Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Úpis ďábluOblíbit

sadakoeye-ikona7763.jpg

Autor: Taron

Sekce: Bez zařazení

Publikováno: 13. května 2005 06:57

Průměrné hodnocení: 8.8, hodnotilo 10 uživatelů [detaily]

 
Předkládám zde finální verzi ročníkové práce své sestry do písma. Byl sepisován krví (její?), proto je zde uveden soupis záměrně červený. Originál sepsán gotickým knižním písmem na materiál podobný dřívějšímu pergamenu. Ale bacha, to rouhání je jenom jako... :)
 


Jen tobě všemocný!

Nech» do rukou tvých je vložena duše má a život naplnění svého dojde. A» v prach sesazen není a prostoupen jest citem laskavým, změní jej celým svým dotekem od základu nejnicotnějšího. A» slunce ještě mnohokrát tváře naše ohřívá a Luna nás k spánku ukládá, však pospolu. A» těším se do dne nového, práce plného, jež čistotou svou mě lákati bude do sítí svých všemocných.
Nebo» láska lékem jest a náručí nemilosrdnou sevře i duši černější, než důsledky sadismu inkvizičního. Neřestmi opětovnými, a» srdce mého kus si hrubiánsky utrhne. Pro splnění chtíče syna ďáblova a» cestu mou plameny zchladí a žár vody sežehne.
Vždy» pro ten pocit stojí to za to, prositi tě hříšně a káti se pokorně. Pohlazení křídly jeho nečistými mě zplodí zas a znova a černí jeho představ vykrvácím. Do nicoty...
Neb krev darem a objetí jest. Zpečetí vše...
A» svlékne mé donaha, duši mou obnaží, vnikne do mě. Mé podstaty podstatné. Hradby dobyje, vzpurnost zkrotí. A jak před mrchou, v níž mor se líhne, se z dálky, děvce! mně vyhne!
Nehledám duše spásu neb vím, že je nenalezitelná. Jen propuštění od drásavé moci boží a oveček krvechtivých. Hlupáků zbožných a pokrytců kacířských.
Rozkoš bezbožná, jakožto síla spisů dávnověkých, jest klíčem k sebenaplnění.
Nech» Slunce srdce naše zkuje a hřeby žhavými, mukám Kristovým podobnými stluče, krví naší pokřtí. To vše a» s grácií notnou tento krví psaný úpis zpečetí a vše naplnění svého dojde.
Však věz, příteli můj, že mysl má vědomí si svého jest, že zadarmo získati ničeho nelze. A proto, pod touto rovinou propasti mojí tě svržený anděli vyzývám, přijmi mou krvavou obě» jako dar. Zchlaď život můj a rozhodni o odměně své.
Svým spárem bolestným stáhni mě k sobě do kouta. Perutěmi černavými si s duší mou pohraj a vychutnej do dna okamžiku každého, kdy se v moci tvé nalézati bude. Pokud prosby mé skutečnými učiníš a úzkost tato nebude slzou na jeho tváři lstivé strhané, vzdám se tomu. Tobě. Celá...

 

Komentáře, názory, hodnocení

Specter - 13. června 2005 09:25
0002253366.jpg
Jak říká vlčice! Je to supr a jsem rád že jsem si to přečet! Je to nadmíru netradiční!! Dávám hezkých 9!
 
Vlčice - 13. června 2005 08:21
black5193.jpg
Já autorce vzdávám hold. Článek má myšlenku, oslovil mě. Má to sílu. Hodnotím to hodně pozitivně a rozhodně nepřihlížím k autorčiným znalostem tématu. Myslím, že nikdo znás ještě Lucifera či jemu podobná stvoření nepotkal (a jestli ano a» mi dá vědět :-)) Takže se tu nedá mluvit o nějakých FAKTECH. Každý má svou představu, ale všechno jsou jen dohady. takže to nechme tak. já tleskám.
 
Setsuna - datum neznámé
drak_0128545.jpg
Mám v tomto tématu poměrně přehled a říkám, tato práce je dost vyjmečná.Líbí se mi to, jen tak dál. Dávám 10.
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Rav : výborně souhlasím
 
Ravager - datum neznámé
ikonkarav6371.jpg
occultist:jak rikam, je uzasne, jak posuzujes lidi, ktere vubec neznas. Nicmene nase debata se uz dost odklonila od ucelu, ktery mela mit. Takze to koncim.
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Rav : mezí církví, která pravda uškodila mnoho a samotným náboženství a tímpádem i jeho písmem svatým (Biblí) je dost hodně velký rozdíl
a Bible tu historickou hodnotu má nebo aspoň Starý Zákon, to už sem ale říkal, krom toho Bible byla, je a podle mě vždycky bude "první knihou", to stačí na to aby si ji někdo nejdřív přečet než ji začne kritizovat
 
