Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Jak jsem přežil ten nejlepší Andorský sraz...Oblíbit

1  kopie8221.jpg

Autor: Cor Na

Sekce: Andorské srazy

Publikováno: 27. června 2006 16:08

Průměrné hodnocení: 10, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Smutek se ve mně usídlil, když jsem z Lichnic odjížděl, a tak doufám, že vám to alespoň malinko nastíní, jak skvělé to tam bylo...

Corníš


 
"Sakra! Kaj je ta zatra... bota?!"
Ano... Takhle nějak to vypadalo u mne doma, večer před odjezdem. Vypadal jsem trochu nervózně, protože jsem se těšil na všechny ty skvělé lidi, kteří mi padli do oka už při prvním setkání s nimi na Cornštejně, a taky na ty, které jsem ještě osobně neznal, a tudíž jsem se kvůli tomu těšil ještě více. Já se na takové akce balim v takovém menším zmatku a to čekání na to, kdy ty suprč lidi opět uvidím, to ještě podtrhnulo. Noc přeskočíme, protože jsem se skoro vůbec nevyspal. Tlačila mne do ramene velká krosna stojící u mé postele, do které jsem všechny ty věci málem nenaskládal. Ale co, vždy» ono se to vsákne, ne? :o)
Ráno 5:00 - BUDÍČÉÉK!!! Myslel jsem, že toho mobila asi vypnu, takhle strašně mě může probudit jen bratrův mobil. Nadšení z toho, že za pár desítek minut uvidím zase Delíka, Darkyho a Lejdy, ve mně stoupalo takovou rychlostí, že jsem se ani nenadál a už jsem stál na zastávce, plně vyzbrojen krosnou s připnutým bokkenem a druhým batohem v pravé ruce.
Tak. První cesta na nádraží busem úspěšně za mnou. Teď jen počkat na ty ostatní, potom šupity pro lístek na vlak a pak huráá "do teho crncaku na kolejach", jak by řekl můj strýc z Opavy.
Na nádraží to proběhlo celkem v pohodě, Delíík se přikodrcal taktéž autobusem, ovšem z jiného směru než já, s plnou kabelou věcí a na zádech ještě s batohem. Asi pět minut před odjezdem našeho "crncaku" dorazil s plnou krabicí Radků (Radegastu) i Darky, který den předem hlásil, že na nádraží bude jako první ;o)
Okolo 6:30 jsme tedy nasedli na vlak, vervali zavazadla do úložných prostorů nad sedadly a čekali jsme, až dorazíme do Studénky, kde k nám přistupovala Lejdy.

Ve Studénce, jak nás den předtím Lejdy prosila, jsme tedy já s Delíkem vystoupili a chňapli nejbližší tašky, batohy a jiné věci od Lejdy, nějako jsme je dosoukali na naše místo, uložili do volných ZP (zavazadlových prostorů ;o)), a potom už jsme jen čekali na to, až dorazíme do Přerova, naší první přestupní zastávky (Jo, Lejdy, ne že my jsme zabrali celý vagón našimi věcmi, to ty! :o))). Chvilka klidu a poslouchání hlasitých přechodů mezi spojenými kolejemi navzájem, a mne už to celkem přestávalo bavit. Chtělo to nějak nahodit atmosféru, a tak jsem tedy vytasil své cool brejličky z 60. let, které jsem sehnal od táty. Žlutá velká skla, jako mouší oči, no prostě klasika. Teď ještě nasadit vážnou tvář a nedělat si z toho nic, že se ti tři chlámají na celý vagón. (No... možná trochu tišeji, ale i tak ;o))
Cestou do Přerova Lejdy vytáhla z jedné tašky Harryho Trotla a všíci se divili, jak to může číst v originále. Jj i tak to jde, já sám jsem přečetl dvě strany! :o) V Přerově jsme tak trochu zazmatkovali, když jeden chytrák (:o)) oznámil Worsovi do telefonu, že jsme ve třetím vagónu odzadu, což nám trochu zmenožnilo potkat ho, nebo» k nám připojili ještě další tři vagóny, a ještě k tomu na druhou stranu, a v tu chvíli Wors ještě postával na oné druhé straně vlaku, kde ještě nebyla připojena mašinka ;o) Ale co... Fyzička musí být, ne? Tak jsme se přeci jen střetli v našem vagónu, kde jsme bohužel zabrali celou chodbičku, takže projít tam bylo někdy trochu obtížné. Ovšem ne pro nás, kteří tam jen postávali a čekali, až se dostanou do Kolína, že.
V Kolíně jsme nastoupili na vlak do Čáslavi, kdy jsme jeli jen krátkou dobu, ale i při této cestě se stalo plno skvělých událostí - třeba, jak jsme se s Delíííkem naučili přitahovat silou vůle špacírštoky :o) Totiž... Mno... Fígl je v tom... A nebo ne. Výrobní tajemství, že Deli? ;o)
Po výstupu z vlaku v Čáslavi následovala krátká cesta pod přístřešek, kde bylo aspoň trochu stínu, nebo» slunce už v tu dobu hřálo docela dost, a co se v onom přístřešku nestalo? Střetli jsme se tam s Vaiwou, Solorinem, Squopem a Kulichem. Nastalo vítání za mého velkého úsměvu, následné plánování, kdo si koupí pití a kdo ne, načež jsme se vydali přes jakýsi kovový most, který nás dovedl až na "sekundární nástupiště", odkud se odjíždělo do takových těch menších vesnicí a tak trochu málo dostupných míst.
Pamatuji si, že mi byl šílený hic, ale cestu přes onen mostek mi zpříjemňovala Solorinova moudra a zážitky za tu dobu, co jsme se neviděli od Cornštejnu. Nasedli jsme tedy na onen motorák, ihned po prvním schůdku do něj jsem myslel, že asi vypotím ty svoje špeky. Takový hic jsem nezažil už dlouho a z mého těla ten pot šel dost rychle.

