Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Anděl - 1.částOblíbit

ik33029.jpg

Autor: Licee

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 05. června 2005 16:29

Průměrné hodnocení: 8, hodnotilo 12 uživatelů [detaily]

 
Dívka, která tak dlouho věřila v anděly, až na jednoho z nich narazila.
 
Oni byli pro mě něco jako sen, o kterém celý život doufám, že se jednou splní. Byli pro mě bohy, jejichž existenci nikdo nedokáže a vírou, která mi dodávala sílu věřit v něco neskutečného. Každý se mi kvůli tomu smál a považoval mě za blázna. Každý si na mě ukazoval a šeptal něco svému kamarádovi do ucha. Učitelé ve škole mnou pohrdali a nikdy ke mně nebyli spravedliví. Ale mně to nevadí...mou víru mi neseberou, ani kdyby se měli postavit na hlavu! Jsou v mé fantasii, v mých snech. A já v ně věřím...

Jako každé ráno začíná úsvitem slunce, i já začínám svůj den, když otevřu oči a zadívám se na strop mého pokoje. Přemýšlím o svých snech, které se mi tu noc zdály, a když se mi žádný nezdál, přemýšlím o těch předešlých, než zazvoní budík. Pak už jen snídaně, a jdu do školy. Cestou vždy potkám pár hezkých kluků. Jedním z nich je i můj spolužák Luke. Je to sice namyšlený frajírek, který se otáčí za každou sukní, ale když on se chová k holkám tak pěkně...
Vůbec nevím, kde jsem přišla na to, že se mi líbí. Nemá to cenu, vím že s ním nikdy nebudu moct být, jelikož patří k těm, co se mi vysmívají. Ale co...třeba jednou také začne věřit v to, co já.
Abych řekla pravdu, na celém světě je jen jeden člověk, který má pro mě pochopení, respektuje mě a bere mě zkrátka takovou, jaká jsem. Věří v to, co já... Jmenuje se George a je to už starý pán. Kdysi měl vážnou nehodu a od té doby nemůže chodit. Bydlí sám, pár bloků ode mě, a tak jej chodívám často navštěvovat. Vždy mu přinesu něco dobrého. Vidí mě rád stejně tak, jak já jeho. Považuji ho skoro za svého otce.
Jak si tak sedím ve škole a poslouchám nudné výklady profesorky Bronwadové, znovu přemýšlím. A zas a zas a zas. Takhle se to opakuje celý den. Sem tam se zadívám na Luka, ale jen málokdy. Na obědy radši ani nechodím. Ještě by mi ho vyklopili do klína. Jdu rovnou na zastávku a nasednu na autobus. Celou cestu autobusem zase přemýšlím. Někdy mi i připadá, že žiji dvojím životem. Jeden je tenhle, kde je škola, mí spolužáci, učitelé, kde jezdí auta, autobusy, vlaky a jiné dopravní prostředky. Kde jsou lidé tak zlí. Bez víry, beze snů...a druhý patří jen mně. Je takový, jak já chci, aby byl.
Konečně zastavil autobus na zastávce. Už zdáli vidím svůj opuštěný dům. Zapomněla jsem se zmínit, že také bydlím sama. Matka zemřela, když mi bylo sedm, a otec mě nechtěl. Do svých patnácti jsem žila s babičkou, která však také zemřela. A o dědovi ani nemluvě. Teď žiji v jejich domě na Goul Street. Je to tu velice pěkné...
Jdu po chodníku směrem k domu a před sebou spatřím svou spolužačku Darlli. Už z té vzdálenosti vidím, jak se posměšně směje a mává rukama. Jakoby se pokoušela vzletět, ale nedařilo se jí. Nevšímavě jsem prošla kolem ní a už se těšila na to, až budu doma. Tam, kde mě nikdo rušit nebude. Možná ještě dnes zajdu za Georgem.
