Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Očami nováčikaOblíbit

lorrr432158g12134904848.jpg

Autor: Marcussius

Sekce: Bez zařazení

Publikováno: 14. června 2005 11:34

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Prostredníctvom tohto príspevku by som chcel vyjadri» svoje prvé pocity z andorského svetu. Možno je trúfalé zvoli» hned prvý typ článku "kritiku", hlavne pretože som tu eštelen druhý deň, ale rád by som vyjadril "prvý obraz" - dojem s tohto pútavého fantasy serveru.
 
mariuss1593.jpg
Začnem tým, ako sa patrý a tj. "ako som sa o andore dozvedel". Andor ako herný forum server je zdá sa veµmi populárni pretože jeho sláva siaha až za hranice CZ, až sem na Slovensko. Dopočul som sa to od známych µudí s ktorými som hrával DrD spodobné RP hry.. boli to slová chvály, ktoré ma (hned ako som rozbehal net) očarovali. Však k veci:

Hned prvá obrazovka, hlavná stránka, ked som načítal andor.cz vyjadrila množstvo práce, ktorú museli odpracova» mnohými hodinami, dňami, mesiacmi programátori - teda ešte pred tým ako som vstúpil do tohto sveta registráciou poprezeral som si "hlavné menu", kde som čoraz viac žasol možnostami, ktoré andor ponúka (už mi bolo jasné, že ma tento server polapil). Šmátral som niekoµko chvíµ až som uzrel "Nová pošta" neviem ako dlho to trvalo (alebo či to posielajú administrátori automaticky) mno veµmi jednosducho a výstižne som sa dozvedel, čo, kde a ako hra». Narýchlo som ju prečítal celú (no potom znovu, pretože som všetko čo v nej bolo nezachitil) a pustil som sa do hostinca, kde som mal odkazi s mnoho príspevkami, ktore (priznám sa) som neprečítal celé (iba niekoµko). Dostal sa mi priestor pýta» sa v stole "Pre nováčikov", a milo prekvapený ochotou uživa»eµky "Sargo" a uživateµa "Delurta" som kládol (asi nevhodné) otázky. Nepovšimnutá nemohla osta» ani "Onlajn Pomoc", v ktorej som dostal jednoduché rady (mám dojem, že odpovede na typické otázky majú v onlajn pomoci prichistané) a to veµmi rýchlo. Teda chcem poveda», že je tu o nových členov postarané a to sa mi veµmi páči. Nenapísal som toho na andore mnoho, no konunikácia Onlajn P. a v spomínaných stoloch bola veµmi príjemná, veµmi sa mi páči to, že mi bolo odpovedané milo, vrúcne, snaživo - bez ohµadu, že ja som tú nový neskúsený a komunikujem s hráčmi, ktorý tu sú už dlho. Žiadne povyšenectvo ani arogancia či výsmech. Veµmi, veµmi pekné.

Rozhliadom som sa o čosi viac a zistil som, že grafika (myslím style menu) ponúka možnosti zvoli» si atmosféru - prostredie. Taktiež vidno prepracovanos» servera a o to viac sa mi tu páči. Rovnako prekvapený som zazrel nekonečne veµa dobrodružstiev (možností), kde sa môžem prihlási» a hra». No ešte pred tým som si popozeral ako taká hra prebieha. Je jasné, že som narazil aj na horšie jaskyne a tak som rovno zavýtal do stolu pre nováčikov s prozbou o radu, "ako nájs» dobré dobrúžo" zháňal som Prvý krok (ako mi bolo poradené), ktorý som bohužial nenašiel. Očarený krásou som narazil na niekoµko problémikov, ktoré spomeniem...

