Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Setkání s Mistrem - Taisa, Cor Na, Don Pardon, PsychopOblíbit

wel1d5kk1aaa19357.jpg

Autor: Sargo

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 23. června 2007 23:44

Průměrné hodnocení: 10, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
Někdo se radoval, že téma bylo snadné, jiný děsil, že těžké... rozhodně je z hodně jiného soudku.
Některé staré tváře odvál čas (nebo jeho nedostatek ;-)), jiné se objevily.
Posuďte sami, co z toho všeho nakonec vzniklo :-)
 



Autorka: Alespoň pět minut jsem žvýkala tužku, když se mi vařily mozkové závity. Napadaly mě ty klasické blbosti - mistr uvězněný s mušli ve stěně, mistr na kolečkách... Ale nakonec mě napadlo něco, co jsem nemohla nechat být. Pěkné počtení :)

Setkání s Mistrem ( - Taisa - )

Skláním se před tebou, mistře. A hořce lituji ty, kteří tě nepoznali a jsou naživu, neboť je naplňuje strach z Tebe jen proto, že jsi pro ně neznámým, velkým otazníkem. I mě tento strach svíral.
Svazující, svíravý strach mi krátil dny a zabíjel minuty. Nechápala jsem, že díky Tobě mohu žít naplno, že si budu vychutnávat každý okamžik, že díky Tobě se budu snažit žít, jak nejlépe mohu, protože na mě čekáš.
Ale náhoda mi Tě ukázala včas - lidé Ti totiž většinou pohlédnou do tváře až na smrtelné posteli. Překvapils mě - řekls mi, kdy se setkáme a odejdeme do prázdnoty. Díky tomu poznání jsem začala žít, cítit, vnímat a očekávat Tě.
A teď jsme spolu. Chci Ti říct, že můj život byl nádherný, protože jsem věděla, že se setkáme, chci ti říct, že jsem opravdu žila. Vzals mě za ruku, v tvých očích světla, nekonečno, hlubina. Tvé tmavé rty splynuly s mými. Tvé tělo mě obejmulo. Odvedls mě z mého smrtelného lože - právě dnes je to datum, které jsi mi zašeptal, datum mého úmrtí, kterého jsem se však nebála. Odvádíš si mě do krajin světla, můj mistře, Smrti.

Nelitujme ty, kteří zemřeli - ale ty, kteří neprožili svůj život.




Autor: Pár věcí z tohoto není pravdivých, berte to jako takové mini sci-fi ;o))

Sporťáček ( - Cor Na - )

Máámíí!! Já chci do Ameriky! Já chci vidět toho Džórdna! Víš kterého? Toho Majkla přece! Ten basketbalista. – Tak takhle nějak jsem vypadal, když mi bylo pět let. Byl jsem totálně šílený do sportu. Basket, volejbal, atletika, to vše jsem úplně zbožňoval. Nebylo dne, kdy jsem nepobíhal někde venku, byť sám a neskákal přes hlouposti typu „nízká větev“ nebo si nehrál s basketbalovým či volejbalovým míčem - fotbal mě opravdu nikdy nebral.
Byl jsem tak aktivní, až to nebylo pěkné a taky se to všechno později obrátilo proti mně, co se týče mého zdravotního stavu, ale já se prostě chtěl někdy sebrat a odletět někam do pryč, za tím mým pomyslným Džórdnem. Jednou jsem ale vzbudil v jakémsi pokoji a jak tak zamžourám očima do toho pološera, civím přímo do obličeje chrápajícího Majkla! Vyděšeně jsem přepadnul přes okraj postele, když v tom se Majkl, můj idol, odkopal zpod peřiny a objevil se nade mnou ve svém repre dresu. Drapnul mě do těch svých tlap, smotal do klubka a vrhnul mě přes celé hřiště (ano, ocitli jsme se na hřišti) a říkám vám – ještě nikdy jste neviděli čistější koš! Propadl jsem jím, jako v matrixu… Zpomaleně, s otevřenými ústy, vyjevenou tváří. No nebudeme to dále rozvádět. Polámal jsem si snad všechny kosti v těle, ale probudil jsem se doma, počůraný a vyděšený strachy.
Takhle jsem se tedy „nesetkal“ s jedním mistrem.




