Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Krásné zelené zuby - Eithné, fry, Sandros, Belgarion KolderOblíbit

wel1d5kk1aaa19357.jpg

Autor: Sargo

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 27. září 2007 20:53

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Tak jsem si přečetla pár povídek a šla si raději zkontrolovat, jestli mi z toho chrup samou inspirací nezezelenal. Hlásím, že dobrý - a kdyby náhodou něčí nebyl tak odolný, pošlete fotku. Proč si jednou nedat povídku s ilustrací. ;-)
 


Autorka: Bohužel, název Projektíčku jsem si přečetla špatně a tak nechť se ten můj jmenuje "Měl krásné zelené zuby" ;o)
Měl krásné zelené zuby ( - Eithné - )

Milé NecroGirl!,
Mám veliký problém!!!
Byla jsem zrovna s rodiči na dovolené v Srebrenici! Moc mě to tam nebavilo, ale potom přišel ON!!
Podíval se na mě takovým tím pohledem a potom mě pozdravil! Úplně se mi z toho zatočila hlava!! Byl tak nádherný!!! Měl světlé vlasy, žluté oči, modravou kůži a krásné zelené zuby! Jeho dech páchl hlínou (ročník 1648!) a měl tolik hluboký pohled jako ty nejhlubší hroby, až se mi zastavil dech!
Nedokázala jsem ze sebe dostat ani slovo, ale od té chvíle jsem z něj nespustila pohled!
A pak přišel ten den...
Pozval mě na výlet a mezi těmi největšími hroby mi řekl, že se mu líbím! Myslela jsem, že se zblázním, bylo to tak krásné...!
Tři týdny utekly jako voda a my jsme se Zdislavem strávili ty nejkrásnější chvíle naší smrti!! Potom jsme se ale museli rozloučit! Slíbil mi, že za mnou někdy přijede, a já se vrátila s rodiči domů!!!
Sice jsme se už nikdy neviděli, ale pro mě to byly ty nejkrásnější prázdniny!! Nemůžu na něj přestat myslet!!!
Myslíš, že ho ještě někdy potkám?!

Kunhuta, 658 let



Autor: . Opäť prvá asociácia, ktorá mi prišla na myseľ... a uisťujem vás, že tabletky beriem tak, ako mi nakázal doktor. Čestné kozmonautské...

...a mala krásne zelené zuby... ( - fry - )

Pobehoval po byte ako zmyslov zbavený. Niečo stratil a teraz to veľmi potreboval. Bez nej sa cítil ako prázdny. Nebol to on a svet viac nebol presne to pravé miesto. S ľútosťou spomínal a potichu si nadával do hlupákov, že bol taký nedbanlivý.

Chýbala mu. Mala svoje nedokonalosti, to určite. Padali z nej vlasy. Často, najmä ráno bola chladná ako psí čumák. Niekedy bola nepoddajná a pár krát to aj bolelo. No bola to jeho láska. Iba jeho...

"Ako som mohol byť taký hlupák?!" kričal v duchu. Nechápal, ako sa vôbec niekedy mohol zaobísť bez nej. Všetko by jej dokázal odpustiť, každú malú chybyčku.

Spomínal na všetky tie časy. Keď ju uvidel prvý krát v obchode s kozmetikou. Ako jeho túžba pomaly rástla. Vídaval ju tam každý deň (ako metrosexuál predsa nemohol dovoliť, aby mu došiel nejaký krémik, to by mu pokožtička neodpustila, že?). Vedel, že je to láska na prvý pohľad. Zvykol si aj na jej zelené zuby, ba dokonca vo chvíľach, keď bol iba sám so svojou Indulonou v ňom vyvolávali rôzne zvláštne predstavy. Boli pre seba stvorení…

A teraz? Stratil ju. Omrzela ju jeho prítomnosť, alebo ju v amoku vyhodil on? Nepamätal si. Nedokázal si spomenúť. Včera vypil mnoho mojita (och, silný to nápoj) a teraz ho bolela naondulovaná hlavička, v ktorej neustále krúžila jediná otázka. Otázka jeho života. Mal chuť rozbiť hlavou stenu (ale nie silno, aby to nezanechalo modrinôčky). Ako?
AKO do čertíčka mohol stratiť svoju najmilovanejšiu kefôčku na vlasy?!