Ravager - datum neznámé
ikonkarav6371.jpg
occultist: nevim, co je edda. a mas pravdu, srovnavat ty dve knihy nejdou. Pokud tu mam rict naplno svuj nazor, tak Bible je ta nejskodlivejsi kniha, jaka kdy byla sepsana. Jeji srovnani s cimkoliv je urazka toho cehokoliv.
A s historickou hodnotou na me nechod, pokouset se ji protlacit jako ucebnici dejepisu sice muzes, ale.....takovych ucebnic uz bylo....
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Rav : nezuřím ;) jen mi prostě příjde trapné když se tu oháníš nečím o čem nic nevíš, Bible má historickou hodnotu, Pán Prstenů nikoliv
mluvím o historické hodnotě pro náš svět, ne pro vymyšlenej kontinent co neexistuje (já myslel že na té neexistenci si vždycky tolik bazíroval)
a vůbec já sem přečetl všechno od Hobita po Nedokončené Příběhy, a přijde mi směsné srovnávat ty "básně" co sou tam s Písní Písní, nebo si myslet že elfština (jinak nevím cos měl na mysli runy nejsou jazyk) kdy existovala, ano vycházela ze severských jazyků a nepopírám její kvalitu, ale prostě neexistovala je vymyšlená
takže položím ti malou otázku, chápu že srovnání Bible x Pán Prstenů je trochu divné, má podle tebe Pán Prstenů stejnou hodnotu jako Edda ?
 
Ravager - datum neznámé
ikonkarav6371.jpg
occultist:bud te lasky a nekritizuj ostatni kdyz o nich nic nevis. V panovi prstenu(a vubec cele stredozemi) je skvele rozpracovana historie kontinentu, byl vymyslen novy jazyk, ktery opravdu existuje, jsou tam spousty basnicek a pisni.
Takze to srovnatelne je, pouze je tu rozdil, ze Bibli psalo hodne autoru, tudiz ma pravo byt rozsahlejsi.
Mezi nami, ja ti jen prednesl svuj nazor, nenutim te, abys s nim souhlasil, protoze ty mas zase svuj, ale prosimte, nez abys tu zuril, tak radeji nepis.-)
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Rav : jestli si myslíš že Pán Prsetnů má stejnou hodnotu jako Bible tak se není o čem bavit, protože o tom taky nic nevíš,
v Bibli je spousta historických faktů, normální kvalitní poezie : Píseň Písní, a pak až ta zbylá hrstka, převážně Nový Zákon, je o tom na co nevěříš
takže laskavě něco hodno» až si to přečtěš nebo se aspoň dozvíš o čem že to je
 
Ravager - datum neznámé
ikonkarav6371.jpg
occultist:mas pravdu v tom, ze to asi kazdy proste bereme trochu jinak. Na druhou stranu odlisovat nabozenstvi a fantasy podle me nejde.
A v pripade, ze by to bylo tak jak rikas(kdyz chces psat o krestanstvi, neco si o tom precti), tak timto pristupem se jen dale bude omilat to, co bylo uz nekdy vyrceno.
Takhle nam tezko nekdy vznikne neco noveho.

a proc to pan Ravager bral jako klasicke fantasy dilo?
Protoze pro nej v tom neni rozdil, oboji je pro nej stejne realne a tak musi vsechno stejne brat.
V pripade neceho tak iluziorniho, jako je nabozenstvi neni dogmatismus na miste, protoze dogma lze tvrdit pouze o necem, co existuje.

Neboli Pan prstenu ma stejnou hodnotu jako Bible.
Stejne malou.
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
od začátku sem to bral jako něco s náboženským podtextem, jestli to má být prosté fantasy tak to beru, ale i tak je pak trochu nemístné ohánět se pojmy které jasně naznačují že to inspirované naboženstvím je ... mapř. "A» v prach sesazen není..." atd.
hele to co chci říct, a to mi doufám uznáš že třeba i historické fantasy je třeba postavit na nějakých faktech nejen pojmech, tak to chodí i ve všech literárních soutěžích, tohle bych řekl že je něco jako "náboženské fantasy" (pokud ne tak jak už sem řekl, pak je vše v pořádku) a tudíž je taky potřeba znát kromě (opravdu hezky znějících) pojmů i fakta
svoje důvody proč si myslím že to fakta postrádá sem uvedl níže a myslím že jich je dost, pokud to má být prosté fantasy a ta náboženská složka se tam připletla jen náhodou nebo sem to špatně pochopil a ona to narážka na náboženství vůbec být nemá pak se omlouvám za mnohé rozepře jež mé nepochopení způsobilo (ale pochybuju)
žádam tedy opět autorku aby se konečně jasně vyjádřila, jak to bylo myšleno a co tím mělo být řečeno (i když pravda z jejího komentáře jasně vyplívá že to je i myšleno s náboženským charakterem a nádechem středověké atmosféry tak nechápu proč to pan Ravager bral jako klasické fantasy dílo)
hmm tahle "debata" je o nečem, ale bohužel tak nějak každý asi mluvíme o něčem jiném, díky čemuž lze pochybovat jestli to debata vůbec je proto ty uvozovky :D
 
Ravager - datum neznámé
ikonkarav6371.jpg
occultist:to s tema iluzema me mrzi. vazne. ale jiste si najdes nekoho jineho.

Ja teda nevim, ale ja tu nejsem od urcovani hodnoty.
Na to jsem jen malej pan.
Ja, pokud uz delam nejakou kritiku, tak od toho, abych vyjadril svuj dojem z dila, jak na me pusobi, kazdy z nas tu ukazujeme svuj subjektivni nazor.
Hodnota dila nema ani nic spolecneho s kvalitou dila, je to o necem jinem a ani tu kvalitu dila tu nemuzeme nikdy popsat. Protoze nikdo z nas neni objektivni.