Při cestě do Třemošnic tím motoráčkem jsme s Delíkem někomu snědli jakési sušenky (myslím, že měly příchu» pizzy) a zase tam padalo plno krásných hlášek a my s Delííkem jsme si cvičili naše kouzlo s přitahováním vycházkové hole a valašky ;o).
Stejně je na tom všem nejlepší, že jsem se ani za celou tu dobu nenudil, a to je myslím to hlavní, když jedete s Andořany vlakem. Když jsme vystoupili z motoráku, připadal jsem si jako v sedmém nebi. Osvobozen od přílišného vedra v uzavřeném a skoro nevětraném motoráku, skočil jsem s krosnou a batohem do stínu, jak rychle to jen šlo...
Pobrali jsme tedy ještě něco málo sil, co nám zbývalo od doby, kdy jsme nevědomky čekali na to, až Lejdy, myslím ještě s Delíkem, vyřeší nějaké vyřizování na tamějším ouřadě. Sedli jsme tedy do stínu, do takové větší zastávkové stanice, kde jsme čekali asi tak hodinku, než se všechno ujednalo atp atp. A najednou co to? Kdosi brnknul Fawkymu, že by se za námi mohli stavit dodávkou a vyvést všechna naše zavazadla, kterých bylo opravdu požehnaně. Taky nás tam bylo už přes deset! :o)
Mezitím, než to všechno Lejdy zařídila, jsme si parádně zakydlili nejen s bokkeny, ale i třeba s krátkými meči, řemdihem. Pěkně jsme si zatočili s našimi poi a zakopali s hakisem.
Poté tedy dorazila fajn zelená dodávka, do které jsme nastrkali všechny ty zavazadla + zbraně, načež se do ní ještě vešly dvě naše slečny - Morwen a Bc. Ladyhawke ;o).
My chlapi jsme se vydali na celkem únavnou pěší tůru v tom skvělém hicu (chvilka ironie), ale když jsme to potom střihli přes les, bylo už lépe každému z nás...
Když jsme dorazili do Podhradí, na parking, stálo hafo tam aut, s nimi taky Fejííina Felicie, v níž už byly zase všechny ty věci naskládány. Ale pár krosen tam ještě zbylo, s nimi i jedna, která se na mně, na tak zmoženého a zpoceného jedince, tak natěšeně koukala, až jsem si ji přehodil přes záda a vyšel jsem s ní ještě poslední kopec na zříceninu, kde jsem se svalil do stínu takového minimuzea...