Otevřela jsem dveře a zase je za sebou zavřela. A náhle, jako by mě blesk do tváře uhodil, jsem spatřila jednoho z nich. Vždycky se mi o nich jen zdávalo, a teď tu najednou leží. Muž, vypadající jako spící, s bílými křídly na zádech, oděn celý v černém, ležel na zemi v mém obýváku. Vůbec jsem nechápala, co se to děje. Je to snad další z mých snů? Ale tohle je tak skutečné...
Chtěla jsem rožnout, protože venku bylo docela zataženo, ale nefungovalo to. Ani lampa u pohovky nesvítila. Tak jsem alespoň rožnula svíčku. Opatrně jsem se k němu přiblížila a zblízka si jej prohlédla. Na to, že byl anděl, vypadal jako obyčejný kluk. Měl černé vlasy, sepnuté dozadu. Oči jsem bohužel neviděla, jelikož je měl zavřené, a byl docela pohledný. Opatrně jsem se dotkla jeho ramene. Bála jsem se ho... Nic se nestalo, a tak jsem s ním zatřepala. Nevzbudil se. Snad není mrtvý, pomyslela jsem si. Zkusila jsem s ním zatřepat ještě jednou, ale tentokrát silněji. Žádná změna. Prohlédla jsem si tudíž jeho křídla. Byla z jemného bílého peří, na dotek jak hedvábí. Až teprve teď jsem si všimla rudé skvrny na levém křídle. Opatrně jsem ho zvedla a prohlédla si ránu. Krev byla stále ještě čerstvá. S námahou jsem ho odtáhla do mé postele, a tam mu ránu ošetřila. Rána byla vskutku ošklivá. Doufám, že ještě žije...
Seběhla jsem po schodech dolů a zavolala Georgovi.
"Prosím?" ozvalo se z druhého konce telefonu.
"Ahoj. To jsem já, Sizz."
"Ahoj. Mohla jsi přijít. Copak se děje?"
"To bys mi nevěřil, co se mi stalo. Dnes jsem přišla ze školy, a pak jsem ho našla."
"Koho jsi našla?"
"Na zemi v obýváku ležel anděl. A teď leží v mé posteli a má poraněné křídlo."
"Cože?! Eh...Sizz. Tvá fantasie začíná překračovat meze."
Zaskočilo mě to. "Prosím? Ty mi nevěříš?!"
Chvíli bylo ticho. "Sizz, nedělej si ze mě prosím srandu."
"Ale já si nedělám srandu!"
"Sizz!" okřikl mě.
Chtěla jsem ještě něco říct, ale telefon byl najednou hluchý. Přestal fungovat.
Takže George mi nevěří, tím pádem mi nebude věřit nikdo. Vzdychla jsem a posadila se na pohovku. Z očí mi tekly stružky slz a já poprvé nevěděla, co si počnu. Jediný, koho teď mám, je anděl v mém pokoji. Šla jsem se za ním podívat. On tam však nebyl. Strachy jsem se rozhlédla po pokoji, ale nebyl tu. Nikde nebyl.
Zdola se ozval nějaký rachot. Rozběhla jsem se tam a našla rozbitou vázu. "Mě se nemusíš bát!" křikla jsem tak, aby to vypadalo věrohodně. Chvíli se nic nedělo, až pak se z kuchyně vynořil nejprve stín, a později i on. Teď jsem mohla vidět i jeho oči. Vůbec nevypadaly jako lidské, nýbrž kočičí. Byly jasně zelené s prodlouženými zorničkami. Nepatrně jsem se usmála a nechala ho rozhlížet se po místnosti.
"Ahoj..." vypadlo ze mě společně s milým úsměvem. Anděl spočinul očima v mých a na chvíli se do nich díval. Přejel mi mráz po zádech a naskočila husí kůže. Pocity, které mnou procházely, byly neurčitelné. Chvíli to byla radost z toho, že konečně vidím někoho, v koho jsem tak dlouho věřila, ale zároveň také strach.