Ja jsem toto dilko fral jako klasicke fantasy dilo, ktere nemelo zadny nabozensky podtext a pokud ano, tak to nebylo vic nemyslitelne, nez fantasy.

Jelikoz neverim ani na jedno, ani na druhe, beru to stejne, proste pro me v tom neni rozdil.
Pokud pro tebe ten rozdil je a vyzadujes, aby nabozenske dilo melo nejakou hodnotu, tak jak chces tu hodnotu urcit?
Tahle debata je o nicem.
Jiste, ze by dilo melo mit hodnotu, ale tu vidi kazdy v necem jinem.
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Rav : máš pravdu teď si mi sebral iluze :( ... iluze o tobě

Fantasy je psáno s tím úmyslem a vědomím, že elfové a tak neexistují.
Pravda tohle s tím úmyslem mohlo být psáno taky, ale tomu bohužel ani to dílo ani autorčin pozdější komentář nenaznačují.
Já tu sem od určování hodnoty, a jestli ty ne, proč pak tohle a jiné díla komentuješ a hodnotíš ?
 
Ravager - datum neznámé
ikonkarav6371.jpg
occultist:Nerad ti beru iluze, ale ani elfove neexistuji, vubec cela fantasy a scifi je uplne stejna slatanina, jako je nabozenstvi, takze prakticky jakakoliv povidka, nebo cokoliv co bylo kdy receno ci napsano o tomhle zanru ma stejnou nulovou hodnotu.
Nicmene my tu nejsme od urcovani hodnoty, my jsme tu, aby nam to neco dalo.
Tohle dilko mi muze dat uplne stejne jako cokoliv jineho.
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Rav : hmm hezke ale ta otázka není na tebe ;)

dál, otázky existence jsou další věc, jasně nemusel existovat a asi ani neexistoval, jenom sem předkládal tu "pravdivou" vezri těm co "věří"
a krom toho díky, protože to beru jako podporu, ono totiž pokud bůh (případně Samael) a Světlonoš neexistuje a není ani peklo ani nebe, tak je tenhle "úpis" už úplně o ničem a je to jenom slátanina jakou už kolikrát použila právě církev k získání oveček ;)
a to co je či není pravda koneckonců určuje ten kdo to jako první "vymyslí" (pokud to není pravda), tím pádem církev a i tomto případě má ten "spis" nulovou hodnostu a pořád zůstává slátaninou
 
Ravager - datum neznámé
ikonkarav6371.jpg
occultist:to je jedna verze, je i spousta jinych veci a verzi.
A vsechny jsou vymyslene.
Muj nazor je tento.
Buh doopravdy neexistuje, Svetlonos neexistuje, neni Peklo ani Nebe.
Vse to bylo jen vymysleno v prapocatcich cirkve a tudiz jak chces hodnotit(a to i v pripade, ze se zacatkem tohoto odstavce nesouhlasis) co je a co neni pravda?
Kdo urcuje to, jak je nam toto vedeni podano?
Osobne jsem Svetlonose neznal, nesedel s nim u piva a nevypravel mi o tom, jake to bylo, kdyz se postavil Bohu.
Kdo vi, mozna by to bylo zajimave, ale nestalo se tak.
Tudiz vse ostatni uz je jen zprostredkovane vedeni a za jeho pravdivost nebo alespon duveryhodnost bych nedal ani zlamanou gresli.

Toliko ke tve otazce na konci tveho prizpevku.
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
k té "uznávané" kritice kritiky se vyjadřovat nebudu je uplně stejná jako dílo před ní spousta hezkých slov o ničem
každý autor cítí to co ty věř mi ;)
a nechci tu poučovat ani tebe ani celý Andor o Samaelovi a Lilith, tvojí sestřenici vzdávám svůj hold

a teď ke Světlonošovi
Světlonoš : byl to první boží anděl, skoro tak mocný jako sám "bůh" (nemyslím stvořitele, pro pochopení doporučuju přečíst si bibli), dal lidem oheň a v době kdy "bůh" chtěl smést lidstvo z povrchu zemského (teď nemyslím nějakou podělanou potopu) sestoupil z nebe s asi polovinou dalších padlých andělů a bohu se postavil
takže pravda odlišná ani náhodou není, byl dobrý, byl víc než dobrý, zachránil lidstvo, to myslím že stačí aby se o někom dalo říct že byl dobrý
povědomí o Světlonošovi jako Luciferovi (Lux Ferre) vzniklo díky církvi, přece nechtěli aby se o někom kdo se postavil "bohu" říkalo že byl dobrý a spasil před tím "bohem" lidstvo ;)
navíc Lucifera nikdy nikdo neuctíval, protože ti co si o něm mysleli, že je pravda to co jim nalhala církev se ho báli a ti co věděli že to pravda není ho zas proklínali, protože Svtělonoš se Satanovi mstil, za to že do lidských srdcí vnesl zlo a tím pádem mohl za jeho pád z nebe a boj proti bohu
takže proto je to tvoje dílo totálně o ničem ! nebo mi řekni jak chceš aby si vychutnal a pohrál si jak s tvojím tělem (to tam je jen náznakem abys zase neřekla že tě špatně čtu) tak s tvojí duší, když to je anděl ? andělé sou bezpohlavní, dokážou milovat ale nedokážou "milovat" a to ani v myšlenkách ;)
jak chceš po někom jako byl přítel lidi aby přijal tvoji krev tvoji obět ?
co ty si vůbec o něm myslíš ? že je to démon ?, černý anděl (to není to samé co padlý ;)? upír ? píšeš tam syn ďáblův, ale to si doufám neměla na mysli Světlonoše, že ? VÍŠ VŮBEC TY KDO JE SVĚTLONOŠ ?
 