Tak abychom z té slovenštiny hned nevyšli... ;-)

Měla krásné zelené zuby ( - Sandros - )

„Dobrý den Vám přeji ze Smrduté rokliny, kde probíhá soutěž Miss Zlobrině 2007! Dnes…“
„Prepač Pavel, že ťa prerušujem, ale tiež by sme mali povedať, ako sa volame my. Predstavuji Vám Pavla Drtikosťááá!!“
potlesk
„Ano, máš pravdu. Můj kolega Jožo Krutibrk!!“
potlesk
„Povedz nam, Pavel, čo dnes večer uvidíme?“
„Budou to tři dívky a první právě přicházííí! Potlesk pro dívku s číslem jedna!!“
potlesk
„Divka s číslom jedna je dve sto tricať centimetrov vysoká a važí sto peděsať kilogramov. Možete si povšimnuť vela pekných zelených zubisok. Ovšem jednotka v levo nahore chybá.“
„Ano Jožo. Dívka se nám svěřila, že jí udeřil kyjem přítel, jako narozeninový dárek.
„Každa divka by pohledala takého pozorného chalana.“
„Povšimněte si nádherně upraveného podpaždí. Tři copánky a v nich kuřecí kosti… Potlesk pro dívku s číslem jedna!!!“
potlesk
„Na molo vstupuje dívka s číslem dva!!“
potlesk
„Naozaj vela pekná dievčica. Je len menšieho vzrosta, ale nieč je to na krase neubiera. Inu čo chyba do vyšky, to ma do šierky. Dve sto dvenact centimetrov a dve sto čtyřicať kilogramov.“
„Též bych poukázal na krásný zelený úsměv a krásný účes.“
„Děvčica pravila, že na krášlenie vlasov užívá výkalov drevokocůra.“
„Její záliby. Válení v bahně a kácení stromů. To byla dívka s číslem dva!!!“
potlesk
„Dívka s číslem tři!!!“
ticho
„Ale kde je?“
„Vieš, Pavel, tato dievčica ma vela roboty tu pod stolom. Vieš přec, že ja hovorym po slovensky len v rozkoši… ona ma tak pekné zelené zubiska.“
„eer… potlesk pro dívku s… oh! Číslom try!!!“
potlesk



Autor: Aneb jak se tři nearchetypální postavy vydaly na nepříliš originální výpravu za pokladem.

Zuby měla zelené ( - Belgarion Kolder - )

Plochá strana těžkého ostří rozhrnula hadry, pod nimiž šlo v nejasné záři zaklínadla spatřit trouchnivé kosti složené tak, jako kdyby se mrtvý znaveně opřel o stěnu a sesul se k zemi.
„Nejni to člověk,“ zabručel hrubý ženský hlas, pracka v rukavici sevřela ochranný talisman. „Tady neumírali lidi. To tu budem správně, co?“ pohlédla ze své téměř dvoumetrové výšky na své dva společníky.
Rudovlasý elf si založil ruce na korzetu, jenž marně vydával za koženou zbroj, nakročil jednou nohou v krátké nohavici a bílé punčoše a předvedl levicí, jíž podepíral kuši, pohyb, který jistě pokládal za elegantní. „Neser se s tim.“
„Huberte,“ napomenul ho Fáfní, trpaslík se zastřiženým vousem a mečem v pochvě na zádech, „je to dáma.“ Nemusel se podívat na Karin, aby věděl, že sklopila pohled. Podle zakřupání poznal, že přešlápla a nejspíš okovanou botou rozdrtila nějakou kost.
Rudovlasý si odfrkl – tohle jejich cukrování nesnášel. „Lezem?“

