Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

PragoCon 2006Oblíbit

tyran8544.jpg

Autor: Zak

Sekce: Andorské srazy

Publikováno: 12. února 2006 22:31

Průměrné hodnocení: 8.5, hodnotilo 12 uživatelů [detaily]

 
Tak takhle vypadal z mého pohledu tenhleten zatraceně spontánní srázek.

 

PragoCon 2006


Teda, povím vám, že jsem se tam dostal vlastně docela náhodou. Né že bych omylem nastoupil na vlak, a nakonec se objevil na PragoConu (i když u mě je to velmi reálné), avšak vděčím za to náhodě. Ještě než ve mně všechny ty zážitky vychladnou a než si přestanu připadat, jako bych byl ještě stále v Praze, slíbil jsem, že napíšu, jak se to vlastně všechno stalo.
To jsem takhle seděl jednoho pátečního odpoledne doma u počítače, zrovna jsem si otevřel za nezaměnitelného zvuku otvíráku Radegast, a pustil Call of Duty, když mi začal zvonit telefon. Obvykle telefon při těchhle svatých příležitostech skvěle uvolňující masící řežby nezvedám, ale tentokrát jsem udělal výjimku. Byl to tlustý míra

Zak: „No co je?„
Míra: „Hej, stav se na Svinov, mně jede vlak za dvě hodiny, zajdem na jedno.“

Pravda, jindy bych ho slušně odbyl, navíc když jsem si zrovna otevřel pívo, avšak nestalo se.

Zak: „Tak dobře, stavim se.“

Už tehdy mi začalo vrtat hlavou, kam asi jede. Dopřál jsem si pár doušků do suchého hrdla a pivo ve vší smutnosti zazátkoval a dal do ledničky. (A» už se o mně tvrdí, že jsem opilec, či ne, tak takový, abych jel na nádraží na pivo s jiným pivem v ruce, nejsem, prosím J)
Míra už mě poctivě čekal, když jsem dorazil, a tam jsme po objednání poctivého českého produktu začali probírat, co a jak…

Zak: „A kam vlastně jedeš nebo co?“
Míra: „Do Prahy, vole.“
Zak: „Do Prahy? Co tam?“
Míra: „Je PragoCon. Je tam i Zub, Havířováci, a hafo Andořanů.“
Zak: „Hmmm…Škoda, že jsem o tom nevěděl dřív.“
Míra: „Tak pojeď, ne?“
Zak: „Že by?“

Už v té chvíli mi vyvstala v hlavě otázka, kterou známe dobře všichni… Co kdyby? A vskutku, zajeli jsme na ÚAN, Míra si tam koupil jízdenku, a jeli jsme ke mně. Pustili pár videoklipů, já si dopil rozpité pivo, snědl jsem svůj i Mírův oběd, který mu matka dala, a špekulovali jsme dál. Za dalších deset minut už jsem přesvědčil matku, abych jel, a sprchoval se. Za další čtvrt hodinu jsem již seděl sbalený v tramvaji a smiřoval jsem se s tím, že v Autobuse bude prostě plno. Nebylo.
Cesta probíhala velmi uvolněně, cestování Student Agency autobusy je vskutku pohodlné. Dokonce jsme si i trošku utáhli z Vaiwíka přes telefon….

Zak: „Čau Vaiwo, tady Zak. Nezajdeš do hospody?“
Vaiwa: „Ale já jsem teďka v Praze, na PragoConu…“
Zak: „Ahá…No a půjdeš?“
Vaiwa: „ Počkej, ty jsi v Praze??!!“
Zak: „Mno, zrovna sedím v autobuse do Prahy.“

Shlédli jsme pár filmů, obsluhující slečnu, a po šesti hodinách, kdy jsme střídali posedávání s vrtěním, jsme stanuli na nádraží Florenc . Míra, jakožto někdo, kdo chtěl ukázat, že je světa znalý, nás zavedl do metra. Po krátké instruktáži ve stylu: “Kdybychom potkali revizora, tak zdrhej.“ nám před nosem ujelo poslední metro. Vydali jsme se tudíž noční Prahou na cestu. Cesta probíhala věru dobře, probírali jsme místní nářečí, taxíky, hustotu osídlení menšinami a jiné věci. Dostali jsme se, neptejte se mě jak, až k Vltavě, odkud jsme po břehu, při debatě o zajímavých historkách, jak jinak, U Vltavy došli až k Karlovu Mostu. Prošli jsme se sem a tam, a pak k Národnímu muzeu. Tam jsme potkali dvě sličné pražské slečny, jež nás ochotně seznámily s tím, že jsme ztraceni, by» naše cesta vypadala sebenadejněji, (aneb: Někde přeci dojít musíme.) a vysvětlily nám, kudy jít. Po povídání přes mobilní telefon s Vaiwou ve stylu:

