Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Za zdí pošesté - Cirien Brisse, Fantus, Darkstorn, Bard Oblíbit

wel1d5kk1aaa19357.jpg

Autor: Sargo

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 19. března 2009 15:46

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Toto je poslední, tentokrát nesoutěžní série příspěvků. Prosím všechny zúčastněné i nezúčastněné, aby zde v debatě rozhodli o celkovém vítězi. :-)
Hlasování bylo ukončeno.
 


Autorka: Neberte toto dílko příliš vážně, je to žert, pokus o něco, co mi nikdy nešlo, ale konečně jsem alespoň při své práci využila svou oblíbenou postavu. Pro pochopení doporučuji přečíst víckrát, alespoň tak mi to bylo řečeno jedním lehce zapáchajícím démonem, co nemá rád, když ho jmenuji. Že, strejdo Spydere? Co dodat? Snad jen, bavte se...

Velkej zelenej smrdutej drak! ( - Cirien Brisse - )

„Chci dovnitř, slyšíš!“ vykřikl hlásek na druhé straně a z jeho hlasu byla již patrná zlost a nedočkavost. Ten patřil malému skřítkovi, diblíkovi, jenž se domáhal svého práva. Na druhé straně stálo malé cosi, někteří měli tu drzost nazývat to zlodějem, jiní tomu říkali prostě šotek. Stál tam, oblečený do modrých kalhot, kanárkově žluté košile a vesty, v ruce držel prakovku a občas s ní se smíchem praštil do cihel, aby skřítkovi připomněl, co je odděluje. Šotek se bavil, smál na celé kolo, a skřítek jančil.
„Tak pustíš mě, ty potvoro? Chci dovnitř! Chci za zeď! Do bezpečí.“
Šotek pokrčil rameny, když pak si uvědomil, že jeho gesto ten odporný diblík nemohl slyšet. „Vůbec by se ti tu nelíbilo, není tu vůbec pěkně, ale vážně, vůbec,“ přikyvoval a začal si pobrukovat nějakou melodii, z které čišel ještě větší posměch než ze samotné situace.
„Tak sakra, sežere mě drak a ještě skončím v nebi s šotkem. Za co?“ zamračil se skřítek a pobouřeně kopl do zdi. Šotek se zarazil.
„Říkal jsi drak?“ zeptal se se zájmem, připomínající pětileté dítě, jež se ptá, jestli by nemohlo dostat další lízátko.
„Jo, drak. Velkej, zelenej, smrdutej drak,“ řekl posmutněle skřítek a posadil se na zem.
„Budeš mi o tom vyprávět?“ ozvalo se ze strany od šotka prosebně.
„A pustíš mě dovnitř?“ opáčil popuzeně skřítek.
„Otevři si konečně ty dveře a nezdržuj.“
Skřítek zaúpěl a šotek se rozesmál.



Autor: Konečně jsem se dokopal k tomu také něco stvořit. Původní nápad byl... no, vlastně už nápad byl depresivní, ale proč se ho stranit, vždyť je začátek semestru. :)

Život za zdí ( - Darkstorn - )

Probuzení - tma, pak světlo,
vše se rázem změnilo.
Moře broučků mysl pletlo,
žádných v rukou nebylo.

Tu jeden končí v pevném stisku,
hned další v dosah přilétá.
Poloprázdnou již má misku,
když květ života rozkvétá.

S roky dlaně plní hmyzem
a dalších rojů přibývá.
Vlastní krev však ředí slizem,
zmar stěně vzdušné zazlívá.

Hradba čirá mnohé skrývá,
především sny odvážných,
moc je chtějí, tak to bývá,
kdyby mohla, zazní smích.

Všechny tužby splněny jsou,
číše plny po okraj.
Skrýt je musí před záplavou,
co sdílet zas chce něčí ráj.

Na sklonku žití květ nevoní,
již dávno shodil lístky své,
já jsem za zdí a ne oni,
jen brouci v hlavě mají pré.



Autor: Tímto zasílám nesoutěžní prvotinu.

