Bezcílné zabíjení je sice hezká věc, ale pokud tvoří devadesát procent povídky, začne to celkem nudit.
Srovnání s Kulhánkem je vcelku zábané, já bych to nazvala kopírováním (a to jsem od něj četla velmi málo).
Chyb tam je jak máku (nebozí korektoři) ale to se stává i těm lepším, když jednoho popadne můza moc na čárky a i y nemyslí.
Jen mi tak vrtá hlavou proč všechny udivil ten masožravý jelen. Není to náhodou fikce? Proč tedy nikomu nepřijde divné že hlavnímu hrdinovy zezelenaly oči, za půl hodiny narostl metr vlasů a vůbec mu nevadilo že do něj střílí? To jen tak na okraj.
Bylo to vcelku zajímavé, ale výhrady k tomu mám takže za 7
 
Arion2 - 18. června 2006 16:11
a5615.png
Abych řekl pravdu, tak mě to moc nevzalo.
Když o tom tak přemýšlím, tak od Kulhánka jsem nikdy nic nečetl a po tomto, ehm článku asi nikdy nic číst nebudu.
Vlkodlak, zní to jako upír, opět mhm.

Hodnotit budu u posledního dílu, pokud se donutím pokračovat ve čtení, což moc nevidím.
 
Kuboslav - 18. června 2006 13:47
nositelzti34458.jpg
Ale jo, dobrý, asi zhubnu, protože myslím, že po tomhle asi už dlouho nebudu jíst:-D
Řekl bych jen pár gramatických chyb- myslím si, že HLUBOKÝ, les by nemělo být.
Myslím, že zezasu by mělo stát dohromady.
Pak že mě sem přivezli, málem...
obrovskému dvanácterákovi s měkkým i
nevíš, že nalívat (tam je čárka)
Je toho asi víc, ale já to nečetl jen kvůli opravám. Jinak je docela dobrý.
 
Belgarion_Kolder - 18. června 2006 01:47
belg4582.jpg
Hnidopich korektorům:
"Nevím jak se to tak semlelo ,prostě..." - Asi napřed čárka, pak mezera (ano, četl jsem, že to byla makačka).
"...tváří v tvář obrovskému dvanácterákovy..." - Pokud se nepletu, tak "y" zde nebude to pravé.
"Ozvalo se takové, suché kožené prasknutí..." - Asi bez čárky, případně čárku až za "suché".
"Krev, která z pána c bílém plášti vystříkla..." - Jo, tady je jeden překlep.

- Když vidím, kolik chyb korektoři nezachytili, tak je mi jasné, jak to vypadalo před korekturou. Brrr. Upřímnou soustrast.


Hnidopich autorovi:
"Oblil mě ledový pot. Všechny svaly v mém těle se napjaly, jak jsem se připravoval k útěku, v tu chvíli do mě ze zadu narazil kamión." - Tu poslední větu bych dal samostatně, takhle postrádá onu údernost.
"Další divná věc byla, že mě ten kamion takhle rozšmelcoval na průmyslový, má poslední vzpomínka (před tím Lesem), je na mé potácení skrz Karlín. " - Možná mi to jen takhle v noci nemyslí, ale tu větu jsem nepochopil.
"Bylo by tak jednoduché se zbláznit . . . Cvak, a potom bych už se jenom smál." - Tak tohle už jsem četl. Napsal to Kulhánek. Skoro doslova.
"Najednou jsem se však ocitl opět ve Hvozdu, tentokrát na noční mýtině s hvězdami nad hlavou, romantické to však nebylo ani trochu, všechno tu bylo prosáklé hrůzou a zlem, mýtinu obepínal kruh neopracovaných kamenů, něco mě zvalo dovnitř, bylo to lehké jako motýlí křídla, ale slizké jako slimák, když to vstoupilo do mé mysli." - Wow, megavěta.
Useknout prst sebeošklivějším nožem nejde bez pořádné síly a pevné podložky. Jelen žeroucí prsty je také dosti podivný. Navíc, nějak mi tam nesedí.
"Ten za celou tu dobu co jsem zabil jeho přítele..." - Snad zabíjel, ne?
"A zuby, které původně byly zašedlé..." - Ehm, nežloutnou?
"...že jsem si uřízl tři prsty ve Hvozdu..." - Tak uřízl nebo usekl?

- Obecně platí, že tři tečky stačí. Nemusí to vypadat, jako kdyby na to sraly mouchy. Rovněž jsem toho názoru, že víc jak jeden otazník je trotlvství.
- Čeští policajti mají služební čezety, ráže 9mm. Pětačtyřicet zní sice hustě, ale to je asi jediné opodstatnění jejich výskytu. Nehledě na to, že se ta pětačtyřícítka v baru změní na devítku, stejně jako olovo v hlavním supermanovi.
- Ehm, černé zrcadlovky jsou opravdu vrchol nenápadnosti, že? Sice ho na první pohled možná každý nepozná, ale určitě si ho bude dlouho prohlížet.



Jinak, Kulhánek je všelijaký, ale aspoň občas jsme se smál jeho vtipům. Tady jsem se nezasmál ani jednou.
Napsané je to celkem dobře, ale jenom z toho důvodu, že je to, v hrubých obrysech, obšlehlé od Kuhlánka.
Hlavní hrdina je mi naprosto nesympatický svou úžasností, dokonalostí, neporazitelností, přehnanou sebedůvěrou... Navíc jsem se o něm vůbec nic nedozvěděl (kromě toho, že má megaháro a je z něj kulturista).
Hodnotím 6 body, ale kdybych to měl srovnávat s Kulhánkem po všech směrech, víc jak tři by to nebyly.
Navrhuji autorovi napsat něco svého, najít si vlastní styl.