Vaiwa: „Kde jste?“
Míra: „U nějakého billboardu, *ukají tu dvě bedrunky.“

Nakonec jsme se dostali až na místo, kde jsme potkali dobrých pár známých a spolu s nimi se vydali na místo. Po počátečním šoku, kdy na nás vyloudili tři sta za registraci, a naše výdaje za cestu se tímto skoro zdvojnásobily, jsme zašli po šipkách do místnosti Andor. Tam už vysedávala pěkná řádka Andořanů, všemožného zastoupení. Po uvítání jsme se tak nějak rozprchli do všech stran. To bylo asi okolo půl třetí ráno. Za hodinu následovala cesta mě a Míry, kdy jsme hledali hospodu. Když jsme se s nepořízenou dostali před budovu PragoConu, rozhodli jsme se, že zajdeme alespoň do Delvity. Když jsme se dostali tam, zjistili jsme, že ji otevřou až za hodinu. To nás přinejmenším potěšilo. Pátek byl věru klidný den, zahráli jsme pár společenských her, popovídali si a zabydleli jsme se. Ani jsem se nenadál a už svítalo. Nastal druhý den. A také ruch. Celou sobotu byl pěkný ruch, spousta lidí, s kostýmech, bez kostýmů, a bůh ví s čím vším ještě. Andor držel velmi poctivě spolu, a ráno jsme si usmysleli, že uděláme přednášku. Naučili jsme se pár her, jako jsou Vikingové, oblíbená hra Squopa, kterýžto tam skvěle uplatní svou přirozenou vizáž a zjev. A pár dalších skvělých her. Odpoledne jsme se ujali věci, a spolu s Bajčou jsme probrali záležitosti ohledně přenášky. Vlastně už ráno, protože se nám ani jednomu nechtělo spát a skvěle se s ní povídá. Odpoledne jsme to přetlumočili Feí a Thulďovi a bylo rozhodnuto, abych sepsal nějakou jeskyňku maličkou....

"POZOR POZOOOR!!"

Ozýval se křik maličké hobitky, oznamující Andorskou přednášku. Kdokoliv říká, že Andor se v té hromadě spolků ztratil, tak opravdu špatně viděl, připadalo mi, že to tam dýchalo tak trochu, mimo jiné, atmosférou Andoru... Navíc ta Eskelova pěkná výzdoba, moc pěkné plakátky apod....

Přednášející se nervózně poškrábal na bradce, odkašlal si, aby trochu uvolnil hrdlo stažené nervozitou, a spustil, snaže se mluvit nahlas...

Byl tichý letní den, řev orla zněl v korunách stromů...EÉÉ-EÉÉ!!...

Ozval se smích, přednášející ještě přidal na hlasitosti...

A slunce pražilo na vyprahlou zem. Ve stínu stodoly krčila se tam postava. Její shrbené tělo překrýval pláš» s kapucou, krčila se nad kotlem a něco vařila.

Před tabuli docourala se hobitka a postavila se k odpadkovému koši, aby v něm začala zaujatě míchat...

Vřící směs spokojeně bublala a vypouštěla jedovaté páry. Zpoza kapuce trčely jen prameny rozcuchaných vlasů. Do stánu stodoly zavítal utrmácený muž, poutník, jenž spočinout tam chtěl.


Objevil se Delík a statečně začal hrát....

Muž měl na sobě prostý šat, upocený a ušmudlaný. Zplihlé mastné vlasy mu zavazely ve výhledu. Pohybem ruky je upravil a se slov: "Zpropadené horko!" se prvně pořádně rozhlédl. Spatřil onu postavu a vykřikl: "Bože! To jsem se lek. Co jsi zač a co chceš?" zamračil se a zamžoural, neb stínu nebyl zvyklý. Postava mlčela, jen dál míchala svůj lektvárek. Přistoupil pomalu, nejistě k postavě a opatrně jí položil ruku na rameno, aby ji otočil. Postava se otočila. Stařena, slepá, oči bílé jako sníh, bílé vlasy až na ramena a vrásčitou tvář děsivou. Muž ustoupil a děsem vykřikl.

Vtom vypravěč vydal vyděšený výkřik...

Stařena vytáhla podivnou dýku a s krutým smíchem ji vrazila muži do těla. Muž znovu vykřikl a zavrávoral. Stařena se stáhla ke kotli a šklebila se, plna kruté radosti. Mužem projela bolestivá křeč, popadl se za ránu a klesl do kolen. Pak se naposledy zatřásl a padl k zemi mrtev. Avšak křik zaslechl muž. Vysoký, šlachovitý, opálený Jinoch v dlouhém plášti s přísným pohledem. Vtrhl do stodoly a rozkřikl se: "Stůj, ty zlá stařeno! Čarodějnice!" a ihned zpoza pláště vytáhl odznáček své církve. Stařena sebou trhla a opřela se zády o kotel, lapajíc po dechu. "Vymítám tě, vymítám tebe a tvé zlo, ve jménu všeho svatého!"
Stařena se třásla a dusila se dál. On přistoupil blíže a odznak namířil a natáhl k ní. Stařena sebou naposledy cukla, její démoni ji opustili. Muž si odplivl a naposledy si její tělo změřil pohledem. Takových, jako je ona, je v zemi Andorské mnoho, a zlých duší čím dál víc...