Typy dobrodružstiev:
Pretože som rovnako fanda Drd ají CP2054 hµadal som aj niečo zo svets CyberPunk, mno neúspešne. Chýbalo mi tu čosi ako "Rozdelenie/členenie" toho obrovského množstva "jaskýň", ako tomu tu hovorí»e. Bolo mi »ažko sa v tom zorientova», všetci neznámy, nevedel som ako hlada» a nič ako "Cyberpunk" som nenašiel. No nevadí, ale dúfam, že niekedy na niečo také nerazím, pretože rozmanitos» svetov je tu naozaj široká.

Mojím druhým problémikom bola skutočnos» toho, že tu nikoho nepoznám. Pýtal som sa (myslím) Sargo, ktorá mi odpovedala, že na Andore nie je žiaden Ratting, ktorý by vystihoval kvality hráča. Vraj iba akási "poves»" ktorú (toot sa iba domneievam, nie je to citácia) majú hráči. V tomto vidím trošku problém. Je jasné, že všetci sme si rovný, to sa mi páči, ale tá "poves»" je známa iba pre hráčov, ktorý tu už pobudli a nie pre tých, ktorý hµadajú dobré, kvalitné dobrodružstvo (Tí, ktorý by to potrebovali). Predsa µudia sú individúálne bytosti, každý hrá alebo píše inak, jední lepšie (myslené obecne) a druhí horšie. Preto som chvíµku váhal pri výbere dobrodružstva, no či som vybral správne neviem (ale dúfam v to).

A posledné čo by som rád povedal je, že sa mi nepodarilo hra» za celí deň a že som vlasne iba čakal na to, či ma PJ vezme alebo nie (a stále nehrám). Istotne tu je niečo štýµu Plug&Play, mno nenašiel som to a tak som čakal a premýšµal nad postavami a podobne. navštívol som hostince a prečítal niektoré články (tu spomeniem, že je tu mnoho uživa»eµov, ktorý vedia písa» priam božsky).. no ale napriek všetkej nádhere - chcel som hra» :-).

Na záver chcem podakova» za trpezlivos» pri čítaní a chcem zdôrazni», že je tu mnoho vecí, o ktorých neviem a tak táto moja kritika (nazval by som to skôr chvála) nie je úplne oprávnená. Teda nikoho som nechel urazi», chcel som poskytnú» moje prvé pocity z tohto nádherného servera. Dakujem.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Durin Mahalul - 22. června 2005 21:57
dwarfm1808.jpg
Thulďák: woe jaktože to nevim to s tim nováčkovstvím woe? gerrr budu muset vynadat hlanderovi tetkons...
 
Marcussius - 22. června 2005 20:47
lorrr432158g12134904848.jpg
Dakujem, myslím, že som dostal odpovede na všetko, čo som potreboval...

Tholdrin: mno ja som si vyberal ako hovoríš, no typy mi dala Awinn (celkom dlhý zoznam :-)
 
Kronikář - 22. června 2005 20:38
0000houba6647.gif
Upozorňuji nehleat podle Nejaktivnějších dobrodružství - to je dost častá chyba. Ty se počítejí jen podle počtu přízpěvků, ne podle četnosti přízpěvků za den. Doporučuji hledat PJe podle komplexnosti přízpěvků podle toho kolik je v nich obsaženo informací - a hlavně jakým způsobem jsou podané. Dobré je právě se rozhlížet postolech jako "Být či nebýt PJem" nebo "Roleplaing"

A jen tak pro informaci - měl by se rozjet projekt Dobrodružství pro Nováčky (Tedy nová sekce v hlavním menu) kde certifikovaní PJové budou ve spolupáci se zkušenými hráči vézt nováčky světem On-line hraní.