Morra - 17.Června 2006 22:34
Když ti to trošku zkazilo to přehnané zabíjení, tak proč dáváš deset?

Cirien Brisse - 17.Června 2006 23:25
Slovní spojení "Oblil mě studený pot" není nenormální a je celkem používané. Ale ano, v díle J. Kulhánka by to znělo celkem dost zvláštně, tady to z celkové zvláštnosti nijak nevytrhne.
Jinak, co myslíš tou univerzální myšlenkou? Ta tady v podstatě je: "Přežít!" Nejuniverzálnější myšlenka v dějinách lidstva, teda až na "Souložit!"

psychop - 17.Června 2006 23:50
Musíš se trefit do kloubu, jinak bys musel přeseknout kost, což není zrovna ideální. A zkus si u tří prstů na ruce najít místo, kde bys je najednou usekl - leda tak přesně tam, kde přisedají k ruce.
 
PsychoP - 17. června 2006 23:50
falling8927.jpg
Cirien Brisse - 17.Června 2006 23:25
mno... k těm prstům... kámoš je bez ukazováku a přišel o něj náhodným pohybem nože drženého jeho bratrem... jak mi to popisoval, tak to bylo jen cvak o desku a prst se kutálel na zem... možná jde o místo kam řežeš ;-)
 
Cirien Brisse - 17. června 2006 23:25
d59b09d910712827755.jpg
Srovnávat, či přirovnávat k Jiřímu Kulhánkovi mi připadlo jako špatný vtip. Tento autor mě uchvátil, tedy přesněji jeho styl jeho díla, ale toto dílko je jen jeho lacinou náhražkou, či pokusem o napodobení. Pokud jde o onu krev a násilí, tak žádnou nevidím, připadá mi to jako snaha o něco, co tam není.
Podání je pěkné, styl zaujal, leč pořád tomu chybí univerzální myšlenka.

Jinak, v životě jsem neviděla jelena, co žere maso, už sis někdy nožem pokoušel useknout prsty? Jde to velmi, ale velmi těžko. Nesedla mi věta: Oblil mě studený pot. Zní to poněkud, jak to řáct-zvláštně.
Měla jsem možnost přečíst si dílko i na druhém serveru a popravdě jsem se zhrozila nad jeho podobou a chybami.
Nevím, připadá mi, jako by jsi neznal, co jsou to čárky a to velmi kazí celkové ražení díla. Navíc schvalovatelé mají mnohem a mnohem více práce.
Jinak, z hlediska úrovně, je to slušné.
Dávám 7b
 
Morra - 17. června 2006 22:34
744110440656097490.jpg
No....teda.....já nesnáším krev :D
Ale tohle jsem užod začátku hltala...
Hned prvním odstavcem mě to "přisálo" k obrazovce...bylo to, jako bych to nečetla, ale někdo mi to s napětím v hlase vyprávěl...jakobych to před sebou viděla!Paráda...
Vím, že to není skutečné a že je to trochu nadpřirozené, ale i tak mi místy přišlo přehnané to zabíjení...místy moc přehnané...to mi to trošku zkazilo.
Jinak je to paráda...už dlouho jsem si tak nepočetla...
Připravuješ něco dalšího? Nebo máš ještě další čánky? Pošli prosím na poštu....díky....
Pro mě jasně za 10 b.

P.S.: Tak tohle je za dnešek jediný, co mi zvedlo náladu! ;)


Fistandantilus - 17.Června 2006 21:41
Jsem ráda, že jsi to sem dal, i když jsi to už někde četl...na jiném servru...ještě jsem se k tomu nikdy nedostala a mrzelo by mě, kdyby jsem o to přišla.... ;)


psychop - 17.Června 2006 21:47
Zrovna jsem četla knížku, kde je to na stejné principu....Upírův pomocník ;)
 
PsychoP - 17. června 2006 21:47
falling8927.jpg
Fistandantilus - 17.Června 2006 21:41
já ho nečetl jinde... aspoň si na to nevzpomínám... tohle znám mnohem dýl... kdyžtak sem umísti odkaz na ten druhý portál... nebo mi to pošli poštou... nebudu tu spamovat OTčkama...
 
Fistandantilus - 17. června 2006 21:41
fuck_y2031.jpg
Druhá poznámka redakce:

Psychop: ten příběh znáš správně, já vím - ale klade se zde otázka nabíledni, proč autor posílá stejné články na dva servery, že ? (příště už se asi takovým věcem vyhnem - nepůsobí to moc dobře na čtenáře, kteří již četli). A co se týče mé osoby, tak já to už rozhodně nehodlám řešit další takové situace. Ale muselo se to vyřešit.
 
PsychoP - 17. června 2006 21:27
falling8927.jpg
ten příběh znám... kdysi... nevím... když jsem to četl, bylo to, jako bych se vracel k něčemu důvěrně známému... mno... čekal jsem všelicos... docela se mi to líbilo... Kulhánek by je ale zmasakroval rychleji... ;o)
 
Fistandantilus - 17. června 2006 21:21
fuck_y2031.jpg
Poznámka redakce:

Strašná práce s čárkami a spoustou teček, celé jsem to musel upravit tak jak jsem to upravil. Hovorové věci neupraveny. Odstavce upraveny, jinak by se čtenáři špatně četlo.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.072806119918823 sekund

na začátek stránky