Publikum spokojeně zatleskalo a alespoň jednomu muži spadla starost ze srdce. Ta nervozita! Přednášku dále vedl Tholdrin a Eskel, občas mu do toho sice kecl Face, Delík a jednou Zak, ale byly to myslím podněty ceněné a vhodné. Jak jsem pozoroval lidi, rozhodně nevypadali, že se nudí. Tak přednáška nakonec skončila a těch pár lidí, kteří byli neandorského původu a které byste spočítali na prstech jedné ruky a ještě si mohli jeden amputovat, se rozešlo po svých. Alespoň jsme se pobavili. A věru, na PragoConu nebylo o zábavu nouze. Natrénovali jsme hru na Idioty, a pak to šli uhrát do playingové místnosti. Mno, pohledy hrajících stály za to, věru. Také jsme se projeli na traktoru, vymysleli soutěžní Vikingy, zatočili, zaházeli, zaklábosili a byl zde zase večer...
Otevřelo se pár piv, víno, Jupí drink, a bylo fajn. Byl jsem požádán, abych zabubnoval při točení, a samozřejmě, posilněn pivem, jsem o sobě nakukal, že jsem Virtuóz, že bubnovat umím, a umím to skvěle. Věděl jsem, kde se do toho má bušit a myslel jsem, že to stačí. Naštěstí můj nedostatek rozpoznalo jen těch pár lidí, co měli hudební sluch a nesoustředili se na představení, které, ač bylo krátké, bylo pěkně energické a celkem i mělo š»ávu. Poté následoval, s malými přestávkami, dobrých 30 minut dlouhý boj o dlažku. Jednalo se o vysoce RP hraný Pseudo-Larp Osadníků, kdy osadníci, nehledě na ztráty v cizích řadách, chtěli osídlovat tu nejlepší dlažku. A že to věru klouzalo... ;)
Flákat se, flákat. To by nám šlo... Říci jasně, co se dělo, se nedá. Člověk byl chvíli tam, pak zase tam, chvíli si povídal s úplně cizími lidmi (musím říct, že na PragoConu všeobecně panovala skvělá atmosféra), jindy zase pařil nebo se snažil někde na schodech dohnat spánek. Neděle byla ve znamení úklidu, celé ráno se jaksepatří pařilo, pak se uklízely plakáty a nakonec hrálo pár herních Bojůvek (Hobit Copyright) a pomalu se šlo domů. Jak náhle PragoCon začal, tak skončil. Člověk byl náhle o sedm set chudší, o 35 hodin nevyspanější, o půl kila chudší z nedostatku jídla, ale na tváři měl spokojený úsměv. Braly se snad na PragoConu nějaké drogy? Pokud považujete pobyt s přáteli za drogu, budiž :)
Dle mého subjektivního názoru není nad to strávit víkend s přáteli a bavit se tak uvolněně, jak tomu bývá na akcích, kde se sejde andorská komunita.
Díky vám vše za účast, jste skvělí!
 

Komentáře, názory, hodnocení

Zak - 06. března 2006 20:34
tyran8544.jpg
Tholdrin - 19.Února 2006 17:15


jo no :))
A ani mě neukázal, kde je hospoda :( My ji s Mírou hledali marně
 
Tholdrin - 19. února 2006 17:15
moje3117541.jpg
Tak jsi mu měl kos|»o vysvětlit, že nejenže jsme se nedohodli.. alébrž jsme o tobě ani netušili...
 
Durin Mahalul - 18. února 2006 08:41
dwarfm1808.jpg
bre.ber.ka - 17.Února 2006 11:18
wow, tak to sem zvědavej hehe...
 
Auriel - 17. února 2006 19:32
vila-na-mesici7924.jpg
Uáááááááááu, skvělý fotešky:D A dokoncejk je tam i Pan PANDÁÁ:D A ohníčky, a pakoši a hry, a .. a .. všechnóóó´:D Prostějk úžasný:D
 
Vaiwa - 17. února 2006 19:06
untitled8763.jpg
Nádhrené :) ták kdo bude další ?? ;)
 
Zak - 17. února 2006 17:49
tyran8544.jpg
šupa :-)
 
Fea - 17. února 2006 14:43
demon9981.jpg
První fotky z Pragoconu od Eithné!!!

odkaz
 
Zak - 17. února 2006 12:27
tyran8544.jpg
bre.ber.ka - 16.Února 2006 23:13


Tak jindy někdy :))
 
Zak - 17. února 2006 12:27
tyran8544.jpg
face - 17.Února 2006 12:14


Já to nemyslel zle, kos»o :D Byly to dobré hlášky
 
face - 17. února 2006 12:14
18734681614533bc2e4cc026444.jpg
hey hey jak fece do toho obcas kecnul ja sem simuloval andorskou lamku

a v neposledni rade se me pak jeden neandoran na cigku ptal co a jak a jak se mi tam libi a jak sem tam dlouho

tak se vychvalil komunitu a rekl neco pres rok, chvili bylo ticho a pak rekl aha to bylo dohnute ...

mno nevadi kazdopadne skvela reportaz
 
bre.ber.ka - 17. února 2006 11:18
029094.gif
Durin Mahalul - 17.Února 2006 09:09
No jasně, ještě pár let a vousů a jsem jen tvoje:-D
 