„Fáfní, suň to sem, trpe práskaná,“ požádal korzetem sepnutý elf o magické světlo. Chtěl si lépe prohlédnout na vysokém podstavci umístěnou sochu přikrčeného tvora s prackami založenými na hrudi. Její šedý povrch se mu zdá povědomý.
„To bude vono, co?“ ukázala bojovnice dvouručním mečem k elfovu objevu, aby se nedočkala žádné odpovědi – trpaslík se pokoušel pomocí složitých pohybů rukou přesunout zářící kouli tak, aby elfa, který se právě zabýval zkoumáním úst sochy, neoslňovala.
„Tak vystrč ty smaragdový zuby, sviňo,“ zabrblal sám pro sebe, odložil kuši a rukama v bezprstých rukavicí začal soše ohmatávat zaprášenou hlavu.
„Nepsalo se tam „zuby měla smaragdové“,“ opravil ho trpaslík, „jen „zuby měla zelené“.“
„Smaragd, jadeit, jaspis – cokoliv. Levný to nebude, ne?“ Zamyšleně přejel palci po víčkách sochy, ušklíbl se a zmáčkl je.
Pařáty vystřelily vpřed a odrazily lehké tělo přes místnost plnou starých trosek. Za nelidského kňučení si postava začala mnout poraněné oči. Opadávaly z ní letité nánosy prachu a odhalovaly zrohovatělou kůži.
Pohlédla na Fáfního a Karinu, seskočila z podstavce a zuřivě zařvala.
„Tos asi nepřeložil dobře, co?“
Sykl tasený meč. „Asi ne.“
Zuby měla železné.


 

Komentáře, názory, hodnocení

Fry - 15. října 2007 19:10
frynovy23924.png
Inu nevyjadrujem sa... Nabudúce to musím napísať jasnejšie...
 
Kong Bao-tan - 12. října 2007 19:40
waaxquie80614485.jpg
Každopádě se těšíme, až v článcíh objeví nový kousek od B_K :)
 
Belgarion_Kolder - 12. října 2007 17:31
belg4582.jpg
Kong Bao-tan - 11.Října 2007 20:58
Taky jsem o tom uvažoval, ale... No jo, jsem línej .-) Ale napadlo mě řešení. Teď je otázka, jestli ho zrealizuju .-)
 
Kong Bao-tan - 11. října 2007 20:58
waaxquie80614485.jpg
KB: zajímavá by možná byla nezkrácená (či naopak rozšířená) verze (teda pokud jsi zkracoval)... možná bychom se my ostatní pak lépe orientovali...
 
Sargo - 11. října 2007 18:32
wel1d5kk1aaa19357.jpg
*nemá slov*
:-D
 
Belgarion_Kolder - 11. října 2007 18:30
belg4582.jpg
Qued - 09.Října 2007 09:14
Má, ale to je způsobeno protekcí v rámci sekty, kterou se Sargo vytváříme .-P


Kong Bao-tan - 09.Října 2007 23:08
Problém byl s nezbytně nutným malým formátem díla. Ale už vím, jak to vyřešit ;-)
A ano, šlo o netradiční postavy.


Cirien Brisse - 11.Října 2007 10:46
Hubert je výbornej, trp a válečnice mi v hlavě leželi už nějakej čas, ale elf byl náhlou inspirací. A navíc to s ním dopadlo velice nejistě ;-)
 
Cirien Brisse - 11. října 2007 10:46
d59b09d910712827755.jpg
Eithé - opravdu originální, až neskutečně připomínající nepřeberné množství dopisů do Brava a podobného braku, zatraceně, to mi připomíná, že jsem jim chtěla napsat, zda se nyní nosí starorůžová, nebo ta fosforeskující, chjo. :D

Fry - Och, ty narážečky na naše ubohé zaměření, copak my jsme si to vybrali? Každý z nás je hrdý na to, co jsme. Vždyť naše dušičky jsou opěvovány snad všude. Závistníku jeden ošklivý :D
(ty narážky byli pěkné, ovše příště by to chtělo něco více poukazujícího na dané téma, toto se týkalo spíše okrajově, ale proč ne? ;))

Sandros - Uhh, to už mám být na podiu? Zatraceně, zmeškám svůj nejlepší výstup. *vyleze z pod stolu a shodí jej* Oh, promiňte. *zářivě se usměje, zelené cosi se zableskne* Jestli to nevyhraji, tak ti ho příště ukousnu *zašeptá komentátorovi do ucha*

BK - Nikdo nemá na sladkého Huberta, asi jsem se zamilovala. Pointa dobrá, jména trošku nepřehledná, ale celkově mě to zaujalo.