Topologie myšlenek ( - Fantus - )

Jsem za zdí? Nebo vně? Vystavěl jsem barikády, abych se chránil proti vnějšímu světu. Mocné pevnosti myšlenek, zapomenutých prožitků čtených a psaných textů. Ale chránil jsem tím sebe před světem? Nebo svět před sebou? Jsme svazováni morálními hledisky, výchovou, kulturou. To vše jsou zdi, které jsme my i společnost vystavěli na svou ochranu. Kolik takových zdí mám? Kolik jich má každý z nás? Nikdo není svobodný, všichni jsou vázáni konvencemi. I když to může být zvrácená vazba. Všichni touží po svobodě, ale nikdo jí nedosáhne. Nemůžeme konat, co chceme, ne navždy. Naprostá volnost. Konáme kvůli ní strašné věci, zabíjíme, jsme zabíjeni. Uzavíráme se před světem a svět před námi. Jsme uzavření v cele vlastní hlavy, vlastních myšlenek. Není úniku, s každým dalším prožitkem se uzavíráme stále více do svých bariér a zvyků. Rozhodneme se je rozbourat? Marná snaha, pouze je utužíme. Nebo nahradíme novými, silnějšími.
Útěk? Past. Nelze uniknout z něčeho, co si neseme v sobě. Snad novorozenec je svobodný, ale i ten má pudy, základní zafixované reflexy, které jej nutí žít, dýchat, přijímat potravu. Smrt není vykoupením, pouze ukončením existence, které nic neřeší. Žijeme v kruhu, pohybujeme se v kruhu, nelze se dostat na konec tohoto kruhu. Jsme beznadějně uzamčeni v pevnosti myšlenek.
Ale mezi těmito myšlenkami se vyskytuje jedna, jediná. Zkusme naší nesvobodě přiřadit opačné znaménko. Za svými myšlenkami, ve své hlavě, pevnosti jsme uvěznění. Ale naprosto svobodní. Máme své místo, kam můžeme utéct před světem, kam za námi nikdo nemůže. Máme absolutní svobodu. Jenom o ní nevíme…



Autor: Jedná se o tragický lyrickoepický příběh neprávem obviněné a lidskou zvůlí odsouzené dívky. Je plný zoufalství, bolesti a nevyhnutelného osudu. Jedná se o příběh ženy, která se provinila jedině tím, že poněkud překročila věkový limit vyměřený běžnému člověku. Snad jsou Andorští na takhle silný příběh připraveni.

Za zdí ( - Bard - )

Za valem a za zdí
v pobořeném hradě
čeká až ji zazdí,
vypadá tak mladě

Vypadá tak křehce
žel už po staletí.
Přijde to, ač nechce.
„Proč roky tak letí?

Proč lid k čarodějce
nemá pochopení.“
Do malty dvě vejce,
Smrt už zuby cení.

Vždycky byla čistá,
tvář jí v smutku zjihla.
Budoucnost je jistá –
- písek, cement, cihla.


Vážení,
děkuji vám všem, kteří jste se zúčastnili tohoto neobvyklého soutěžního klání. Vaše příspěvky byly nad očekávání kvalitní a jediná cena je zdaleka nemůže patřičně ohodnotit. Doufám, že se s většinou z vás setkám i v dalším kolech :-)
Sargo

Seznam soutěžících účastníků desátého projekt(íčku):

Psychop, Kale, Fistandantilus, Clarity, Krizak, fry, PulElf, Amarië, Sandros, Ravager, Gale, Poslední Ocelot, Prasek 323, Bard, Ocel, Falucius, Kong Bao-tan, Dark Mistress, Belgarion Kolder, Eithné, Qued

- vybírejte srdcem i hlavou, jak velí vám vkus. :-)



 

Komentáře, názory, hodnocení

Sargo - 30. března 2009 15:20
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Falucius - 30.Března 2009 01:08
Ach, připadám si - pochopeně! Krásný pocit. Děkuji. :-D :-D
 
Bard - 30. března 2009 06:58
ikonagamma1684.jpg
Eithné - 29.Března 2009 21:47

Původně jsem tam jet nezamýšlel, ale asi taky budu muset. :-)) Mám to trochu časově našlapaný, protože v sobotu od 16:30 mám fotbal (první jarní mistrák na domácím hřišti), ale nějak to holt musím vykoumat a nakombinovat. A když to nevyjde, napíšu si o Rošády Ježíškovi. ;-)) Aspoň budete mít snazší kámen, nůžky, papír. Ovšem utkat se s Mistrem je pro mě výzva, to je pravda.
A jinak potvrzuji tvá slova, Rošády skutečně absolutně neznám.