"Kdo jsi? A kde ses tu vzal?" znovu jsem se usmála.
Muž se zase rozhlédl po místnosti, a pak odpověděl: "Ty víš, kdo jsem." Jeho hlas byl hluboký a probouzel ve mně divný pocit.
"Máš pravdu. Vím, kdo jsi. Ale kde ses tu vzal?"
Anděl se znovu podíval do mých očí. Neodpovídal.
"Mé jméno je Mardigo. A tvé?"
Pochopila jsem, že o tom nechce mluvit. "Říkají mi Sizz."
Přikývl a vzhlédl na lustr. Potom na televizi a hifi věž.
"Neměl bys tu být," řekla jsem potichu.
"Nebezpečí?"
"Nevíš, jací jsou lidé? Kdybych se chovala jak všichni ti šašci kolem mě, tak už bys byl někde v ústavu pro blázny nebo ležel mrtvý na zemi."
"A proč jsi to neudělala?"
"Já se nejdříve o svém nebezpečí ujiš»uji, a potom jednám. A navíc..." zasekla jsem se. Něco mě k tomu přimělo.
"Navíc ve mně věříš," dokončil za mě větu a přiblížil se. Už neměl křídla. Projela mi hlavou myšlenka, zdali to není jen obyčejný člověk, jenž si ze mě dělá legraci.
"Na světě zbylo ještě pár lidí, kteří dokážou věřit v to, co jsi. A máš vskutku velké štěstí, že já patřím mezi ně," odpověděla jsem tiše. Nastalo ticho. Anděl si pořád prohlížel obývák a já nevěděla, co dál. "E...měl jsi poraněné křídlo."
Mardigo, místo toho, aby se podíval na své křídlo, se podíval na mě. "Kde to vůbec jsme?"
"U mě doma. Tady bydlím...nechceš se posadit?" Co to plácám?!
Anděl se na mě nechápavě podíval. "Posadit?"
"E...jo. U nás je zvyklostí nenechat vzácnou návštěvu stát," zkoušela jsem to zamluvit a gestem ruky poukázala na gauč.
Muž si pohovku důkladně prohlédl, a až pak si na ni sedl. Zprvu opatrně, jako by na ní byly bodláky, ale když zjistil, že je to pohodlné, zavrtal se do ní a pohodlně se opřel. Přitom se mu nepatrně zvedly koutky úst.
"Nechceš mi o sobě něco povědět?"
Anděl chvíli přemýšlel. "Jsem tady, protože jsem porušil náš řád. Je to trest," vypadlo z něj nakonec.
"Takže ty jsi byl členem nějakého řádu?"
"Byl jsem v Řádu Černého anděla," usmál se. Bylo to poprvé, co jsem ho viděla se smát.
"Vždycky jsem si myslela, že andělé jsou bílí."
"Taky že jsou. Je nás hodně. Ale každý je buď v Řádu Bílého, nebo Černého anděla."
"A jaký mezi tím rozdíl?" posadila jsem se naproti němu, abych se mu mohla dívat zpříma do očí.
"Bílí andělé dohlížejí na bezpečí Jerwallů a Černí andělé na bezpečí našeho pána. Jerwallové jsou andělé bez křídel. Je to rod, který pro nás znamená něco, co pro vás obyvatelstvo města. Jsou to prostě obyčejní andělé. Bílí andělé se jim starají o potravu, bezpečí a mnoho dalších věcí. Když poruší Bílý anděl svůj řád, nejprve musí předstoupit před Královský soud, a když se prokáže nejvyšší stupeň jeho přestupku, jsou mu useknuta křídla. Čím menší je jeho přestupek, tím menší je samozřejmě i trest. Poruší-li však řád Černý anděl, nejnižší trest, jaký jej může stihnout, je useknutí křídel. Nejvyšší trest je...je, že jej vyhodí z řádu, z města, ba z celého našeho světa a pošlou nás sem."
Když se rozpovídal, napjatě jsem jej poslouchala, při poslední větě mi však ztuhla tvář. "Co jsi provedl?"


