Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Temný pán Lothar - 2. Válka na západěOblíbit

drakolich214.gif

Autor: Hendur

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 21. září 2010 21:27

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Pokračování příběhu...
 
„Jenže já tě vůbec nechci zabít.“ Odpověděl Raindolf Hendurovi. „My tě potřebujeme.“ Řekl. „Na co? Předhodit mě nějakému monstru?“ zeptal se elf nevěřícně. „Ne!“ vykřikl Raindolf. „Je tu válka. Tam daleko, v lese je chrám, který obývají lidé, kteří…“ ale Hendur ho to nenechal dopovědět. „Lidé? Civilizace? Doveď mě tam!“ křikl. „Nech mě to dopovědět. Ti lidé jsou očarovaní. Vždy projdou nějakým rituálem pěti, kde jejich temný pán, kterému říkají bůh, vypije jejich krev. Zjistili jsme, že mám vzácnou dýku, Eigelovu dýku.“ Eigelova dýka byla nejmocnější zbraň na celém Mordalu, jak říkali celému světu lidé. Nevýhodou jí ale bylo, že s ní šlo zabít kohokoliv, ale dýka se po jedné oběti vždy rozpadla. „Myslel jsem, že je na světě jenom jedna.“ Zašeptal Hendur. „Myslel jsem si to také, ale je to tak. Temný pán ovládá lidi, co sem přijdou, nebo je i unáší z nejbližších vesnic. Původně byli jeho služebníky nemrtví, jako já a tady mí přátelé.“ „Aha. A jak se jmenuješ?“ zeptal se ho. „Jmenuji se Raindolf.“ Odpověděl mu lich. „Raindolf? Raindolf moudrý?“ zeptal se ho Hendur. „Ano. Padesát let jsem tady a snažím se zastavit temného pána, který zabil mé přátele a ze mě udělal tohle. Naštěstí se mi podařilo převzít kontrolu nad mým tělem. Já tě potřebuji, elfe. Jak se jmenuješ ty?“ zeptal se ho Raindolf. „Hendur. Někdy mi říkají i poutník.“ „Dobrá tedy, Hendure Poutníku, pomůžeš nám zastavit temného pána?“ zeptal se ostrým hlasem. „Asi nemám na vybranou. Takže ano, pomůžu vám.“ Odpověděl elf a on věděl, že z tohohle dobrodružství možná nevyvázne živý.


Mezitím u chrámu se hádal Rak s Narhulem. „Musíš ho najít!“ zakřičel na něj a vrazil mu pěstí. „Jestli ho nenajdeš, oba nás zabije! Náš bůh nemá rád když se něco zkazí.“ Pokračoval. „Takže jdi do lesa, a bez toho elfa se neodvažuj vracet. Jdi, najdi ho a přiveď ho sem. Živého.“ Řekl a Narhulovi nezbylo nic jiného než jít. Ale kde hledat elfa, opravdu nevěděl. Co když je už mrtvý, nebo ho mají ti uprchlí nemrtví? Ale svou teorii radši Rakovi ani neříkal.


Hendur si od Raindolfa vzal všechny svoje věci a vyrazil směrem, kde měl stát onen chrám. Raindolf tušil, že elfa určitě rádi přivítají. Ale přesto měl pochybnosti, že elf nedokáže zabít temného pána.
 

Komentáře, názory, hodnocení

 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.079648971557617 sekund

na začátek stránky