Falucius - 30.Března 2009 01:06
Tak tímhle jsi mi hodně potěšil. :-)) Přijde mi, že novodobé nápisy na veřejných záchodcích už nemají tak nějak tu hravost, kterou mívaly a kterou by mít opět měly. Proti tomu by se mělo bojovat. Teda, když o tom teď tak přemýšlím, vlastně vůbec nevím, jestli jsi mi potěšil ... :-)))
 
Falucius - 30. března 2009 01:08
vykricnik9706.jpg
A eště sem zapomněl na Sargo, tak abys nepřišla zkrátka:
Sargo: Sice sem si to musel přečíst dvakrát, abych pochopil, o co tam de, ale teda moc se mi to líbilo :-D Na nic si to nehraje, prostě pouliční příběh jednoho večera. Opět mi akorát vyhovuje poměr toho co si člověk musí domyslet oproti tomu, co je dáno:-)
 
Falucius - 30. března 2009 01:06
vykricnik9706.jpg
PulElf - 28.Března 2009 16:59
Jóóóóóó, turnaj v alkoholuuuu!!!!

Jinak abych taky sepsul nesoutěžní dílka:

Cirien: Mno... popravdě mi vůbec nedošlo o čem, to je (možná proto, že to čtu v jednu v noci a sem grogy) ale bylo to fajnový... nějak to vůbec nevadilo. A hezky napsaný :-)

Darkstorn: Tak tady du pro změnu opět proti většině: mě se to moc nelíbilo... některý verže mi trochu drhnou... taková poezie ze střední.

Fantus: Tak to mi připomíná proudy myšlenek, který sem dřív sepisoval, jak mi táhly hlavou. Může to bejt zajímavý, člověk se něco dozví, ale nemá to moc velkou literární hodnotu abych tak řek...

Bard: hehe :-) Tak tomu se řiká šrapnel Hlaváčku :-D Krátký, výstižný, úderný, a moc hezky řemeslně napsaný. Za to by se nemusely stydět žádný dveře veřejnejch záchodů :-D A nejen ty;-)
 
Sargo - 30. března 2009 00:17
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Falucius - 30.Března 2009 00:05
(Nechci ti moc radit, ale nedávej nůžky, dávej papír! :-D :-D)
 
Falucius - 30. března 2009 00:05
vykricnik9706.jpg
Eithné - 29.Března 2009 21:47
No... napřed sem si řikal, že snad ani ne, ale asi tam teda budu muset :-D Jo, deskovka může bejt :-) Třeba ŽELVY!!!!! :-D
A strategie v KNP? Že by dycky dávat nůžky?:-D
Možná bysme mohli dát skřetí alternativu Řízek Zuby Hadr. Hadr zabalí řízek, řízek vyláme zuby a zuby roztrhaj hadr...
 
Eithné - 29. března 2009 21:47
dub2857.jpg
Cha, na kámen-nůžky-papír jsem expert a mám svoji strategii 8-) Je mi jasné, že se bojíte, proto na tom trvat nebudu, abyste měli alespoň nějakou šanci... ale ochudíte se tak o možnost utkat se s mistrem 8-)

Já jsem pro nějakou deskovku :-) Budete oba na Pragoconu?
 
Falucius - 29. března 2009 21:43
vykricnik9706.jpg
Wau :-) tak todle sem teda nečekal... když vemu, že už sem nespisoval několik let a navíc to byl takovej experiment... Mno, asi hold ty starý kosti nejsou tak rozvrzaný, jak sem si myslel a eště dokážu přidat literu k tůře... :-)

Co se týče rozstřelu... mno...hm...chm... já vám nevim... kámen-nůžky-papír mi příde dost... nahodilý... to už si skoro můžem hodit kostkou, ale na druhou stranu, proč ne:-) Kdyby hru, tak sem klasik a dal bych prší :-)
Nebo možná, jak tu bylo řečeno udělat druhý kolo voleb:-)
 
Kong Bao-tan - 28. března 2009 23:48
waaxquie80614485.jpg
Co provést dvoukolové hlasování většinovým systémem?
 
