Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Oblíbit

Autor:

Sekce:

Publikováno: 0

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
 
 

Komentáře, názory, hodnocení

Qued - 20. března 2007 12:35
qued_antisanta2873.png
Vynikající. Nevím, zda si autor postavy vymyslel (nějak jsem to z úvodu nepochopil), nebo zná podobné charaktery, které jen stilizoval. Pokus jsou postavy vymyšlené, musím ještě jednou řící "vynikající" a smeknout nad autorovu studovaností (ať už je to vyčteno z knich či nastudováno z "real life").
Píšu komentář aniž bych dílo dočetl do kone, za což se omlouvám, ale nemám momentálně tolik času přečíst dílo celé. Jakmile si však čas najdu, velmi rád dočtu a k případným chybám napíšu, věřím, že dost krátky, příspěvek.
 
Eithné - 05. března 2007 13:46
dub2857.jpg
SASAN_KING - 05.Března 2007 11:07
Poslední dobou už nehodnotím nikoho, protože dle mého uvážení mají slova mnohem větší váhu než čísla.
A jestli ta desítka přinutí čtenáře, kteří by si to s nižším hodnocením nepřečetli, si to přečíst, pak je to jedině dobře ;o)
 
SASAN_KING - 05. března 2007 11:07
ikonka654607.jpg
Marigold - 03.Března 2007 16:31
Bard byl ONA, ale po úspěšné operaci pohlaví se z něj stal ON .)

Bard - 05.Března 2007 10:08
Teda podpantofláku, ač nerad, musím tě pochválit, né za to, že jsi dle mého hezky popsal Larpový srázek, ačkoliv jsi na žádném zatím nebyl, ale i za tu zápletku. Opět jsem udělal mylné závěry a očekával jiné zakončení :) Příště už mi neříkej o žádném článku žádné detaily, dokud nevyjde, protože já jsem očekával že z podzemí vyrazí tlupa skřetů a začne unášet účastníky srázku, nebo něco velmi podobného .)
Dílko je dlouhé tak akorát, spíše na horní hranici únosnosti, tudíž je dobře, že ses už tolik nerozepisoval a nezakomponoval tam více zmatku, zděšení atd.
Tady je prostě vidět, kdo má v práci čas vymejšlet kraviny .)
Nehodnotím, z důvodu mé malé objektivnosti, nicméně mne zaráží, že když se to některým lidem nelíbilo, proč tě neohodnotili a ty máš pořád 10...
Asi ti tu desítku přeci jen sundám, abys nezpychnul a taky trochu ze závisti .)
 
Bard - 05. března 2007 10:08
ikonagamma1684.jpg
Díky moc všem. Skutečně všem.
Jsem si vědom většiny z toho, co mému dílu Delruth vytknul a popravdě, čekal jsem kritiku stejných věcí od více čtenářů. Měl jsem tam zakomponovat více zmatků, zděšení, zkratkovitých reakcí a nelogických jednání. Uvažoval jsem o tom, ale jako výsledek mi vyplynulo dílko topící se v krvi a s trochu větším množstvím mrtvých. A to mi přišlo už moc. Ale asi to tak být mělo.
Rovněž jsem si původně chtěl víc pohrát s charaktery postav, ale už takhle mi to připadá příliš dlouhé.
Každopádně mám ale radost, a to velkou, že se to jinak líbí.
Nicméně, jak už jsem psal v anotaci, tohle byla jen taková odbočka a příště se opět vrátím zpátky do světa, který nemá s realitou společné ani náznaky, do světa čisté, ničím nesešněrované fantasy. ;-)
Ještě jednou díky.
 
Sargo - 04. března 2007 17:00
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Eithné - 04.Března 2007 15:46
No koukám, že máte opravdu gentlemanské společenství ;-D
Tenhle typ povídek mám velice ráda, i když ty "reálné" jako takové vlastně nemusím. Fantasy tvoří jen menší část mého čtiva, tak úplně postižená taky nejsem. Věrohodnost je relativní, v oblasti povídky je ostatně jistá zkratkovitost reálií nezbytností.
Faktem zůstává - takhle umět psát, tak jsem šťastnej člověk :-D
 
Eithné - 04. března 2007 15:46
dub2857.jpg
Sargo - 04.Března 2007 10:45
Myslím, že moje volnočasé aktivity jsou dostatečně pestré na to, abych mohla říct, jak se lidi chovají v krajních situacích. Když na tebe míří hlídač baterkou, ty slyšíš v dálce přijíždět policajty a ten plot je dost široký právě pro jednoho člověka, nikdo nebude brát ohledy na to, jestli už jsi na druhé straně. Každý chce přelézt první, protože to bude průšvih jako hrom - a už s tím nesouvisí, že na druhé straně počká a nakonec se k tobě klidně přihlásí, když tě chytí; jde o tu prvotní reakci.
Jak říkám, zdá se mi, že si Bard postavy trošku přisuperhrdinoval - u poctivé fantasy to nevadí, u něčeho, co se tváří jako realita, to nepřipadá všem úplně věrohodné. Třeba mně.
Je to pohled každého člověka. Já prostě radši tu starou, dobrou a poctivou fantasy ;o)
 