Po dalším a dalším vítání s Evkou, Jollym, Damem, Satíkem, Fejíí, «uldou aj. se začaly zamlouvat parcely na ty naše plátěné přístřešky.
Já hledal (s pomocí Fawkyho, Squopa, Kazatele a Gaba-Gejba) někde ve stínu, až jsem to zapíchnul nad sklep, kde jsme to nějak lamovsky sestavili. Jen mě trochu zamrzelo, že jsem do něj nepáchnul po celý sraz, krom chvíle, kdy se tam naskládala všechna naše (Moje, Squopa, Fawkyho, Kazatele, Gabe potom odjel) zavazadla...
K večeru se celkem nic nedělo, krom klábosení o různých zážitcích a jednoho trochu komického boje á la Matrix, v němž hlavní (a taky jediné) role jsme ztvárnili já, Delík a «ulda. Kdo viděl, ví, a kdo ne, má smůlu. Já se při tom buchal (pro pražáky - chlámal, smál, řehtal) skoro pořád a myslím, že to nemělo chybu. ;o) Mno a dále k večeru, co si pamatuju se stalo jen to, že se Darky učil točit s poi, já jsem se naučil žonglovat asi do dvaceti minut. Sám mistr, Solorin, mne označil jako nejrychleji naučeného žáka. Mno... Jestli třikrát přehodit míčky ve vzduchu někdo považuje za žonglování - radši pomlčím... ;o)
K večeru se jen točívalo a točívalo, nudilo se a kydlilo, nudilo a klábosilo, nudilo a připravovalo představení pro děti, které se měly dostavit další den dopoledne.
Onu první noc jsem zřejmě jako jediný přespal na tvrdé zemi na štěrku, ve kterých byly ještě vsazeny velké kameny, táákže mě ráno bolela celkem pěkně záda a také jsem se dozvěděl, že strašně chrápu.:D Fawky a spol. se ráno vydali směr šoping (pro neznalé anglického jazyka - nákupy ;o)) a já se rozhodl spravit si záda tím, že si s Galošem pěkně zašermíme, až potom se napapám. Lejdy sehnala vodu, ze které jsme si pěkně "vyžrali" naše instantní polévky v kelímkách a myslím, že celý den už proběhl bez více zvláštních chvil...

Tož nasleduje ostravska čast članku -
Tož v tym hicu zme sa šíci přivitali s Finarfinem, se kterym sem mimochodem tež skvěle zašermil a všíci zme sa začali připravovat na davy těch dětských hlav, které se měly dostavit co nejdřive, tož byla to farka, jak cyp.
Po docela úspěšnem kině "Zlatovlase baby" v patek, při kerem zme se všeci chlamali jak mamlasi, přišlo na děcky den, což byly vlastně ruzne dišciplíny pro ty děcka, mno... musim řect, že být Krissem, tak si tu popelnicu z hlavy shazuju hned, ale já to měl lepši v tem, že sem děcka trenoval na sestřeleni jabka z Krissovy palice. Tož jedna malá, co měla takovy talent, měla asi pět roku a byla mi po pas. Malo drsná snajperka.... ;o)
Nejvíc sem v tym hicu záviděl asi Delííkovi, co dělal příšeru z hlubin sklépa. Kůůrňa, tam byl tak skvěly chládek! Potym zme tedy sklidili všecky ty věcy a já k večeru toho dne zjistil, že jsem spálený jak cyp. Už tak sem se nemoh vála» po zemi, když zme s Worsátorem dělali jakesyk chrobaki, mravence, či co to bylo a jen sem si v duchu nadaval do blbů, cypů atp., proč sem si vlastně nedaval pozor...
Bolelo to, jak kdyby ňa natahovali na skřypec a při vítání Bajče další den jsem myslel, že asi vypustím dušu, když zme sa poplacavali po hrbech. V tyž den vlastně byl LARP, kery byl fákt totál brutál - mno prostě bomba... ;o) Při fajtu s Eskelínem jsem myslel, že ňa kilne po první šajbě bokkenem, ale docela dost dlouho (asi tak tři minuty) sem odolaval jeho utokum, kdy sem si i jednou švihnul, ale hned nato byl mrtvy, bo Galoš ho píchl zezadu dykou. Vlastně sem přežil až do konca LARPu s ježibabou Morwen, a že si teho nevšiml ani jeden z nich, ňa pěkně naštvalo, bo sem byl nevlastní bratr dvou princezen a jako jediny sem byl pravoplatny nastupce, ale hned zme šeci pry zdechli na mor z jakesyk huby či co...
Kůůůrňa! Aspoň ten jeden (imaginarňi) den sem měl být kralem!
Odpoledne se nasvičovalo dalši kino, tentokrat pro veřejnost, kaj sem hral dvě drsne postavy. Mora (Moraváka) a Kroka, kery si pak změnil meno na Rozkrok potym, co ňa začalo honit prase a ja sa nabodl na pařez (kdo to kdy vymyslel? Nabodnu» sa na pařez?) svym mezinožím, nasledně sem padl k zemi zady...
Stejně byste šecko museli vidět, abyste z teho měli ten samy zažitek, jako my aktery, nebo divňacy. Stejnak nejlepši hlaška z tohodle kina byla od Zakouše, kery hral ještě takeho hromotluka Bivoja, tož... abych to zkratil, ta hlaška zněla - "Velký..." Ten dementny vyraz v jeho ksichtě! Kdybyste to viděli, asi byste chcali smichy.... :o))
Potym zme se vlastně uklonili a začala hra» hudba. Pařilo se na take bomba vykopavky ze středověku, objevila se tam i jedna pysňyčka z Lord of the Dance, Kůůrňa mi sa to libilo. Vlastně potem zme předvaděli kydleni, šermovani, ukazku z LARPu, jak zme fajtili proti goblinum a točilo se s pojema, hořakama i ledkama. Bylo to skvěle jak cyp a ja sa rozplyval nad celym tym srazem. Potem kdosi začal brnkat na gytáru u ohňa, zapalily zme snad šecky vodarny, co tam byly a kuřili, kuřili. Tož u ohňa sa pry spivalo, ja přyšel až pozdě v noci, takže to nevim přesně, ale pry žejo.
Pak zme si s Delííkem chtěli šplhnout u DTL tym, že ji přinesem jedlo, ale zrovna v tu chvilu, jak zme přifarali, ona odešla spa». :o(((
Tak zme to s Delííkem snědli sami a zírali do ohňa, dělali si řy» z chrapajícího Krisse a Mephaly, čuměli na spukaneho (opilého + skouřeného) Astoriana. Tož taky jedna z fajnych časti srazu...

