Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Z deníku primarchyOblíbit

look_and_she_her____by_thelastunicorn9938.jpg

Autor: Ceressiass

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 06. dubna 2014 19:22

Průměrné hodnocení: 10, hodnotilo 9 uživatelů [detaily]

 
Párkrát mi bylo předhozeno, že leckoho ve WH stole ponoukám do psaní Warhammerových článků a sama na to bodám. Hm, jo... asi.
Bude to tím, že vážné povídky... a vážné všecko šlo vždycky tak nějak mimo mě. Vyžívám se v psaní kravin.
A protože jsme docela nedávno s Daranem (to je ten člověk, který založil WH stůl a vy ho možná znáte pod kódovým označením The Hater - na což je prý hrdý) debatovali na téma socializace Konráda do Impéria, začala jsem nad tím trochu uvažovat - a jak jinak - zcela nevážně a od začátku úplně špatně.
Postavy představovat nebudu, protože je buďto znáte, nebo ne. Google, jen tak mezi námi, je zná taky.

Článek obsahuje pár narážek na WH kanon, které možná nepochopíte - za to nepřebírám zodpovědnost.
Taky obsahuje občasný explicitní výraz, takže pokud jste ještě nikdy neslyšeli slova jako "grcka" "chcát" a "sračky," tak kromě toho, že jste si je právě přečetli, doporučuji se otočit a dělat, že jste tento odkaz nikdá nerozklikli.

Je to samozřejmě hrozně hluboké a obsahuje to tajné odkazy na ilumináty, konec světa a mimozemský útok na Zemi. Prostě klasické literární dílo, které by si zasloužilo nějakou cenu, nebo tak.
 
Můj milý deníčku. Nejsem si příliš jistý, jak si to Otec představuje, ale dal mi tak nějak do péče Konráda. Oznámil mi, že je to prý můj bratr a že bych na něj měl být hodný. Já ti nevím. Rád bych, ale pořád mám pocit, že tehdy, kdež jsme ho na Nostramu našli, se pokusil si vyškrábat oči poté, co se tak nějak podíval na mě. Beru si to dost osobně! Já chápu, že jsem vypadal blbě, páč jsem měl boty zaneřáděné od nějakých sraček, nebo co – ale hej! Mají to tam po ulicích všude a lezou v tom červi! Chtěl jsem mezitím jakoby hopkat – ale Dorn mi řekl, abych se nechoval jako herečka, tak jsem sakra musel zatnout zuby a tvářit se, že mi nevadí, že tudyhle projdu játrou v pozdním stádiu rozkladu a todle opravdu není lidský mozek, to, na čem se krmí ti havrani. BĚS! Ale to přece není důvod, aby si jeden vyškrábával oči. Otec říká, že si to nemám brát osobně. Že Konrád se vůbec nedíval na mě, ale trpí nějakou poruchou a má pocit, že má jakési temné vize. Dorn říká, že jsem debil. Já říkám, že Konrád líže nějaký halucinogenní žáby!
No – a s tímhle musím pracovat. Dokonce to Otec nastěhoval do mého pokoje, protože má pocit, že bude bezpečnější, když na něj někdo zpočátku dohlídne. HRŮZA! Ferrus si ze mě dělá srandu, že budeme pořádat pyžamový párty. Já nechci.

Den 1

Tahle noc byla krušná. Když jsem se ve tři ráno probudil, Konrád neležel v posteli. Trošku mě to znepokojilo, protože mi táta říkal, že na něj mám dávat pozor a že cokoli se mu stane, jde na mý triko. Na mý triko s orlicí, abych byl přesný. Což asi znamená, že pokud to podělám, tak mi ji veme a všichni ti parchanti, kteří mi ji nikdy nepřáli, se mi vysmějou. Když jsem se zvedl a šel to zkontrolovat, zpod postele mě chytila za kotník studená, kostnatá ruka. Málem jsem se počural.
Ráno nebylo o nic lepší. Konrád, jak se zdá, spal pod mojí postelí celou noc. Jak to vím? Ráno chytil další z těch svých vizionářských záchvatů a začal sebou mrskat! A to tak silně, že mě vyhodil z postele i s matrací.
Zatracená práce. Zatracenej Konrád. Zatracenej táta!