...Konec první části...
 

Komentáře, názory, hodnocení

Eithné - 31. srpna 2005 09:05
dub2857.jpg
Tahle povídka mě moc nenadchla. Všichni ji chválí, ale přesto nějak nedokážu pochopit, co jim na ní připadá tak dobrého.
Vadí mi tam pár nelogických věcí, které to celé kazí. Hrdinka žije sama, má pro sebe celý barák, ale přitom furt ještě studuje a po škole chodí rovnou domů - kde teda bere peníze na živobytí? Chování anděla je celé... podivné, nereálné. Kromě toho, to o Lukovi se mi tam příliš nehodilo, a celý popis toho, jak jí ostatní pohrdají, mi připadal přehnaný. Jenom kvůli tomu, že věří v anděly? To ve škole nemají žádné věřící?
Ke všemu jsem tam postrádala jakoukoliv atmosféru. Je mi líto, ale vážně se mi to nelíbilo...
 
pelleron - 06. července 2005 19:03
moje6321.jpg
Už si nepamatuju, co přesně jsem v té kritice a potom svojí obhajobě psala, takže jestli si budu nějak protiřečit, tak se omlouvám.

V tvém posledním příspěvku mě nejvíc zaujal tvůj bod č.5 - to si opravdu myslíš, že jsem to rozepsala tak dopodrobna?
Věř mi, že zvládnu i kritiku třeba třikrát delší, to by pak byl návod, jak to napsat znovu : )

Tady jsem si vzala jen pět bodů. které si myslím, že má mít povídka dobře rozpracované a o těch jsem autorce napsala, jak se mi líbí.
Pokud se nepletu, tak nic jiného tam nebylo.

Jestli tě zajímá, ja hodnotím, najdi si článek Polemika a tam hluboko pod vším tím spamem, co jsem natropila, jedloughý článek o tom, podle čeho hodnotím ...
 
Licee - 05. července 2005 17:20
ik33029.jpg
Keirea - 04.Července 2005 17:29
já to někdy i zamíchám, ale anglická jména zní tak trochu lépe
 
Keirea - 04. července 2005 17:29
keirea_ab_weah8917.gif
Mě se to moc líbilo a jsem zvědavá,jak co bude dál....
Věc, kterou nechápu já: proč spousta lidí používá ve svých příbězích anglická jména a názvy? Aby to bylo světovější?
 
StenoD - 03. července 2005 16:50
sten3612.jpg
pelleron - 01.Července 2005 18:09
Když myslíš.

1.Takové city může prožívat i dospělý člověk

2.Vytahuju to jako reakci, nic víc.

3.Šlo, ale myslím, že to pro ujasnění situace stačí tak jak to je.

4.Ne, prostě vyjadřuju fakta. Já jsem klidný člověk. A on jí to hned neřekl, předcházel tomu krátký rozhovor.

5.Nikdy jsem ještě nečetl kritiku, kde by prakticky do podrobna kritik vypisoval, jak by se mělo dané dílo vytvořit. Popravdě bych se divil, kdyby někdo takhle psal. To by pak nebylo žádné dílo originál, když by se psalo pro kritikovu mysl. A nenapsal jsem většina, ale hodně.

To nejsou hlouposti, ale rekce na tvou kritiku tohoto článku. Mě se líbí a myslím, že mám právo se ho zastat. Zvláště když si myslím, že některé body jsou opravdu neoprávněné a myslím, že i v zájmu kritiky a rozvoje literatury špatné.
 
Hitomi - 03. července 2005 07:54
mal315776.jpg
Nevím, asi se nebudu shodovat s většinou, nebo» z této povídky nejsem příliš nadšená. Už jen to téma : Andělé, vždy» toho je všude plno, i u mě v počítači jedna taková povídka leží..nedopsaná a jde pak jenom o pojetí a tohle mi nepřišlo ani trošku originální. S tím věkem hlavní hrdinky, nevím, kolik autorka zamýšlela, ale m,ě přijde tak na 16, a slovo ro6nout, nejdřív jsem uvažovala, jestli nechce třeba rožnit na zahradě, ale až podle té svíčky mi došlo, že tam má být rozžhnout, no doufám, že další díl bude lepší...
 
pelleron - 01. července 2005 18:09
moje6321.jpg
1. Hm, pokud se moc nepletu, tak člověku musí být nejméně 18, aby mohl žít sám. Z toho jsem to odvodila.
To s Lukem je věc názoru, nemám proto zájem se o tom s tebou dohadovat.