Malakian - 28. března 2009 20:34
images9556.jpg
Alebo by sa mohlo spravit druhe kolo hlasovania. Napriklad keby som ja vedel ze ostanu az traja najlepsi, tak napisem za svoj hlas este jednu rezervua teraz by to bolo jasne :)
 
PulElf - 28. března 2009 16:59
whiskanova26456.gif
Sargo - 28.Března 2009 15:39
Taky by si ji mohli vzdy po roce pujcovat... rok ten, druhy rok ten atp...
a nebo... pestni souboj ci turnaj v alkoholu to jisti....


Jinak vyhercum gratuluji a nam (vsem zucastnenym) taky, protoze i spoustu jinych del bylo krasnych...
 
Sargo - 28. března 2009 15:39
wel1d5kk1aaa19357.jpg
psychop - 28.Března 2009 14:40
Já myslím, že se zvládnou dohodnout ;-) Ať už na Rošádách či čemkoli dalším :-)
 
PsychoP - 28. března 2009 14:40
falling8927.jpg
Eithné - 28.Března 2009 02:55
Myslím, že nesouhlasím... Právě jsem učil pravidla svou téměř sedmiletou sestru a prohrála jen první kolo, kdy jsem jí vysvětloval herní princip. Pak se zářivým úsměvem vyhrávala jednu partii za druhou.
 
Fry - 28. března 2009 12:23
frynovy23924.png
Gratulujem víťazom. Ja osobne som nehlasoval, nevedel som, komu by som mal dať hlas. Ale s voľbou som rozhodne spokojný.
 
Kale - 28. března 2009 08:23
prisaha9600.jpg
Gratuluji.. Alespoň že můj hlas nějak dopadl:D
 
Eithné - 28. března 2009 02:55
dub2857.jpg
psychop - 27.Března 2009 21:46
To jsem navrhovala. Bohužel, zrovna u Rošád vyhraje prostě ten, kdo je zná déle, ta hra už je taková.
Nevím, jestli je zná Bard.
Ale skoro určitě bych si vsadila na Falcona :-)
 
PsychoP - 27. března 2009 21:46
falling8927.jpg
A co takhle rozhodnout partičkou královských rošád?
 
Noctuabundus - 27. března 2009 16:18
904304038_s5326.gif
Bard - 27.Března 2009 08:01
Tak tahle básnička mne fakt dostala. Škoda že nebylo téma kámen-nůžky-papír :D
 
Bard - 27. března 2009 08:01
ikonagamma1684.jpg
Ech!

Hlasuji pro kámen-nůžky-papír.
Nebo pro Carcassonne.

Mhm? :-P

...

Přeslané slzy kanou po mé tváři,
však oči moje štěstím září.
Už aby rozhodnutí velké bylo za námi,
já Eithné zničit hodlám kamenem a Falucia nůžkami. :-))

DÍKY MOC VŠEM!!!
 
Eithné - 27. března 2009 01:35
dub2857.jpg
Och!

Hlasuji pro kámen-nůžky-papír.
Nebo pro Osadníky.

Ehm? O:-)

...
Všem vřelé díky, jásání z tribun rozechvívá mé osrdí a samým dojetím mi tu slzy rozmazávají písmenka na klapkách klávesnice...
Jednou vám za to napíšu článek o nevhodnosti užívání trojteček, špatně tvořených přechodníků a nadměrném množství odkazovacích zájmen ;-)
 
Sargo - 27. března 2009 01:31
wel1d5kk1aaa19357.jpg

Slyšte slyšte, vyhlašuji tímto vítěze!

A ne jednoho, ale hned tři. To jsou poměry, co? ;-)

Nejvíce hlasů získali: Bard, Eithné a Falucius.

Všem třem gratuluji!

