Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Krásné zelené zuby - Ravager, Artan, Psychop, DelruthOblíbit

wel1d5kk1aaa19357.jpg

Autor: Sargo

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 27. září 2007 20:53

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Listí na stromech možná žloutne, červená a hnědne, ale tady máme stále ještě jaro.
Zelené... ;-)
 


Pozn.red.: Ještě že už se i moje maličkost mihla v jisté povídce, jinak bych vážně začala žárlit. ;-)

MISS ( - Ravager - )

Vodník Brčál, zelený jak strouha, pochodoval lesem a v mechu se za ním leskla mokrá stopa. Když dorazil na místo, kde se TO konalo, na paloučku už bylo narváno. Sešli se tu úplně všichni. Zajíc, srnka, hejkal, buldozer si odskočil na přestávku z práce poblíž, prostě našlapáno. Velký transparent hlásal na všechny strany: MISS LES ŘÁHOLEC.
Vodník zmučeně vyhledal pohledem Rumcajse, hlavního organizátora, jenž jej dosadil do funkce poroty. Samotného. A mezi soutěžícími je Manka. Prostě průšvih. Než se nebohý hastrman nadál, krasavice z lesní říše začaly ukazovat, co je na nich nejhezčí. Nymfa, Sukuba, Manka, děvečka z Jičína(neměla šanci, ani neodhalila své vnady), Siréna se prostřídaly v rychlém sledu podmanivých tvarů a hlasů.
„A zástupkyně dryád… potlesk pro Eithné!!!“ zařval Rumcajs a zmíněná osůbka vstoupila do světel ramp.

„Nejsem tu dobrovolně,“ zakoulela očima dryáda a předvedla úchvatný kyselý ksicht.
„Jsem strašný dřevo,“ pokračovala a nepříliš svůdně si povyhrnula tričko a z boku odštípla dlouhou a ostrou třísku.
„Ale myslím to upřímně.“
Dokončila svůj proslov a na diváky se americky zakřenila. V hledišti se ozval pláč nějakého vyděšeného dítěte.
To bylo vše. Soutěž skončila, diváci i soutěžící napnutí jak kšandy. Která vyhraje, která jen? Šanci mají všechny, jen Manka možná trochu větší.
Vodník, celý suchý trémou si odkašlal a všechno ztichlo. A ticho. Pokračující. Houstnoucí. K nevydržení.
„A vítězkou je… Eithné!!“ zaječel hastrman a dav spokojeně vydechl a začal se rozcházet.
Rumcajs si porotce odchytil na kraji lesa, když se opatrně plížil pryč.
„Proč dryáda?“ zeptal se výhružně a ústí pistole se nebezpečně zalesklo.
Vodník přejel pohledem svou kůži, kabátek, klobouk i šaty, vše jedné jediné barvy. Pak se s úsměvem zahleděl na loupežníka.
„Když ona měla tak krásné zelené zuby…“



Pozn.red.: Když tak vidím předcházející a budoucí dílko vedle sebe, ptám se... je všechno jenom náhoda, nebo bylo něco ve vzduchu? :-D

Zuby ( - Artan - )

Vcházím úplně potichu do potemnělého bytu. Dalo mi práci tak tiše otočit klíčem, aniž bych vyvolala jakýkoliv zvuk. Tedy zvuk, který nebude protivný a nápadný svému okolí. Chci ji překvapit. Zaposlouchám se do ticha městského bytu, stále něco šumí, zvoní, hučí a šepotá. Ale zaslechnu i jiný, zvláštní, zvuk. Takové lehké svištění, jako by švihání. Je pravidelný, nemám ráda zvuky které nemohu určit, napadají mě u nich ty nejčernější myšlenky. Začíná mne mrazit. Pomalu a tiše se plížím do pokoje, doufám, že parkety nezavrzají, už je znám, krok doprava, pomalé přešlápnutí při přenesení váhy, krok vpřed. Už budu za skříní, tam by měla být.
Jenže ten zvuk nepřestává, jde odtamtud. Ne, teď na chvíli ustal. Málem si nahlas oddechnu, zatajuji dech, abych v tom tichu nebyla slyšena.
Co to? Zase to začalo, svist, svist, svist, děsivě pravidelný zvuk přerušený jediným zašustěním. Zdá se mi to? Jako by zněl trochu kovově, jako by někdo sekal velkým nožem ve vzduchu něco na drobné kousíčky. Už se naplno rozbíhají buňky zajišťující mozku představivost a současně s nimi se mi prudce zvedá hladina adrenalinu. Začínám se bát a uvažuji o útěku. Tam za skříní přece má být moje kotě, má malá holčička.
Ženská zvědavost však udělá poslední krok za mne. Za skříní, ve svém dětském pokoji, sedí má malá dcerunka a vystříhává nůžkami malé kousky z papíru. Nůžky a šikovné prstíky. Má krásné zelené zuby na krepovém papíru, tvořící okraj sukně pro karnevalový rej místní školky. Půjde za vodnickou dcerku.