Sargo - 04. března 2007 10:45
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Deli, Eithné: já teda nevím, školy nemám, nechci autora hájit (ono to ani není třeba), ale trochu odhlédnutě od této povídky mohu ke kritice věrohodnosti reakcí říci: kolikrát jste se ocitli v takové situaci? Která byla rychlá, nebezpečná, opravdová a lidi museli spolupracovat? Za sebe mohu říci, že když to srovnám se svými adrenalínovějšími zážitky, že ty reakce mi připadají velice věrohodné (i když by to samozřejmě mohlo být úplně jinak a stejně "pravda"). V reálu bych možná předpokládala větší procento kňučilů - ale na fantasy akci, kdy jsou všichni "rozbojovaní" a mozky si ještě pamatují hrdinství hry (a že jí vaše hlavy berou dooprady! :-)) spíš akorát. To byste koukali, co lidí reaguje i ve skutečnosti rychle, efektivně a bez zbytečných pindů :-D
A ještě zpět k dílu - ne že by tam nebylo co kritizovat, našla by se méně obratná věta, o délce jednotlivých pasáží by se také dalo zauvažovat, ale doufám, že se autor nechytí rad typu "napodobovat reálná přeřeknutí a zakoktávání", protože tím by byla veškerá atmoška v tahu a vznikla by taková ta sice možná realistická (když se to umí), ale zcela trapná a dějově nepoužitelná linie... ;-)
 
Delruth - 04. března 2007 01:10
iko5322.jpg
Sargo - 03.Března 2007 23:06
Nepíšu, že bych se zachovasl jinak, psal jsem, že bych od lidí čekal jiné reakce. A myšlenkové pochody. (viz Eithné)
A samozřejmě jsem nechtěl být nějak zlý, todle bych já sám určite nenapsal, ale to máš jako s filmem.
Taky bys nedovedla natočit ten a onen film, ale dokážeš říci, co se ti na něm líbilo a nelíbilo.

Já to nedočetl, a napsal jsem důvody. Jedním z nich může být i ten, že jsem prostě mizerně vychovaný čtenář, ale jak jsem psal několikrát... :-)
Třeba se nad tím autor zamyslí a shledá tam něco, co by mohla být pravda - já nevím, jestli je pravda to, že té povídce něco chybí, nebo nadbívá. Já jen vím, že zrovna to mě bránilo ji dočíst. :-)
A psal jsem to Bardovi. :-)

A jediný důvod toho, že jsem to napsal, je ten, že třebas Bard to uvidí stejně a tak mu to pomůže při dalším psaní. Že přístí povídka bude lepší i pro "čtenáře" jako jsem já. ;-)
 
Eithné - 04. března 2007 00:59
dub2857.jpg
Skalda znám! :o)
Všichni to strašně chválí... ale jak je mým zvykem na Andoru, já ti to zkritizuju :-P Třeba kdyby to viselo na Abu, tak ti to chválí též :-D
Čistokrevná fantasy se mi od tebe líbí víc. Nepřišlo mi toto věrohodné - nikdo není zvyklý setkávat se se smrtí a nevěřím tomu, že kdyby kolem svištěly šipky smrti, někdo by chránil vlastním tělem jiné. To není přirozenou reakcí člověka...
Příběh mi připadal málo atmosférický. Jak ses to snažil připodobnit normálnímu životu, který asi každý tady na Andoru okusil, jsou tam velice patrné rozdíly a odchylky, které to pracně budované dílo ruší a bourají.

Jak je u tebe zvykem, je to čtivé, přečetla jsem to jedním dechem (nebyla to špatná vsuvka, od pátku do neděle jsem v práci ;o)), ale když bude příště něco víc temného a víc fantasy, zlobit se rozhodně nebudu ;o)
 
Sargo - 03. března 2007 23:06
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Delruth - 03.Března 2007 00:24
Ne, nejsi zrozen ke čtení. Příště kritizuj jenom věci, které zvládeš přečíst - objevují se tu i minipovídky ;-) Navíc kritizuješ - že by ses zachoval jinak? No, však on tam žádný "Delruth" není ;-)

Sitha - 02.Března 2007 18:34
Incarnate Of War - 03.Března 2007 09:05
Se na mě musíte vytahovat, co? Když já jedenáct a půl, vy hned patnáct? :-D
 
Hlander - 03. března 2007 21:38
ikonka7636.jpg
Barde, Barde ... Já vím, že píšeš skvěle. Četl jsem od tebe hodně, ale tohle?
Klaním se, je to vynikající :-)