Cena je ovšem jenom jedna a nechť rozhodne šikovnost a um: na Pragoconu zasedněte za jeden stůl, zvolte hru takovou, abyste všichni tři již z dřívějších dob s ní obeznámeni byli (či naopak všichni nebyli), v nejhorším po "kámen-nůžky-papír" sáhněte, soupeře nešetřte, poctivě se dohodněte.
A dejte vědět, jak to dopadlo. ;-)
 
PulElf - 26. března 2009 17:24
whiskanova26456.gif
Cirisek - Pekne, uz jen proto, ze postava sotka je me velice sympaticka... Miluju sotky :-)
Co se tyce pointy... velice me zmatlo to, jak nekdo napsal do komentu to s tou klikou... :-) Ale i kdyz jsem mel problem s pointou, stejne se mi to z techto del libilo nejvic.

Darkstorn - Poklona, uz jen proto, ze to je basen a ja ji dokazal precist a na konci vedet co bylo na zacatku... to se obvykle nestava, ale i tak se na basne nevrhnu xD Ovsem je to vcelku pekne... na basen... (mirne zaujaty clovek)

Fantus - Mno... co rict.... pekny tok myslenek, jen mi to prijde trochu rozhazene, ale jinak vcelku pekne... jen to mozna vicekrat procist....

Bard - Hehe... tak tuhle basen si taky pamatuju a libi se mi... Mozny by nemelo, ale me prijde... vtipna (neptej se proc, sam nevim)... Nicmene je kratka a i tak dobre zpracovana, jen bych mel jednu vec.... Carodejnice se nikdy moc nezazdivaly.... ;-)

Sargo - hehe, když to tu už je..... No tak popis pěkný, ale dle mě nic moc, přečetl jsem a nevím co si z toho vzít... Nijak mě to neoslnilo, čekal jsem něco víc... nějaký zívěr, ale buď není tak dobrý nebo není dobře zpracovaný a nebo (velká možnost) mi unikl....

Ciri - Bard - Darkstorn - Fantus
 
Sargo - 26. března 2009 13:00
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Bard: Jejda, chybička se vloudila... :-D Osud ti zjevně nepřál ;-) Ale aspoň to vyšlo, devítistěnnou kostku doma nemám. :-D

Autor: dostala jsem vyčiněno, že jsem nevydala vlastní příspěvek. Nevydala jsem ho proto, že byl strašný, vzápětí to sami pochopíte - ale aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, přikládám. Je strašný. :-D


Sedí tiše
myška z plyše…

Razantně zatřepe stříbřitou nádobkou a beze spěchu vrstvou zelené barvy odsuzuje do zapomenutí básničku o myši i myš samotnou, obojí vyvedené nejapně naivním stylem.
Tak. Stříbrná na zelené se bude vyjímat dobře.
Za zdí.
Hinter der Mauer.

Zašmátrá v kapse rukou po lístečku, na který si chvíli před tím naškrábal pomocí internetového slovníku několik dalších variant.
Au delà de muraille.
Atrás pared.

„Máš to blbě.“
„Nepruď.“
Pečlivě stínovaná písmena přibývají jedno po druhém.
„Neříkals, že to bude něco hlubokomyslnýho?“
„Nepruď!“
Behind the WALL.
Trans maceria.

„Chm!“
„Hele, vodpal, už jsi fakt trapnej…“
„Radši si pospěš, naproti koukala z okna nějaká bába.“
Trochu ustoupí a hledí na své dílo s jistým uspokojením. Chybí poslední věta, přesněji řečeno nadpis – a on už tři dny marně přemýšlí, který zvolit. Zatím to je dobré, vykreslil ty různě velké nápisy přesně tak, jak chtěl, byl si jistý, že to má ducha.
Láska všechno zazdí, i tam – za zdí!
„To má být jako ono? To je pěkně blbý…“
„Už jsem ti dneska řekl, že jsi trapnej?“
Dva stíny se tiše vytrácejí do noci.
 
