Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

#2 Driver - PeterOblíbit

iko8294.jpg

Autor: Alexandra Alex Gary

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 02. prosince 2012 18:26

Průměrné hodnocení: 10, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
Pokračování na předchozí díl...

Snad se bude líbit... xD
 
Pátek 22.25 – Ivan

„Já a dělat problémy?“ podivím se s úsměvem na tváři. Já přece problémy nikdy nedělám. Sednu si do auta a dívám se, jak odjede. Rukou přepnu páčku, co ovládá klapky výfuku. Tak tedy nebudeme dělat problémy hned, ale až za chvíli. Celkem potichu se rozjedu k ploše k zaparkovaným autům. Vypadá, že je to tu zase pořádná sešlost.

Zajedu ke kraji a vylezu z auta. Rychlým pohybem ruky zavřu dveře a centrálem auto zamknu. Člověk nikdy neví. Prohlížím si auta i lidi. Holky tu jsou nádherný. Chlapi asi taky, ale to nemohu posoudit... Dojdu si k dodávce, kde se čepuje pití, pro kelímek. „Hele, to už pořádný pití došlo?“ zeptám se nabubřele barmana, když mi ho podává. Otočí se ke mně a sjede mě hodně nepříjemným pohledem. „Nojo, nojo. Už mlčím,“ uklidňuji ho, přeci jen je to zdarma.

Pátek 22.28 – Peter

„Takže jsou cesty volný?“ ujišťuji se telefonem s Lorenzem. Za chvilku to odstartuji, ale teď bych to ještě mohl odložit o pár hodin. „Jo určitě, policisté řeší nějakou vraždu či co...“ ozve se ze sluchátka smích. Zamračeně se podívám na telefon Hold člověk si nemůže vybírat...

„Hej lidi, je to tu!“ zařvu do mikrofonu a počkám, až se všichni otočí na mě. „Cesta je volná. Sháním ty tři nejlepší... Vy víte, o koho mi jde, tak přijďte. Jeden pán tu chce prohrát...“ řve můj hlas z mikrofonu. Pohlédnu dolů z dodávky na Jamese. Vlastně to ani James nebude... napadne mě při pohledu na jeho obličej. „Myslím, že tu budou během chvilky. Přijeď sem s tím svým medvědem,“ slova doplním smíchem na konci. Už dvakrát jsem jeho auto viděl a musím říct, že je úžasné. Vlastně před chvilkou mi říkal, že má nové... Co to bude tentokrát?

Pátek 22.30 – Ivan

„Jo už pro něho jdu.“ Křiknu v děsném kraválu nahoru. Ruku, kterou jsem mu před chvíli podával peníze, stahuji dolů prázdnou. Řidič za ně stojí... napomenu se. V dnešní době se už jen těžko shánějí lidi, co umějí auto opravdu dobře ovládat. Dejte jim auto bez ABS a ESP a hned se vybourají... Během chvilky jsem u běláska. Otiskem prstu odemykám a nasedám. Nastartuji motor a na jedničku se volnoběhem rozjedu. Zástup lidí uhýbá stranou. Někteří dělají k mému autu posunky. Já je chápu, vypadá, že nemá šanci...

Jízdou rychlostí kroku se dostávám až k čáře. To už zezadu slyším další motory. Jeden, dva a pak třetí. Vedle mě postupně zastavuje Toyota, Mitsubishi a starý Dodge. Někteří ještě mají vkus... napadne mě rýpavá poznámka. Jejich majitelé vystoupí a tak je napodobuji.

„Dal jsem Peterovi nějaké peníze, kdo bude první, bere všechny...“ řeknu místo představení. Jeden potetovaný chlap jako hora, druhý asi vylezl sotva ze školy, no a zbývající řidič mě překvapil nejvíce. Krásná bruneta. Wow, ta vypadá úžasně. Od šmíru špinavé oblečení a tmavší kůže. Raději se otáčím, není slušné očumovat... Ovšem pak se ozve nádherným hlasem: „Omlouvám se, že jsem se zdržela, ale nechtěla mi fungovat spojka...“ Znovu se podívám na ty auta. Blbne spojka? podivím se. Já se s tímhle nikdy nesetkal. To bude tím, že jsi měl vždycky pořádné auto, Mercedesa... napomene mě můj mozek. Mitsubishi Lancer šesté generace. Další auto do seznamu aut, co nemám kupovat. „Nevadí, hlavně, že jsi tady,“ odpovím sladce přes rameno. Neotáčím se. Nemohu se přece tak okatě dívat...