Ravager - datum neznámé
ikonkarav6371.jpg
Taron:pls jsem Ravager, ne Ravanger.-)

Jak rikam, moc se v klise nevyznam a takoveto veci jsou mi cizi.
a nesnasim vykradani realii.-)))
 
Taron - datum neznámé
sadakoeye-ikona7763.jpg
Ravanger:
Kdysi sem si cetl pomerne dobry zpracovani, i kdyz to nebylo rozhodne realne. Jednalo se o tvora, vyssiho nez cloveka, jez rozsiroval dobro, ale pravda je o nmoho odlisna.
 
Ravager - datum neznámé
ikonkarav6371.jpg
Taron:tak ten predracakovaly asi neznam, rekl bych.-)
 
Taron - datum neznámé
sadakoeye-ikona7763.jpg
Ravanger:
Vyridim...
...kazdopadne mi pripadnou odpoved posli primo do posty. Teprv se uvidi, esli vis opravdu, kdo jim byl, nebo jen predracakovately vyznam, ktery znam mimo jine i ja... :}
 
Ravager - datum neznámé
ikonkarav6371.jpg
Taron:hmmmmm, zajimave.
Vyrid sestre me pozdraveni.
Touto svou kritikou na kritiku si vyslouzila me uznani.-)
Nejspis i vice, nez to puvodni dilo.

p.s.:pokud se mohu zapojit, tak ja,kdo je to Svetlonos, vim.-)
 
Taron - datum neznámé
sadakoeye-ikona7763.jpg

Zde jest kompletní komentář sestry mé milované, jakožto autorky článku tohoto...
__________________________________________________________________________



Všem moc díky za hodnocení, jak už kladná, tak i za ta záporná. Ale vzhledem k tomu, že bez pořádné kritiky by si člověk v životě ani neuprd a zabloudil by nejspíš za prvním rohem, tak jsem se zájmem četla hlavně ty negativní argumentace. Chvála jistě nezabolí, ale..viz výše..
Na počátku všeho bylo velké…NIC. Jen prázdná hlava, nápad nepřicházel a pololetí na krku.
A když kolem sebe vidíte 7 spolutrpičů z oboru, jak nicotnou a nevýraznou antikvou smolí citáty od Cicera, to vás hned donutí CHTÍT sepsat něco nevšedního (jak už písmem, tak obsahově), co splňuje tu VAŠI představu o uspokojivé pololetní práci…
Neměla jem nikdy ponětí o tom, co to je VOLNÝ ČAS. To se maže na chleba? Všechno jsem ztrávila nad knihami a učením. Ale DOST. Přineslo mi to sice určitý duševní a inteligenční (doufám) rozvoj. Ale pak přišel někdo, kdo mi naprosto spoutal ruce a přijal mě bez váhání jako někoho, kdo bude zahrnut tím roky nahromaděným a zastřeným citem.
A O NĚM TO CELÉ JE. O člověku, jehož jméno mi v duši zůstane, dokud bude moje srdce při životě.
Nechala bych bratra, aby si v tom klidně plaval sám. ALE jenom za předpokladu, že bych svou práci psala u otevřené encyklopedie-"Jak slepit tajemná slovíčka, aby to vypadalo dobře a zajímavě". Jenže vše, co mi bylo vloženo do smyslů - city, mám tu moc pochopit jen já. Proto mi napsání celé práce trvalo asi zlomek času. Nedalo mi to ani moc přemýšlení. Stačilo cítit jeho duchapřítomnost a slova se ze mě sypala sama. Bez násilí.
Každá věta, každičké slovo pro mě MĚLO a MÁ svůj význam. Své odůvodnění. Někdy se stane, že vaše cítění je v takové eufórii z přítomna, že nejste schopni cítit nic jiného..
Kdysi, už je to tak dávno, jsem se ponořila do studií středověku a s tím spojené brutality v otázce INKVIZICE a CELOSVĚTOVÉHO ŠÍLENSTVÍ. Pak přišel tarot a čtení z ruky a takové ty "zvláštní a přitažlivé okolnosti", kvůli kterým jsou lidi ochotni vypláznout první poslední. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavostí. A nejvíc mě na tom lákalo to, že jsem to dělala pro své vědění. Ne pro "camrání".
A je to všechno moc krásné…NÁBOŽENSTVÍ a všechno.. Jen málo jedinců si však uvědomuje, že se skládá i z více aspektů. Jak VÍRA, tak UCTÍVÁNÍ apod..V životě jsem se, bohužel, setkala spíše s fanatičtější stránkou věci. Mnohé už není to, co to bývalo. A mnohé mi připadá jako trapně zritualizovaná fraška.
Každý se snaží něčím zaujmout a futurismus má cihlu na plynu…
Ale důležité je hlavně věřit v sebe sama. Nejsem ale taky ani ateistka. Věřím. (a to je pro mě ta podstata víry jako takové), že NĚKDO ovlivňuje NĚCO, co my NEOVLIVNÍME. Že existuje NĚKDO, nějaký CHARAKTER, dobrý - zlý, pozitivní - negativní… Ale neuctívám.
A když jsem psala svou práci, vtáhlo mě to natolik, že jsem cítila tu chu» středověku a podvědomě jsem zatoužila uctívat.
Ve skutečnosti bych to nikdy neudělala, nebo» jsem toho názoru, že bychom měli uctívat sebe sama, a zdokonalovat své jádro..
Psaní mě ale bavilo a něco mi to dalo..Nic jsem nekopírovala..Upozorňuju, že i když poslouchám hudbu metalového rázu a obklopuji se věcmi pro mě inspirativními (na umělecké škole je to celkem potřeba), chtěla jsem to splodit sama..
A když vás něco baví a píšete o někom, v kom máte tu MÚZU!, pak se to pro vás stane jistým naplněním..
Neměla jsem potřebu skládat zamilované básničky, plné odporných romantických frází, na to povahu (a žaludek) nemám..našla jsem si jinou formu vyjádření. Která mi něco pověděla, něco ve mně zanechala..