Mám jej prý socializovat a začlenit do společnosti. Nechápu, jak to mám dělat. Vzal jsem ho ráno do jídelny, ale vypadal, že asi nemá hlad, nebo já nevím. Celou dobu tak nějak seděl a civěl na Hora, který se tam cpal s tím, že je prej ve vývinu a než přebere po Otci křižádu, musí pojíst ještě hodně polívky. Nechápu, proč teda žere smažený vejce, když káže polívku, ale Horus je Horus. Snažil jsem se Konrádovi vysvětlit, že to, co leží před ním, je ovesná kaše s ovocem a že je to výživné a zdravé. Jenom se na mě… tak nějak podíval, překlopil mi misku na hlavu a pak zalezl pod stůl, protože na něj začalo zpoza okna svítit slunce. Nenávidím ho.

Zbytek dne jsem trucoval ve Ferrově pokoji. Večer mi přišel Dorn, ta krysa, říct, že slyšel něco o tom, že tady někdo asi přijde o orlici. Kčertu s ním! Taky by mohl konečně odletět dělat něco užitečného. Lorgar zmizel už předevčírem. To Dorn nemá nic lepšího na práci, než mě štvát?
Stejně si myslím, že se nic nestane, když se na Konráda dneska vybodnu. Zabral jsem Ferrovi postel. To má za tu pyžamovou párty!

Den 2

Ráno mě přišel do Ferrova pokoje sprdnout Horus. Prý, že Konrád vyšplhal v noci kamsi na parapet pod chrlič, kde celou dobu visel hlavou dolů. A cože jsem jako dělal, že na něj nedávám pozor. To snad není možný. Určitě to na mě prásknul Dorn. Ještě, že zítra letí konečně doprdele a já budu mít klid. Teda skoro. Pořád mám na krku toho divňouse. Když je řeč o divňousovi, ráno dokonce jedl. Sice jedl společně s Horem smažený párky a slaninu, s čímž ze zásady nesouhlasím, protože měl mít salát s tofu a rajčaty, jako civilizovaný člověk, ale můžu být rád, že tu slaninu nemám ve vlasech, takže si odškrtávám úspěch. Částečný. Jedl to dezertní vidličkou. Bude třeba zapracovat na etiketě.

Dnes jsem se tedy pustil do začlenění bubáka do civilizace. Vzal jsem to z gruntu, přinutil jsem ho, aby si umyl vlasy. Prvně jsem myslel, že je budu muset vzít strojkem a udělat mu účes „Na Lorgara,“ jak to měl zacuchané a slepené krví a mastnotou, ale nakonec jsem, ve jménu otce a třetí legie, dokonale vybojoval i tuhle předem prohranou bitvu. Pomohly mi v tom dvě pixle byzantinského kondicionéru. Trochu se u toho vrtěl a prskal něco nostramsky. Nerozumím mu ani slovo, ale pravděpodobně se jednalo o nějaké homofobní nadávky. No aby se neposral. Taky ho nemám rád! A to ještě může být vděčný, že jsem na něj vypatlal svoji nejlepší kosmetiku.

Postěžoval jsem si Ferrovi, že jsem si to šetřil na speciální příležitost. Jenže mě asi nechápe, protože taky moc vlasů nemá! Řekl mi, že mu přijde, že odvšivení našeho bratra je speciální dost. ODVŠIVENÍ! Teď mám kvůli němu stihomam! Co když má Konrád vši a já si jich neVŠIml? Ferrus je taky svině, převlečená za kamaráda. Asi napíšu Sanguiniovi. Ten mě pochopí. Je takový soucitný a tak vůbec. Možná, že bude mít charitativní náladu a nechá Konrádovi jednu pixlu toho speciálního kondicionéru taky poslat. Doufám, že to udělá, protože si ji pak tajně zabavím pro sebe. Možná mu pošle i nějaký ten antiparazitní šampon. Vím, že ho používá na to svoje peří! Čas od času se začne hrozně drbat a ošívat – a další den mu křídla děsně smrděj dezinfekcí. Snaží se to ututlat. Nejsem blbý!

Horus u oběda utrousil, že pokud se bojím vší, můžu ho zkusit odvšivit petrolejem. Že jemu to kdysi zabralo, když byl malej. Jo – když vidím, kolik má Horus vlasů, myslím, že mu to zabralo víc, než by chtěl. A možná si to vzalo i kus mozku, jinak by neobědval OPĚTNĚ smažený jídlo! Konrád si zalezl s ručníkem na hlavě do nejtemnějšího rožku a cpe do sebe smažák s pomfrity. Ach jo.