Darkstorn - 26. března 2009 12:42
me4083.jpg
Bard - 26.Března 2009 12:05
:DD
 
Bard - 26. března 2009 12:05
ikonagamma1684.jpg
Sargo - 26.Března 2009 10:35
:-))) Teda dívám se na tvůj seznam, z něhož kostka určovala, a říkám si, že jsem měl ale zatracenou smůlu. Odvážím se tvrdit, že větší než ostatní. :-)))
 
Sargo - 26. března 2009 10:35
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Belgarion Kolder. Eithné. Bard. Qued. Prášek. Bard. Falucius. Ocelot. Fry. Clarity. Mám desetistěnnou kostku? Mám! 8-)
Tohle bylo prostě příliš dobré a vybrat jenom těchto deset mi dalo dost práce. Vybrat z nich - to už je nad mé síly. Nuže, kostky jsou vrženy...
Mým vítězem se stává Prášek. :-)
 
Fistandantilus - 25. března 2009 18:55
fuck_y2031.jpg
Za poslední slova "smůly" nechť patří mé hodnocení Bardovi. Jeho soutěžní i nesoutěžní příspěvek byl pro mě nejlepší. Navíc ten jeho soutěžní o to víc, že tam ta zeď vynikla trochu jiným způsobem než u ostatních, kteří to slovo neustále opakovali (včetně mě) :)

Budoucnost je jistá - písek, cement, cihla. Masakr ...

Díky všem za účast, myslím že tento projektíček se povedl na výbornou.
 
PsychoP - 25. března 2009 10:45
falling8927.jpg
Ocel - 25.Března 2009 09:10
Smůla tě provázej.
 
Malakian - 25. března 2009 10:31
images9556.jpg
U mňa je to...

...chvíľka napätia...

Fry
 
Ocel - 25. března 2009 09:10
30475459.gif
Eithne, prave od tebe tato pochvala nejvice potesi. :D

Ani já jsem se nezdržel dlouhého uvažování a to vzhledem k časným hodnocení jednotlivých skupin. Ovšem nyní přišla ta nejtěžší chvíle...
Stále mám pocit, že pokud řeknu jedno jméno, snese se na mě 7 let spisovatelské smůly, ale asi to risknu. Zdržet se není výhrou.
Takže ač k nevíře, můj hlas nakonec dostane...

Falucius.
 
PulElf - 25. března 2009 01:00
whiskanova26456.gif
Po opetovnem zvazeni musim rict, ze vyhral pro me Falucius, i kdyz konkurence byla vysoka... ovsem jeho test, ktery byl tvoren jen primou reci byl velice pekny...

Mimochodem uzavirat hlasovani na me narozeniny? Wow... to se rovnou mohlo rict, ze to je pro me ten darek... :)
 
Cirien Brisse - 24. března 2009 22:03
d59b09d910712827755.jpg
Kong Bao-tan - 24.Března 2009 17:26
Jednalo se o nebe. Šotek byl na jedné straně, již v bezpečí, skřítek pak na straně druhé.
Drak zabil skřítka, proto skončil v nebi a šotek ho tam odmítl pustit.

Jinak děkuji za komentáře všech...
 
Falucius - 24. března 2009 20:29
vykricnik9706.jpg
Ode mě bod pro Gale.
Pro mě správně alchymisticky namíchaná směs tématu, stylu, pointy a tak vůbec. Je dostatečně neurčitý, aby o tom musel člověk přemejšlet a zároveň dost konkrétní aby měl čeho se chytit :-)
 
Eithné - 24. března 2009 18:30
dub2857.jpg
Nyní pokročím k hlasování.
Úvodem bych ráda řekla, že nevím! Jsem si naprosto jistá, že až odešlu svůj hlas, budu se budit po nocích a zpocená hrůzou v posteli zvažovat, zda to byl opravdu ten nejlepší, zda někdo jiný nebyl přece jen o ždibíček lepší... zkusím se s tím v budoucnosti nějak popasovat :-)

Mám šest favoritů, ze kterých jsem na závěr vybírala - Kale, Práška323, Barda, Ocela, Falucia a Belgarion_Koldera.
(Kecám. Pořád ještě vybírám :-D)

Upřímně přiznávám, že bych výhru přála kterémukoliv z nich, protože jsou si zcela rovnocennými soupeři.