occultist:
Plně souhlasím, že poskládat slova do takové podoby dokáže s trochou snahy (každý?, to asi zase ne, ne!, že bych se nějak vychvalovala), ale jinak nepoci»uju zvýšenou potřebu vzývat Satana, ani Lilithu..(těch pár slovíček, cos o nich napsal, zná i moje šestiletá sestřenice, to si můžeš přečíst pomalu v každým plátku, není to nic, co by nás ve vědění o nich nějak povyšovalo (nic proti)). Mimochodem succuby se píšou se dvěma "c".
Nebyl by to ani žádný úpis ( i když jsem zprvu ani nevěděla, jak to celé nazvat), kdybych se nedoprošovala pomoci od nějaké vyšší moci…
Ale ve skutečnosti to pro mě má NE duchovní, ale duševní smysl. "Že to o něčem je", o tom nepochybuj. Kdyby nebylo, nikdy bych nedovolila bratrovi, aby někam smyšlenky ŇÁKÉ TÝPKY vkládal. Pro mě je to něco jako duševní vyznání..Něco, co chtělo být napsáno.

A a» už jste z toho pobavení, v rozpacích, zhrzení, zhnusení, fialoví nebo proužkování, díky za vaše názory…
Člověk (aspoň já) si rád poslechne pár kritik na něco, co má pro něj nějakou hodnotu.
Pokud jste ale lépe četli, což asi ne někteří, doufám, že mi to teda bratr nenakecal, v rámci příspěvku byl i jeho komentář, kde jasně uvedl, že jsem psala na papír PODOBNÝ pergamenu, ne na pergamen..A že napsal..(její?) krví…Krví svojí bych to asi nepsala, už tak o nějakou každý měsíc přicházím, natož jí psát pro potěchu profesora z písma.. Gotickým písmem jsem to ale psala..To je holý fakt..Je o totiž nesmírně efektní, kaligrafická ukázka..
A teď mě omluvte..Jdu darovat krev…


__________________________________________________________________________



occultist:
Mimochodem chlapče...
...Víš ty vůbec, kdo to byl aspoň Světlonoš?
 
Ravager - datum neznámé
ikonkarav6371.jpg
hmhmhm.
mam se k tomu vyjadrit, nemam se k tomu vyjadrit.....
Toto je bohuzel dilko, ktere se nejak hodnoti dost tezko.

(nasel jsem tam jeste i hrubku, at ziji korektori.-)) )

NU, v tomto pripade stranou ponechal bych rouhacske reci neciste o Panu nasem a Satanu zlem, neb neprislusi nam, nicotnym sluzebnikum, abychom toto tema vubec rozebirati smeli.
Dilko toto svezim vankem z hor jest, jez postrada krestanskou terminologii zcela, samo utapi se krvi sve a snaze sve, lokalnimu spravci satanovu se vlichotiti.

Co v kritice bych pridat mel jest snaha temnou atmosferu za kazdou cenu rozprostriti a spary cernymi nad ctenarem nebe zatemniti.
Vsak kostrbata a nucena tato snaha jest, byt nepostradajic chvilemi cit pro tajemno, ponejvice v prvni puli nedokaze me vytrhnouti z chmur mych stylistickych.
V dusi sve citim ohen, jak se po me preleva kdyz me zraky po radcich poskakuji, neb neni se diviti co tomu, kdo v tomto rouhani smysl a logiku nevidi.