Večer jsem se Konrádovi snažil vysvětlit něco o Impériu. Znepokojuje mě, že vůbec nemluví, jenom se na mě občas TAK dívá. Je děsivý. Navíc mi přijde, že s mými názory nesouhlasí… no anebo neví, co je to Merická Pop music a já mu to vysvětlil blbě. Každopádně jsem mu asi konečně vyložil dost jasně, že se spí NA posteli a ne pod ní, nebo na garnýži nebo pod chrličem. Takže jsem vlastně úspěšný a táta Císař na mě bude hrdý!

Den 3

Ráno jsem řval. Hodně a hodně nahlas. Ten vřískot přilákal Hora, který mi tak nějak přišel říct, abych laskavě nevřeštěl jak blondýna z lacinýho hororu, že on do noci něco řešil se svojí legií a chce se ještě párkrát pořádně vyspat, než odletí dobývat vesmír v otcově jméně. Jenže já si jako ta blondýna z lacinýho hororu přijdu!
Konrád totiž během noci vlezl do skříně, kde asi usnul. Když jsem si ráno šel pro čisté spodní prádlo, tak… jsem zjistil, že z nějakého důvodu potřebuji prádlo vyměnit o něco urgentněji, než před minutou. Je to hrozně ponižující.
Ferrus říká, že Konrád celou svou dosavadní životní strategii založil na děsu a strachu – a že to není žádná ostuda, pochcat se z něj. Říká to ale s takovým pobaveným úsměvem, že mu to moc nevěřím. Doufám, že se todle nedostane k Dornovi. Nebo Roboutovi, to je taky řádný kretén.

Ptal jsem se Konráda u snídaně, proč to udělal. Jenom se tak nějak usmál a začal do sebe ládovat vaječinu se šunkou a slaninou. Děsí mě čím dál víc.
Na dopoledne jsem naplánoval procházku palácem. Nechápu, proč se Konrád pořád plíží podél zdi, aby byl ve stínu. Vypadá, že je trochu fotofobní. Řekl jsem mu, že fotofobní jsou taky třeba žižaly. Podíval se na mě takovým stylem, že jsem se zařekl, že asi přestanu tak na týden až dva pít jakékoli tekutiny. Protože jsem z toho vyčetl, že se mu moje narážka na žížaly nelíbí a že se mi pomstí.
Na terasu na sluníčko se mnou nechtěl. A Dorn, který by mu tam mohl postavit pergolu, dneska ráno odletěl. Kčertu s Dornem! Zrovna, když by k něčemu mohl být! Dělá mi to schválně. Nenávidím ho!

Večer jsme měli s Konrádem první trénink šermu. Byla to hrůza. Jako doslova. Vůbec se nesoustředí na to, co má dělat a asi nechápe, co po něm chci, protože po prvních pěti sekundách odskočil k vypínači, zhasl všechna světla a zatímco jsem byl dezorientovaný, drapl mě za nohu, strhl na zem, odvlekl, zabalil do závěsu a pověsil na strop, jako nějaký kokon, nebo já nevím co. Utáhl to fakt pevně. Pak mi vykládal strašidelnou historku a nakonec se vytratil a nechal mě tam viset. Nevím, jak dlouho jsem tam visel, ale nakonec mě naštěstí našel Ferrus, který se po mně začal shánět. Za normálních okolností bych byl uražený, že se po mně sháněl, protože si myslel, že někde trucuju – ale takhle jsem se zmohl jenom na tichý pláč, zašeptané „děkuju“ a křečovité objetí, když mě odnášel pryč.

Konrád jde z mého pokoje. Myslím to vážně!
 

Komentáře, názory, hodnocení

Ceressiass - 22. dubna 2014 23:51
look_and_she_her____by_thelastunicorn9938.jpg
CLOweeCZECH - 17. dubna 2014 09:47
:D :D to beru jako kompliment.
 
CLOweeCZECH - 17. dubna 2014 09:47
1546232_345412228931600_464267585_n8959.jpg
Nebezpečné čtení - málem mi to roztrhnulo hubu. :D

PS: Mám o 7 let staršího bratra.
 