Co nemožnosti vyhledávání tématického zaměření dobrodružství se týče. Tato možnost přibyde stejně jako přibyla v Hostinci. A bude dokonce i na podobném principu.
 
evve - 17. června 2005 21:07
blue_butterfly_sm2219.jpg
Mariuss:
Chvíli se tu mluvilo o PJ. Ano, je pravda, že několik lidí zde je známo svým skvělým PJováním a celkovým hraním, ale ne vždy každému nějaký PJ takříkajíc "sedne". Musíš si jich pár "otrkat" a pak zjistíš, u koho ti hraní vyhovuje. Samozřejmě nemusíš hrát v několika dobrodružstvích jen u jednoho PJ, ale pár jich "ozkoušíš", zjistíš si jejich styl hraní a pak u nich budeš hrát... ;o) (já sama nehraju jen u jednoho PJ-to asi nikdo) ;o)
Podrobnější rozebírání PJů a celkového vedení jeskyní je ve stole "Být či nebýt PJ"-je toho tam opravdu hodně, ale stojí za to si to přečíst - tedy pokud se začínáš zajímat o zdejší "problematiku" nacházení "dobrého" PJ. ;o)
 
Marcussius - 17. června 2005 00:11
lorrr432158g12134904848.jpg
Calisto:

Myslím, že naozaj teda záleží od náhody, ja som nič podobné nezažil - žiadna diskriminácia, akurát mi bolo povedané, že uvídí sa podµa denníku...
 
Marcussius - 17. června 2005 00:09
lorrr432158g12134904848.jpg
Fistandantilus - 16.Června 2005 18:55

Ja som sa Andor nesnažil velebi», len som ho zobrazil spolu s mojími prvými pocitmy... nič som nezdôrazňoval, proste je to tu super :)
 
Kriss - 17. června 2005 00:04
18_n250.jpg
Fistandantilus - 16.Června 2005 18:55
to je prvda překvapila mě, ta různorodost lidí. Na cokoli jsem se zeptal tak se našla odpověď.

Ja jsem podvou dnech na Andor měl dva příspěvky v hostinci, pak jsem si hrozně dlouho hrál se životpisem postavi a začal hledat svoje první dobrodrůžo. Když jsem ho na šel tak mi PJ svěřila jednu z hlaních rolí, je pravda že si mě nejdříve trochu vyskošela. Pak jsem začal poznávat další lidi a jsem tady.
Jak už jsem řekl Andor mě stále překvapuje, nesetkal jsem se tady z žádnou diskriminací, vždy mě přijali velmi dobře....akorát mě mrzí že jsem neměl čas jet na Zvířetice.
toje můj názor na vlastní článek to není tak jsem to hodil sem snad to někomu nebude vadit.
Kriss
 
Marcussius - 17. června 2005 00:03
lorrr432158g12134904848.jpg
Nestihol som, tak len stručne:

Vidím že je tu obrovský rozdiel medzi hráčmi začiatočníkmy a dobrými hráčmi, vidím, že sa tu starší hráči poznajú a predpokladám, že aj v mnoho dobrodružstvách spolu hrajú.. no čo taký nováčik, už som odmietol niekoµko ponúk pretože chýbala RP alebo proste dejstvo nevyhovovalo. Ak sa mi podarí hra» u Zaka a Arranda budem veµmi rád, no zatím som len trpezlivý, píšem životopisi a snažím sa upozorni» na seba.. hehe, njn moja spása sú životopisi :)
 
Calisto - 16. června 2005 23:28
200506091656chfe48l1396.jpg
Kriss: to S Hospodou štamgastů zní jako dobrej nápad, asi to zkusím.
 
Marcussius - 16. června 2005 21:05
lorrr432158g12134904848.jpg
Som rád, že to malo apoň aký--taký význam, predsa preto som to písal. :)

Eskel: to s tým menom som nevedel... ak to vadí, môžem zmeni».

Ak stihnem, večer sem pošlem ešte jeden príspevok.. ešte som na niečo prišiel :)
 
Fistandantilus - 16. června 2005 18:55
fuck_y2031.jpg
Kriss: a tom to myslím především je Andor by měl překvapovat svou různorodostí a svými možnostmi a především hlavně charakterem lidí co zde potkáváš nebo třebas jen "mineš" ...