2. Opět subjektivní názor proti názoru. Řešilo se to tu už tolikrát, takže nechápu, proč to znova vytahuješ.

3. Aspoň trochu citlivěji, než jen tehdy a tehdy mi umřel ten a ten. Netvř mi, že by tam nešlo zapojit něco ve stylu, co jí vadí a podobně.

4. Opět věc názoru. Z tvé kritiky na mě mám pocit, že se se mnou chceš prostě jen pohádat.

A uznej, že je rpstě divný, aby jí to hned vykládal.
Představ si sebe v situaci toho anděla. Budeš mít jedinou starost, abys nějaký holce řekl, jak to u tebe chodí?

5. Nechci je naučit psát tak jako píšu já. Nevím, jak si na takovou blbost přišel.
Chci je naučit psát tak, aby se mi to líbilo. A řekla bych, že to chce většina kritiků.
Většina andoru se shoduje ... hmm ... zajímavý...

Já naopak prosím, abys, až do mně zase budeš chtít úříště rýt, vymyslel nějaký pořádný věci a ne takovýhle hlouposti, abych s nima nemusela ztrácet čas, ano?
 
Licee - 01. července 2005 13:29
ik33029.jpg
Vlčice - 01.Července 2005 08:28
já vím, abych řekla pravdu, tak jsi mě na ten nápad přivedla ty..:o)
 
Vlčice - 01. července 2005 08:28
black5193.jpg
No jo naše Licee. Takže, předně si myslím, že je to jedna z nejlepších věcí, cos kdy napsala. Jsou tam sice nějaké maličkosti, ale to bude tím, že sis to po sobě zas nepřečetla. Jinak se dívám na povídky dost přísně, ale tady dám devět i když mnozí z vás se mnou asi nebudou souhlasit. ten příběh má něco do sebe. Vtáhl mě do děje a mám z něj prostě dobrý pocit. Navíc mám moc ráda anděly :-))
 
StenoD - 30. června 2005 18:49
sten3612.jpg
pelleron - 30.Června 2005 18:16
Ach jo...

Nevím, co ti tolik vadí na některých věcech, myslím že to cos tu napsala nemá ani z 50% opodstatnění.

1.Zalíbení v Lukovi je náhodou v příběhu dobré a dělá to z hrdinky normálního člověka. Navíc by mě zajímalo, kde si napočítala těch 18let, já se schválně ještě jednou díval (sice jen letmo) a z povídky jsem vyčetl, že dívce může být od 15-neurčita, takže to je celkem blbost tvrdit, že jí je zrovna 18. A co ty víš, některé holky to můžou prožívat i v 18, a myslím že ne zrovna v malém počtu.

2.Starý pán do příběhu prostě patří, já jsem ho tam aspoň přijal jako jednu z postav, které v prvním díle sice nebyly podstatné, ale pro lehké osvěžení dobré. To je zase můj názor.

3.Nevím, jak chceš aby popisovala smrt rodiny. To by mohla o tom zrovna napsat jeden díl. Tohle přece není podstatné. Podstatné je, že už je prostě nemá. Ona si svoje prožila a čtenář to ví (teda pokud má nějaké city).

4.Dívka důvěřivá byla, protože jí nic jiného asi nezbývalo. Když po něčem toužíš, musíš přece riskovat. A anděl? Tomu přece ošetřila rány a oni přece o ní museli taky vědět, ne? Určitě musí vědět o lidech, kteří v ně věří a kteří ne. A i kdyby, co je tak tajného na složení společnosti andělů? dívku to zajímalo a on se jí s tím svěřil, já si myslím, že tak by to bylo i v reálu. Nebo, že by peklo vyslalo zvěda, aby zjistil něco tak "důležitého"?