Autor: Před několika chvilkama mě přepadli, ale utekl jsem. Kde všude se dá hledat inspirace?

Poslední běh ( - Psychop - )

Běžel ztemnělým městem. Stíny střídaly pouliční lampy, míjel parky a nábřeží. Sám nevěděl, co je jeho cílem. Utéct tomu, co jej pronásledovalo v nočních můrách, nebo skutečnému nebezpečí, které se hnalo za ním. Zachránit svou prašivou kůži. Komu kdy záleželo na tom, jestli žije nebo ne? Tihle jsou první, kteří se o jeho existenci zajímali trochu hlouběji, než všichni ostatní. Cítil klapot jejich bot na mokré dlažbě. Pršelo. Na rohu dvou domů mu uklouzla noha na blátě a on sebou praštil o chodník. Tělo se několikrát přetočilo a on se mohl dívat do světla lampy nad sebou. Byl to nádherný pohled. Vše se rozostřovalo a on odplouval pryč. Celé tělo měl tak lehké... Pak na něj dopadla první bota. Boxer. Pálka. Pěst. Bota. Boxer. Pálka. Pěst. A stále dokola. Cítil svou krev, celé tělo jej neuvěřitelně bolelo a on se stále díval do světla, které se před jeho zrakem pomalu měnilo. Rozostřovalo se. Jeho oči byly plné deště, slz a krve. Již se nad ním skláněl jen jeden stín. Poznal černý rubáš a kosu té postavy. Byla to smrtka a měla skutečně krásné zelené zuby ve svém širokém úsměvu. Objala ho a on si mohl konečně odpočinout.



Autor: Snaha rýpnout si do Eithné O:-)
Pozn.red.: dnešní projekt(íček) je zkrátka ve znamení vodníků a dryád... dryády. ;-D


Trpasličí naděje ( - Delruth - )

Trpasličí spár. Honosnější jméno si pro tento pradávný symbol vousatého národa jeho výrobci nemohli vymyslet. Ležela tam na mramorovém podstavci před našim hrdinou, zlatavý lesk nahradila měděnka. Jen kužel světla vytékající ze stropní průrvy umožnil Bogardovi spatřit chloubu jeho předků. Tupě na ni civěl vzpomínajíc na ty strašlivé obludy, jež strážily tento „klenot“.
“Pila?“ vypustil z úst překvapeně právě zrodivší se hrdina. Ano, pila. Symbol pracovitosti. Dva úchyty pro dva trpasličí krále v síních z kamene. Již nebude stromů. Již nebude elfů. Již nebude mrazu. Staré dobré časy se vracejí.


 

Komentáře, názory, hodnocení

Sargo - 10. října 2007 23:12
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Tuax - 10.Října 2007 22:58
:-D :-D :-D
 
Tuax - 10. října 2007 22:58
nightimefox8315.gif
Delruth - 10.Října 2007 22:44

Oki :)

Tímto se Paní Artan omlouvám . Dlouho jsem zde nebyl, takze neznám nové tváře ikdyž už jsou zde řekněme roky :)

Na druhou stranu, tim pada to nekonvenční myšlení...
 
Delruth - 10. října 2007 22:44
iko5322.jpg
Tuax - 10.Října 2007 22:32
Artan je ona - paní, usměvavá. :-)
 
Tuax - 10. října 2007 22:32
nightimefox8315.gif
Ravager - nevesel se do 250 slov jako mnozi jini :) Ale je to takové klasické, pěkné ravagerovské, jak ho znam. Ikdyz je to slátanina, a ponta na konci trochu vysumela do ztracena.

Artan - vešel se do 250 slov :) Osobite a snaha o atmosferu potěší. Pěkné zpracování a uchopení tématu, avšak krácení je znát. Nekonvenční myšlení je asi největší plus tohoto dílka :)

psychop - sprehledem se vlezl do 250 slov. Teda takovou představu bych při smrti mít nechtěl, to už raději pěkný bílý tunel. :) Když by závěr byl zvolen jako vidiny, iluze šlo by to brát ještě stále dosti realně. Takto je pěkný smyšlený příběh se smrtkou a možná je to dobře, že je to tím (když to řeknu nevkusně) odlehčeno.