Durin Mahalul - 17. února 2006 09:09
dwarfm1808.jpg
bre.ber.ka - 16.Února 2006 23:13
no samozřejmě, pro veřejnost je tahle verze, ale my víme jak to je ;p

a vidíš to? i když mluvíš na zaka, tak myslíš na mě... na konci vidim svoje jméno *1*
 
bre.ber.ka - 16. února 2006 23:13
029094.gif
Durin Mahalul - 16.Února 2006 22:16
měla jsem hlad a slintala jsem na ten demižónek, ne na tebe ;-)

Zak: nejsem si jistá, ale měla jsem dojem, že jsem tam tvé jméno zaslechla...ale to možná jen fantazíroval Durin:-))
 
Durin Mahalul - 16. února 2006 22:16
dwarfm1808.jpg
Tanulka - 16.Února 2006 10:34
tak to mi lichotí ]:) hehe
 
Hitomi - 16. února 2006 14:53
mal315776.jpg
jak to tak slysim, priste jdu do telocvicny ^_^
 
Zak - 16. února 2006 13:01
tyran8544.jpg
Asi jsem breberku propásl, koukám
 
Tanulka - 16. února 2006 10:34
i1525.jpg
Durin Mahalul - 16.Února 2006 09:04
to sme slintaly vsevchny >;)
 
Durin Mahalul - 16. února 2006 09:04
dwarfm1808.jpg
bre.ber.ka - 16.Února 2006 00:20
hele nech toho... sem viděl jak si slintala, když si na mě koukala ;)
 
bre.ber.ka - 16. února 2006 00:20
029094.gif
Mno, taky jsem vás ráda viděla:-))

Durin Mahalul - 15.Února 2006 21:48
hm, a ty jsi byl kerej?.-)))
 
Durin Mahalul - 15. února 2006 21:48
dwarfm1808.jpg
Morholt - 15.Února 2006 18:53
když já nicky asi pěti lidí přeslechl a tak jsem vám říkal jenom ahoj a ty a tamten a tak... ;)
ale jinak už vím.. ty seš ten jak tam přišel a měl pocit, že po tmě nutně musíme dělat nějaký čuňačinky hehe...


tlustý Míra - 15.Února 2006 20:11
já myslim, že to půjde...


Darmonlor - 15.Února 2006 20:59
jj a kdo vyhraje?? no samo že my... však víš, kdo umí řvát nejlíp hehe... o kom si všichni tři mysleli, že je král opic hehe...


Auriel - 15.Února 2006 21:01
hhe ale notak... my sme tě cestou opěvovali, jak si krásně řvala...
 
Auriel - 15. února 2006 21:01
vila-na-mesici7924.jpg
Uáááááá, žádní vikingovéé:D Já eště furt nemůžu mluvit, když už jo, tak mi hlas přeskakuje a chraptím:D Prostějk už nikdá v životě neřvu:D:D
 
Darmonlor - 15. února 2006 20:59
i23886.gif
tlustý Míra - 15.Února 2006 20:11
Myslím že minimálně na dalším Pragoconu to nebude problém : bude turnaj :-D
 
Zak - 15. února 2006 20:51
tyran8544.jpg
Přesně tak Míro :))
 
tlustý Míra - 15. února 2006 20:11
snmek0985281.jpg
No tak konečně jsem si to přečetl a nějak mě začíná mrzet že jsem nezažil ty Vikingy ... mrzí mě to oto víc že jsem to vyměnil za spánek který se stejně neuskutečnil ... snad se mi ještě naskytně příležitost si je zahrát, nejlpe tak ve 03:00 ráno v místnosti plné spících lidí.
 
Morholt - 15. února 2006 18:53
tn_knight2s244.jpg
No někdo je individum a někdo individuum, ale to je jedno. A jak kdo pobíraĺ koho to nevim. Ale nijak si nemůžu stěžovat, myslím...

Tedy Durine, zrovna ty by sis mne pamatovat mohl. Přinesl jsem vám náplast za deset expů. :-))
 
Zak - 15. února 2006 17:44
tyran8544.jpg
Durin Mahalul - 15.Února 2006 16:16


:D
 
Durin Mahalul - 15. února 2006 16:16
dwarfm1808.jpg
Morholt - 14.Února 2006 23:48
a jakej tys byl?


Zak - 15.Února 2006 14:08
jako různá individua jsi chtěl říct strýčku zaku ;p
 
Vhailor - 15. února 2006 14:29
gargoyle4751.gif
Tanulka: To věřim, já si taky neztěžoval, ty bombóny byly dobrý :)))
 
Zak - 15. února 2006 14:08
tyran8544.jpg
Morholt - 14.Února 2006 23:48


Myslím, že mluvím za všechny, když řeknu, že my nové andořany netolerujeme, my je bereme... Bereme jako osobnosti, lidi s názorama, různé individuality.
Rozhodně to není o toleranci, jako bychom měli překousnout něco, co se nám nelíbí
 
Tanulka - 15. února 2006 10:11
i1525.jpg
Vhailor - 13.Února 2006 23:21
jj, byla sem to ja:) a desne me to bavilo zvlaste delat prapor andoraku pri nocnich lumicich:)
 
Morholt - 14. února 2006 23:48
tn_knight2s244.jpg
Tak a jeden záporný názor! Ne kecám! I když jsem se většinu času trávil otráveně a moc jsem s Andořany nepokecal bylo to fajn. Zahrál jsem pár her, pobavil se a byl na celkem dost fajn přednáškách. Díky všem co mne tolerovali co by nového a neznalého....
 