Takže hlasuju pro...

(...nevím...)

...no dobře, asi poslechnu své o několik dní mladší já a vyberu toho, kdo se mi nejvíc líbil hned napoprvé. Budiž pro mě nejlepším příspěvkem tedy Ocelův projektíček.
Možná tak hlasuju proto, že jsem se s tím už stihla smířit, že zrovna jemu připadne můj hlas :-)

Protože, abych zopakovala - sešla se tady kupa skvělých příspěvků a vybírat bylo těžké.
Díky za skvělé počtení, vážení Andorští ;-)
 
Eithné - 24. března 2009 18:14
dub2857.jpg
Cirien Brisse: Jsem z tvého dílka trochu rozpačitá. Nelíbí se mi začátek, ale líbí se mi konec :-D A to prosím při obou čteních :-)
Celkově bych ale řekla, že dobré, líbilo :-)

Darkstorn: Tvoji báseň jsem poprvé četla až dneska, zato ale rovnou třikrát :-)
Líbí se mi.
Asi si ji přečtu ještě s odstupem pár dní, než k ní budu schopná napsat něco víc. Nebo nenapíšu nic.
Ale zanechala ve mně neurčitě dobrý pocit ;-)

Fantus: Přišlo mi to zmatené.
Je to spíš úvaha než cokoliv jiného. Ovšem i úvaha potřebuje ucelenou koncepci, které se čtenář přidrží, nemůže to být myšlenka přes myšlenku a ke všemu v jediném odstavci, byť o pouhých 250 slovech.
Myslím, že bys na tom měl příště zapracovat trochu víc :-)

Bard: Bard básník opět na scéně? Už bylo na čase! :-D
Líbilo, pobavilo velmi. I anotace :-))
Fakt paráda. Máš druhé, zcela bezvýznamné a nicneříkající, ke všemu naprosto nesoutěžní plus :-P
 
Kong Bao-tan - 24. března 2009 17:26
waaxquie80614485.jpg
Tak k této várce:
Darkstorn: pěkné. Nevím co k básním psát, ale tadle se mi líbí.

Fantus: hu hůůů... proč nesoutěžní? :( Paráda!

Bard: proč je tato nesoutěžší, soutěžní soutěžní a ne naopak?

Cirien Brisse: asi mi unikla pointa. Možná jde jen o výřez s většího celku a proto mi uniká. Je tam ten drak opravdu? Je to jen zeď, nebo dveře? Co si ti pidimužíci udělali? Asi si to budu muset přečíst ještě jednou :-)

Obecně: příspěvky z této várky jsou možná lepší než některé soutěžní.
 
Tholdrin - 24. března 2009 16:48
moje3117541.jpg
Qued - 24.Března 2009 14:31

Předevčírem bylo pozdě?
 
Qued - 24. března 2009 14:31
qued_antisanta2873.png
já nevím, já oravdu nevím :( Kolik je ještě času hlasovat?
 
Ravager - 23. března 2009 21:19
ikonkarav6371.jpg
nedá se svítit. Budu muset udělat první tři, pro jistotu, aby kdyžtak druhotné body mohly rozhodnout.

Vítězem se stává: Sandros. Vážně mě MOC rozesmál.

Na druhém místě: fry

Třetí: Prášek
 
Darkstorn - 23. března 2009 18:47
me4083.jpg
Bylo to skutečně těžké, mnoho velice zdařilých příspěvků, vzletných ideí i obratů, nad jimiž mi zůstával rozum stát (v dobrém slova smyslu). V hlavě mi utkvělo dílo Křižáka, jehož pointa byla velice pěkně zastřena a vykreslena na konci, avšak nakonec můj hlas patří Eithné - pro pocity, které to ve mně vyvolalo.
 
Kong Bao-tan - 23. března 2009 18:40
waaxquie80614485.jpg
Mám to sakra težké:
1. várka: Clarity nebo Kale, ale spíš Clarity
2. várka: Fry nebo Amarie, ale spíš Fry
3. várka: Gale
4. várka: všechno skvělé, vítězí Falucius
5. várka: Qued

Dobré je to co mi uvíze v paměti a jsme schopen si to vybavit i po chvíli. To se 100% povedlo Faluciovi, který je pro mě jasným vítězem.
Takže ještě jednou a jasně:
mým vítězem je FALUCIUS.