Delruth - s přehledem se vlezl do 90 slov :D Je to dobré, má to šmrnc a dýchá z toho atmosféra a mrazení po zádech. Pro mě osobně nejlepší z této várky.
 
PsychoP - 10. října 2007 21:26
falling8927.jpg
Kong Bao-tan - 09.Října 2007 23:16
Podle až tak skutečné události ne. Odchytilo si mě deset tmavých spoluobčanů a chtěli můj mobil, přičemž mi kopali do batohu, praštili se mnou o zeď a jeden z nich mi vrazil. Aniž bych o cokoliv cenného přišel, prosmýkl jsem se mezi nimi a utekl domů. Ale ano. stát se může cokolliv, komukoliv, kdykoliv a kdekoliv.
 
Delruth - 10. října 2007 11:14
iko5322.jpg
ááá! Napsal jsem "Takový nudný..." Jde to se mnou z kopce.

Omlouvám se za SPAM. O:-)

Sargo: odpouštím. :-D
 
Sargo - 10. října 2007 10:16
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Artan: je to skvělé, průběh i konec - dokonale ze života - to prostě ano, přesně to v bledě modrém se mi stává dnes a denně, i když ve skutečnosti je málo věcí horších než 10 minut ticha (dnes znamenaly rozpatlanou půlku zubní pasty ÚPLNĚ VŠUDE :-D).

Rav: dobré je to, asi bych to trochu zkrátila, aby vynikla pointa, ale právě to "sušší" zpracování mi tam docela sedlo. :-)

Psychop: na projektíček možná už trochu vážné, ale zase je to příjemná změna od všeho toho nevážného, nebo by alespoň byla příjemná, kdyby to nebylo inspirováno tak neveselou zkušeností.
Smrtka samozřejmě zelené zuby má, protože jí
a) už dávno obrostly mechem
b) vypadaly a bylo nutno je nahradit broušenými safíry. :-))

Deli: odpusť, že jsem tě přesvědčila to napsat tak polopatě, ale obávala jsem se, že na čtenáře by bylo moc i ta měděnka... a fakt pěkný nápad :-))

Etihné: zatím všichni nadávali na všechna témata, tak si to neber osobně, účast mluví sama za sebe a zpracování jsou zajímavá :-D
 
Artan - 10. října 2007 09:39
rozcuchanec7293.jpg
Z téhle várky je pro mne nejhezčí Trpasličí naděje, nápadem, spádem i humorem.

Nejhorší na všem tom psaní na povel je právě to omezení na 250 slov, takže prostě nakonec zkracuju a zkracuju a někdy je to ke škodě, protože věty pak nenavazují jak by měly. Ale dělám to, protože mě to baví a chci vědět jak jsem na tom v porovnání s ostatními.
 
Delruth - 10. října 2007 00:36
iko5322.jpg
Ravager - 10.Října 2007 00:01
mýlka. :-D Napsal jsem to z fleku a pak mi Sargo řekla, že tam není zjevné, že jde o pilu. Tak jsem to tam okatě vrazil skrze tu přímou řeč no. :-D
Ale ten základ jsem měl fakt prostě během chviličky. :-)
Myšlenka byla hnedka, popis taky - možná proto je takový nudný. ;-)
A dyť je to úplně krátké, to by nepsal dlouho nikdo. :-)
 
Ravager - 10. října 2007 00:01
ikonkarav6371.jpg
celkove mi tohle tema prijde takove sussi nez to minule. Nebo alespon tahle varka. Jako by se to bralo moc vazne.-)

Artan:to je presne to, co dela atmosferu atmosferou, stacila by jedna jedina veta navic a...
Cele mi to ale prijde jako zbytecne nastavovana kase a predvidatelnym(aspon trochu) koncem

Psychop:hezke, krome toho, co tu uz bylo receno nemam vyhrad

Deli:aspon v "tom" nejsem sam. Ale na tobe je videt, ze jsi nad tim aspon premyslel a nenapsal to prvni, co te napadlo.-)
 
Delruth - 09. října 2007 23:42
iko5322.jpg
Kong Bao-tan - 09.Října 2007 23:16
na popisy jsem máslo. Původně jsem to psal na 250 znaků a plakal jsem, že to tam nejde všechno vrazit, pak mě Sargo upozornila, že je to 250 slov a hnedle jsem nevěděl, co tam mám ještě napsat. Bylo to původně tak o tři věty ještě kratší. :-D