Hitomi - 14. února 2006 19:46
mal315776.jpg
Beredur - 14.Února 2006 14:11
jmenovala jsem :) ale spis me to malinko zklamalo, minuly rok se vydaril vic..
nejvetsi plus bylo setkani s antem, kostejem, pritomnost honzika :))
 
Sitha - 14. února 2006 19:45
skrite3838.jpg
Vhailor - 13.Února 2006 23:21
Slečna v růžové byla Taňulka, ale netuším co tou sázkou získal :)
 
Beredur - 14. února 2006 14:11
beredur9549.jpg
No, Zaku...ono vždycky se na těch sešlostech něco někomu nelíbí, ale lidi blízké svému srdci najdeš, když chceš...
Hitomi:Mno a jaké je tvé PLUS?

 
Zak - 14. února 2006 14:08
tyran8544.jpg
Já souhlasím s delíkem, já tam jel taky jenom kvůli lidem...
 
Ravager - 14. února 2006 09:53
ikonkarav6371.jpg
tak nebylo to nejhorsi.....na litacku.....akorat se clovek pomalu boji nekam chodit, se otocim a najednou je tam andoraku plno. a takove to bylo (pragocon) pred temi ctyrmi, peti lety, klidne misto.-)
 
Durin Mahalul - 14. února 2006 09:17
dwarfm1808.jpg
Delruth - 14.Února 2006 02:59
hihi my tě taky hrozně rádi viděli (zahraj Pulp Fiction delííí) hehe...

btw.
Eskeli, hele ta cedule v editorialu je dobrá, to by mohly být ukazatele na příštím Pragoconu co?
 
Delruth - 14. února 2006 02:59
iko5322.jpg
Pragocon byl pro mě, přiznám se, spíše o lidech než o přednáškách a místě... V podstatě jsem nebyl na Pragoconu, ale na Andorském srazu. ;-)

A jsem moc rád, že jsem vás všecky, co jste tam byli, viděl.
Obvzláště příjemným překvapením byl pro mě Jerson. Moc rád jsem ho poznal a odpadlo to neosobní smýšlení. Sláva. :-)
A taky jsem rád, že jsem po dlouhé době viděl lidičky, jako Durina, nebo Pelleron.
Mno a samozřejmě všechny ostatní. :-)

Bylo to pěkné, Eskela chválím za zapálení a lidi, co pomáhali s přednáškou a s navozením dobré nálady taktéž. :-)

Bylo to fajn... A bude zas. ;-)
 
Vhailor - 13. února 2006 23:21
gargoyle4751.gif
Přestože trochu z komunity, z andoru sem a navíc nevim, kam svoje postřehy fláknout, tudíž k tomu zenužiju tohle místo:
na pragáči byl tradičně chaos. I když jsem se zůčastnil jen asi 7mi přednášek (uz toho 3ech jen dáky minimálně půlhodinovému zpoznění následujících, když se nevědělo, jestli "už to nezačne"), s většinou jsem spokojený. I když přednáška o planescapu (z níž alespoň přvní hodinu byla každá třetí věta: "ale to ještě není planescape") a regisovo video ze starwars (z hodiny promítání bylo o starwars tak 10minut) byly vcelku pooruhodné;).. a ostatně zabloudivší Františka vrbenská(aneb "Františka je v nějaký ulici, uprostřed, takže neví jméno, je tam mateřská škola, JE TU NĚKDO KDO ZNÁ OKOLÍ?") taky vcelku doplnila kolirt. Jen nechápu, který perverzní sadista dal před literární místnost tlupu těch podivnejch lidiček poskakujích po podivnejch podložkách za naprosto příšernýho kraválu (pokud tam někdo byl, moh by mi objasnit, co byla pointa?), ale jinak jsou moje dojmy veskrze kladné. teda až na výši vstupného a můj pravidelný nucený odchod domů (zkouškový je sviňě)...
na závěr několik dotazů
jak se jmenovala slečna v růžovém (kdo jí viděl, ví koho myslím)? Sice už se mi představovala dvakrát, ale já a pamě» na jména... A pokud tu bude: co si tou sázkou vyhrála? doufám že něco cennýho:)

 
Zak - 13. února 2006 22:03
tyran8544.jpg
Eithné - 13.Února 2006 22:00


;))
 
Eithné - 13. února 2006 22:00
dub2857.jpg
O tom, jak se tam líbilo mně, se dočtete v tom odkaze, co házela Sargo dole...
Ale bylo to tam pěkné. Andořani jsou prostě supr partička, prostě... rodina :o)
 
Zak - 13. února 2006 21:55
tyran8544.jpg
jojo, tos nás zrovna s adrianou docela rušil, mlaskáním, mluvením sám se sebou, šustěním, a já nevím čím vším... :DD
Snad jsis to nevzal osobně ;)
 
manve - 13. února 2006 21:11
mameluk648011001416.jpeg
Zak - 13.Února 2006 20:58
:D ...
JJ, staré dobré časy :)
 
Zak - 13. února 2006 20:58
tyran8544.jpg
manve - 13.Února 2006 20:34


Jak jsem už jednou řekl, s Andorem se člověk nenudí chlape :)
Aspoň jsme prohodili více slov než na Cornštejně-->

Zak: Manve?
Manve: No ?
Zak: Kolik je hodin?
Manve: Počkej podívám se.... Půl druhé ráno...
Zak: Tak drž hubu !