Noa neděla byla asi tak nejvice napjata. Stres z teho, že odjedu a že ty fajne lidi zase dluho neuvidim, sem kryl tim, že sem točil jak zběsily, chlamal sem se každe blbosti a když si na to teď vzpomenu, fakt ňa to rozesmálo. Ráno zme sa rozlučili se Saní + Eldaris a Galad Elen, no - byl sem dojebany eště více... Postupem času to tam řídlo tak rychle, že sem ani nepostřehl, kdo šecko nas opuš»al. Byl zase velky hic, takže sem se snažil schovava» sa někde pod slunečnikem, kery tam byl od pani kastelanky a ve stinu, o vic spalene zada nežadam. Jo a abych sa dostal zpět k temu stanu, byl sem na sebe tak naštvany, protože sem v něm vubec nespal. Furt sem spal venku a stan byl totalně na nic - vic v ponaučení na konci článku...
Tož a když zme se lučili ja, Felix, Solorin a Šedy Věštec, uplně ňa to zamrzelo. Ticho jak na hřbitově a zmatky, keru cestu na nadro (nádraží) sa mame da». Potym zme na nadru potkali ešče Džonyho_S s Kytarou (Kitiara promine :o)) a Emtívím (Mtwongo), kerym eště nejel crncak. Nastupili zme s nima, byl tam zase hic jak cyp, ale potem zme sa stejně rozdělily kajsyk v Kolíně. Cestu dom už nebudu popisovat, nebo bych tuten članek nedopsal snad nikdy...
Tož ale myslim si, že TOTO byl opravdu ten nej sraz, jaky sem kdy zažil...

Autor: Cor Na, Kůůrňa, Corníš, Cornatec, Nor Ka, prostě jak chcete si mi řikejte. ;o))

Ponaučení pro mne na další srazy: "Nikdy si už s sebou neber stan, zabírá jen místo a krosna je potom zbytečně těžká..."
 

Komentáře, názory, hodnocení

Morra - 04. července 2006 22:14
744110440656097490.jpg
Zajímavý. ;)
 
Slaanesh - 01. července 2006 23:37
0000houba5395.gif
Tuž syncy, kurnik, něblbnitě, piše se cyp!
 