Rukou ještě mávnu Peterovi a nasedám do auta. Vidím jejich překvapené pohledy. Asi si mysleli, že moje je to na druhé straně... Startuji skvěle utlumený osmiválec. Kdo by řekl, že má kolem tisíce koní. Přesně kvůli tomu ho mám rád. Před rokem, kdy jsem ho koupil, jsem ho nechal u kamaráda přestavět. Měnil Turba a přidal výkonný kompresor. Z pětiset koní se dostal na dvojnásobek. Vynikající práce, přesně proto ho mám rád.

Prošlápnu pedál a výfuk, i přestože je v tichém „režimu“, zachroptí. To je donutí k nasednutí do vlastních aut. Peter mávne na jednu z holek v minisukni a ta nám to jde odmávnout. Podprsenka, či co to je, vyletí do výše. Všechno jakoby nejednou utichlo. Motor mi zní vzdáleně. Pak dopadá na asfalt. Motory aut zařvou a všichni letíme vpřed. Je odstartováno.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Enderson - 12. ledna 2013 12:47
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Alexandra Alex Gary - 10. ledna 2013 08:55
Já jsem si to ve středu zkoušel s benzíňákem (motor WV 1,2, auto škoda octavia) a rozjel jsem se.... Mám tam sice turbo, ale trvalo mi to hodnou chvíli než jsem to uvedl do pohybu. Takže teoreticky by tak šlo rozjet téměř každé auto, ale je to neefektivní. (když jsem to zkoušel na podruhý tak mi to chcíplo- ale to hlavě protože mi spojka zabírá až nahoře)
 
Alexandra Alex Gary - 10. ledna 2013 08:55
iko8294.jpg
thomas Enderson - 04. ledna 2013 20:05
Když to teď znovu čtu, musím protestovat. Benzín motor o objemu 1,7 (bez turba!) se dá taky rozjet bez plynu, jen to jede opravdu dost pomalu :)
 
Alexandra Alex Gary - 05. ledna 2013 10:12
iko8294.jpg
Xp3rT - 04. ledna 2013 22:37
Pochopíš, až si sedneš do něčeho, co má hodné citlivý pedál plynu a nebo co je hodně silný....

Tak zatím jsou napsané čtyři díly. Na pátém pracuji jen občas, ale snad až bude škola. Pak půjde psaní rychleji...
 
Xp3rT - 04. ledna 2013 22:37
andor icon4853.jpg
No, stejně ale nevidím důvod proč ten plyn nepřidat, jsem ze starý školy, tak mě pochopte :).
Btw.: thomasi - to jsi nemusel, když už mi odpověděla autorka
 
Enderson - 04. ledna 2013 20:05
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Xp3rT - 04. ledna 2013 18:32
Ano rozjede se.... Rozjedeš i 4Včko pokud tam máš dual turbo.... A téměř každej nafťák to dává taky... vlastně s nafťákem se nemusíš ani rozjíždět jinak.



K dílku- pěkné pěkné, zatím nehodnotím ;)
 
Alexandra Alex Gary - 04. ledna 2013 19:20
iko8294.jpg
Xp3rT - 04. ledna 2013 18:32
Chyba u silného auta stačí lehce pouštět spojku a ono se rozjede :)
vyzkoušeno v praxi a opravdu to funguje...

Octavia Combi 130hp 1,9TDI -> medvěd to musí taky zvládnout :)
 
Xp3rT - 04. ledna 2013 18:32
andor icon4853.jpg
Líbí se mi to, podobně jako 1. díl, ale pořád se trochu ztrácím hlavně v charakterech...
Měl bych jen jednu výtku: Auto běží na volnoběh - nízké otáčky, když není přidaný plyn, takže by se na něj Ivan asi těžko rozjel ač má sebesilnější káru :).
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.068768978118896 sekund

na začátek stránky