A někdy mi budeš muset něco vysvětlit ;-)
 
Delruth - 03. března 2007 16:45
iko5322.jpg
Marigold - 03.Března 2007 16:31
Zrovna sprostých slov tam je možná i míň, ale mě nejde o ty slova, ale o ten význam. Nepříjde mi, že by takto lidé uvažovali v takových nepravděpodobných situacích, ale je mi jasné, že je to jen doměnka a můžu se mýlit - třeba by se tak ti lidi chovali. Jde spíše jen o to, jaký to vnímám JÁ no, což může, ale nemusí, poukazovat na to, že to dílko mohlo být napsáno líp. :-)
Třeba autor vidí to, o čem tu píšu a třeba jej to zasejk ještě zlepčí v psaní a nebo to nevidí a myslí si, že se mýlím, což se může stát a tak je to vlastně jedno. :-D
 
Marigold - 03. března 2007 16:31
images7884.jpg
Incarnate Of War - 03.Března 2007 09:05
ono Bard není ona, ale on::)


Ale jinak souhlasím, mně osobně se to líbí a dal bych i víc a opět jsi mi ukázal, že semusím ještě moooc snažit a učit než tě dosáhnu::)

Jinka, cose týče slovníčku, tak mi to zcela vyhovuje- lidi už jsou takový a teda nedovedu si představit, že by někdo místo kurva řeklů božínku... ty sprostá slova k tomu patří...
 
Incarnate Of War - 03. března 2007 09:05
reexposureofblack25766.jpg
*** PRIPADNE PREQLEPY TOLERUJTE PLS, ZANET SLACH A PACKA VE SKORO SADRE NOOO, PISU JEDNORUC' O:-) ***
Eee proc je v nabidce hodnoceni clanku JEN 10 moznosti ?? ja osobne bych dala minimalne 15tku ! Moc se mi tato povidka /i kdyz by se to dalo zaradit do kategorie: Ze zivota ... :-)))/ libila :-)
Kazdopadne chvalim ... libive ... Jen jak braska Deli nastinil, chtelo by to hlidat slovnicek hracu, ae to uz v podstate neni autorcina chybka .-)
Btw.Jen tak dal !Asi budu muset zase vyjet na nejakyy Larpik :)
 
Delruth - 03. března 2007 00:24
iko5322.jpg
Brm, stydím se.

Pěkně napsané, krom slova "nezemské" mě tam nic nerušilo, ba naopak! :-)
Ale když se to ze začátku tvářilo jako reálné (pravda, někdy mi ty jejich řeči přišli až moc... trefné a vůbec se nezakoktávali a tak :-D), a pak mi to realitu už moc nepřipomínalo, tak jsem to nedokázal dočíst, i když to bylo třebas napsáno dobře...

První zlom v atraktivnosti toho celého nastal někde v půlce při tom zvolání „Rychle! Štíty,“ a následně „… podzemí! Všichni!“ „Kurva, vždyť musí střílet naslepo, jak to, že jsou …“

Tehdy se mi to zdálo prostě nereálné - deformace z DrD se klidně může nějak projevit, ale ne v takto nečekaných situacích, myslím.
A prostě jsem čekal více zmatečný scénář podobající se více současným závěrům a myšlenkám... (Jaký úchyl? Co to má znamenat? Nějací magoři? Nějaké zvolání k případným útočníkům... Prostě něco... méně akčního...) a nějak mě to pak přestalo bavit. :-(

Asi nejsem zrozen ke čtení. :-D

Ale jako chválím, sloh je fajn, je to čtivé, jen mě to prostě v půlce přestalo sedět, protože mi to nepřišlo reálné. :-/

Takže jsem to nedočetl do konce - třeba je na konci nějaká pointa, nevím...

Ale říkal jsem si, že to třebas autorovi nějak napoví, nebo prostě pomůže ještě k lepším povídkám a psaní - pokud teda můj názor je nějak rozumný a opodstaněný. ;-)

Jináč bych to tu nepsal, kdyby to nemělo třebas pomoct pisateli. :-)
I tak nevychovaní čtenáři jako já existují! :-D
 
PsychoP - 02. března 2007 22:35
falling8927.jpg
Smekám. Nejdřív jsem myslel, že to nebudu ani číst. Pak mě donutila zvědavost přečíst prvních pár řádků a když to začalo být až hodně napínavé, nebyl jsem schopný vnímat nic jiného... Velmi povedené dílo... Až děsivě moc povedené...
 
Sitha - 02. března 2007 18:34
skrite3838.jpg
Velmi dobré. Asi to nejlepší, co jsem na Andoru kdy četla :o)
Zasloužená desítka, ale být tu patnáctka, dám tu :o)
 
Sargo - 02. března 2007 16:51
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Já chci taky umět psát...
:-))

Dávám 11,5! :-D
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.06004810333252 sekund

na začátek stránky