Darky - 29. června 2006 13:56
41168009.gif
He he super...
 
Kulich - 28. června 2006 21:17
icon53938079.jpg
psychop - 28.Června 2006 20:14
no já už něco hodlal plánovat, ale pak to nějak nevyšlo... já něco vymyslím, ale až po prázdninách...
 
PsychoP - 28. června 2006 20:14
falling8927.jpg
Kulich - 28.Června 2006 19:43
^.^ ňuf ňuf ^.^ já věděl že se moje rady někdy někde oplatí :-D
 
Kulich - 28. června 2006 19:43
icon53938079.jpg
psychop - 28.Června 2006 17:23
mám louku u Pelhřimova :) jsem schopen ji zajistit...
 
PsychoP - 28. června 2006 17:23
falling8927.jpg
Fawky - 28.Června 2006 17:21
nemám louku ani nikoho neznám... byla to bohužel pouze rada pro možný postup... :-(
 
Fawky - 28. června 2006 17:21
fawky1166.jpg
psychop - 28.Června 2006 16:53
to by slo.. domluvis to?
 
PsychoP - 28. června 2006 16:53
falling8927.jpg
Fawky - 28.Června 2006 16:31
a co se s někým domluvit předem ;)
 
Fawky - 28. června 2006 16:31
fawky1166.jpg
Cor Na - 28.Června 2006 15:28
Z toho by mohl byt pruser.. pac kazda byt i opistena louka nekomu patri.. a narazit na nejakyho nevrliho dedu z toho muze bejt i zaloba...
 
Zak - 28. června 2006 16:26
tyran8544.jpg
CorNa děláš jak kdyby byl problém zajet za mnou a domluvit se s ostatníma ostravákama
 
Dj_Sat - 28. června 2006 15:42
trn2898.jpg
Moc dobrý...achjo...kde jsou ty časy kdy bylo dobře:(
 
Cor Na - 28. června 2006 15:28
1  kopie8221.jpg

Hele a co takhle někde na opuštěný louce ? :o)

 
Fawky - 28. června 2006 15:26
fawky1166.jpg
Cor Na - 28.Června 2006 14:58

sem pro..
ja sem se uz koukal jestli se da nekde nocovat u nas v meste.. je tu malej camp kde chteji 40Kc za stan.. takze mozna udelam najekou akci ;)
 
Cor Na - 28. června 2006 14:58
1  kopie8221.jpg

Fawky: Hele... Já za to vážně nemůžu, jen jsem sepsal tak depresivní vzpomínku...
Nějako to musíme skutit, sami budeme pořádat srazy, které budou mít pevné datum, co ty na to??

 
kitiara - 28. června 2006 14:24
kit5142.jpg
moc pěkný... ale tu Kytaru to si zapamatuji...:o)
 
Fawky - 28. června 2006 14:06
fawky1166.jpg
jejej, zas další nostalgická vzpomínka, Tohle mi už nedělejte vždy» já skoro bulel..
 
Cor Na - 28. června 2006 13:27
1  kopie8221.jpg

Tož.... Jak inak, že... ;o)

 
Felix - 28. června 2006 12:49
6ebbe3b8209eec07c386a3653c40024b6709681687866848294.jpg
Cor Na - 28.Června 2006 11:20
Delruth - 28.Června 2006 11:18
Jj... mohu dosvědčit. Astorianův časoměřič ukazoval 4:08, když jsme se dekovali pryč.

Ináč… dobrý článek. Ostraváci sobě ;oD
 
Zak - 28. června 2006 12:07
tyran8544.jpg
Tag ta prvni čast byla jakasy divna, ale tu druhu sem už pochopil, a dobre jak cip :)
Prostě co ineho na to řict než .. Velkýý !
 
Cor Na - 28. června 2006 11:20
1  kopie8221.jpg

Kůůůrňa! :o)
Zase sem se splet...
To víš, má skleróza...

 
Delruth - 28. června 2006 11:18
iko5322.jpg
Na ouřad šel s Ladyhawke Worsátor. :-)

A noc, dky jsme donesli jídlo k ohni... Tak to DTL nešla spát, nýbrž si šla jen odskočit, aspoň co vím. :-D
Nakonec šla spát pozdějc, než ty, »uň»o. :-D

Ale jináč dobvííí článek. :-)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.059731960296631 sekund

na začátek stránky