Prozradím zde, že DP je původcem celého toho tématu o Mistrovi. To, že se pak zděsil, že vlastně neví, co bude psát, jsem brala s rezervou - a opravdu se v poště žlutá obálka s patřičným obsahem brzy objevila... ;-)

Setkávání ( - Don Pardon - )

Setkání s Mistrem (relativně nedávná vzpomínka)

Bylo to někdy v roce 2002. Šel jsem pasáží okolo Archy. U Rozvařilů jsem potkal Karla Gotta. Byl mrňavý, měl velkou hlavu a díval se zle.

Setkání s Mistrem (univerzitní vzpomínka)

Bylo to někdy v roce 1991. První rok na vejšce. Šel jsem Pařížskou ulicí. U Staromáku jsem potkal Lou Fanánka Hagena. Byl vysoký a díval se zle.

Setkání s mistrem (gymnaziální vzpomínka)

Bylo to někdy v roce 1988. Dělal jsem o prázdninách v porcelánce. Rozvážel jsem s nějakým cikánem vozejky s hmotou. Byly tam pece a za nimi teplo. Chodíval jsem si tam lehnout. Jednou jsem tam byl moc dlouho a závodní rozhlas hlásil: „Soudruh M. se dostaví k mistrovi! Opakuji: soudruh M. se dostaví k mistrovi!“ Už si nepamatuju přesně, jak se tvářil. Myslím, že tragicky.

Jak mi Mistr sdělil tajemství (řetěz souvislostí)

Bylo to někdy v roce 1999. Objevil jsem imdb.com. Napsal jsem tam pár slov o „Ikarie XB1“. Za dva roky se mi ozval nějaký Kanaďan, jestli bych mu nemohl Ikarii sehnat. Výměnou mi poslal „Destination Moon“ a „Planěta bur“. Napsal jsem do Interkomu o „Destination Moon“ a „Planěta bur“ ve srovnání s „Ikarie XB1“. Taky jsem psal, jak v americké verzi byla změněna jména tvůrců, aby to znělo americky. Loni mi napsal Radovan Lukavský, že četl článek v Interkomu. Sdělil mi tajemství o filmu „Ikarie XB1“. Podepsal se Rodney Lucas.

Kde potkat Mistra (konečně filozofie)

Nejlépe ví každý sám, co dělat.




Autor: Jedná se o příspěvek do projektíku a jako takový by měl mít předepsanou délku. Nemám to spočítané zcela přesně, ale nemělo by to být v žádném případě delší. Nechte se překvapit. Snad se bude líbit. (220 - pozn.red. ;-))

Setkání s Mistrem ( - Psychop - )

Tolik let jsem cvičil. Tolik let jsem obětoval, abych se mohl zlepšit. Hlavou se mi honilo tolik myšlenek na vlastní úspěchy a neúspěchy, že to až nešlo vydržet. Ale já musel. Už jen kvůli svému snu. Být nejlepší z bojovníků. Být nejlepším z mágů. Být nejlepším z učenců. Být nejlepším ze všech řemesel. Být MISTREM!

Zní to šíleně? Já vím. Taky jsem si zprvu myslel, že to není v lidských silách. Pak jsem se ale v Delfské věštírně od Pýthie dozvěděl, že jsem jedno z nesmrtelných Diových dětí. Přišel jsem dlouho po Herkulovi. Přišel jsem dlouho po slavných Argonautech. Narodil jsem se ale stále ještě v době mýtů. A proto jsem vyrazil splnit si sen. Být nejlepším ze všech.

Abych tohoto titulu mohl dosáhnout, musím ještě dokončit tuto cestu. Teprve až zastoupím Mistra Mistrů, budu na konci svého tažení. Trvalo mi dlouho, než jsem se dokázal vyškrábat na vrcholek Olympu. Abych se dostal mezi bohy, musel bych se povznést a tím bych ztratil možnost se stát nejlepším.