Vsak priznati musim, ze druha pule lepsi te prvni jest, jiz nevychlouba se chybami takovymi a ctivou se pomalu stava.
Za tu dobre oceneni od Satana dostati by hodno bylo, stejne tak jako prosby jeji vyslyseny budou.
Chvala te, jez sve telo prinasi na oltar tuzbe velike, neb nezna strachu ni ucty k Temnemu panu.


ahem, doufam, ze moje kritika byla dobre patrna, kdyztak vam ji prepisu do neceho srozumitelnejsiho.-))))
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
evve :
moc bych rád ale nemáš zapnutý icq ;)

s tím že lidi co jsou (nebo jen byli) proti jiné kritice než té konstruktivní jinak hodnotit nesmějí více méně souhlasím sice ne přimo nesmějí ale neměli by, ono se říká kdo chce kam pomozmenu tam a spoustu jiných chytrých přisloví
pokud to byl tvůj názor tak se omlouvám, každopádně to ale nic nemění na tom že můj názor to byl taky
pokud tomu tedy tak je tak je jasné že už první narážka celé téhle debaty nebyla mířena na tebe ale poze na ty co jsou (nebo jen byli) proti jakékoli jiné kritice než té konstruktivní :D
nebudu se v tom teď probírat ;) takže uznejme že si nikdy nebyla proti jakékoli jiné kritice než té konstruktivní a tudíž se ti ještě jednou omlouvám i když je pochopitelné že nic z toho nikdy nebylo mířeno proti tobě, proč sem tě tam ale jen řadil ? mno nevím to je vskutku každopádně jestli od tebe ještě někdy uvidím něco o tom že lidi maj psát konstruktivně (a tak v tom smylu) tak mi věř že máš zahlcený icq cobydup ;)
jo ještě i tak tohle si neodpustím pokud nevíš jestli byl dobrý nebo špatný proč ho tedy hodnotíš "ale i tak je to FAKT zajímavý a dobře napsaný" to mi připadne kladně ;)
a malá otázečka na konec když si se tedy v dílnách přesvědčila že tohle je prostě jen slátanina kterou slepí každý (aspoň tedy doufám že ses přesvědčila) nezměnil se tvůj názor na tohle dílo ? jestli ano jsem rád že jsi prozřela jestli ne, asi sem tu svou slátaninu uveřejním a budu se těšit tvojí neskonalé uctě (kterou sem doufám ještě nestratil, a jsem za ni vážně vděčný ;) :D)
 
evve - datum neznámé
blue_butterfly_sm2219.jpg
Díky, Durine, že se zastáváš, ale radši to nech bejt, vyhrabu se sama (děkuju-jseš vážně hodnej, ale teď to radši nech být ;o))

occultist: Takže. Za normálních okolností bych to nechala plavat, ale prostě se musím bránit. Kdybych nic nenapsala, tak budu za blbce, co nemá pravdu a nedokáže přiznat chybu...
Neříkám, že pravdu stoprocentně mám (ne, rozhodně ne ve všem), ale laskavě mi neber názory. Jsou to MOJE názory. Předem děkuju.
Dále, taky jsem nehodnotila-fakt nevím jak to ohodnotit (Byl to špatný článek, nebo dobrý...?). Jenom vím, že i když je to třeba strašlivý (strašlivý z tohoto soudku psaní), tak já jsem nic lepšího nečetla. Líbí se mi to. Nic bych nezměnila. Ani nevím, jak to napsat jinak. A jenom proto, že se mi to CELÉ líbilo se nevykašlu na komentář. Tvá slova jsem pochopila následovně: Kritizujte si jak chcete, ale ti, co jsou(nebo jen byli) proti jakékoli jiné kritice než té konstruktivní jinak hodnotit NESMĚJÍ. Když se těmto "konstruktivňákům" něco líbí natolik, že nic vytknout nechtějí, nic psát nesmějí, protože by to jinak nebyla (jim přisuzovaná) konstruktivní kritika.

Fakt je, že tento názor se mi nelíbí stejně jako tobě ten můj, takže tu asi budeme do nekonečna, ale jak jsem napsala do "Dílny", přesuňme případné pokračování v debatě na icq... děkuji...
 
Sarin - datum neznámé
a1526923.gif
Je to vec do ktorej sa rozumiem tak si zariem že je to blbina ;) Ale inak sa mi to páčilo, niekto mám v sebe spisovatelského ducha :)
 
Eithné - datum neznámé
dub2857.jpg
occultist: Nicneříkajícím komentářům v souvislosti s hodnocením.

Ale do téhle diskuze už se tentokrát nehodlám zapojovat, proto bych byla moc ráda, kdybyste mě vynechali. Oba dva. Děkuji.
 
Durin Mahalul - datum neznámé
dwarfm1808.jpg
occultist: neříkám, že ne... ale když ty kritizuješ teda tady holky šikulky, kerý se snažej ugrácií pomáhat, tak já se zase chtěl navézt do tebe, jenom z principu, protože mi přijde, že seš s tim už otravnej...
názory se můžou měnit...
tak jim je nech...
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Durin :
jak jinak opět nesouhlasím a musím oponovat, navážím se do ostatních to ano ale jen v případě je jejich "názor" je v rozporu s jejich dřívějším "názorem" neboli když si protiřečí (zeptej se pell jestli chceš myslím že ti to potvrdí jestli si ještě pamatuje na náš rozsáhlý spor)
ale neříkám že nemůžeš mít z části pravdu jak sem řekl asi to mám v povaze a bohužel "nevědomky" :D se do někoho můžu navést i bezdůvodně
jo a i když sem přiznal jistou část viny nech si laskavě poznámky typu že se takhle ale bezdůvodně navážím do všech to není pravda, navíc v tomhle konkrétním případě je pravda na mojí straně protože jak evve tak Eithné byli "proti" takovým (krátkým a nic neříkajícím) komentářům ;)
 