:DDDD
 
manve - 13. února 2006 20:34
mameluk648011001416.jpeg
Já jsem od Pragoconu čekal něco jiného a tak se dostavilo i počáteční sklamání, ...
Přednášky nebyly podle mého gusta, ... Opravdu hodně mě zaujala jen jedna a sliboval jsem si, že si zahraju už dlouho vysnívanou hru Civilizace a ta tam také bohužel nebyla, ... dvě přednášky o larpech na které jsem zavídal byly dosti slabé, takže jsem v půlce odešel (spíš ještě dříve) ... a celkově jsem doufal ve větší přísun informací.

Zato mě velice překvapil počet účastněných Andořanů a jejich nápady a nálada, ...
Osadníci z Katanu jsou skvělí a většina ostatních her, které jsem hrál též, ...
už dlouho se mi nestalo abych toho naspal tak málo a taky sem se už dlouho tak skvěle nebavil..., od Andořanů jsem nic moc nečekal, skvěle se vytáhli a v lepší společnost jsem snad ani nemohl doufat.

Všem děkuji za příjemnou společnost, ...

Ale upřímě říkám, že vše, co jsem čekal na úrovni bylo pod ní, jen Andor zářil, ...
 
pelleron - 13. února 2006 20:31
moje6321.jpg
Asi se tu budu opakovat, ale byla to prostě jedna z nejlepších akcí, kterých jsem se poslední dobou zúčastnila.
A to hlavně díky vám všem : )
Už aby bylo o necelý rok později : )
 
Zak - 13. února 2006 20:04
tyran8544.jpg
* nenápadně štípá Baradura aby v něm pohl svědomí * :P

 
Salermon - 13. února 2006 19:55
pegasca52681.jpg
VIKINGOVÉ!!! VIKINGOVÉ!!!

Nic víc snad ani není potřeba dodávat:)))
Prostě perfektní...
 
Hitomi - 13. února 2006 19:29
mal315776.jpg
Beredur - 13.Února 2006 19:26
tak asi preskakujes to moje :)))
 
Beredur - 13. února 2006 19:26
beredur9549.jpg
Mno, začíná mě štípat, že jsem tam nebyl...když Vás tady tak čtu, asi to nemělo chybu...

 
Durin Mahalul - 13. února 2006 18:16
dwarfm1808.jpg
Hhe jo tentokrát to nemělo chybu...
Byl sem skoro jenom v Andorský místnosti, ale stálo to za to. Těch her co sme si zahráli. Na Vikingy, na debily, na krále opic, na psychiatra, pantomimu, městečko palermo, pistolníky a další... prostě super...
už se těším na příští Pragocon a na turnaj ve Vikinzích.
 
Hitomi - 13. února 2006 18:16
mal315776.jpg
nj, prednasek, ktere me zajimaly, bylo bohuzel malo a program anime me celkem zklamal, navic se ani nedrzeli programu, takze dalsi minus...
a andorane moc nevynikali, oproti potterarum, ale i tak bych to moc za plus nepovazovala, hlavne prvni noc :)
 
Zak - 13. února 2006 17:53
tyran8544.jpg
Sitha - 13.Února 2006 17:52


ahá :D Ze začátku jsem si říkal
" Herdek, a kdo je tohle "
ale po tom s tím kalendářem mi to došlo :oDDD
 
Zak - 13. února 2006 17:52
tyran8544.jpg
Jerson - 13.Února 2006 17:50

hostinec.... Koukni do centrálního stolu, jestli chceš něco OT, koukni do chatu... Jinak, je tu ostrava, malazské knihy, spam, a spoooustu jiných stolů, kde se něco vždycky děje...
 
Sitha - 13. února 2006 17:52
skrite3838.jpg
Pěkné Zaku :)
PragoCon byl skvělý, počítejte se mnou tak na 200% i příští rok.
Ani nedokážu říct, co mě nejvíc bavilo, nevíc potěšilo a tak vůbec.
Potkala sem plno skvělých lidí, se kterýma se nedalo nudit. Vyposlechla sem celé dvě přednášky (to sem ani nečekala :)) Shlédla tolik úžasných věcí, že ještě teď si je přehrávám před očima, naučila sem se plno nových her... no bylo toho hodně a už teď se těším na další setkání :))
(pro ty zasvěcené: kalendář z tomboly už visí, možná trochu neladí s okolím, ale visí :))
 
Zak - 13. února 2006 17:51
tyran8544.jpg
Beredur - 13.Února 2006 17:47


Taky si říkám Baradure :))
 
Jerson - 13. února 2006 17:50
a1 - 69 x 805153.jpg
Tak, chlapci a děvčata, konečně jsem sem zavítal (jojo, je skoro šest večer a já jsem v práci).
Svůj popis Pragoconu dodám do týdne, pokud se k němu dostanu (a doufám že ano), jen mi ho budete muset pomoc zredigovat.