Schválil sem tento článek proto, že se mi zdál hodně podnětný, ne proto, že by velebil Andor jako takový, myslím, že v něm je spoustu dobrého a tak vidím, že ohlasy jsou takové jaké jsou. Tedy jedině dobře, když každý řekne, co k tomu má ... .))
 
Kriss - 16. června 2005 17:38
18_n250.jpg
Velmi zajímavé, já tu také nejsem dlouho, do dobrodružství jsem se dostal docela rychle, ale první věc co jsem udělal bylo že jsem šel do Hospůdky štangastů, tam je ta výhoda že přídeš a hraješ, občas se tam dějou věci:)
je to dobrý prostor pro seznámeni s lidma a PJ-ům ukázat své kvality.
Jinak dobrý článek, ale já bych asi neměl nato hodnotit Andor po dvou dnech, protože mě stále překvapuje :)
 
Durin Mahalul - 16. června 2005 15:30
dwarfm1808.jpg
Delík: tedy já když sem začínal na Abarinu, tak sem nedělal ani jedno... založil sem si kejvu a jeli sme chatovou formou, ještě štěstí že sem tam měl ají pell, kerá tam byla kapku dýl na tom Abu a tak hnedka říkala pár věcí o délce a tak... tak sem to zkusil a pak mě vzala do svýho (tehdá skoro 2000př dobrodruža... mno a tam sem potkal začínajícího Laose a dalších několik lidí a šup... za měsíc mě tam už šicí znali a zvali si mě do kejv hehe...
 
Eveline - 16. června 2005 14:26
screen shot 2013-12-16 at 172744.38
Nevím co bych k tomu měla dodat. Se vším jsem tak souhlasila a hodnotit nemá cenu.
 
Delruth - 16. června 2005 13:50
iko5322.jpg
martinpoustka - 16.Června 2005 05:35
Já uváděl obecně zaběhnuté indícije, podle kterých se řídit. Ale jsitě... Neplatí vždy a všude. :-)
I mé první dobrodružství Cesta za Bohatstvím má úvodní příspěvek jaksi... Mno specifický. ;-)

Prostě pokud chce mít hráč jistotu, řídí se prvním dojmem. Nebo» většina PJů, kterým na dobrodružství záleží a chtějí tam mít dobré hráče, aby byla hra kvalitnější, většinou si dají práci s oním popisem a verbíři. :-)

IMHO :-)
 
Eskel - 16. června 2005 09:28
esk22836.jpg
Deli: dík, je vidět že tvá práce nese ovoce. Pokusím se vám to ulehčit jak je budu moct, dostal jsem od hlandera ten rozbor nutných novinek pro pomoc nováčkům, nyní vidím jak moc je to potřeba.
Mariuss:
ahoj. díky za článek, docela mě překvapil - docela mile. tebou zmíněné věci jsou nám známy, řešení už jsou na papíře a postupně se zavádějí.
je pro nás ale přínosné dostat takové první dojmy, ono je těžké po takové době hodnotit objektivně. za to ti děkuji.
(ač jsem nebyl zrovna nadšený když jsem tě poprvé spatřil - Marius byl nick jednoho poměrně uznávaného člověka co tu dříve pobýval a tvoje ikonka už je nějakou dobu ikonkou jedné mé postavy :D ale to je dobrý, nějak už jsem se s tím vyrovnal)
tak hodně štěstí při hledání dobré jeskyně a trpělivost s námi vývojáři, děláme co můžeme.
 
martinpoustka - 16. června 2005 05:35
final2_194951852.jpg
he he ... nejsem moc dobrý hráč,nevím,když tak si vybírám dokonce místnosti co se nedrží pravidel DrD,D&D(3.5 jsou poslední?) apod... PJ jsem dělal,dělám, jen jednou protože mě přemluvili "abych něco vymyslel" ...
Ikonka je nezbytná,minimálně pro přehlednost

v životopisu nemusí být buhvíjak dobrý,ale pokud chcete roleplaying,alespon minimální znalost minulosti postavy se hodí...

a poutavost a forma?
hmmm...koukněte se na Varantskou nížinu...tohle dělal uplný nováček a já to nebyl...:)
 
Delruth - 16. června 2005 02:39
iko5322.jpg
Pěkně napsaný článek... Aspoň se ověřilo to, co považuji já a kupa jiných uživatelů za nedostatek...