Durin Mahalul - datum neznámé
dwarfm1808.jpg
occultist: možná dobře, že si nepamatuju jak to bylo hehe... mno ale určitě sem se do tebe navážel kvůli tomu, že furt vopruzuješ ostatní za jejich názor, do kterého ti prostě nic neni, každý řekne, co chce, tak mu do toho nekecej ne? to je totiž asi ten důvod, proč vyvoláváš ty "hádky"

a nyní k článku...
mno na tom pergamenu to musí vypadat hezky, ještě navíc když jsou tam celkem hezky volená slova, ale tím to podle mě končí...
je to možná tím, že všechny věci, psané tímhle stylem, které jsem kdy četl měly opravdu vysokou úroveň a vysokou smyslovou a spirituální hodnotu, což mi tohle nepřipadlo...
prostě takové hezké žvásty...
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Eithné :
abych pravdu řekl platí pro tebe to samé co pro evve taky si byla proti komentářům tohdle typu a sama je děláš ;)
ale vážně přísahám že sem to nemyslel zle a nevím proč jste to tak vzali
jo a s tím hodnocením máš pravdu pokud nehodnotíš je to v pořádku, ovšem má to cenu pak sem vůbec něco psát když sem vlastně "nic" nenapíšeš nebo to mělo být jenom takové "přečetlno, zanchána známka přítomnosti, dem na další" jestli ne tak promiň, jestli jo tak se zamysli to je možná ještě horší než když to autorovi zkritizuješ ;)
 
Eithné - datum neznámé
dub2857.jpg
Řekněme, že jsem svým komentářem chtěla vyjádřit, že opravdu nevím, co bych napsala tady jinak. Podle mě to bylo atmosférické, dobře napsané.
Mohli jste si taky všimnout, že to nehodnotím. Kdyby tomu tak bylo, rozepsala bych se víc - proč jsem bodově ohodnotila tak, jak jsem bodově ohodnotila.
Ale u tohohle článku bych si vůbec nebyla jistá, co dát.

Proto byl můj komentář tak krátký. Jestli to Occultistovi vadí, může propříště komentáře kratší než dvě řádky přeskakovat.
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
evve :
kdyby jsi tu náhodou byly dřív tak se pak mrkni na stůl Dílna "U Tří grácií"
 
Keirea - datum neznámé
keirea_ab_weah8917.gif
Zajímalo bymě, pro jakou školu je to ročníková práce a chtěla bych vidět "originál" ...
Všechno, co jsem k tomu chtěla říct, už přede mnou vyřknul occultist.
Kdyby se to nejmenovalo "Úpis dáblu", vůbec bych si nebyla jistá, komu se vlastně autorka chce vzdát.
Připadá mi to dost ubohé.
Ale ještě jednou - kdyby bylo možné sem nějak dostat naskenovaný originál....
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
evve :)
nebylo to mířeno přímo proti tobě ;), i když, bylo to mířeno proti všem kdo v "Polemice" (dík za připomenutí ta pamět na ména už neslouží co kdysi ;) ), vytýkali právě lidem jako je (tuším, holt ta pamět) i Xena že píšou koméntéře právě takhle krátké navíc nic neříkající (neřekla si, když už se ti tam výslovně nic nelíbilo, co se ti tam teda líbí)
takže vlastně ano je to mířeno i proti tobě (v rozporu se skutečností že můj původní umýsl nebyl ten mířit to proti kritikům, ale autorovi ale teď už to je jedno)
jestli jsi ovšem nestála při "diskuzi" v "polemice" na Durinově straně a souhlasila si se mnou že si má každý právo psát co chce a prostě když se mu to líbí tak stačí říct bylo to pěkné, tak se ti srdečně omlouvám ;)
krom toho teď ten komentář byl značně chabý divím se žes ho psala ty prvně vůbec jsme se nedostali k jádru věci a to je jakou to má pointu (pro tebe) a co se ti na tom líbí a zadruhé ještě k té "polemice" ano taky myslím že to tam bylo kdesi zmíněno a tuším že sem to tam zmínil já a tuším že spoustu lidí mi oponovalo a tuším že si byla mezi nimi, změna názoru ?
a k tomu dílu můj názor je že když to někdo píše gotickým písmem vlastní krvý na "pergamen" tak by si taky o tom asi něco měl zjistit ;)
p.s. ach jo proč vždycky když někde napíšu nějakej komentář musím vyvolat "hádku" to je fakt hrozná povaha
 
