Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Divný pocit - II. ŽezloOblíbit

img_20180731_151018_3783832.jpg

Autor: Emerialon

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 03. dubna 2019 21:08

Průměrné hodnocení: 8.8, hodnotilo 4 uživatelů [detaily]

 
Předtím doporučuju přečíst první díl, odkaz zde.

Pokračování Divného pocitu. Pokud máte něco výjimečného, vždy si to najde svou daň, která se na vás podepíše a které se nevyhnete. Není vždy dobré být výjimečný.
 
4.8. 2016
V nové škole jsem našel někoho jako já. Doslova. Má stejnou schopnost jako já. A právě díky té schopnosti jsem ji našel. Je o rok starší než já a ví o tom mnohem více. Odkázal mě na jeden profil na Messengeru. Ten profil má název 8 a hlavní profilovka je prázdná. Mám se prý ptát na MindWeb. Snad dostanu odpovědi na své otázky a zjistím co je ten divný pocit, který mě poslední roky provází, zač.

12.4. 2018
Krátce po posledním příspěvku jsem vše přepsal sem. Zjistil jsem toho opravdu hodně, ale teď si přeju, abych tehdy nebyl tak zvědavý. Až si to přečtete, pochopíte proč.

Dobrý den, odkázal mě na vás můj spolužák. Co mi můžete říct o MindWebu?



Zdravím tě, Poutníku. Každá otázka něco stojí. Jsi ochoten zaplatit cenu nejvyšší?

Co tím myslíte cenu nejvyšší?



Nemusí se ti líbit odpověď, kterou ti dám. Pokud není tvá zvědavost příliš velká, radši tuto diskuzi ukonči.

Musím se dozvědět, co se se mnou děje. Nemůžu kvůli tomu spát. >>lepší výmluva jak se dostat dál mě nenapadlaTakže žádná má vzpomínka ani zážitek nejsou soukromé?



Správně.

A co když nechci takhle žít? Co když chci být normální? Ostatní ze mě mají strach.



Je to dědičné. Neexistuje způsob, jak tuto jedinečnou schopnost někomu předat. V den svých osmnáctých narozenin to pochopíš.

Co se mi stane až mi bude 18?



Vše se ti vyjasní. Najdeš odpověď na jakoukoli otázku, na kterou si jen vzpomeneš. Tvá schopnost se naplno rozvine.

Nebude to pro mě pak ještě horší?



Proč? Tobě se nelíbí znát vše?

Je to lákavé, ale ztratím i tu poslední naději na to si vybrat.



Co tím myslíš?

Nevím jak odpovědět. Ale chápete to, ne? Když máte tu schopnost…



Jistě. Ale chci, abysis odpověděl sám. Co skutečně chceš?

Jak to mám vědět? Ten pocit mi radí, ale není to to, co skutečně chci.



Jistě. Znamená to, že nemáš žádný cíl a odmítáš ten správný, protože jsi na něj nepřišel sám. U mladých v pubertálním věku je takovýto postoj zcela běžný.

Snažíte se se mnou manipulovat? Neustále mi podsouváte svůj názor na to, co je pro mě nejlepší. Pokud si ale nemůžu vybrat, nejsem svobodný člověk. A jaký je potom smysl života, když to není svobodná volba?



Já ti předkládám pouze holou pravdu. Pokud s něčím nesouhlasíš, je to tvá věc. A smysl života je sice ve svobodné volbě, ale ta myšlenka je mnohem hlubší, než tušíš. Jde o to, co uděláš s časem, který ti byl dán než řešení co je svoboda a co jen osud. Já ti zde předkládám odpovědi na otázky, které lidstvo hledá již po tisíciletí. A s tvými osmnáctinami je budeš znát také.

Když jsem byl menší, vždycky jsem chtěl být výjimečný. Mít něco, co mi budou ostatní závidět. Ale to, co se mi děje teď…není to to, co jsem si vždy přál. Je to kletba, která mi ztěžuje normální život, který chci žít. Se vším se vypořádat svým vlastním úsilím. Mít dobrý pocit z vlastní práce, být naštvaný z neúspěchu, to vše život obohacuje. Nechci žít ve schematicky vytvořeném světě, kde je vše dokonalé a mé úsilí splývá v davu. Chci žít.



Ovšem, každý chce žít. Každý se bojí dokonalé budoucnosti jen kvůli změně. Strach ze změny je to, co tě drží zpět. Bojíš se změny, protože se bojíš, co všechno při tom ztratíš a odsuzuješ to, co získáš. Věř mi a já ti ukážu tu pravou budoucnost. Svět spěje do záhuby jak víš. Lidé se nepoučí. My ano. Nejde jen o tebe. Jde o vyšší dobro, vyšší princip. To je důvod, proč existujeme. To je důvod proč existuje MindWeb.