Tak, jdeme se podívat na další várku :)
 
Kong Bao-tan - 09. října 2007 23:08
waaxquie80614485.jpg
Eithé: asi nejlepší... zasmál jsem se a zavzpomínal na doby kdy jsem sestře tajně četl CosmoGirl :-P

fry: buď jsem to nepochopil, nebo mě to nijak neoslovilo

Sandros: sakra proč si myslím, že jsi Sandors a ne Sandros? Ale k povídce - super. Je to neuvěřitelně svižné.

BK: trošku jsem se ztrácel ve jménech a v tom kdo je kdo... ale jinak dobré... pochopil jsem správně, že se jedná o netradiční postavy? Pointa povídky - velmi dobrá...

No celkově si myslím, že to je slušná várka a jsem zvědav na ty další...

(ale to téma je neuvěřitelě otřesné - doufám, že další bude lepší ;))
 
Sargo - 09. října 2007 20:45
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Belgarin chválu nezaslouží, neb je to lama, co neumí počítat. ;-)
Ale jinak myslím, že je to velmi vydařená várka :-))
Eithné: fakt skvělé :-D
fry: do pointy prosím příště dát nějaké, ehm, češtější slovo! :-))) Ovšem vydařené jako vždy ;-)
Sandros: projektíčky ti svědčí, píšeš čím dál tím líp - a úplně slyším ty komentátory... :-))
BK: skvělé, ale však víš. Na tolik slov už to není umění ;-)
 
PsychoP - 09. října 2007 18:07
falling8927.jpg
Qued - 09.Října 2007 09:14
To je jeho zvyk.
 
Darkstorn - 09. října 2007 14:43
me4083.jpg
Nemám slov - pěkné. :D
 
Qued - 09. října 2007 09:14
qued_antisanta2873.png
Také se mi líbila nejvíc Belgarionova, následujíc Fryova. Od ostatních jsem čekla trochu více.

Jen tak mě napadá, nemá tam Belgarion více slov, než byl limit? :)
 
Eithné - 09. října 2007 09:08
dub2857.jpg
U mě v téhle várce vítězí Belgarion Kolder - je to skvělé :o)
Vtip nepostrádají ani druhé dvě, ale přijdou mi trošku v mezích průměrnosti. Těším se na další :o)
 
SASAN_KING - 09. října 2007 06:53
ikonka654607.jpg
psychop - 09.Října 2007 06:10
Tak si skoč na alergologii, třeba ti na to dají nějakej prášek, nebo injekci .)
 
PsychoP - 09. října 2007 06:10
falling8927.jpg
Já jsem prostě na výraz "dvouruční" alergický úplně stejně jako na výraz "česko". I když je obojí "správně".
 
Belgarion_Kolder - 08. října 2007 22:48
belg4582.jpg
Dvouruční nedává moc smysl - to už by byl i trojruční .-D Ale stejnak myslim, že se taky dá použít. Ale nejsem expert.

Necrogirl a Soutěž jsou kousky, které mě dostaly vtipem, Metrosexuál pak narážkami a pointou.
 
Tuax - 08. října 2007 22:45
nightimefox8315.gif
Zajímavé variace a pojetí . Jsem zvedavy na dalsi a dalsi a dalsi a dalsi :)
 
Krizak - 08. října 2007 22:38
krizak8227.jpg
Ne, ze by wikipedie byla nejakym zarucenym zdrojem, ale tak snad jo. Btw doufam, ze neporusuje nejaka pravidla postovanim odkazu, ale je to koneckoncu k tematu.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Obouru%C4%8Dn%C3%AD_me%C4%8D
 
Ravager - 08. října 2007 22:34
ikonkarav6371.jpg
psychop - 08.Října 2007 22:04
je spravne i dvourucni, aspon co ja vim. Jinak by nedaval smysl oznacovani typu "jednorucni, jedenapulrucni..."

Jinak gratuluju, pobavil jsem se(u tech povidek).
 
PsychoP - 08. října 2007 22:04
falling8927.jpg
Jediná poznámka. Ten meč je OBOURUČNÍ, ne DVOURUČNÍ. Prostě mi to nedá a tohle mě štve. JInak jsem se málem seřezal smíchy. ;o)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.0642249584198 sekund

na začátek stránky