Btw., je nějaké forum, kde nějak diskutujete?
 
Tanulka - 13. února 2006 17:49
i1525.jpg
Diky Zaku:) !
myslim, ze vsechny zdejsi napady (od tech jenz ucinne siri Andorskou slvau az po ty nejsilenejsi) jsou naprosto perfektni.)
jinak svuj nazor snad ani nemusim rikat:) staji jen vikingovske -jooooooooooooooooooooo!!!!!!

Fea: ohledne fotek se domluvime
 
Beredur - 13. února 2006 17:47
beredur9549.jpg
Mno, jen pokračujte v sebechvále!!! Zak, co ty všecko nespackáš...ale všechna čest, jsi to převyprávěl nějak moc střízlivě na můj vkus...

 
Zak - 13. února 2006 17:22
tyran8544.jpg
Auriel - 13.Února 2006 17:21


Ale příště si pučíme bubínek a budeš Lemingům bubnovat do kroku ju? :) Já si dovezu medovinku, a pak budu třebas aji hlásit a pak aji předčítat :) Akorát pak můj výkond ve vikingech nebude nic moc :oD
 
Auriel - 13. února 2006 17:21
vila-na-mesici7924.jpg
A normálně, příště už přednášku nehlásím:D Teraz nemůžu vůbec mluvit a akorát chraptím a Kachňa se mi celej den chláme:D:D
 
Zak - 13. února 2006 17:08
tyran8544.jpg
Safra těším se na fotky :oX
 
Zak - 13. února 2006 17:08
tyran8544.jpg
Hitomi - 13.Února 2006 15:28


Jo rád jsem tě tam viděl akorát pokecat jsme měli víc :o(


Momprius - 13.Února 2006 16:09


Nudit se s náma prostě nejde :o))


Auriel - 13.Února 2006 16:35


Monamůůr
Výstižně jsi to napsala, Bajčo, výstižně :o)
 
Raught - 13. února 2006 16:40
main6089.jpg
Mno, tak nějaké to moje slovo zase z místa činu.
Přijel jsem, viděl jsem, nespal jsem. (I když jsem pravidelně se spacákem mizel.)
Takto by se to dalo víceméně schrnout. Když vezmu stavy Andořanů, které se mi míhali před očima, tak musím uznat, že z Andoru, tam bylo opravdu mnoho lidí a však počtem ani tak moc nevynikali, spíš jako vynikali hlukem a nezvyklostí chování. Což nebylo na škodu. :o)
Co se týče plakátů od Eskelíta (Pochopil jsem sprváně, že byli z tvé produkce, že?), věc, která mne potěšila, když jsem se za dlouhých nocích poflakoval a viděl sem tam lidi, které se zasekli před plakátem a chvíli si ho prohlíželi a po té se zeptali: "Co je to vlastně Andor.cz." Byl jsem rád, že jsem jim mohl odpovědět, kde nás najít a kdo jsme. Nevím jakou finální účinnost to mělo, ale pravdou je, že jsem takto za svoje pobíhání, zvládl informovat cirka 4 skupinky či dvojice.
Jinak co se týče nálady v místnůstce, kde jsme se tak hezky nakýblovali vesměs všichni, tak můžu říkat jen samá kladná superlativa, akorát mne zajímalo, jestli ty černé čáry na podlaze už byli a nebo ne.
Jinak mne trochu mrzelo, že jsem si Andorských neužil trochu víc, ale byl jsem velkou část doby zavřený v místnosti RPG, kde jsem poslouchal a snažil se něco málo přiučit, abych se orientoval ve světě WoD. Přesto si myslím, že čas, který jsem strávil s Andorskýma , byl opravdu jedním ze dvou nejsilnějších pilířů, který mě tam udržoval v chodu. :o)
No, tak abych uzavřel nějak můj report. Po 13 hodinách spánku jsem se probral a bolí mne celé tělo. No, takže je vše, tak jak má být.
No když bude možnost, tak se uvidíme dozajista příští Pragocon a doufám, že i dřív.
Váš kněz a vrah (z Pelerma) Raught.

PS: Vaiwo a Bajčo (případně i jiní) ozvěte se mi krz ten PbN 4,5 jetli tam teda půjedete. Zjistil, jsem, že bez pádného důvodu, proč tam jet budete mít problém se tam dostat.
 