5.Dostávám se k bodu, na kterém se shoduje hodně lidí tady na Andoru-vím, že chceš naučit všechny psát, ale proč nás chceš naučit psát po svojem?! Každý z nás má svůj styl a je naše věc jak řádkujeme, dělíme věty, používáme slova atd. To je náš vlastní styl. Kdyby všichni měli psát po tvém příkladu, asi by tady z toho vznikla nuda. Takže prosím, tyhle věci si nech pro sebe...

S pozdravem StenoD
 
Licee - 30. června 2005 18:38
ik33029.jpg
Předem se omlouvám za ty chyby. Byla jsem zbrklá a nepřečetla jsem si to po sobě. Máš pravdu, neuvědomila jsem si, že bych mohla jeho vyprávění o jeho světě trochu prodloužit. Ale on ví, že jí může důvěřovat a tak jsem na to šla hned. Ale díky další příběh už bude zase o trochu více lepší....:o))
 
pelleron - 30. června 2005 18:16
moje6321.jpg
Dobře jsi popsala to, jak se dívka cítí.
Přišla mi blízká, byla lidská. Ne jen nějaká loutka, která udělá přesně to, co ty chceš. I když by možná mohla být opatrnější, co se toho anděla týče.
I když zase se musí brát v potaz, že si přála někoho z nich vidět, že ...

Vůbec se mi nelíbilo, jak popisovala, že se jí líbí Luke.
Vypadalo to, jako vystřižené z nějakého dívčího románu.
Navíc, co jsem tak počítala, té dívce musí být osmnáct. Neřekla bych, že zrovna takhle by ve svém věku přemýšlela o svých idolech...

Ten starý pán mi tam po přečtení prvního dílu přišel zbytečný a jak už tady někdo říkal, docela i jako klišé, ale uvidíme, co se z toho vyklube příště.

Podařilo se ti dosáhnout toho, že jsem si docela dobře představila ten dům. To se mi líbilo.

Nelíbilo se mi ale, jak si popisovala to, jak jí postupně umřela půlka rodiny.
Připadalo mi to jako klišé a spíš jako policwejní hlášení s výčtem mrtvých po nějaké nepovedené akci, než vyprávění dívky, která si tím musela projít.

O důvěřivosti hrdinky jsem už říkala, ale přišlo mi, že i ten anděl byl až příliš důvěřivý.
Sice mu asi nic nezbývalo, ale i tak si myslím, že by jí hned neřekl o uspořádání celého světa andělů.
Být jím, vyzrazovala bych to postupně, jak bych k té dívce získávala důvěru.
A navíc by sis ušetřila nápady do dalších dílů.

Napsané to bylo docela kostrbatě.
Některé věty chtěly roztrhnout, jiné přstylizovat apod. , ale nechtělo se mi vypisovat konkrétní chyby, protože mi chybí přečíst ještě tři povídky a nechci u toho strávit celý večer.
Omlouvám se.

Celkově se rozhoduju mezi 6 a 7 body.
Nápad byl docela originální (když pominu ty anděli, ale zase nutno uznat, že ty o nich píšeš aspoň v tomhle světě), emoce dívky jsi přiblížila věrohodně.
Škoda jen toho trochu těžkopádnějšího stylu psaní.
Možná bych to i víc odřádkovávala, aby to působilo "vzdušněji" a líp se to četlo.
Dávám 7 bodů.
 
Licee - 30. června 2005 13:51
ik33029.jpg
Andělé teď frčí
 
Sargo - 30. června 2005 08:30
wel1d5kk1aaa19357.jpg
MrsXena: to do kritiky opravdu nepatří... já si třeba pamatuju za noc dva tři sny a ty zajímavé bez problémů hezky dlouho zpátky...