Hitomi - 08. dubna 2014 15:26
mal315776.jpg
Ceressiass - 08. dubna 2014 10:53
že já se vůbec snažim být někdy hodná :D jen počkej, až bude pokračování a mě se nebude chtít to procházet a schvalovat! :D
 
Agrus - 08. dubna 2014 14:45
lucifer8935.jpg
Chibihammer 40lulz.
 
Lina - 08. dubna 2014 13:18
edopruh037115.png
Jop, toto si fakt zaslúži plný počet :-D
 
Ceressiass - 08. dubna 2014 10:53
look_and_she_her____by_thelastunicorn9938.jpg
Hitomi - 08. dubna 2014 10:52
no to je určitě za odměnu, že tě neopruzuju, ale předkládám ti místo toho hodnotnou literaturu! :D
 
Hitomi - 08. dubna 2014 10:52
mal315776.jpg
Ceressiass - 08. dubna 2014 10:32
Prej nevotravovalo :D a proto ti to ještě ohodnotím desítkou, žejo :D
 
Ceressiass - 08. dubna 2014 10:32
look_and_she_her____by_thelastunicorn9938.jpg
Hitomi - 07. dubna 2014 10:03
Děkuju! :) Jsem ráda, že když už jsi to stejně musela jakožto schvalovač článků číst, že tě to aspoň neotravovalo :D

Ramorius - 07. dubna 2014 18:26
Já totiž píšu samé hluboké věci, Gujmane :D Ale toho sis už možná všiml!

Eridos - 07. dubna 2014 21:13
Konrádovidík? Konrádovi se neděkuje, Konrádovi se raději všichni klidíme z cesty, protože je to hrozný creep :D Jak ho někdo může mít rád? Dyť mi princeznu terorizuje :D

Lilithes - 07. dubna 2014 21:31
Budu dělat že tomu nerozumím, aby měli lidi pocit, že tomu rozumím, ale nechci to akceptovat, tak tvrdím, že jsem tomu nerozuměla. Pak budu vypadat chytřejší, než jsem a všichni budeme spokojení. A blog holt bude muset počkat, člověk se od těch hrůz netu musí trochu zregenerovat. Plus ho nikdy nepíšu ve škole a doma jsem tento půlrok minimálně :D
 
Kečup Heinz - 07. dubna 2014 21:31
ultimate-gremlins-stripe-feat (4)6237.jpg
Tohle je jasně existenciálně-alegorické absurdní drama indikující kompulzivní charakter autora a evaluuje ho jako kognitivně simplexního člověka s anarchickými tendencemi v psyché. Tomu nasvědčuje i monolog v anotaci, metaforicky naznačující, že samotný simplicitní text je primárně autobiografický. To, že jde o causerii, nijak nesnižuje fakt, že lze analogicky asociovat text s autorem a jeho narcistní poruchou a pseudooligofrenií.

Jinak řečeno, jó pobavilas, nepopírám, ale máš sakra pohledávky i jinde, ne? Tak se přestaň předvádět (vole) a mazej hákovat tam, kde máš!
 
Eridos - 07. dubna 2014 21:13
eridos929.jpg
Trochu počáteční obava z toho, že jako řádný neznalec WH40K (až na obří super-obleky) to nebudu moc chápat. Ale risknul jsem to a konrádovidík mé obavy byly zbytečné. :)

Bavil jsem se u toho hodně, přečteno s úsměvem od začátku až do konce (stylem psaním mi to bylo blízké a přijemné). Obzvláště pochvala třeba za slovo "neVŠIml" a samotnou postavu Konráda.

Určitě bys měla do našeho komplexu vrhnout něco častěji. :P
P.S: Ano, tenhle komentář je zase hluboký :D
 
Ramorius - 07. dubna 2014 18:26
19litanije_zpsc10072489233.jpg
Promiň Cerez...nemohu si odpustit : Kurva to je zas tak hluboké! :D ...(btw jen tak mezi námi je to boží)
 
Hitomi - 07. dubna 2014 10:03
mal315776.jpg
Pro WH40k mám docela slabost a tohle se navíc četlo jedním dechem. Ačkoliv nejsem až takovým znalcem WH universa, opravdu jsem se bavila. A jak už jsem jednou zmínila, těším se na pokračování. Doufám, že se ho brzo dočkáme ;))
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.09276294708252 sekund

na začátek stránky