Auriel - 13. února 2006 16:35
vila-na-mesici7924.jpg
Jůůůůůůůůůů, Zakouši, Monamůůůůůůr:D
Fakt skvělošký;-) Eště, že se to svěřilo tobě:)

A já sem takýk hroooznějk ráda, že som tam mohla být s váma čeckýma.) Byla to čuprová akce, i když sem byla akorát na jedné vážné přednášce:D
A Edwine, nestěžuj si, celý Pragocon nebyl o Andoru, ale kamkoli ses na Pragoconu ochomýtl, byl tam Andor a Andořáci:) A ze všech skupinek, jako dračídoupě a spol., které mám takýk ráda a tak, byli Andořáci nejakčnější, nejveselejší a mně nejmilejší;-) Ste fakt skvěloušcí a to vám mám vzkázat i od Jersona:)
 
Momprius - 13. února 2006 16:09
witch068988.jpg
Bylo to skvělý, Zaku...protože Pragocon byl taky skvělej. A to jen díky Andořanům. Kdybyste tam nebyli, tak bych se asi nudila. Takže díky vám všem a těšim se na další setkání! :)
 
Edwin3 - 13. února 2006 15:34
vl0036028122.gif
Hmm, bohuzel jsem nebyl, ale z toho clanku mi vyplynulo, ze cely Pragocon byl o Andoru ;)
Chtelo by se to zamerit i na dalsi veci, pokud to ma byt popis akce ;)
Ale tak jinak nebylo to nejhorsi ;)
 
Hitomi - 13. února 2006 15:28
mal315776.jpg
mno, celkem pekny clanek, to se musi nechat, i samotny con byl fajn az na ponekud nezvladnutou organizaci ( spatny popis mistnosti na programu etc. ], ale kvuli tomu tam jede malokdo..
jen to divadlo by si zaslouzilo vic, predstaveni samotne rozhodne stalo za to..
i prestoze jsem v mistnosti andoraku jen spala nebo jedla, potesila me alespon kratkodoba pritomnost nekolika malo lidi a nejspis jsem vam andoranum sehnala dalsiho clena, onoho maleho a drzeho kluka, co jsem si ho vzala s sebou...
secteno a podtrzeno, stalo to celkem za t, pristi rok jedu zas...
 
Zak - 13. února 2006 14:59
tyran8544.jpg
Mno na to že jsem to zkutil za půl hodinky přímo na place :oD
Jinak, díky za uznání, to asi ty hodiny divadla za mlada :oD
 
Eskel - 13. února 2006 14:54
esk22836.jpg
To divadlo mě dostalo... ještě jednou díky, byl to pro mě jeden z nejlepších okamžiků celého pragoconu.
 
Zak - 13. února 2006 14:19
tyran8544.jpg
Mno nadělal jsem tam dost chyb, přeci jenom jsem to psal v deset večer, a za posledních ( pátek 07:00 až neděle 23:00 tj. 24+24+15 ) 63 hodin jsem spal asi tři :P + něco ve vlaku ale tam jsem neměl vůůbec přehled o čase :oD
Jsem asi přísnější kritik než ostatní, protože mi to připadá že mohlo být lepší, ale když se vám to líbí, tak budiž :o)

A zamlouvám si to s tím divadýlkem :-P
 
Vhailor - 13. února 2006 13:41
gargoyle4751.gif
Andorští dělali vynikající bordel, všechna čest:).. jen škod,a že můj původní plán vzít shheshu a ukempit se s ni u andoru(a tim tak zakepmit trochu dýl než byli moje ostatní, povětšinou chvilkové návštěvy) nakonec zkončil už u východu z noclehárny:) (poznámka: kdo si mě na příštím pragáči odchytí dřív a nabídne mi výměnou větší množtsví alkoholu, bude mít sheeshu;)
 
Eskel - 13. února 2006 13:07
esk22836.jpg
Fea: super, díky... problém je v tom že příští pragocon bude rozdělený na fantasy a sci-fi sekci, což se mi moc nelíbí, protože tím klesá celkový záběr. ale co naděláme...
 
Fea - 13. února 2006 12:05
demon9981.jpg
Fotky budou.

Tímto prosím Sargo, zda by se fotografie mohly hodit na její web a současně vyzývám všechny fotografy (co si pamatuju tak Tanulka, evve, Eithné, Sitha, Raught a asi ještě někdo), aby mi poslali svoje fotky (klidně i neupravené) buď po icq (214406824), nebo nějak postupně na mail (dodám andorskou poštou). Předem děkuji.
 
Fea - 13. února 2006 11:41
demon9981.jpg
Zaku, díky, že jsi o Pragoconu takhle napsal :)

Všem ostatním zúčastněným taky moc děkuju. Atmosféra byla skvělá ;)


Jinak pár informací ohledně dalšího Pragoconu. Možná si myslíte, že je to trochu předčasné, ale to jen abyste se měli na co těšit ;)
Příští rok už na Pragoconu máme zamluvený vlastní blok (už teď můžu říct, že krom několika přednášek bude obsahovat turnaj ve hře Vikingové :D, nějakou tu RP jeskyni, nejsem ani proti vlastnímu divadlu a samozřejmě fireshow ;)

Takže se máme na co těšit ;)
 
Sargo - 13. února 2006 09:49
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Víkend byl vážně skvělý, i když jsem se Pragoconu bohužel přiblížila nejvíce na 8km. Doufám, že máte někdo fotky! :-D Zde jeden odkaz na pragocoňácké povídání od Eithné: odkaz. Jo a díky za super počtení, Zaku :-D
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.060456037521362 sekund

na začátek stránky