Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Vojenské známkyOblíbit

549145.jpg

Autor: Hellhor

Sekce: Povídka

Publikováno: 23. listopadu 2010 22:08

Průměrné hodnocení: 10, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
Pokul jsem se napsat krátkou a svižnou povídku ze žánru sci-fi. A jakožto začátečník ocením, když si ji přečtete a přidáte svůj vlastní názor.
Hope you enjoy...
 
Tak tak jsem se skryla za polorozbořeným sloupem. Svištící kulky mi málem vystřelily mozek z hlavy. Můj společník Josh už takové štěstí neměl a jeho břicho explodovalo ve spršce krve a střev. Vytvořil tak působivou symbolistickou malbu na betonové zdi poničeného paneláku. Nebyl čas na dlouhé rozvahy. Transport by měl odlétat z této planety během příštích pěti minut a mezi mnou a mojí spásou stále bylo alespoň šest set metrů rozbořeného města a nejméně tři mutanti s ne zrovna přátelskými úmysly.

Vyskočila jsem zpoza rohu a plazmovou puškou bleskurychle ustřelila hlavu jednomu z mutantů, který se právě pokoušel na sebe vzít podobu mého mrtvého společníka. Bastardi, proto nás tehdy překvapili, berou na sebe podobu těch, co zabijí. Skrčila jsem se a zachránila se tak před další salvou kulek, které právě dorazily sloup, jež mi byl před okamžikem záchranou. Instinktivně jsem namířila na obludu s laciným, ale stále účinným kalašníkovem v rukou a zmáčkla spoušť. Mutant se roztekl v dávce horké plazmy. Kotoul vpřed, výskok na nohy a už jsem utíkala skrze ruiny směrem k vesmírné lodi. Přeskakovala jsem mrtvoly svých bývalých přátel a kosti lidí, které jsem ani nikdy předtím neznala. Teď to pro mě byly všechno jen překážky v mém běhu ke spáse.

Nikdo další mě už nepronásledoval. Zřejmě jim k večeři stačil zbytek mojí jednotky. O jednu holku víc či míň bylo těm příšerám nejspíš jedno. Sem tam jsem se skrčila, když kolem mne prohvízdla kulka a narazila do některého z betonových panelů válejících se všude okolo. Z toho nejtěžšího pekla jsem už ale utekla. Naši byli vysílačkou informováni o těch stvůrách a o jejich schopnostech. Hned jak odletíme, tak to tu bude vyčištěno nukleárními hlavicemi.

Doběhla jsem už k pomalu startujícímu vesmírnému letounu. Nákladní prostor byl stále otevřený, uprostřed vstupu stál důstojník v bitevním plášti a netrpělivě pozoroval trosky města. Za běhu jsem začala mávat rukama a křičet: „Počkejte na mě! Ještě jsem tady!“. Důstojník se podíval mým směrem a cosi vykřikl na pilota. Letoun ještě klesl zpátky k zemi. Konečně jsem k němu přiběhla.

„Známky.“ řekl důstojník a natáhl ke mně ruku. „Cože?“ zmateně jsem pohlédla na rozevřenou dlaň a pak jemu do očí. Důstojník na mě zařval: „Dělej vojíne, není čas! Ukaž mi svoje známky! Kontrola!“

Hrábla jsem na svůj krk a pokusila jsem se nahmatat řetízek, na kterém měli všichni příslušníci vesmírného komanda zavěšené své identifikační známky. Ztuhla jsem a přejel mi mráz po zádech. Nemohla jsem je nahmatat. Teď jsem sklonila hlavu ke své hrudi a začala jsem divoce hledat svoji asi jedinou záchranu z této situace. Mutanti mohou na sebe brát cizí podobu, a tak velitelství potřebuje známky jako důkaz. Známky, které jsem musela ztratit někde ve městě při jedné z těch divokých přestřelek.

„Já… já… asi jsem je…“ začala jsem zmateně koktat a podívala jsem se zpět k důstojníkovi. Snad, když mu pohlédnu do očí a zapojím svůj přirozený dívčí šarm, tak ho přesvědčím. Místo obličeje důstojníka jsem ale spatřila hlaveň jeho laserové pistole. A pak… záblesk.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Hellhor - 19. prosince 2010 17:14
549145.jpg
Jsem rád, že se líbí.

burg - 19. prosince 2010 17:01
Až teď po tvém upozornění vidím, jaké chyby jsem se dopustil. Neurčil jsem přesněji jakou zbraň drží ta "slečna". Kalašníkov má držet onen mutant. Příště si dám v podobné sitaci větší pozor a zkusím to lépe vysvětlit.
 
burg - 19. prosince 2010 17:01
plakat-zaklinac-the-witcher[2]8946.jpg
Povídka je fakt moc povedená. Má děj, rychlost, žádný zbytečný okecávání, ale jde rovnou na věc. Super:)
Možná jedna malá muška - z "lacinýho, ale stále účinnýho kalacha" těžko vystřelíš dávku horké plazmy. Ale to je jen malinkatá muška, která děj nijak nenarušuje. Líbí se mi.
 
Katou - 18. prosince 2010 21:37
this_is_not_my_statement_by_zenibyfajnie-d4map1o9221.jpg
Musím říct, že tahle povídka se mi velmi, velmi líbí! Je nápaditá, má svižný spád, neočekávaný konec a navíc dobře popisuješ dění, že si člověk prostředí, ve kterém se to vše odehrává, dokáže představit. Slyší křupání kostí, na které ona slečna nechtíc šlapala při běhu za spásou, slyší stříkat krev, slyší hvizd kulek. Opravdu se mi to líbí :)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.066311120986938 sekund

na začátek stránky