A vůbec. Sargo mi slíbila, že budu slavný, tak mě opěvujte! :-D

Eithné:
já nevím, ono to prostějk vzniklo samo.
Seděl jsem nad icq a Sargo huláká O:-) a že prý nějaké zelené zuby, či co. :-D

A tak jsem chvilku přemýšlel a že to bude nějaká pila a ono to kácení stromů z toho už vyplynulo samo. O:-)
 
Eithné - 09. října 2007 23:21
dub2857.jpg
Kong Bao-tan - 09.Října 2007 23:18
Pointou se mi to líbí, ale ten přeskok mi přijde prostě takový krkolomný. Nůžky neznějí jako sekání nože a... já nevím, proč se mi to nezdá.
Pointa je skvělá, to nepopírám :o)
 
Kong Bao-tan - 09. října 2007 23:18
waaxquie80614485.jpg
Eithé: mě se právě ten skok u Artana líbí... napjetí, přestavy nejhorší možné brutální vraždy, naprostá nejistota a pak obrázek malého dšcka připravujícího se na maškaní - super! :)
 
Kong Bao-tan - 09. října 2007 23:16
waaxquie80614485.jpg
Delruth: Pardon... tady se vyskytují také zuby jako zuby ovšem ne ve smyslu jako zuby :-D Z trpasličího spáru cítím lehký nádech klasiky, která je mi blízká. vyustění velmi dobré, jen tu úvodní popisnou část bych si představoval nějak jinak... nedokážu říct jak, ale prostě jinak. Ovšem dílko to není z zatracení.

Psychop: no nevím, podle me nic moc... téma ubití jedince popsané tímto způsobem mi až moc připomíná, že se to může stát takřka kdykoliv a komukoliv. A jestli to je inspitováno skutečným přepadením, tak to je teprv síla...

A povídka Ravagera? No to mi přijde takové nemastné, neslané, v rámci ostatních povídek to zavání už tuctovostí: MISS a někdo vyhraje protože má zelené zuby... chjo... ale to tím tématem... prostě špatný :-P
 
Eithné - 09. října 2007 23:16
dub2857.jpg
Delí?! Co jsem vám provedla? Čím je tohle téma horší než Šnek?

Rav - no, co říct. I kdyby tam nevystupovala nějaká Eithné, přišlo mi to takové sušší, máš na víc, tak se příště taky víc snaž. Do někoho si rýpnout není všechno :-P

Artan - Moc se mi líbil začátek, konec je trošku slabší. Nebo spíš vybočuje z rámce nastíněného začátkem, opouští atmosféru hrůzy takovým podivným skokem a nezní to prostě úplně uvěřitelně.

Psychop - Je to pěkné, ale nemůžu se zbavit mého ideálu Smrtě jako vybělené kostry, modrých očí jako dva N/n*ebozezy, sršícího hláškami a mluvícího v kapitálkách O:o) Zelené zuby mi k němu nejdou ;o)

Delí - Musela jsem to číst dvakrát (při téhle délce to není problém), ale líbilo se mi to :o) Je to... dobré ;o)

---

*
a) Nebozez - trpasličí pití
b) nástroj
-nehodící škrtněte
 
Delruth - 09. října 2007 23:06
iko5322.jpg
Kong Bao-tan - 09.Října 2007 23:01
Počkat počkat, já tam mám zuby - a nebo nechápu. :-D
 
Kong Bao-tan - 09. října 2007 23:01
waaxquie80614485.jpg
Tady se mi nejvíc libily Zuby od Artana. Pojetím jediné kde se nejedná o zub ale zuby - chápete:) Lehce horovové s překvapivým koncem :)

Jinak začínám mít pocit, že se v rámci tohoto zadání bude jedno téma oběvovat stále v +/- podobných variacích
 
Eithné - 09. října 2007 23:00
dub2857.jpg
Rave?? Tak od tebe to bylo... vrtalo mi hlavou, kdo to mohl napsat, ale tys mě nenapadl. A Sargo to neprozradila... hej! Jsem nespokojená, že by to jinak vyhrála Manka. Pch. A prej na čaj... ts. To se ještě uvidí.
 
Delruth - 09. října 2007 22:34
iko5322.jpg
Sargo na mě houkla, tak sem jukám jako první! :-)
Teda až po sargo. :-)

Fakt drsné. Rave, suprč, úplně s emi to dobře četlo a nasmál jsem se. :-D

Artan: suprč nápad! :-) Téma víc sedí Sargo. :-D

Psychop: Smrtka nemá zelené zuby! :-D Já vím... Neviděl jsem ji, tak proč by ne. :-)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.071535110473633 sekund

na začátek stránky