Povídka je čtivá, jsem zvědavá na pokračování :-) Pár věcí by se tam našlo - třeba ten sterý pán, jediný přítel, je hrozným klišé - a taky andělů je nějak moc v povídkách... ale, koneckonců, proč ne. :-)
 
Eveline - 29. června 2005 18:58
screen shot 2013-12-16 at 172744.38
Eygam => Zasahuje to do příběhu, asi sis to u mě pozorně nepřečetl.

Přemýšlím o svých snech, které se mi tu noc zdály, a když se mi žádný nezdál, přemýšlím o těch předešlých,
Poslední toto:
přemýšlím o těch předešlých,
Jako myslím, že ty si nepamatuješ to co se ti zdálo včera nebo předevčírem.
 
Licee - 29. června 2005 18:32
ik33029.jpg
Eygam - 29.Června 2005 18:28
to jsem si asi neuvědomila...díky, žes mi to řekl/a:o)
 
Eygam - 29. června 2005 18:28
upr84.gif
Mrs-Xena: To, že si nepamatuješ svoje sny , snad nemá při kritice žádnej význam, ne?
Je to vážně dobrý, jen věta, že chtěla rožnout, ale nesvítila žárovka, tak rožnula svíčku, je prostě divná. Asi si tam nechtěla opakovat slova, tak by bylo lepčí dát tam, že svíčku zapálila.
 
Licee - 29. června 2005 16:50
ik33029.jpg
Lorrayne - 28.Června 2005 21:00
taky si myslím...:o))
 
Licee - 29. června 2005 15:47
ik33029.jpg
Jsem ráda, že se vám to líbilo....druhý díl už bude brzy dopsaný...díky....:o))
 
Lorrayne - 28. června 2005 21:00
vlenicelucie2184.jpg
Krása! Hrdinka mi byla opravdu blízká, mám pocit, že máme hodně společného. Těším se na pokračování.
 
Eveline - 27. června 2005 22:41
screen shot 2013-12-16 at 172744.38
Byli pro mě bohy, jejichž existenci nikdo nedokáže a vírou, která mi dodávala sílu věřit v něco neskutečného.
První věta mi přišla hezká, ale jak andělové mohou pro tebe být bohy ...

Jako každé ráno začíná úsvitem slunce, i já začínám svůj den, když otevřu oči a zadívám se na strop mého pokoje. Přemýšlím o svých snech, které se mi tu noc zdály, a když se mi žádný nezdál, přemýšlím o těch předešlých,
Já si obvykle večer už nepamatuju ty sny z minulého večera natož když je už ráno.

Moc hezké, líbili se mi názvy i jména, a hlavně nápad. Dávám 8 a to kvůli těm hloupostem, tedy pro mě na začátku. Těším se na další díl !!
 
Marven - 27. června 2005 18:25
songforthemoon93974289.jpg
Mno já tě obdivuju,jak si sama takhle vymyslela tolika jmen a názvů.Pokud si to tedy někde nevyhledala z knížky a podobně,tak to si vážně dobrá.
Mě se to taky moc líbilo,jenom možná někdy moc pomalé a někdy zase moc rychlé.Třeba si jela do školy a ve třetí větě si byla doma.A zase s tím telefonem a na tom konci to bylo zase pomalé.Mno tak takhle je to asi podle mě.Já dávám 8
 
StenoD - 27. června 2005 11:14
sten3612.jpg
Jedním slovem: pěkné. Líbilo se mi, jak se dívka nenechala unést proudem ostatních, jak věřila ve svou věc nehledě na názory jiných. Sama přitom nebyla nějaká divná, ale normální, což jsi dokázala jejími city k Lukovi.

Zarazilo mě jen pár prvků, které jsou však v celkovém dojmu absolutně nepodstatné (jedná se o psaní s časy).

Moc se těším na pokračování, zvláště jestli bude tak dobré jako tento úvod. 9
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.071079969406128 sekund

na začátek stránky