evve - datum neznámé
blue_butterfly_sm2219.jpg
occultist: Nechci rozpoutávat hádku ani nic podobného, ale pár věcí říci prostě musím...
Myslím, že všichni, co k tomuto dílku něco napsali, tomu (alespoň trochu) rozuměli (až na Mrs-Xenu, ale nedivím se jí, kdyby mi bylo tolik co jí a začala bych to číst, tak bych z toho taky vůbec nic neměla). Nechápu, proč by někdo musel něco podobného studovat nebo čico aby o tom mohl napsat nějaké malé dílko. Ale tohle nechme být...
Hodnotila jsem tak, jak jsem hodnotila a měnit to nehodlám už třeba jenom z jednoho prostého důvodu: je to můj názor. Možná nejsem moc náročná, ale mě se tato "tajemná slůvka" opravdu líbí a za sebe musím říct: sama bych nic takového nenapsala...
Stačí těchto pár skromných názorů na svou obhajobu? Doufám že ano...
Jak už jsem jednou řekla, nidky nepochopím, proč někdo kritizuje něčí komentáře...
Ještě se vrátím k debatě v Polemice. Kdesi tam bylo zmíněno(myslím), že pokud nechci nic vytkout-není potřeba něco vytýkat/líbí se mi to tak jak to je a nic bych neměnila-tak co mám psát? "První řádek je skvělý, druhý taky, třetí jakbysmet..."
Hmmm... tak to by asi fakt nešlo...

Víc k tomu psát nebudu... nechci si tě znepřátelit už jenom z toho důvodu, že si tě fakt vážím, ale nenechám ze sebe dělat blbce...;o)
 
occultist - datum neznámé
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
nech» se brány pekel otevřou a z nich vyjde... kritik
hele nevím jak kdo ale já si stále vzpomínám na diskuzi hlavně s Durinem o kritikách a o tom že lidi co napíšou třeba jenom tohle "Docela zajímavé ;) Na podruhé dokonce i srozumitelné... Pěkné ;)" (teď nic proti tobě Eithné), by se měli zamyslet
proto jediný jehož názoru a kritiky si proto na tomto místě vážím je Xena, ovšem, a volám to do nebe, když něčemu nerozumíte nemusí být nutně chyba na vaší straně, já vím když to má spoustu takových pěkných slov a tak, tak to logicky musí být dobré i když vůbec nechápu o co jde, tak to teda ne
abych pravdu řekl napsat takovou slátanínu dokáže každý, ono totiž akorát slepovat hezká tajemná slova dohromady není zas takový problém
řekne mi někdo co to vlastně je ? nebo řekne mi někdo co to má být ?, tak aby se neřeklo vyložím vám svoji verzi : prvděpodobně nějaká týpka co po ní jde inkvizice doufá že dojde "spasení" v pekle připadně nesmrtelnosti jako... buď upír nebo démon ?, problém je v tom že se dovolává Lucifera (padlého anděla) jenže ten nebyl ani upír ani démon
nevím jestli tvoje drahá sestra to jako aspoň trochu nějak studovala nebo tak, ale kdyby ja byl na místě té týpky tak buď vzívám Samaela (Satana) jako vládce démonů, případně Lilith (s tou je to složitější ale řekněme že po tom co skončila její kariéra jako první Adamovi ženy si "vzala" Samaela, proto se většinou vzívá Samael Lilith ;) ) jako upírku, paní sucub a tak
můžu se mílit, ale v tom případě bych rád slyšel nějaké jiné rozumné vysvětlení "co to má být ?"
tohle všechno jsou moje důvody pro kritiku tohledle díla : nezdá se mi že by to mělo nějakou inteligentní pointu, jestli vůbec nějakou, každopádně člověk co to psal o tom ví ... a proto jediné co je na tomhle dílku kvalitní jsou ta kouzelné, mystická, tajemná slůvka umně slepená dohropmady, tak že to většinu přiměje k domění "že to o něčem je"
p.s. jestli to vážně psala vlastní krví (pochybuju) tak to bylo jenom plítvání krví, mohla jít nějakou darovat bylo by to prospěšnější
 
Eithné - datum neznámé
dub2857.jpg
Docela zajímavé ;) Na podruhé dokonce i srozumitelné... Pěkné ;)
 
evve - datum neznámé
blue_butterfly_sm2219.jpg
Hmmm... ségra má talent... ;o)
Tohle neni moc téma pro mě, ale i tak je to FAKT zajímavý a dobře napsaný... ;o)
 
Eveline - datum neznámé
screen shot 2013-12-16 at 172744.38
Ehm .. nahání mi to trošičku strach. Moc ani nechápu o čem to psala, ale asi o křes»anství .. jak si v hlavičce ( úvodu ) psal, že to prý psala krví tak to ve mně vybudilo ještě větší najivitu. Víš, já nikdy nevěřila na křes»aství, ale neodsuzuji ty, kteří na to věří a přeci, nic proti sestře, je to fakt napsáno krásně takže dávám 9, a ten jeden bod, protože jsme četla z donucení, moc mě to neuchvátila, ale i tak, přišlo mi to trošku ujetý, ale jinak fakt dobrý dílko.
Řekni sestře, že je to moc dobré ba vyjímečné !!
 
StenoD - datum neznámé
sten3612.jpg
Konečně výjmečně geniální práce...řekni sestře, že je fakt dobrá.
AVE!
 
Fistandantilus - datum neznámé
fuck_y2031.jpg
Nice touch ...

Akorát nemusím třikrát Krista. Jinak dobrý, schválil jsem to protože spousta lidí si asi přijde na své a možná se někteří i inspirují. Takže proč ne.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.088282108306885 sekund

na začátek stránky