Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

New BloodOblíbit

19litanije_zpsc10072489233.jpg

Autor: Ramorius

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 23. ledna 2015 15:27

Průměrné hodnocení: 8.3, hodnotilo 3 uživatelů [detaily]

 
Tento víceméně dialogový příběh, který postupem času se bude rozvíjet dále, pochází ze světa série Elder Scrolls.
Události tohoto příběhu vyprávějí o tom, co by se stalo, kdyby se Váš charakter z Elder Scrolls Skyrim rozhodl stát Císařem Impéria z Cyrondiilu...a to za pomocí draků.
 

New Blood


Prolog – Porážka Prastarého


A spojily se hlasy čtyř hrdinů, tří prastarých a jednoho nového, a přemohli toho, jež byl starší, než kdokoliv si mohl představit a jehož údělem bylo pozřít svět. Alduin byl poražen a jeho krutovláda skončila. Alespoň pro teď. To, jestli byl skutečně zabit a zničen, to se nikdy naše generace nedozví. Možná se jednoho dne skutečně vrátí a splní svůj úděl. Pozřít svět.

Znamená to konec příběhu drakorozeného? Toho, jehož jediným smyslem života bylo porazit Požírače světů a zachránit svět před zkázou? Nebo se v jeho hlavě odehrávají plány, které mohou ovlivnit budoucnost celého Tamrielu?

Kapitola 1. - Nový začátek


Najednou se Ma'jidarr zničeho nic objevil na vrcholy hory Jícnu světa – obklopen plus mínus dvaceti draky společně s Parthunaaxem. Ma'jidarr se už natahoval po svých dýkách, ačkoliv s těma by neměl vůbec žádnou šanci, i když pár minut zpátky zdolal Alduina, nicméně to, co následovalo místo toho, co mělo nastat, ho překvapilo. Draci začali...promlouvat. A i když Ma'jidarr nebyl nikdy zběhlý natolik v dračím jazyku, tak vytušil, že se vzdávají své přísahy Alduinovi...A že někteří přislibují věrnost jemu.

Ma'jidarr krátce a nechápavě pohlédl na Parthunaaxe, draka, který zažil Dračí války, kdy byl ještě vrchním generálem samotného Alduina, a který jakožto první naučil lidskou rasu jazyku dračímu. Draka, který je nyní Velmistr Šedovousých, nestraných pozorovatelů, mistry Thu'um a učitelé drakorozených.

,,Co...co se to děje? Ma'jidarr nerozumí.'' zeptal se po krátké chvíli zmatený Ma'jidarr. Ten, jež je dračí krve zrozený, ovšem kočičí rasy Khajití.
,,Drem yol lok Dovahkiin. Očekávali jsme tě zde a věřili, že uspeješ. A skutečně si uspěl- Alduin byl konečně po dlouhých letech poražen. A i když jeho porážka nebude věčná, je spousta času na napravení zla, která napáchal. Dovah byla sice osvobozena, ovšem stále existují ti, kteří stále následují Alduina i po jeho porážce. Je proto nutné rozšířit správnost mého...našeho Thu'umu i mezi ty zbývající. '' pronese dunivý hlas, plného moudrosti, Parthunaaxe.
,,Ma'jidarr nezabil Alduina? Ma'jidarr přece spatřil Požírače zemřít.''
,,Pochybuji, že by Alduin mohl být skutečně někdy poražen. Pořád je to bůh, který má dle legend pozřít svět, jakmile se jeho konec blíží. Možná se jednoho dne vrátí a splní svůj úkol, ale to nebude už za tvého života, ani příští generace Dovahkiine. Konec řečí, čas konat.''
,,Parthunaax by mohl počkat. I přes porážku Alduina, Ma'jidarr v tomto světě vidí až příliš mnoho špatného...ovšem Ma'jidarr vidí zde jisté východisko...'' Ma'jidarrovi oči se zeleně zalesknou, když dokončí svojí větu.
,,Hmm, tvé skutky jsou až příliš velké, aby se tvé slova dali ignorovat Dovahkiine. Povídej, co tvé myšlenky skrývají. Co za plány jsou v tvé hlavě?''
,,Současný Císař Říše je mrtvý. Zabit temným bratstvem...''
to, že za jeho vraždu může právě Ma'jidarr, o tom raději pomlčel ,,Ma'jidarr si myslí, že by byl dobrou náhradou. Nejen že je krve dračí zrozený, jako každý předchozí Císař, ale taktéž ovládá Thu'um. Navíc...Ma'jidarrovi schopnosti se prokázali již mnohokrát předtím...''
,,Dovahkiine, tvé pogaas jsou veliké. Očekával bych, že budeš zukonik po tom, čím sis musel projít. Zřejmě jsem se spletl. Bránit ti nebudu, ale nečekej naší pomoc...''
,,Ma'jidarr tedy nerozumí. Ma'jidarr zachránil svět jen proto, aby se ho zmocnili Thalmorové? On si myslel, že draci opět chtějí lítat svobodně na oblohách, aniž by jim hrozila zbytečná smrt. Myslel si, že chtějí mluvit do dění ve světě...'' A takto by Ma'jidarr mohl pokračovat do nekonečna. Kdyby Parhunaax nevzlétl mlčenlivě a nepřeletěl ke svým devatenácti druhům...
Porada o tom, jak se budou draci řídit dále započala...A Ma'jidarr se usmál.

O půl hodiny později...


,,Camrooth odmítá toto šílenství...'' pronesl jeden z menších draků...
,,Fahlorkaniir souhlasí s přidáním se do plánu dovahkiina...'' ozve se pro změnu jiný drak.
Inu, nastává patová situace. Nachází se zde přesně dvacet draků...a deset je pro a deset je proti. Kdyby platil i Ma'jidarrův hlas, tak už by dávno bylo rozhodnuto, ovšem vypadá to, že z této situace se bude těžko vylézat...Nebo že by ne?

Rudé tělo velikého draka přistane ladně na jedné z části vrcholku Jícna světa. Odahviing. Sněžný lovec. Ten, který přislíbil věrnost drakorozenému, když byl poražen. Ten, který jakožto druhý přestla poslouchat Aludina. Ten, kdož přenesl Ma'jidarra do Skuldafnu, odkud se dále mohl dostat do místa, kam chodí chrabré duše Nordů odpočívat po smrti...do Sovngardu.

,,Drem yol lok dovah's. Zu'u Odahviing. Zu'u plně podporuji Dovahkiina v úmyslu započít nový věk. Věk, ve kterým budou existovat draci, jakožto rovnocení a nebudou hubeni. Věk, ve kterém bude budoucnost vést ke světlejším zítřkům. A věk, ve kterém bude vládnout jeden z naší krve, která již ochutila naší moc.''
Jedenáct hlasů ku deseti. Jedenáct pro a deset proti. Jak to tak vypadá, tak je o budoucnosti Tamrielu a všech ras, které v ní žijí, rozhodnuto.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Alorain - 17. února 2015 14:20
31e00dbf95bb60930879c82a0a83fb23c29b1fcf_full6698.jpg
Pokračuj, jsem zvědav, jaký příběh vymyslíš. Popř máš vymyšleno. Jakožto nenáročnému čtenáři se to líbilo, ale jelikož je to prolog, není ještě tolik co hodnotit.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.10907602310181 sekund

na začátek stránky