Čelnění... Už bylo navrhnuto spousta řešení. Teď se jen čeká na to, až se toho chytne někdo povolaný a napíše to. (myšlena realizace) :-)

Co se týče kvality hraní, PJování a neznalosti těch, kdož jsou "dobří"...

Jak říká Face... Už podle úvodního příspěvku a verbířů, případně homepage, lze vypozorovat, jak dobrý PJ je...

Dám zde nějaké rady:
Úvodní příspěvek:
1) Množství pravopisných chyb
2) Obsahová stránka příspěvku
3) Poutavost a forma příspěvku
Verbíři:
1) úroveň
2) počet postav
3) četnost hraní
4) požadavky pro přijetí

K verbířům bych dodal:

Když je otevřeno dobrodružství pro více jak deset postav, je dobré si to rozmyslet... Z vlastní zkušenosti vím, že deset postav je tak maximm při četnosti hraní "každý den"... Více je už moc...

A podle požadavků a stylu toho, jak je to napsáno lze dost často vypozorovat, jak hra bude kvalitní.

Příklad:

Beru všechny (povolání/rasy jakékoliv ; na životopis se vykašlete...)
- tyto věty, když uvidíš... Většinou (neříkám pravidelně, pokaždé) tě dobrodružství sklame, pokud máš vyšší nároky.

Naopak, když vidíš ve Verbířích:
Obsáhlý životopis a ikonka je samozřejmostí. Nepříjmám každého... Nejlépe po domluvě po ICQ ...

Pak víš, že Pj si vybírá a dobrodružství má pravděpodobněji lepší budoucnost.

Ohledně toho, jak si zde člověk zahraje... Pokud zde bude každý den a docela často.. Jedno dobrodružství nestačí. Takových 5 - 20 je optimální počet. :-)
Méně je málo, více je moc. :-)

Calisto: Tohle vážně neslyším rád... Jestli to chceš řešit, písni mi jméno (nick) poštou a já to s ním (ní) prodiskutuji.
Problémy se mají řešit...
Zkus to brát tak, že pomůžeš jiným nováčkům, kteří by zde byli... :-)
 
Calisto - 16. června 2005 02:10
200506091656chfe48l1396.jpg
A to já zase ne.

Tedy: technické zázemí netu je na hodně vysoké úrovni, myslím On line pomoc atp.

Jen jsem se setkala s diskriminací kvůli příliš vysokému uživatelskému číslu respektive tomu jak moc nízko v online seznamu jsem.

Nejsem bonzačka a nechci říkat jména těch kdo to jsou, ale chci poukázat na to že někteří uživatelé by měli být přinejmenším varováni ne li pro výstrahu veřejně vymazáni.
 
face - 16. června 2005 00:59
18734681614533bc2e4cc026444.jpg
no je to tezke andor neni moc pulg'nd play spis neco jako volne plznouci komunita
doporucuju se juknout na www.sargo.cz najdes tam mnoho uzitecnych fotecek
zjisit co jsme zac a hlavne si udelas obrazek o nasi normalite

jinak trpelivost malinko se o tukej a kdyz narazis na bružo tak vetsinou poznas jeho kvality podle verbiru, pripadne po dohode s PJ pres ICQ a ten ti i rekne co by bylo fajn hrat ... pokud mas chut

jinak moc pekne :D chval dal
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.063915014266968 sekund

na začátek stránky