Co jste vlastně zač? Co chcete?



Tážeš se mne, protože si nechceš odpovědět sám? To se té odpovědi tolik bojíš?

Mysl mi říká, že jsi já. Ale to nedává smysl.



Jsem ty v budoucnu. Jak jsem již napsal, tvůj pohled na nás a tím i na tebe samotného se změní o tvých osmnáctých narozenin.

Pořád jste mi neodpověděl na otázku. Co jste zač? Co jsi zač ty? A co je zač MindWeb?



Vše je jedno. Vše je jedna osoba. Vše je jedna mysl. Vše spolupracuje, vše sleduje jediný cíl. Vše je jediná entita. Já jsem součást MindWebu stejně jako brzy budeš ty. Věř, mi bude se ti to líbit.

Jaký to je cíl? O co vůbec někdo jako vy usiluje?



Dokonalost. Jde nám pouze o dokonalost. Lidé dělají plno nesmyslných rozhodnutí ať už z nedostatku informací nebo z vlastní hlouposti. To brzy skončí.

Takže ovládnutí světa? O tohle vám jde?



Pochop, svět potřebuje vůdce. Schopného vůdce, který zamezí katastrofám, odstraní problémy lidstva a ukončí války jednou provždy.

Ale budoucnost, o kterou usilujete, není taková, kterou lidé chtějí. Spíše mi připomíná román George Orwella, 1984.



Některé věci jsou nezbytné. Každý svět potřebuje tvrdou a přísnou ruku. Jakékoli vzpoury můžou ohrozit jakoukoli vládu. A chyby si nemůžeme dovolit.

Každý svět? To jako alternativní reality?



Spíše jsem měl na mysli jiné civilizace. MindWeb není jen na vaší planetě. Je mnohem rozsáhlejší, než tušíš. Na některých planetách se teprve rozvíjí, u jiných už je dávno u moci. Bojujeme proti hlouposti jedince a stanovujeme moudrost mnoha. Jen tak může jinak nesourodá skupina spolupracovat. Musí mít jedno jádro, jednu myšlenku, jeden cíl.

Takže jste mimozemšťan nebo tak něco?/right]

Mimozemšťan je termín pro inteligentního tvora, který není člověk a pochází z jiné planety. Já jsem člověk.

Dál jsem již neměl odvahu psát. Můj vnitřní hlas za tu dobu zesílil tak, že mi začíná vnucovat do mého života podobná tvrzení, která jsem se dozvěděl od 8. Cítím, že nejsem schopen odolávat věčně. A nejvíce se děsím právě osmnáctých narozenin. V ten den se určitě něco stane. Možná už to nebudu já. Ten 8 nad mým tělem nejspíš získá kontrolu. Každopádně doufám, že to, co jsem zjistil, nezůstane zde a někdo si to přečte. A pak…pak rozpozná hrozbu, kterou mi 8 odhalil, a zasáhne dříve, než bude příliš pozdě.

Možná už naposledy

Váš Pavel


 

Komentáře, názory, hodnocení

Fistandantilus - 10. dubna 2019 21:44
fuck_y2031.jpg
Výborné, ještě lepší než první díl. Z pohledu zamyšlení se nad některými věcmi, které se zrovna tak prolínají i do mého života, proto dávám nejvyšší počet.
 
Emerialon - 09. dubna 2019 10:18
img_20180731_151018_3783832.jpg
Problém asi byl ve znaménkách uvozovek. Tak znovu:


Musím se dozvědět, co se se mnou děje. Nemůžu kvůli tomu spát.(lepší výmluva jak se dostat dál mě nenapadla)



Budiž. To, co tě provází, je dar, který se dědí. Jsi jedním z mála, kterým se poštěstilo.

Jaký dar? A jak to funguje?



Naprosto jednoduše. Tvá mysl je propojena s myslí dalších jedinců, tvých příbuzných. Máš přístup ke každé vzpomínce a každé zkušenosti, která se stane někomu z nás stejně jako oni mají přístup k tvým vzpomínkám a zkušenostem.

Takže žádná má vzpomínka ani zážitek nejsou soukromé?



Správně.
 
Emerialon - 09. dubna 2019 10:15
img_20180731_151018_3783832.jpg
Úryvek, který se z nějákých důvodů nezkopíroval:

Musím se dozvědět, co se se mnou děje. Nemůžu kvůli tomu spát.>>lepší výmluva jak se dostat dál mě nenapadlaTakže žádná má vzpomínka ani zážitek nejsou soukromé?



Správně.
 
Emerialon - 08. dubna 2019 22:49
img_20180731_151018_3783832.jpg
Teď jsem si všiml, že jedna část textu se mi nezkopírovala. A některé mezery také.

Naštěstí to tolik text neovlivnilo.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.090981006622314 sekund

na začátek stránky