Proto se mi naskytl pouze smrtelnický pohled na portál, vedoucí do světa největšího z Mistrů. Vedoucí k Mistrovi, jež oklamal samotnou Smrt. Poklepal jsem na povrch portálu a ustoupil stranou. Zevnitř vystoupila má věrná kopie, pokynula mi a zastoupila mé místo. A já? Já vstoupil do světla a konečně jsem dosáhl svého snu.



Dobré počtení... a pokračování zase zítra. :-)

 

Komentáře, názory, hodnocení

Bard - 28. června 2007 08:33
ikonagamma1684.jpg
Tak jsem také přečetl a místo hodnocení každého dílka jednotlivě, což je záležitost s ohledem na omezení způsobená limitem slov vlastně bezpředmětná, vyberu to, které mi oslovilo nejvíce.
Z této várky to bylo zpracování DP.
 
DonPardon - 25. června 2007 20:33
dp2755.jpg
Blue - 24.Června 2007 12:04
Eithné - 25.Června 2007 01:17
Děkuji, děkuji:-)
Kong Bao-tan - 25.Června 2007 19:14
děkuji eventuelně
 
Kong Bao-tan - 25. června 2007 19:14
waaxquie80614485.jpg
Tak nějak mě vážně neoslovilo nic, ale napíšu co se mi líbilo:
Taisa - právě to poselství
Cor Na - jiné, zajímavé pojetí - "jak sem se NEsetkal s mistrem"
Don Pardon - zajímavíé pojetí, nemůžu se rozhodnou, zda je to nejlepší nebo nejhorší...
Psychop - svým způsobem pro mě nejzajímavější (možná proto, že mám rád fantasy, mýty, Řecko...), jen mi uniká, k jakému portálu se hrdina vlastně dostal :/
 
Cor Na - 25. června 2007 12:30
1  kopie8221.jpg
Eithné - 25.Června 2007 01:17
Sargo - 24.Června 2007 22:10
Beru v potaz. Ono to bylo spíše takové... odreagování ;o)

 
Eithné - 25. června 2007 01:17
dub2857.jpg
Tak tedy, četla jsem včera a podruhé už jsem líná, většina mě ani neláká, neb mě tato zpracování příliš neoslovila... každému dle gusta :o)

Taisa - Mně naopak to poslání trochu vadilo. Přijde mi, že na tak krátký rozsah nelze napsat kvalitní vážnou práci podobného zaměření a tak, ač jsi dělala, co jsi mohla, není to to nejlepší, co tu vyšlo.

Cor Na - Je pravda, že se lepšíš, o tom žádná. Bohužel, na mě je toto asi až příliš expresivní, zpracování mě nezaujalo :o(

Psychop - Nejklasičtější využití tohoto tématu, jak mi připadá. Bohužel, takové fádní, očekávatelné.

DP - Bravurní. Přijde mi to stylově podobné jako u TK, to ovšem nic nemění na tom, že jsem si na tom vyloženě pochutnala. Parádní. Skoro si rvu vlasy, že jsem na něco podobného též nepřišla ;o)


Jak si to po sobě čtu, připadám si jak největší nedocenitel... snad bude u dalších dílů líp O:o)
 
Sargo - 24. června 2007 22:10
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Jo jo, pěkný začátek :-)
Taisa: místy by to chtělo dopilovat, ale vešlo se ti na malém prostoru mnohé a líbí se mi, že jsi se nebála napsat příběh s poselstvím :-)

Cor Na: pěkné pojetí a píšeš čím dál líp :-)

Don Pardon: je třeba čísti pozorně; a vyplatí se to. ;-)

Psychop: taky píšeš čím dál líp :-) A tohle se ti povedlo :-)

Blue: připomenu ti to ;-)
 
Blue - 24. června 2007 12:04
09cp1044063.jpg
Zajímavé čtení, lepší než tvůrčí krize. Nejvíc se mi tu líbí Don pardon, ostatní jsou také dobří :) Asi se příště zúčastním ;)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.069001913070679 sekund

na začátek stránky