PS: tuto várku si přečtu až později :-)
 
Kale - 23. března 2009 15:16
prisaha9600.jpg
Bard
 
Krizak - 23. března 2009 15:10
krizak8227.jpg
CELKOVÉ HODNOCENÍ

Tak koukám, že žádné tři bodované příčky se tady nekonají a vybírá se jen absolutní vítěz.

Tak v tom případě hlasuji pro frye.
 
Sargo - 23. března 2009 14:37
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Nechám rozhodnutí na později a zkusím se věnovat ještě této várce :-)

Cirien: nevím, jestli jsem to pochopila, ale četlo se to dobře a skřítek, který nedosáhne na kliku, má mé naprosté sympatie. :-D

Darkstorn: umíš, fakt že jo. Máš v sobě ty správné obrazy a znáš dost slov na to, abys je uměl vykreslit. Myslím, že by tě to vážně chtělo k tomu psaní občas přidržet :-D

Fantus: zdařilá prvotina, doufám, že nezůstane jen u ní :-)

Bard: skvělé, tyhle hříčky od tebe fakt můžu :-D :-D
 
Tholdrin - 23. března 2009 14:30
moje3117541.jpg
Můj hlas je tentokrát jasný:

Eithné

Byť byl Bard poněkud favorizován, jeho příspěvek mi přišel suchý a takový dost fádní a nezajímavý. Bez náplně, síly, intenzity ani ironie či nadsázky. Řemeslně hezky zpracováno ale to bylo v tomto jeho příspěvku všechno. Samotný obraz tímto vykreslený nebyl ani nic neotřelého, ba co více ani neobvyklého. To už mě více zaujal i třeba Šnojžíš, který byť neměl po řemeslné stránce zpracování zdaleka na ideální úrovni, měl myšlenku - což je věc která mi kupříkladu u výše zmiňovaného Bardova příspěvku naprosto chyběla. Přišlo mi to, prázdné.

Příspěvek Eithné mě pak zaujal tím jaké ve mně vykouzlil obrazy. Jak mi připomněl to lidské dilema kdy člověk postupuje někam jinam a jedny zdi se boří a rovnou se tím tvoří nové. To vnitřní oddělení sebe od jedné skupiny a přeřazení jinam. Mělo to určitý náboj.
 
PsychoP - 23. března 2009 14:19
falling8927.jpg
Sargo - 23.Března 2009 13:20
Eithné :o)
 
Belgarion_Kolder - 23. března 2009 13:36
belg4582.jpg
Sargo: Je nějaké pravidlo zakazující hlasovat sám pro sebe? .-D

Já začal vybírat v této čtveřici: Krizak, Sandros, Prasek323 a Bard.
U mě to vyhrává Bard - vojácké kurvování a zajímavá karetní partie... Ke štěstí mi stačí málo. .-)
Takže než mi budu dovoleno hlasovat pro sebe:

Bard
 
Sargo - 23. března 2009 13:20
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Psychop: jen to zkus, něco ze sebe dostat :-D Tohle by totiž mohl říct každý :-P Ale rozhodnout je fakt fuška. Ještě si to celé přečtu... :-)
 
Bard - 23. března 2009 06:28
ikonagamma1684.jpg
Přestože jsem přemýšlel ještě o tom, že by můj hlas mohl získat Belgarion Kolder nebo Ocel, nakonec jej přecejen dávám:

Clarity
 
Prasek323 - 23. března 2009 06:22
aura2-png-male3891.png
To já mám tedy jasno, můj hlas připadá:


Křižákovi
 
PsychoP - 23. března 2009 06:21
falling8927.jpg
Viděl bych to na zdržení se hlasování z důvodu účastnění se soutěže...

Skutečným důvodem budiž fakt, že se nejsem schopen rozhodnout pro jeden jediný. Nebo alespoň méně než pět...
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.060977935791016 sekund

na začátek stránky